BiH zvanično primljena u EURING na Generalnoj skupštini u Zrenjaninu

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
emric
Posts: 1211
Joined: 21/03/2018 18:03

#1 BiH zvanično primljena u EURING na Generalnoj skupštini u Zrenjaninu

Post by emric »

Evropska unija za prstenovanje ptica (EURING) svake druge godine organizuje Generalnu skupštinu kojoj prisustvuju predstavnici članova programa. Ovi sastanci pokrivaju sve aspekte rada Unije, uključujući izvještaje o rezultatima projekata i formalnim poslovima poput izbora članova Odbora.

Sastanak prstenovačkih Centrala, članica EURING-a održava se svaki put u drugoj Centrali.

Image

Generalna skupština EURING-a 2019. održava se od 10. do 12. septembra u Zrenjaninu, Srbija. Domaćin je Centar za markiranje životinja Prirodnjačkog muzeja, koji je član Unije.

Na ovogodišnjoj skupštini, između ostalog se odlučivalo i o prijemu Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo Unije. Višegodišnje aktivnosti bh. ornitologa urodile su plodom i BiH je konačno postala članica EURING-a, objavljeno je na Generalnoj skupštini 10. septembra.

- Novosti iz Zrenjanina: Bosna i Hercegovina je i zvanično primljena u EURING - napisali su iz Ornitološkog društva "Naše ptice" na svojoj Facebook stranici.

Skupštini je prisustvovalo 75 učesnika iz preko 30 članica Unije, a osim Bosne i Hercegovine u članstvo je primljena i Albanija.


(euring.org, Naše ptice, Ptice Forum)
Post Reply