BIH-SCG (Countdown)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kabadahija
#51 Gdje se mogu nabaviti karte za utakmicu,ja sam u Sani....
Kako i gdje kupiti karte za utakmicu Bosne-SCG,ako nista ih ne sredi sredice atmosfera na Bilinom polju,nadam se da ce biti jopet pun......Francuzi sami sebe kritiziraju zbog onih 1:1,a i Spanci,nadam se da ce Bosna,barem,ono,razvalit sa 1-0,samo da ih nadigramo.......Sretno momci......Navijaci sa Sane......
-
magnifico
stvarno kako to, cini mi se da onda nesto sa tom zemljom nije u reduA wrote:Mora da je tuzno zivjeti na 20 minuta od centra glavnog grada zemlje u kojoj si rodjen, a da te srce vuce tamo nekom gradu na 300 kilometara udaljenosti...
ili zemlja mozda treba da mijenja narod
u svakom slucaju pobjeda je nasa
-
magnifico
20 minutaA wrote:Mora da je tuzno zivjeti na 20 minuta od centra glavnog grada zemlje u kojoj si rodjen, a da te srce vuce tamo nekom gradu na 300 kilometara udaljenosti.
mislim da je cifra naduvana, jedino ako se pjeske ide, onda je OK
ali jos je tuznije zivjeti u samom centru glavnog grada, a ne navijati za tu zemlju
sreca da ima dosta sandzaklija, u samom centru takodje
ipak ne treba klonuti duhom, ovih sto zive u centru glavnog grada, a ne navijaju za tu zemlju, sve je manje i manje,
nekad ih je bilo 200.000, a sada nekih desetak tisuca
plus velika vecina penzioneri, stariji ljudi
jedino je problem sa ovim sto su na 5 minuta od centra, njihov broj se poveca
izgleda da je manje vazno ko ce da dobije, nego ko ce za koga da navija
-
neutralac
Nadam se da mi necete zamjeriti sto cu se samo malo udaljiti od teme.Isto se nadam da mi Kame nece odmah "...ustasku majku..."
Vidim ovdje stalno "nasi"i "njihovi", pa se covjek osjeti slabo informiran.
Prosli tjedan u kosarci Bosna-Turska cuveni Kame prenosi rezultat za one koji nemaju mogucnost da to gledaju.Violentjack hoce da zna svaki ubacaj, svako slobodno bacanje i Kame se pravo uzivio.Stalno vice 16-14 za "nase"."Nasi" sada opet vode itd.Tek nakon pomnijeg iscitavanja Kamijevih ucitavanja skuzio sam da Kame navija za Bosnu, a ne za Turke.
P.S.Igrao sam par puta na Bilinom Polju i cak tada prije 15-17 godina stadion je bio fin sa dobrom travom i lijepom atmosferom, ali mislim da cijeli sadasnji naboj ce biti negativan i da nece biti nekakve ljopote od igre, a o rezultatu i da ne govorim.Bice skrto za sve strane.
Vidim ovdje stalno "nasi"i "njihovi", pa se covjek osjeti slabo informiran.
Prosli tjedan u kosarci Bosna-Turska cuveni Kame prenosi rezultat za one koji nemaju mogucnost da to gledaju.Violentjack hoce da zna svaki ubacaj, svako slobodno bacanje i Kame se pravo uzivio.Stalno vice 16-14 za "nase"."Nasi" sada opet vode itd.Tek nakon pomnijeg iscitavanja Kamijevih ucitavanja skuzio sam da Kame navija za Bosnu, a ne za Turke.
P.S.Igrao sam par puta na Bilinom Polju i cak tada prije 15-17 godina stadion je bio fin sa dobrom travom i lijepom atmosferom, ali mislim da cijeli sadasnji naboj ce biti negativan i da nece biti nekakve ljopote od igre, a o rezultatu i da ne govorim.Bice skrto za sve strane.
