BihNet i ADSL

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#1 BihNet i ADSL

Post by k0laps » 29/05/2007 10:51

Predala sam zahtjev u februaru i jos uvijek nemam nikakvih novosti. Zvala sam nekoliko puta na broj 655 530 i uvijek mi kazu istu stvar: da nisu imali modema ali da su ih dobili i da ima citav red ljudi koji cekaju cak od SEPTEMBRA :? naravno, kada ih upitate da li znaju kada ce februar doci na red, kazu javice vam se nasi operateri... ma nemoj...
Je li iko zna da li su uopste dobili te modeme? Situacija je frustrirajuca...


User avatar
Ostri_Mac
Posts: 385
Joined: 24/10/2005 13:21
Location: Sarajevo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#2 Re: BihNet i ADSL

Post by Ostri_Mac » 29/05/2007 11:40

k0laps wrote:Predala sam zahtjev u februaru i jos uvijek nemam nikakvih novosti. Zvala sam nekoliko puta na broj 655 530 i uvijek mi kazu istu stvar: da nisu imali modema ali da su ih dobili i da ima citav red ljudi koji cekaju cak od SEPTEMBRA :? naravno, kada ih upitate da li znaju kada ce februar doci na red, kazu javice vam se nasi operateri... ma nemoj...
Je li iko zna da li su uopste dobili te modeme? Situacija je frustrirajuca...
:lol: :lol: :lol: :D :D :D

been there, done that, got the T-shirt :x

ja pokusavam od aprila prosle godine, majku "him" njihovu, prvo mi kazu da je stara centrala i da ce me staviti na prioritetnu listu cim promijene centralu i da ce sve sami odraditi i da se ne brinem...
zamjene centralu nakon 9mj i naravno nista...
Onda jopet podnesem zahtjev i kazu mi, u roku od sedam dana, da nemaju vise modema, ali DA CE ME STAVITI NA PRIORITETNU LISTU I DA CE SVE USKORO BITI OOOOOOOKKKKKKKKEEEEEJJJJJ MAJKU IM...i to ti je bilo prije cca 5mj :-)

Ma uzas zivi!!!

A djevojka podnjela zahtjev i dosli za 3 dana i sredili sve 8)

Heto, haj ti sad skontaj...
Last edited by Ostri_Mac on 29/05/2007 11:45, edited 1 time in total.

amarce
Posts: 193
Joined: 02/09/2006 00:31

#3

Post by amarce » 29/05/2007 11:44

Ja sam cekao 6 mjeseci.Isto su mi rekli da ce mi javiti cim se cantrala osposobi(iako sam odavno na novoj centrali).I fakat,gle cuda,zvali su me.Cekao sam negdje od marta do septembra procle godine

k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#4 Re: BihNet i ADSL

Post by k0laps » 29/05/2007 11:50

Ostri_Mac wrote:
k0laps wrote:Predala sam zahtjev u februaru i jos uvijek nemam nikakvih novosti. Zvala sam nekoliko puta na broj 655 530 i uvijek mi kazu istu stvar: da nisu imali modema ali da su ih dobili i da ima citav red ljudi koji cekaju cak od SEPTEMBRA :? naravno, kada ih upitate da li znaju kada ce februar doci na red, kazu javice vam se nasi operateri... ma nemoj...
Je li iko zna da li su uopste dobili te modeme? Situacija je frustrirajuca...
:lol: :lol: :lol: :D :D :D

been there, done that, got the T-shirt :x

ja pokusavam od aprila prosle godine, majku "him" njihovu, prvo mi kazu da je stara centrala i da ce me staviti na prioritetnu listu cim promijene centralu i da ce sve sami odraditi i da se ne brinem...
zamjene centralu nakon 9mj i naravno nista...
Onda jopet podnesem zahtjev i kazu mi, u roku od sedam dana, da nemaju vise modema, ali DA CE ME STAVITI NA PRIORITETNU LISTU I DA CE SVE USKORO BITI OOOOOOOKKKKKKKKEEEEEJJJJJ MAJKU IM...i to ti je bilo prije cca 5mj :-)

Ma uzas zivi!!!

A djevojka podnjela zahtjev i dosli za 3 dana i sredili sve 8)

Heto, haj ti sad skontaj...
Jao, kod tebe je kriza zesca...
Pa ovo nema u Zanzibaru...

