BiH usla u trecu jakosnu grupu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#51 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by LSD »

elSaik wrote:
Ridjobrki wrote:
elSaik wrote:Ako ćemo već o tome koje su bitne a koje ne onda je utakmica u Armeniji najnebitnija. :mrgreen: Ako već moram izgubiti jednu od 4, najbolje bi bilo da gore izgubimo. ;-)
Ja vas nikako ne kontam... :-D

To je prva iduća tekma! Istina, ne mora se dobiti ali ako se ona izgubi onda se mora dobiti Španija ili Turska. To je pravljenje veresije od gotovine. Ja bih to postavio ovako:

Ako već moramo dobiti dvije tekme, najjednostavnije je da dobijemo te dvije i da se bez pritiska zajebavamo i nadigravamo sa Špancima i Turcima. ;-)
Utakmice protiv posljednjeplasiranih se brišu, a u našoj grupi je to Armenija. Džaba ti pobjeda protiv nje, ako ne dobiješ Turke i Špance i budeš najslabiji drugi i ne vidiš baraža. ;-)
Jah...odlican rezon,nema šta :thumbup: ....znaci sad možemo komotno zijaniti od Armenije...svakako se ta utakmica briše,jelde ;-) ...ma sjajno.
Covjek pokušava da ti objasni tako prostu stvar,ali izgleda treba neke stvari crtati jbg...kad ne ide onda ne ide.
BarbaDue

#52 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by BarbaDue »

Rank (Feb 2009)
58...... 31 Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina 529 1 Up -6

Rank (Mar 2009)
38...... 24 Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina 737 20 Up 208
elSaik

#53 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by elSaik »

LSD wrote:
elSaik wrote:Ako ćemo već o tome koje su bitne a koje ne onda je utakmica u Armeniji najnebitnija. :mrgreen: Ako već moramo izgubiti jednu od 4, najbolje bi bilo da gore izgubimo. ;-)

Jah...odlican rezon,nema šta :thumbup: ....znaci sad možemo komotno zijaniti od Armenije...svakako se ta utakmica briše,jelde ;-) ...ma sjajno.
Covjek pokušava da ti objasni tako prostu stvar,ali izgleda treba neke stvari crtati jbg...kad ne ide onda ne ide.
Idiote infantilni čitaj šta se piše i odjebi od mene.
Irfan82

#54 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Irfan82 »

elSaik wrote:
Ridjobrki wrote:
elSaik wrote:Ako ćemo već o tome koje su bitne a koje ne onda je utakmica u Armeniji najnebitnija. :mrgreen: Ako već moram izgubiti jednu od 4, najbolje bi bilo da gore izgubimo. ;-)
Ja vas nikako ne kontam... :-D

To je prva iduća tekma! Istina, ne mora se dobiti ali ako se ona izgubi onda se mora dobiti Španija ili Turska. To je pravljenje veresije od gotovine. Ja bih to postavio ovako:

Ako već moramo dobiti dvije tekme, najjednostavnije je da dobijemo te dvije i da se bez pritiska zajebavamo i nadigravamo sa Špancima i Turcima. ;-)
Utakmice protiv posljednjeplasiranih se brišu, a u našoj grupi je to Armenija. Džaba ti pobjeda protiv nje, ako ne dobiješ Turke i Špance i budeš najslabiji drugi i ne vidiš baraža. ;-)
Da ali nemoze se bas tako to gledati, jer nemozes unaprijed znati kako ce buduci drugoplasirani odigrati protiv zanjeplasiranog(npr. MKD 1:0 SCO) u svojoj grupi tj. hocu da kazem da nam pobjeda u Jerevanu pod svaku cijenu treba!Nadam se da ces me razumjeti sta mislim! Pozdrav
elSaik

#55 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by elSaik »

Ja lično mislim da ćemo dobiti 3, a sa Špancima igrati neriješeno, ali raja mora shvatiti da Turke treba dobiti, šta više, da ih moramo dobiti i da nam je tekma sa njim bitnija od tekme sa Armencima. Naravno da kiks protiv istih može značiti psihološki pad u narednim tekmama, ali ako već moramo negdje kiksati, dugoročno gledano, je najbolje da kiksamo gore, jer između poraza od Armenaca i pobjede nad Turcima i pobjede nad Armencima i poraza od Turaka, bolje je ovo prvo. ;-)
palermo

