Zato ih zasigurno ima u ''Prvom martu''.sinuhe wrote:Prijedorcana, Sanjana i Kljucana ne vjerujem da ima u Sarajevu niti upravljaju kakvim sredstvima pa otud to. Haj znaj, mozda je i bolje.
http://www.prvimart.ba/vijesti/dan-kad- ... e-bosnjaka
Zato ih zasigurno ima u ''Prvom martu''.sinuhe wrote:Prijedorcana, Sanjana i Kljucana ne vjerujem da ima u Sarajevu niti upravljaju kakvim sredstvima pa otud to. Haj znaj, mozda je i bolje.

VjecitiStudent wrote:Uz rijetke izuzetke, Sarajevo o prijedorskim zločinima ćuti, kao da su se na drugoj planeti desili.

Na zajednickoj deponiji otpada gdje im je mjesto i gdje ce zavrsiti, nisu vrijedni spomena niti jedan ukljucujuci i ZL-o,CVIKERASH wrote:
Bolje bi bilo da se pitas gdje su ti veliki uber Bosnjaci FahrA,Bakir Izmetbegovic,Dino Konakovic,Mustafa Ceric,Tihic-

A Sarajevo uglavnom ćuti, kao da je Prijedor bio u Hrvatskoj, a ne u BiH.Zagreb: Povorka bijelih traka od zagrebačke džamije do Trga bana Jelačića
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/regi ... a-jelacica
Tuula wrote:koja je fora sa ovim bjelim trakama nije valjda da se sad predajete![]()
![]()
![]()

Code: Select all
http://radiosarajevo.ba/novost/114296/inicijativa-jer-me-se-tice-obiljezila-dan-bijelih-trakaTako je Bosnoloze! Mi ne smijemo govoriti istinu; "jer zaboga, ISTINA njih vrijedja". Mi ako spomenemo istinu i iznesemo cinjenice, odmah sirimo nacionalnu mrznju i netrepeljivost. A oni nikako da shvate da su prosla ta vremena kada su mogli lagati i samo lagati.....Bosnolog wrote:Za tebe je Sovinizam postiranje vijesti koje su obiljezile stradanje nevinih ljudi po ugledu na holokaust,..![]()
Po tvojoj reakciji bi se moglo zakljuciti da se ti solidarises sa onima koji su ovo uradili umjesto sa onima koji su ovo dozivjeli i prezivjeli,....
Tebi vise smetaju oni koji podsjecaju na zlo genocidnih razmjera od onih koji su ga pocinili barem po tvojoj reakciji se da zakljuciti,....
Ti bi bio najsretniji da se o ovome uopste ne prica niti spominje,
Ne misli on o tome, ovo ga smirujeMuaDib wrote:@ Bosnolog mislim da je krajnje vrijeme da pokažeš poštovanje prema žrtvama.
A ne da koristiš tuđu žrtvu za postavljanje ovih jeftinih pamfleta i propagiranje čistog bošnjačkog šovinizma.
Grohotom bi se nasmijao na ovu tvoju konstrukciju, da je u pitanju nešta drugo.Bosnolog wrote:Za tebe je Sovinizam postiranje vijesti koje su obiljezile stradanje nevinih ljudi po ugledu na holokaust,..![]()
Po tvojoj reakciji bi se moglo zakljuciti da se ti solidarises sa onima koji su ovo uradili umjesto sa onima koji su ovo dozivjeli i prezivjeli,....
Tebi vise smetaju oni koji podsjecaju na zlo genocidnih razmjera od onih koji su ga pocinili barem po tvojoj reakciji se da zakljuciti,....
u pitanju je cisto njegova psiha. za njeg je sve "ravno do mora" i to je u najcesce zabavno, ali problem nastaje kad zaista nema granica sta mlati. Kad mu kazes zaobidju djecu on dobija turbo boost. Ne znas da li da se smijes ili da placesMuaDib wrote:Grohotom bi se nasmijao na ovu tvoju konstrukciju, da je u pitanju nešta drugo.Bosnolog wrote:Za tebe je Sovinizam postiranje vijesti koje su obiljezile stradanje nevinih ljudi po ugledu na holokaust,..![]()
Za razliku od tebe ja imam poštovanje prema žrtvama, za razliku od tebe i tebi sličnih.
Žrtva ne može biti politička kategorija, što kod nas pojedini krugovi uvode kao standard.
Nažalost nisi ti jedini koji se sjeti žrtve isključivo radi vlastite promocije, promocije svoga viđenja ili političke koristi.
Mi danas imamo cijelu jednu klasu "žrtvenjaka" koja dobro živi na račun tuđe žrtve, koja je u tjesnoj vezi sa politikom i centrima manipulacije. Dok su istovremeno stvarne žrtve, ljudi koji su izgubili svoje najbliže, ljudi koji su smogli snage vratiti se u svoje rodno mjesto, borci povratnici, ljudi koji svakodnevno trpe stigmatizaciju, zaboravljeni od istih tih profesionalnih "žrtvenjaka". I nažalost to je uzrok zaborava, to je uzrok što drugi građani sve to ignorišu, to je uzrok što je politička manipulacija prisutna na svakom obilježavanju. Jer kod nas se na obilježavanjim drže govori, a žrtve se tek tako usput pomenu.