User avatar
Ostri_Mac
Posts: 385
Joined: 24/10/2005 13:21
Location: Sarajevo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#5

Post by Ostri_Mac » 29/05/2007 11:57

A ne smijem ni poceti pricu sa kablovskim int... :-) :-) :-)

Kako su me ljudi htjeli "opljackati" ma to je nevjerovatno...helem, radi se os HKB, provider bio Europronet, napisao oboma na kraju 2 lista "nabrajanja" i europronet je bio sasvim Ok, vratili mi ljudi pare... a HKB nakon par mjeseci zove i pita hocu li se prijaviti bez dodatnih troskova...rek'o necu iz kaprica :x

Helem, bilo nas 4 u kuci zaint. za kablovski int. htjeli naplatiti mjesecnu pretplatu za kablovsku televiziju od svakog+ od gazde/ znaci 5x mjesecna pretplata za TV+5x pretplata za internet i jos da platimo 450KM za polovan pojacivach signala :lol: :lol: :lol: , i da, svi zivimo u ISTOJ KUCI POD JEDNIM KROVOM...a i u ugovoru pise da se naplacuje samo jedna pretplata za TV po kuci...ali to kod krkana ne vazi, ma jok brate...

Bio sam do generalnog "him" otisao... Sta's nasa krkanska politika...

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#6

Post by Neelix » 29/05/2007 12:15

:-) :D ja sam cekao 3 sedmice ako se dobro sjecam...u martu prosle godine.

User avatar
dark side of the moon
Posts: 445
Joined: 18/08/2006 15:23

#7

Post by dark side of the moon » 29/05/2007 12:17

Oni naruce mjeseceno 150 modema a prijavi se 300 ljudi za prikljucak, ja ne znam sta je njima..da ih hoce prodat pa bi oni radili.... :x

User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

#8

Post by daduli_sa » 29/05/2007 12:23

Ja sam cekao koliko se sjecam nekih 10 dana, ali je to bilo prije skoro dvije godine kada je i prikljucak bio 70KM. Dugo nisam prezalio te pare jer je bilo kojekakvih akcije, ali sad kad vidim ovu pilanu koju sad imate...
Je li to dijela grada ili sta?

k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#9

Post by k0laps » 29/05/2007 13:07

Ma nije do dijela grada. Vec sam jednom prijavila ADSL i nije bilo nikakvih problema. Sada sam u drugom stanu (zracne linije 50m od prvog stana) i ponovo sam htijela da prijavim i onda su problemi nastali... uglavnom, izgovor su ti modemi... kazu da nemaju modema a lista je predugacka.

@Ostri_Mac
I kod mene je scena bila sa kablovskom... dosle lole i kazu: morate iskopati rupu u zidu... ja se zijanila, reko sta moram? kaze iskopati rupu u zidu... pa reko sto vas placam, kaze: pa nismo mi fizicki radnici, mi smo tehnicari...
Eh ne znam bi li plakala il' bi se smijala...

User avatar
Ostri_Mac
Posts: 385
Joined: 24/10/2005 13:21
Location: Sarajevo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#10

Post by Ostri_Mac » 29/05/2007 13:10

ma to je i dobro, al' ovo sto su nama htjeli uraditi je bila pljachka u svakom smislu rijeci, beli se ugledali na vlast :-D

User avatar
Ostri_Mac
Posts: 385
Joined: 24/10/2005 13:21
Location: Sarajevo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

#11

Post by Ostri_Mac » 29/05/2007 13:11

:D al' nek' su oni tehnichari.... :lol: vidish da velichina nije bitna... 8) :-)

k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#12

Post by k0laps » 29/05/2007 13:14

:lol: :lol:

User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

#13

Post by daduli_sa » 29/05/2007 13:22

k0laps wrote:Ma nije do dijela grada. Vec sam jednom prijavila ADSL i nije bilo nikakvih problema. Sada sam u drugom stanu (zracne linije 50m od prvog stana) i ponovo sam htijela da prijavim i onda su problemi nastali... uglavnom, izgovor su ti modemi... kazu da nemaju modema a lista je predugacka.
Jesi li u medjuvremenu otkazala bila ADSL prije preseljenja? Imas li i dalje modem ili si "rentala"?
Ako nisi otkazivala ne vidim sta je problem, imas modem i trebalo bi samo da dodje do promjene adrese odnosno linije na kojoj ide tvoja pretplata ADSL-a.