-
muhaz
No signs of improvement for Spain under Aragones
A disappointing 1-1 draw away to Bosnia in their opening FIFA World Cup qualifier demonstrated that Spain continue to suffer from the same problems that resulted in an early exit at Euro 2004, Spanish media said on Thursday.
"The national side shows no sign of improvement," commented sports daily Marca. "It is remains a team without personality, without creativity and without a leader.
"Experienced players appear to lack the ability to impose themselves on a team like Bosnia that was both technically and physically inferior."
Spain were outplayed by Bosnia in the first half and were fortunate not to have fallen behind before the break after midfielder Elvir Baljic missed two clear-cut chances to put the home side ahead.
The visitors grabbed the lead against the run of play with a fine individual strike from Vicente midway through the second half but Bosnia hit back eight minutes later when Elvir Bolic dinked the ball home after Spain lost possession in midfield.
It was a disappointing first competitive outing for new coach Luis Aragones, who took over the national side when his predecessor Inaki Saez resigned after Euro 2004.
"The new Spain of Aragones has the same problems as the old side under Saez," said Spanish daily El Mundo. "The team gets bogged down up front and seems incapable of finishing off the opposition."
Aragones, who admitted earlier this week that the team were in worse shape than he had expected before taking up the post, said that the players appeared to lack the necessary competitive edge.
"We started nervously and made life difficult for ourselves," he said. "We were the better side once we moved the ball around, but we have to learn how to compete. We cannot afford to let opponents score after losing the ball in midfield."
But he added that Bosnia would be certain to pose serious problems for the other teams in the group.
"Bosnia are not the easy opponents that many people think," he said. "They made life difficult for us with the way they pressured us in midfield and teams that come here are going to have a tough time."
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/040909/7/25vt.html
Hoce u Zenici veselo da bude. Jos turski bataljon u Zenici, pa kad se jos Turske zastave stadionom zaviore. Pa jos kad dodju ovi iz RS iz Banja Luke pa pocnu pjevat Federaacijooooo, Federacijooooooo, pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, Federaaaacijooooo... Pa onda kad to jos zakamenjamo, nece nam ni 1,000,000,000 eura biti dovoljan da otplatimo kaznu koju ce nam FIFA da nalozi. Bice dobor ako se utakmice privede kraju. Moli Boga za zivot ko stigne.
A disappointing 1-1 draw away to Bosnia in their opening FIFA World Cup qualifier demonstrated that Spain continue to suffer from the same problems that resulted in an early exit at Euro 2004, Spanish media said on Thursday.
"The national side shows no sign of improvement," commented sports daily Marca. "It is remains a team without personality, without creativity and without a leader.
"Experienced players appear to lack the ability to impose themselves on a team like Bosnia that was both technically and physically inferior."
Spain were outplayed by Bosnia in the first half and were fortunate not to have fallen behind before the break after midfielder Elvir Baljic missed two clear-cut chances to put the home side ahead.
The visitors grabbed the lead against the run of play with a fine individual strike from Vicente midway through the second half but Bosnia hit back eight minutes later when Elvir Bolic dinked the ball home after Spain lost possession in midfield.
It was a disappointing first competitive outing for new coach Luis Aragones, who took over the national side when his predecessor Inaki Saez resigned after Euro 2004.
"The new Spain of Aragones has the same problems as the old side under Saez," said Spanish daily El Mundo. "The team gets bogged down up front and seems incapable of finishing off the opposition."
Aragones, who admitted earlier this week that the team were in worse shape than he had expected before taking up the post, said that the players appeared to lack the necessary competitive edge.
"We started nervously and made life difficult for ourselves," he said. "We were the better side once we moved the ball around, but we have to learn how to compete. We cannot afford to let opponents score after losing the ball in midfield."
But he added that Bosnia would be certain to pose serious problems for the other teams in the group.
"Bosnia are not the easy opponents that many people think," he said. "They made life difficult for us with the way they pressured us in midfield and teams that come here are going to have a tough time."