#56 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by palermo »

elSaik wrote:Ja lično mislim da ćemo dobiti 3, a sa Špancima igrati neriješeno, ali raja mora shvatiti da Turke treba dobiti, šta više, da ih moramo dobiti i da nam je tekma sa njim bitnija od tekme sa Armencima. Naravno da kiks protiv istih može značiti psihološki pad u narednim tekmama, ali ako već moramo negdje kiksati, dugoročno gledano, je najbolje da kiksamo gore, jer između poraza od Armenaca i pobjede nad Turcima i pobjede nad Armencima i poraza od Turaka, bolje je ovo prvo. ;-)
Naravno da je to bolja opcija :D mislim o tome se ne treba ni raspravljati, ali ako mi dobijemo Armeniju, mi tri kola prije kraja baraža čekamo Tursku sa četiri boda prednosti .Mislim da je u tom slučaju vrlo upitno koliko će i sami Turci vjerovati da nešto mogu uraditi, a to nam objektivno olakšava posao.........i zbog tog faktora bih, barem ja, naglasio značaj utakmice u Armeniji.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#57 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Dado dijasporitus »

Prognoza rezultata do kraja kvalifikacija da se ne igramo gluhih telefona

Turkey - Estonia 2:0
Spain - Belgium 2:0
Armenia - Bosnia-Herzegovina 1:3
Spain - Estonia 4:0
Armenia - Belgium 1:2
Bosnia-Herzegovina - Turkey 1:1
Belgium - Turkey 1:2
Armenia - Spain 0:4
Estonia - Bosnia-Herzegovina 0:2
Bosnia-Herzegovina - Spain 0:1
Estonia - Belgium 1:2
Turkey - Armenia 3:0

Spain 10 0 0 24:2 30
Bosnia-Herzegovina 6 1 3 23:10 19
Turkey 5 3 2 14:9 17
Belgium 4 1 5 15:17 13
Estonia 1 2 7 7:25 5
Armenia 0 1 9 6:28 1

Ovo je najgora varijanta u kojoj Turci dobijaju Belgijance u gostima. Ako Turci odigraju nerjeseno sa Belgijancima onda mozemo kiksati (odigrati nerjeseno) sa Armenijcima jer se ti bodovi ionako ne prenose u baraz.
Last edited by Dado dijasporitus on 09/04/2009 20:47, edited 1 time in total.
elSaik

#58 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by elSaik »

palermo wrote:
elSaik wrote:Ja lično mislim da ćemo dobiti 3, a sa Špancima igrati neriješeno, ali raja mora shvatiti da Turke treba dobiti, šta više, da ih moramo dobiti i da nam je tekma sa njim bitnija od tekme sa Armencima. Naravno da kiks protiv istih može značiti psihološki pad u narednim tekmama, ali ako već moramo negdje kiksati, dugoročno gledano, je najbolje da kiksamo gore, jer između poraza od Armenaca i pobjede nad Turcima i pobjede nad Armencima i poraza od Turaka, bolje je ovo prvo. ;-)
Naravno da je to bolja opcija :D mislim o tome se ne treba ni raspravljati, ali ako mi dobijemo Armeniju, mi tri kola prije kraja baraža čekamo Tursku sa četiri boda prednosti .Mislim da je u tom slučaju vrlo upitno koliko će i sami Turci vjerovati da nešto mogu uraditi, a to nam objektivno olakšava posao.........i zbog tog faktora bih, barem ja, naglasio značaj utakmice u Armeniji.
Ma Turci i kada bi došli na drugo mjesto bili bi najslabiji drugi tako da oni ni sad nemaju šansi. :mrgreen:
and

#59 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by and »

elSaik wrote:
palermo wrote:
Ma Turci i kada bi došli na drugo mjesto bili bi najslabiji drugi tako da oni ni sad nemaju šansi. :mrgreen:
valjda će se sjetiti kako su se plasirali na evropsko
nikad_izvini

#60 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by nikad_izvini »

U pravu si ali nisi u pravu. Raspored je bitan. Prvo igramo sa Armenijom, četiri dana poslije igramo sa Turskom ;-) Ako ne dobijemo Armeniju ;-) Pa-pa
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#61 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Dado dijasporitus »

Ovo je verzija za prvu poziciju. Spanci bi morali da kiksaju protiv Belgije i protiv Armenije (odigraju nerjeseno). Ovo drugo bi bilo ravno senzaciji pa je sama verzija pomalo nerealna

Turkey - Estonia 2:0
Spain - Belgium 1:1
Armenia - Bosnia-Herzegovina 0:2
Spain - Estonia 4:0
Armenia - Belgium 1:2
Bosnia-Herzegovina - Turkey 1:0
Belgium - Turkey 2:2
Armenia - Spain 0:0
Estonia - Bosnia-Herzegovina 0:3
Bosnia-Herzegovina - Spain 1:0
Estonia - Belgium1:2
Turkey - Armenia 3:0

Bosnia-Herzegovina 8 0 2 25:7 24
Spain 7 2 1 18:4 23
Turkey 5 3 2 13:8 18
Belgium 4 3 3 17:16 15
Estonia 1 2 7 7:24 5
Armenia 0 2 8 5:22 2
AmeeeL