k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#14

Post by k0laps » 29/05/2007 13:26

daduli_sa wrote:
k0laps wrote:Ma nije do dijela grada. Vec sam jednom prijavila ADSL i nije bilo nikakvih problema. Sada sam u drugom stanu (zracne linije 50m od prvog stana) i ponovo sam htijela da prijavim i onda su problemi nastali... uglavnom, izgovor su ti modemi... kazu da nemaju modema a lista je predugacka.
Jesi li u medjuvremenu otkazala bila ADSL prije preseljenja? Imas li i dalje modem ili si "rentala"?
Ako nisi otkazivala ne vidim sta je problem, imas modem i trebalo bi samo da dodje do promjene adrese odnosno linije na kojoj ide tvoja pretplata ADSL-a.
Nisam otkazala jer tu instalaciju jos uvijek koristi moj brat u kuci mojih roditelja. Ta linija ostaje, meni treba sasvim nova linija... To sam navela jer tada kada sam prijavila ADSL po prvi put, nije bilo ama bas nikakvih problema... sada je skroz druga prica.

k0laps
Posts: 74
Joined: 27/09/2004 10:31
Location: Sarajevo

#15

Post by k0laps » 29/05/2007 13:26

daduli_sa wrote:
k0laps wrote:Ma nije do dijela grada. Vec sam jednom prijavila ADSL i nije bilo nikakvih problema. Sada sam u drugom stanu (zracne linije 50m od prvog stana) i ponovo sam htijela da prijavim i onda su problemi nastali... uglavnom, izgovor su ti modemi... kazu da nemaju modema a lista je predugacka.
Jesi li u medjuvremenu otkazala bila ADSL prije preseljenja? Imas li i dalje modem ili si "rentala"?
Ako nisi otkazivala ne vidim sta je problem, imas modem i trebalo bi samo da dodje do promjene adrese odnosno linije na kojoj ide tvoja pretplata ADSL-a.
Nisam otkazala jer tu instalaciju jos uvijek koristi moj brat u kuci mojih roditelja. Ta linija ostaje, meni treba sasvim nova linija... To sam navela jer tada kada sam prijavila ADSL po prvi put, nije bilo ama bas nikakvih problema... sada je skroz druga prica.

User avatar
TheWatcher
Posts: 2204
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***
Been thanked: 2 times

#16 Re: BihNet i ADSL

Post by TheWatcher » 29/05/2007 13:31

k0laps wrote:Predala sam zahtjev u februaru i jos uvijek nemam nikakvih novosti. Zvala sam nekoliko puta na broj 655 530 i uvijek mi kazu istu stvar: da nisu imali modema ali da su ih dobili i da ima citav red ljudi koji cekaju cak od SEPTEMBRA :? naravno, kada ih upitate da li znaju kada ce februar doci na red, kazu javice vam se nasi operateri... ma nemoj...
Je li iko zna da li su uopste dobili te modeme? Situacija je frustrirajuca...
istina je :razz: ogromna je potraznja za ADSL :-)

bonez
Posts: 117
Joined: 14/05/2007 18:07

#17

Post by bonez » 29/05/2007 15:04

na vrjeme :-) :-) :-) :-)

Hendrix
Posts: 3356
Joined: 27/02/2004 00:00
Been thanked: 4 times

#18

Post by Hendrix » 29/05/2007 15:15

E debila majko moja , čuj nema modema , pa ko da naručuju 100 000 sedmično pa ih teško nabaviti.Tipični izgovor bosanskih provajdera , trebali bi ljudi sve sami sebi instalirat pa da oni dođu i to naplate i možda puste internet :x

User avatar
bpsang
Posts: 10191
Joined: 10/07/2005 21:03
Location: AK,

#19

Post by bpsang » 29/05/2007 17:04

:D sabura malo :D

evo mog postupka prije dva mjeseca odem na stranicu BIH.NET
ispunim zahtijev online i za tri dana me pozovu ljudi iz tehnicke sluzbe da me obavijeste da budem sutra kuci u tom vremenu, kasnili su sa dolaskom deset minuta.Dobio ADSL malte ne za ukupno 5 dana...
imaju ljudi problema sa nabavkom modema ali gledajte da se povezete sa nekim ko zna kad su modemi stigli i prijavite se online i garant u roku od 3-4 dana da ce te biti prikljuceni

schnjufko
Posts: 253
Joined: 26/01/2003 00:00
Location: Sarajevo
Contact:

