BihNet Free Zone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Post Reply
User avatar
groar
Posts: 265
Joined: 10/05/2007 22:33
Location: Sarajevo

#1 BihNet Free Zone

Post by groar » 22/01/2008 22:38

Konkretno pitanje, jer se sa ovim pojeftinjenjem premisljam da li da uvedem ADSL ili ne:

Da li je free zona ukinuta ili ne??? Neki kazu da jeste, neki da nije, a ja molim korisnike ADSL-a da mi daju odgovor, jer oni to sigurno najbolje znaju.
Hvala


SilentWhisper
Posts: 320
Joined: 05/06/2006 17:16
Location: Happy place!!!!

#2

Post by SilentWhisper » 22/01/2008 23:25

da li ce je ukidat ne znam (to bi bilo bezveze za ionako bezvezni bihnet), ali danas i jucer, meni ni grabit, ni newsbin ni newsleecher ne mogu pomoci da ista skinem...
radi mi samo 40-tude i mogu postat koje pitanje i odg..
ako zna sta je problem i da li kod vas normalno ide neka javi...
i naravno odgovorite covjeku vise mene :)

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#3

Post by Neelix » 22/01/2008 23:56

ovako pise na bihnet forumu
NAPOMENA:
news serveri rade normalno samo je problem sto GRABIT vise nije funkcionalan i ne ostvaruje pravu brzinu tako da vam predlazem prelazak na programe NEWSBIN ILI NEWSLEECHER da bi ostvarili max brzimu od 105-110 KBps
oba ova programa imate na newsima u grupi "bih.alt.binaries.software"
a mozete ih skinuti i sa neta nisu veliki (po 6-7 mb)

SilentWhisper
Posts: 320
Joined: 05/06/2006 17:16
Location: Happy place!!!!

#4

Post by SilentWhisper » 23/01/2008 00:36

Jesi li ti uspio, ja sam oba instalirao al ni mrve da skinu.......

User avatar
x0z0y0
Posts: 1473
Joined: 10/11/2007 21:51

#5

Post by x0z0y0 » 23/01/2008 00:42

meni grabit ok skida..
danas zavrsio jedan film

SilentWhisper
Posts: 320
Joined: 05/06/2006 17:16
Location: Happy place!!!!

#6

Post by SilentWhisper » 23/01/2008 00:58

Evo sta javlja meni vec dva dana:
Image
jos jedan primjer...
Image
a skinuo sam ravnih 0,0 kb
Image

katkad i krene download max oko 20 kb/s, a radi na prekide 10 sekundi skida, pet sekundi pauzira...

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#7

Post by Neelix » 23/01/2008 01:10

radi sa Newsbin...evo slika

Image

vidis da su zadnji uploadi napravljeni danas :) a brzina mi je isla od 30 do 120 kb/s

User avatar
irfan2
Posts: 3659
Joined: 09/04/2004 22:41
Location: sarajevo

#8

Post by irfan2 » 23/01/2008 08:54

Neelix wrote:ovako pise na bihnet forumu
NAPOMENA:
news serveri rade normalno samo je problem sto GRABIT vise nije funkcionalan i ne ostvaruje pravu brzinu tako da vam predlazem prelazak na programe NEWSBIN ILI NEWSLEECHER da bi ostvarili max brzimu od 105-110 KBps
oba ova programa imate na newsima u grupi "bih.alt.binaries.software"
a mozete ih skinuti i sa neta nisu veliki (po 6-7 mb)
netacno ..probah sa newsleecherom i newsbinom ..ista stvar ....

User avatar
Fourier88
Posts: 79
Joined: 11/01/2008 12:04

#9

Post by Fourier88 » 23/01/2008 08:58

irfan2 wrote:
Neelix wrote:ovako pise na bihnet forumu
NAPOMENA:
news serveri rade normalno samo je problem sto GRABIT vise nije funkcionalan i ne ostvaruje pravu brzinu tako da vam predlazem prelazak na programe NEWSBIN ILI NEWSLEECHER da bi ostvarili max brzimu od 105-110 KBps
oba ova programa imate na newsima u grupi "bih.alt.binaries.software"
a mozete ih skinuti i sa neta nisu veliki (po 6-7 mb)
netacno ..probah sa newsleecherom i newsbinom ..ista stvar ....
potpis.

User avatar
sinus
Posts: 1669
Joined: 22/01/2007 23:33
Location: 위치 알 수없는 추가 통보가있을 때까지
Contact:

#10

Post by sinus » 23/01/2008 09:45

Izgleda nekome tačno nekome netačno. Ja sam sinoć sa newsbin skinuo film, a preksinoć dva, brzina je varirala od 88-105 KBps i čak je više bila trocifrena nego dvocifrena. Dok sa grabitom ni da se pomakne.

Oxygenn
Posts: 305
Joined: 07/05/2005 22:34

#11 Re: BihNet Free Zone

Post by Oxygenn » 23/01/2008 15:34

groar wrote:Konkretno pitanje, jer se sa ovim pojeftinjenjem premisljam da li da uvedem ADSL ili ne:

Da li je free zona ukinuta ili ne??? Neki kazu da jeste, neki da nije, a ja molim korisnike ADSL-a da mi daju odgovor, jer oni to sigurno najbolje znaju.
Hvala
Freezona nije ukinuta, oba news servera za non-binaries grupe skoro da vise nisu u funkciji jos od decembra 2007. - bila nekakva prica da se mijenja hardwareska oprema - medjutim evo ga prodje skoro i januar a citanje news-grupa je skoro neupotrebljivo sa OE-om.