#62 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by AmeeeL »

Swifft wrote:Sa Turskom ce biti vatre i to zestoke ........ :x To nam je najvaznija tekma
Nego koja je repka trenutno najgora od drugoplasiranih (nismo valjda) :bih:
trenutno hrvatska ;)
Bosanski_kralj

#63 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Bosanski_kralj »

Ako dobijemo Armeniju i Tursku dobijamo 100%. Pobjedom protiv armenije zadržavamo 4 boda prednosti nad Turskom, a znači da nas oni moraju napasti. A protiv nas ko se otvori, ne prolazi baš dobro
cyprus

#64 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by cyprus »

AmeeeL wrote:
Swifft wrote:Sa Turskom ce biti vatre i to zestoke ........ :x To nam je najvaznija tekma
trenutno hrvatska ;)
Jes, al ja mislim da se ne moramo pretjerano bojat za to najlošije drugo mjesto, jer mi sve liči da će grupa 9 imat tog nesrećnika :D . Naime tamo će se međusobno poklat Škoti i Norvežani, a Island i Makeodnija će također otkidat bodove, još će ih sa vrha poravnat Holandija, tako da mislim da s te strane nemamo prevelikog razloga za brigu. Ako uspijemo biti drugi, 99% nećemo bit najlošiji drugi.
Topla voda

#65 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Topla voda »

u armeniji moramo dobiti i napucani docekati turke i ici na 3 boda ,pa sta bog da.

i ako zijanimo od turske ostaju nam dvije sanse da budemo bolji od njih.
o jednoj odlucuju turci,utakmica belgija- turska
o drugoj odlucujemo mi u tekmi bih- spanija.

znaci i ako nas turci uzmu,imamo varijantu za izvlacenje.kakvu takvu

a bod protiv turske je kraj price jer oni uzimaju max 10,a mi realno 7 i to je to

utakmica sa turskom ce biti uzasno,uzasno,uzasno zajebana.ni svjesni nismo kako ce to tad izgledati.
turci se nisu predali,niti ce ,do zadnje sekunde zadnjeg produzetka zadnje tekme u grupi.

vidjeli smo svi koji su to fanatici kad je borba na sve ili nista u pitanju.

i iz tog razloga ne smijemo dozvoliti posrtanje protiv armenije
nikad_izvini

#66 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by nikad_izvini »

cyprus wrote:
AmeeeL wrote:
trenutno hrvatska ;)
Jes, al ja mislim da se ne moramo pretjerano bojat za to najlošije drugo mjesto, jer mi sve liči da će grupa 9 imat tog nesrećnika :D . Naime tamo će se međusobno poklat Škoti i Norvežani, a Island i Makeodnija će također otkidat bodove, još će ih sa vrha poravnat Holandija, tako da mislim da s te strane nemamo prevelikog razloga za brigu. Ako uspijemo biti drugi, 99% nećemo bit najlošiji drugi.
Pardon, to se već desilo. Makedonija dobila Škote, Norvežani igrali x sa Islanđanima, onda Škoti i Norvežani odigrali x. Holandija to sve pomela :D Holanđani čekaju Norvežane, Norvežani Škote a Škoti Holanđane :D U grupi 1 bi se isto moglo nešto slično desiti. Iako su Mađari 2 imali su samo četiri "teške utakmice"(dvije sa Maltom ne računam). Od toga su jednu izgubili, jednu remizirali i dvije dobili(Albaniju koja je već "otela" bodove Švedkoj i Potugalu) . Ostaju im dvije tekme sa Portugalom, Jedna sa Švedskom i jedna sa Danskom :skoljka: Biće tu još svega al je dobro za nas :D

PS ne bih da komentarišem Armence, ako ja počnem da pričam da smo bolji, neće na dobro. Znači nastavljam da pehiram. Eto, jebiga, Armenci su jebeni a mi nemamo mentaliteta :skoljka: :run:
El_comadante

#67 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by El_comadante »

nesmjemo zaboraviti i jednu činjenicu a to je da če nam rejting pasti u slučaju kiksa a bit če izvlačenje u decembru. dakle nijedan kiks se nemože "oprati" jer nemamo vremena za to. jer neigramo "samo" za SP nego treba gledati i kvalifikacije za EP da uđemo u što bolju jakosnu grupu. dakle oprez u zadnjim utakmicama. samo da posjetim da smo bili na ljetu 2007 26 pa smo na jesen zabraljali i pali 50 i neku poziciju.
Meho Kodro

#68 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Meho Kodro »

