Bijeg od stvarnosti...

Fair Life

Post by Fair Life »

Artorius wrote:
uvjek dobar gost wrote:Tuga je da je od kraja egresije ruku na sebe diglo oko 5000 demobilisanih boraca....
zašto nijedan od njih nije uletio u parlament neki i porokao nekoliko deputata..... tad bi se nešto promijeniloooo.....
5000 demobilisanih boraca diglo ruku na sebe- vala ga ti sada bubnu ko iz topa. Nema mi ništa mrže nego kad se počnemo razbacivati podacima i statistikama koja nemaju nikakve veze sa stvarnošču. Ja ne znam da li si se ti samo zafrkao u broju nula ali brate 5000 je ''malo previše''
U posljednje tri godine više od 1.260 demobilisanih boraca izvršili su samoubistvo dok se, prema posljednjim statistikama, u BiH dnevno dogode jedno do dva samoubistva.

...

U prva tri mjeseca ove godine u BiH je samoubistvo izvršilo 108 osoba, što je jedno samoubistvo dnevno. Prošle godine u BiH su zabilježena 562 suicida - 267 u FBiH i 295 u RS. Kako za magazin Start kaže dr. Senadin Ljubović, šef odsjeka za psihotraumu Psihijatrijske klinike u Sarajevu, povećanje broja samoubistava na svu sreću još nije drastično, ali postoji realna opasnost da se u narednom periodu drastično poveća broj realiziranih suicida...

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=222&ID=171
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Malo previše ili ne.... to ti je tako otprilike... od kraja agresije do danas taj je broj otprilike toliki....siguran sam da sam negdje pročitao tu statistiku i meni je baš bilo nerazumljivo i nekako previše ali ako je broj u zadnje tri godine 1260...... i koji je dnevni prosijek.... možda je taj broj i veći.....

Da se ubio jedan čovjek puno je... ako se sjetimo kako su pričali i kako pričaju "naši" kvazi zaštitnici...... treba da ih stigne vječna kazna..... sve te kvazi vjernike i kvazi "zaštitnike naših... nekih prava"...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Fair Life wrote:
Artorius wrote:
uvjek dobar gost wrote:Tuga je da je od kraja egresije ruku na sebe diglo oko 5000 demobilisanih boraca....
zašto nijedan od njih nije uletio u parlament neki i porokao nekoliko deputata..... tad bi se nešto promijeniloooo.....
5000 demobilisanih boraca diglo ruku na sebe- vala ga ti sada bubnu ko iz topa. Nema mi ništa mrže nego kad se počnemo razbacivati podacima i statistikama koja nemaju nikakve veze sa stvarnošču. Ja ne znam da li si se ti samo zafrkao u broju nula ali brate 5000 je ''malo previše''
U posljednje tri godine više od 1.260 demobilisanih boraca izvršili su samoubistvo dok se, prema posljednjim statistikama, u BiH dnevno dogode jedno do dva samoubistva.

...

U prva tri mjeseca ove godine u BiH je samoubistvo izvršilo 108 osoba, što je jedno samoubistvo dnevno. Prošle godine u BiH su zabilježena 562 suicida - 267 u FBiH i 295 u RS. Kako za magazin Start kaže dr. Senadin Ljubović, šef odsjeka za psihotraumu Psihijatrijske klinike u Sarajevu, povećanje broja samoubistava na svu sreću još nije drastično, ali postoji realna opasnost da se u narednom periodu drastično poveća broj realiziranih suicida...

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=222&ID=171
Potpuno mi je nejasno kako ovi ljudi mogu ubijati sami sebe umjesto da organizovano izlaze na ulice, protestuju za svoje ciljeve i zahtjevaju promjenu politicara. Ti borci se nisu bojali rata, gladi i svega ostalog a danas ne cine nista da otvorenim protestima i smjenom politicara ostvare svoja prava :shock: ????
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

To je to pitanje koje i mene kopka i o kom često razmišljam....ali ne nazirem rješenje...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

uvjek dobar gost wrote:To je to pitanje koje i mene kopka i o kom često razmišljam....ali ne nazirem rješenje...
Meni to najblize izgleda da su ti borci kao i mnogi drugi gradjani u BiH izgubili sistem organizovanja i udruzivanja pa onda kao pojedinci nemaju nikakvih sansi da bilo sta urade i promjene. Trebali bi malo da pogledaju kako razna udruzenja sirom svijeta raznim otvorenim protestima svakodnevno uticu i mjenjaju politicku situaciju do ostvarivanja njihovih zadatih ciljeva. Sam pojedinac nemoze nista, grupa organizovanih ljudi moze da uradi mnogo.
Post Reply