Skidanje sadrzaja sa binaries grupa radi pomocu NewsBin-a ali ni to nije kako bi trebalo biti.
Problemi sa GrabItom su vecinom sto jadnik ostvaruje samo jednu konekciju po file-u, pa posto gospoda u telecomu nece/ne znaju da naprave servere da rade kako je nekad bilo - grabit je postao neupotrebljiv

Nekad davno su korisnici adsl preko freezone imali i jedan nezvanicni server za download raznog sadzaja koji sad koriste samo povlasteni korisnici adsl-a

Toliko od mene sto se tice freezone

Pozdrav

SilentWhisper
Posts: 320
Joined: 05/06/2006 17:16
Location: Happy place!!!!

#12

Post by SilentWhisper » 23/01/2008 16:41

sinoc kasno uspio sam sa newsbinom skinuti oko 700 mb, dvije epizode heroesa, a grabit u tom trenutku i dalje nije mogao nishta...
prije toga nije ni newsbin ni newsleecher nije mogao skidati, ali, eto, odjednom je poceo i skidao je u prosjeku 90-95 kb/s

suncokret
Posts: 125
Joined: 27/03/2004 22:49

#13

Post by suncokret » 23/01/2008 16:59

Ja razmišljam da se sa kablovskog logosofta prebacim na adsl bihnet?
je li bolji adsl od kablovskog interneta? nije neka razlika u cijeni, sada plaćam 36 a na adsl -u bih plaćala 19 - pdv :? :?

kakva je razlika u brzinama i slično

_Dame_
Posts: 130
Joined: 05/08/2007 14:43
Location: Sarajevo

#14

Post by _Dame_ » 23/01/2008 22:16

Moze li neko objasniti kako funkcionisu grabit i slicni programi. Korisnik sam ADSL 3g paketa. Hvala

SilentWhisper
Posts: 320
Joined: 05/06/2006 17:16
Location: Happy place!!!!

#15

Post by SilentWhisper » 30/01/2008 00:55

Dame, odi na BiHnetovu stranicu i procitaj uputstvo kako se konektovati na free zonu, a zatim instaliraj si newsbin (link dole), te prvo sto ces skinut jeste uputstvo koje mnogi uploaderi na freezonu stavljaju na grupe...
Ostale informacije potrazi na forumima, sve je objasnjeno!!!!!
http://rapidshare.com/files/54893485/Ne ... o.5.35.rar

Eh, sad pitanje od mene: moze li se Newsbin podesiti na auto-shutdown kompa, znaci kad zavrsi download da se kompjuter ugasi???

bonez
Posts: 117
Joined: 14/05/2007 18:07

#16

Post by bonez » 31/01/2008 18:51

ja igram igrice preko freezone i frcera sve :D

User avatar
bug
Posts: 15804
Joined: 22/12/2002 00:00
Location: the place 2b

#17

Post by bug » 31/01/2008 18:58

mislis frca sve :D:D

User avatar
Skyfox
Posts: 7506
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

#18

Post by Skyfox » 31/01/2008 19:07

fercera

ma ja i ne koristim tu free zonu... jedva stignem potrositi i ovo

someguy999
Posts: 1
Joined: 02/07/2009 13:30

#19 Re: BihNet Free Zone

Post by someguy999 » 02/07/2009 13:35

Da nezna neko kako zatražiti da neko uploaduje sadržaj na ftp://ftp.bih.net.ba/ ? Treba mi linux distribucija Fedora 11 a ondje stoji 10 još od davnih vremena. Barem Live CD da kako se stavi. Ako ko zna kako to funkcionira i ko je odgovoran da stavlja taj sadržaj na tu ftp adresu molim odgovorite mi. Bujakašaaa!!!!

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#20 Re:

Post by ja.neron » 02/07/2009 15:38

Neelix wrote:ovako pise na bihnet forumu
NAPOMENA:
news serveri rade normalno samo je problem sto GRABIT vise nije funkcionalan i ne ostvaruje pravu brzinu tako da vam predlazem prelazak na programe NEWSBIN ILI NEWSLEECHER da bi ostvarili max brzimu od 105-110 KBps
oba ova programa imate na newsima u grupi "bih.alt.binaries.software"
a mozete ih skinuti i sa neta nisu veliki (po 6-7 mb)

kod mene sve radi ujutru kad skidam brzina ide do 220KBps poslijepodne oko 150KBps i koristim grabit (15G paket)

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#21 Re: BihNet Free Zone

Post by ja.neron » 02/07/2009 15:44

Image


evo dokaza od prije par minuta

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#22 Re:

Post by ja.neron » 02/07/2009 15:45

_Dame_ wrote:Moze li neko objasniti kako funkcionisu grabit i slicni programi. Korisnik sam ADSL 3g paketa. Hvala

registruj se ovdje imaš sve objašnjeno

http://fz.pixelseeker.net/

User avatar
Black swan
Posts: 54045
Joined: 17/03/2004 09:36

#23 Re: BihNet Free Zone

Post by Black swan » 02/07/2009 15:54

imal gdle manual kad instaliram grabit da se konektujem :D please

Post Reply