Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uvjek dobar gost wrote:Tuga je da je od kraja egresije ruku na sebe diglo oko 5000 demobilisanih boraca....
zašto nijedan od njih nije uletio u parlament neki i porokao nekoliko deputata..... tad bi se nešto promijeniloooo.....
5000 demobilisanih boraca diglo ruku na sebe- vala ga ti sada bubnu ko iz topa. Nema mi ništa mrže nego kad se počnemo razbacivati podacima i statistikama koja nemaju nikakve veze sa stvarnošču. Ja ne znam da li si se ti samo zafrkao u broju nula ali brate 5000 je ''malo previše''
U posljednje tri godine više od 1.260 demobilisanih boraca izvršili su samoubistvo dok se, prema posljednjim statistikama, u BiH dnevno dogode jedno do dva samoubistva.
...
U prva tri mjeseca ove godine u BiH je samoubistvo izvršilo 108 osoba, što je jedno samoubistvo dnevno. Prošle godine u BiH su zabilježena 562 suicida - 267 u FBiH i 295 u RS. Kako za magazin Start kaže dr. Senadin Ljubović, šef odsjeka za psihotraumu Psihijatrijske klinike u Sarajevu, povećanje broja samoubistava na svu sreću još nije drastično, ali postoji realna opasnost da se u narednom periodu drastično poveća broj realiziranih suicida...
Malo previše ili ne.... to ti je tako otprilike... od kraja agresije do danas taj je broj otprilike toliki....siguran sam da sam negdje pročitao tu statistiku i meni je baš bilo nerazumljivo i nekako previše ali ako je broj u zadnje tri godine 1260...... i koji je dnevni prosijek.... možda je taj broj i veći.....
Da se ubio jedan čovjek puno je... ako se sjetimo kako su pričali i kako pričaju "naši" kvazi zaštitnici...... treba da ih stigne vječna kazna..... sve te kvazi vjernike i kvazi "zaštitnike naših... nekih prava"...
uvjek dobar gost wrote:Tuga je da je od kraja egresije ruku na sebe diglo oko 5000 demobilisanih boraca....
zašto nijedan od njih nije uletio u parlament neki i porokao nekoliko deputata..... tad bi se nešto promijeniloooo.....
5000 demobilisanih boraca diglo ruku na sebe- vala ga ti sada bubnu ko iz topa. Nema mi ništa mrže nego kad se počnemo razbacivati podacima i statistikama koja nemaju nikakve veze sa stvarnošču. Ja ne znam da li si se ti samo zafrkao u broju nula ali brate 5000 je ''malo previše''
U posljednje tri godine više od 1.260 demobilisanih boraca izvršili su samoubistvo dok se, prema posljednjim statistikama, u BiH dnevno dogode jedno do dva samoubistva.
...
U prva tri mjeseca ove godine u BiH je samoubistvo izvršilo 108 osoba, što je jedno samoubistvo dnevno. Prošle godine u BiH su zabilježena 562 suicida - 267 u FBiH i 295 u RS. Kako za magazin Start kaže dr. Senadin Ljubović, šef odsjeka za psihotraumu Psihijatrijske klinike u Sarajevu, povećanje broja samoubistava na svu sreću još nije drastično, ali postoji realna opasnost da se u narednom periodu drastično poveća broj realiziranih suicida...
Potpuno mi je nejasno kako ovi ljudi mogu ubijati sami sebe umjesto da organizovano izlaze na ulice, protestuju za svoje ciljeve i zahtjevaju promjenu politicara. Ti borci se nisu bojali rata, gladi i svega ostalog a danas ne cine nista da otvorenim protestima i smjenom politicara ostvare svoja prava ????
uvjek dobar gost wrote:To je to pitanje koje i mene kopka i o kom često razmišljam....ali ne nazirem rješenje...
Meni to najblize izgleda da su ti borci kao i mnogi drugi gradjani u BiH izgubili sistem organizovanja i udruzivanja pa onda kao pojedinci nemaju nikakvih sansi da bilo sta urade i promjene. Trebali bi malo da pogledaju kako razna udruzenja sirom svijeta raznim otvorenim protestima svakodnevno uticu i mjenjaju politicku situaciju do ostvarivanja njihovih zadatih ciljeva. Sam pojedinac nemoze nista, grupa organizovanih ljudi moze da uradi mnogo.