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/040909/7/25vt.html
Hoce u Zenici veselo da bude. Jos turski bataljon u Zenici, pa kad se jos Turske zastave stadionom zaviore. Pa jos kad dodju ovi iz RS iz Banja Luke pa pocnu pjevat Federaacijooooo, Federacijooooooo, pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, Federaaaacijooooo... Pa onda kad to jos zakamenjamo, nece nam ni 1,000,000,000 eura biti dovoljan da otplatimo kaznu koju ce nam FIFA da nalozi. Bice dobor ako se utakmice privede kraju. Moli Boga za zivot ko stigne.
- DOBOJLIJA
Ja sam protiv tih turskih zastava. Neigra Turska nego igra Bosna.Hoce u Zenici veselo da bude. Jos turski bataljon u Zenici, pa kad se jos Turske zastave stadionom zaviore. Pa jos kad dodju ovi iz RS iz Banja Luke pa pocnu pjevat Federaacijooooo, Federacijooooooo, pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, Federaaaacijooooo... Pa onda kad to jos zakamenjamo, nece nam ni 1,000,000,000 eura biti dovoljan da otplatimo kaznu koju ce nam FIFA da nalozi. Bice dobor ako se utakmice privede kraju. Moli Boga za zivot ko stigne.
I Bosna nije samo jedna nacija, misli na one igrace koji su hrvati i srbi (bosanski) i igraju u nasem timu
-
violentjack
Zenica je oko 40 km od Sumske..nece oni do Zenice doci..nije to Sarajevo pa da oni prigradani iz Lukavice dodu..i onda puhnu jos brze
-
violentjack
Ali Zvezdin dres nosi najbolji centarfor Evrope Nenad Stojanovic \Purke
Fale ga Srbi..jel taj Purke mozda porijeklom iz Bosne..ili se rodio i zivio u Srbiji
Ipak nisu Srbi tako losi fudbaleri...dobro neki su i samo Pravoslavni ili Ateisti Rapajic, Prso
Pa Slovenija e tu bez Zahovica Bosanaca ne mogu..kad najbolji strijelac Slovenije je Ermin Siljak stari mu iz BOsne emigrirao u dezelu..onda i mi mozemo Srbe ubaciti
Jos ce oni moliti da igraju za BOsnu..pa Albanska repka ima Albance iz Grcke..Makedonije i Srbie porijeklom koji igraju za njih
Sama njihova repka je velika Albanija
Fale ga Srbi..jel taj Purke mozda porijeklom iz Bosne..ili se rodio i zivio u Srbiji
Ipak nisu Srbi tako losi fudbaleri...dobro neki su i samo Pravoslavni ili Ateisti Rapajic, Prso
Pa Slovenija e tu bez Zahovica Bosanaca ne mogu..kad najbolji strijelac Slovenije je Ermin Siljak stari mu iz BOsne emigrirao u dezelu..onda i mi mozemo Srbe ubaciti
Jos ce oni moliti da igraju za BOsnu..pa Albanska repka ima Albance iz Grcke..Makedonije i Srbie porijeklom koji igraju za njih
Sama njihova repka je velika Albanija
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Mislim da će utakmica da bude spektakl kako fudbala tako i mnogih drugih sportova i vještina..od boksa, street-fighta pa sve do nekih profinjenijih kao što su kamena s ramena ili skok s motkom nekom preko leđa
Samo se nadam da će policija da ima razumijevanja za navijače i da će da ih pusti da se malo druže prije, za vrijeme i poslije utakmice gdje će im se ukazati ova jedinstvena prilika razmijene iskustava u gore navedenim olimpijskim sportovima
Samo se nadam da će policija da ima razumijevanja za navijače i da će da ih pusti da se malo druže prije, za vrijeme i poslije utakmice gdje će im se ukazati ova jedinstvena prilika razmijene iskustava u gore navedenim olimpijskim sportovima
-
Ahmed.ibn.Fahalan
A uzećemo ih bar dva razlike..2:0 ili 3:1..meni je vala svejedno 
-
violentjack
Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Mislim da će utakmica da bude spektakl kako fudbala tako i mnogih drugih sportova i vještina..od boksa, street-fighta pa sve do nekih profinjenijih kao što su kamena s ramena ili skok s motkom nekom preko leđa![]()
AHAHAHAHA KRSIM CLAN 7..ALI OVA JE STVARNO
-
Satriani
A wrote:Mora da je tuzno zivjeti na 20 minuta od centra glavnog grada zemlje u kojoj si rodjen, a da te srce vuce tamo nekom gradu na 300 kilometara udaljenosti, na 4 i pol sata voznje, gdje si stranac, sa stranim pasosem, sa stranim naglaskom, dosljak...