AmeeeL wrote:
trenutno hrvatska ;)
Zato sto je vec odigrala sa Andorom dvije utakmice koje se brisu, tako da im se racuna samo pobjeda nad Kazahstanom i bod u Ukrajini, Hrvatska je do sada zijanila 5 bodova (Ukrajina 2, Engleska 3), neke drugoplasirane ekipe su prosule vise bodova, Bosna npr. - 6
Last edited by Meho Kodro on 10/04/2009 11:55, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#69 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Meho Kodro »

Najvaznija utakmica za BIH je ona sljedeca, a to je sa Armenijom, pobjeda je itekako vazna, u slucaju 3 boda moze se rastereceno docekati Tursku, koja ce biti svjesna da im ni tri boda u BIH ne garantuju 2 mjesto, opet ne bi ovisili sami o sebi nego o BIH...
Poraz ili nerjeseno u Armeniji bi poljuljalo sampouzdanje u BIH ekipi pred mec sa Turskom, a Turcima bi dalo krila jer bi onda oni sa pobjedom u Bosni bili jako blizu baraza
5 0 5

#70 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by 5 0 5 »

Meho Kodro wrote:Najvaznija utakmica za BIH je ona sljedeca, a to je sa Armenijom, pobjeda je itekako vazna, u slucaju 3 boda moze se rastereceno docekati Tursku, koja ce biti svjesna da im ni tri boda u BIH ne garantuju 2 mjesto, opet ne bi ovisili sami o sebi nego o BIH...
Poraz ili nerjeseno u Armeniji bi poljuljalo sampouzdanje u BIH ekipi pred mec sa Turskom, a Turcima bi dalo krila jer bi onda oni sa pobjedom u Bosni bili jako blizu baraza

Jel' ta Armenija jača od NK Rijeke? :P

Armenija je slaba, tu moramo uzeti 3 boda. Utakmica sa Estonijom je dosta bitnija za baraž, ali eto..
Što se tiče Turske, jedan bod protiv nas Turcima ne znači ništa, a nama puno. Možda nam pomogne i najgoriterenkojisamvidionakvalifikacijama u Zenici, na kojem se baš i ne može pristojno igrati. Tu nam je i prednost protiv Španije. :bih: :bih:
Ridjobrki

#71 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by Ridjobrki »

Meho Kodro wrote:Najvaznija utakmica za BIH je ona sljedeca, a to je sa Armenijom, pobjeda je itekako vazna, u slucaju 3 boda moze se rastereceno docekati Tursku, koja ce biti svjesna da im ni tri boda u BIH ne garantuju 2 mjesto, opet ne bi ovisili sami o sebi nego o BIH...
:thumbup:

O tom pričam svo vrijeme... :roll:

@505: Sa Španijom i Turskom igramo na Koševu. :x :roll:
5 0 5

#72 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by 5 0 5 »

Ridjobrki wrote:
@505: Sa Španijom i Turskom igramo na Koševu. :x :roll:
Super, hvala.
cyprus

#73 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by cyprus »

nikad_izvini wrote:Pardon, to se već desilo. Makedonija dobila Škote, Norvežani igrali x sa Islanđanima, onda Škoti i Norvežani odigrali x. Holandija to sve pomela :D Holanđani čekaju Norvežane, Norvežani Škote a Škoti Holanđane :D U grupi 1 bi se isto moglo nešto slično desiti. Iako su Mađari 2 imali su samo četiri "teške utakmice"(dvije sa Maltom ne računam). Od toga su jednu izgubili, jednu remizirali i dvije dobili(Albaniju koja je već "otela" bodove Švedkoj i Potugalu) . Ostaju im dvije tekme sa Portugalom, Jedna sa Švedskom i jedna sa Danskom :skoljka: Biće tu još svega al je dobro za nas :D

PS ne bih da komentarišem Armence, ako ja počnem da pričam da smo bolji, neće na dobro. Znači nastavljam da pehiram. Eto, jebiga, Armenci su jebeni a mi nemamo mentaliteta :skoljka: :run:
Ma znam, samo velim da će se to i nastavit :D

Što se tiče PS-a, slažem se, i ja ću nastavit pesimizirat, jer stvarno znam vrlo malo reprezentacija koje su idgle Armeniju u gostima :D
stranac2

#74 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by stranac2 »

Kako god okreneš ako ne računamo na Turski kiks negdje nam će utakmica sa Turskom biti odlučujuća .. ne smijemo je izgubiti.

Turci tu idu na sve ili ništa !!

Pa tek onda baraž.

Puno smo se digli a veoma smo daleko smo od svjetskog.
:?
paja_patak

#75 Re: BiH usla u trecu jakosnu grupu

Post by paja_patak »

AmeeeL wrote:
trenutno hrvatska ;)
apsolutno zasluzeno nista nisu pokazali a njihovi igraci su ocajni siguran sam da ce ih tuci englezi i bijeli rusi a bod ce im skinuti i Ukrajina!
Post Reply