#20

Post by schnjufko » 29/05/2007 20:21

Ma kao prvo modemi koje ugradjuju barem onse starije nisu neka pljacka i ja sam cekao po par mjeseci zezali me u vezi vlasnika telefonske linije (umo jadan u pretproslom stoljeecu) onda me peglali sa tim da nemaju modema ja se zaletio kupio Micronetov router koj radi ko zmaj trazio od njih samo da mi daju spliter i otvore account za konekciju. Ako hocete kupit modem odete u Printeks oni imaju Micronetove i Dlinkove ADSL modeme. Kupite i instalirate nemojte njih cekat jer cete dobiti internet kad rodi grzdje na parking satu. Osm toga BihNet ima velikin problema sa nabavkom opreme jer cak i najgluplje stvari akao sto su Mrezni kablovi i vezice za povezivnaje kablova moraju po zakonu da nabavljaju putem javnih nabavki. Naravno favorizuju svoju opremu da bi oprema bila kompatibilna i da bi nesto i prodali. Al fala bogu uvjek postoje drugi dobavljaci.

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#21

Post by Neelix » 29/05/2007 20:27

schnjufko wrote:Ma kao prvo modemi koje ugradjuju barem onse starije nisu neka pljacka i ja sam cekao po par mjeseci zezali me u vezi vlasnika telefonske linije (umo jadan u pretproslom stoljeecu) onda me peglali sa tim da nemaju modema ja se zaletio kupio Micronetov router koj radi ko zmaj trazio od njih samo da mi daju spliter i otvore account za konekciju. Ako hocete kupit modem odete u Printeks oni imaju Micronetove i Dlinkove ADSL modeme. Kupite i instalirate nemojte njih cekat jer cete dobiti internet kad rodi grzdje na parking satu. Osm toga BihNet ima velikin problema sa nabavkom opreme jer cak i najgluplje stvari akao sto su Mrezni kablovi i vezice za povezivnaje kablova moraju po zakonu da nabavljaju putem javnih nabavki. Naravno favorizuju svoju opremu da bi oprema bila kompatibilna i da bi nesto i prodali. Al fala bogu uvjek postoje drugi dobavljaci.
upravo ovo htjedoh napisati :)

User avatar
nowhere man
Posts: 152
Joined: 27/06/2006 09:13

#22

Post by nowhere man » 07/06/2007 10:11

Jutros sam konacno dobio adsl konekciju. Spoje oni modem, ja potpisem ugovor, onaj tehnicar se konektuje svojim laptopom, da ja vidim da konekcija radi, i onda odem na speedtest.com site da vidim koja je brzina - rezultat: oko 700kb download, oko 200 upload - a pretplatio sam se na 5G paket (brzina downloada bi trebala biti 2Mb) :?

Je li taj speedtest folira (testni server je u zagrebu), ili ja bacam pare?

SHOCK
Posts: 197
Joined: 29/08/2004 16:41

#23

Post by SHOCK » 07/06/2007 11:02

Ja sam predao u februaru i priključili su mi prije 10-ak dana.

malizeleni
Posts: 1198
Joined: 23/04/2007 11:55
Location: U nas u Sveckoj

#24

Post by malizeleni » 07/06/2007 11:20

nowhere man wrote:Jutros sam konacno dobio adsl konekciju. Spoje oni modem, ja potpisem ugovor, onaj tehnicar se konektuje svojim laptopom, da ja vidim da konekcija radi, i onda odem na speedtest.com site da vidim koja je brzina - rezultat: oko 700kb download, oko 200 upload - a pretplatio sam se na 5G paket (brzina downloada bi trebala biti 2Mb) :?

Je li taj speedtest folira (testni server je u zagrebu), ili ja bacam pare?
Koliko vidim, speedtest.com je kita od stranice.

http://downloads.sourceforge.net/tptest ... g_mirror=0

Probaj taj program, 3-4 puta, u razmaku od 2-3 sata. Koji si modem dobio, ako je speedtouch, mozes uletiti na njega sa username Administrator, bez passworda obicno, i pogledati koliki ti je sync sa centralom. Moze biti da je kabal losh, uticnica. Ako je velika razlika izmedju rezultata, obicno znaci da je kapacitet na centrali nedovoljan.

Post Reply