No, vratimo se na temu
Ishod - bilo bi mi drago da nasi dobiju (koji nasi, koji nasi???), ali sta bi mi bilo draze, to je da publika ne podlegne niskim navijackim strastima, da doceka goste kako je red i da se utakmica odigra u lijepoj sportskoj atmosferi.
Slazem se tuzno je biti kompleksas, samo nisam siguran da se radi o srcu , bice prije da je to stari dobri trend!
-
magnifico
Magnifico vec iselio, davnih dananineac wrote:Ja reko da Magnifico iseli, tj. ode u SCG, pa moze navijati do mile volje!
Ah, da zbog njihove politike vjerovatno je toliko siromašan da ni kartu autobusku nemože platiti!
Pobjeda BiH, ali da im Misimović go složi!
-
Vedran Cizmic
Ja sam Musliman, ali što se tiče turskih zastava, uredu jue jedna,ili dvije da se zna da i oni navijaju za nas, ali vala više nam ne treba! Pa nismo mi Turci, Bosanci!!!
-
maraDONa
nervozna i teska utakmica. nasi napadaju ali se igraci sicg nedaju zbunit.
83. minuta barbarez mali iskosa salju super loptu po zemlj koju u lijvoj strani sesnaesterca priva misimovic. bek sicg ga rusi. penal. bolic prilazi lopti. sutira. golman ga je prociojenio, ali je nemocan da stigne super upucenu loptu u desni gornji ugao. goool. 1-0 za bih.
do kraja utakmice jalovi i bezidejni napadi iznerviranih igraca sicg. nasi znalacki privode kraju tekmu. 4 boda iz dvije utakmice za bih
(bar sam ja ovako nocas sanjao, sve u detalje
)
ko zna mozda i bude
83. minuta barbarez mali iskosa salju super loptu po zemlj koju u lijvoj strani sesnaesterca priva misimovic. bek sicg ga rusi. penal. bolic prilazi lopti. sutira. golman ga je prociojenio, ali je nemocan da stigne super upucenu loptu u desni gornji ugao. goool. 1-0 za bih.
do kraja utakmice jalovi i bezidejni napadi iznerviranih igraca sicg. nasi znalacki privode kraju tekmu. 4 boda iz dvije utakmice za bih
(bar sam ja ovako nocas sanjao, sve u detalje
ko zna mozda i bude
-
Superbalija
E ja mislim da cemo najebati i to samo zbog ove euforije 
- manijak1
Sjetite se
Denisa Šefika protiv Mađara
.
Irena , u kojoj ligi je ta tvoja Slavija ?
Nešto mi govori da će Grujić zabiti gol
u petom minutu.
Irena , u kojoj ligi je ta tvoja Slavija ?
Nešto mi govori da će Grujić zabiti gol
-
violentjack
Optimizam 3''1 za nas
Realno 1''1
Pesimizam 1''2
Ja pucam na realan optimizam 2''1 za nas
Realno 1''1
Pesimizam 1''2
Ja pucam na realan optimizam 2''1 za nas