BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3401 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nama treba trener koji ima autoritet i koji smije zagalamiti na igrača i istjerati ga, ostaviti ga na tribinama i slično. A koliko ja pratim naš fudbal, jedino Halilhodžić, Musemić i Osim imaju muda za to. Ovo ostalo su sve mlakonje.
- and
#3402 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
daj poštedite nas nebuloza i spominjanja amara i reprezentacije.sinoć smo dovoljno poniženi.dzeno123 wrote:Kako nije?nosara wrote:To nije bila tvoja poenta, ali si se pogubio u parabolama...dzeno123 wrote:
Nidje veze ukljucivati liberale, al kad nestane argumenata najlakse je reci "joj babo vidi mu glave", ili "ta ce on".
![]()
Ja ti samo dajem primjer zbog cega nije isto biti Sef klinike i Sef tezge na pijaci. Skroz drugi par carapa.
Drzi se zenskih tema...
Amar nikada nije bio igrac, nije radio na visokom nivou sa igracima kao trener. Sve to dovodi do zakljucka da nije jos za reprezentacije i da mu je 100 puta lakse nametati disciplinu u Zelji nego u A selekciji. Ili provjereno ime ili neka Pape sjedi na klupi do kraja kvalifikacija.
- nosara
#3403 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Amar je bio, Lazar jeste... Prekini vise i drzi se teme... Procitaj sta pise u naslovu, zar je tesko...?dzeno123 wrote:I Lazar Popovic je bio igrac.hz__semir wrote:Otkud ti to da Amar Osim nije bio igrač?
- denimb
#3404 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma vala brate neka se ponavlja i milijarditi put, valjda postoji karantena, ili psiholog za nestabilne likove poput nasih vrlih reprezentativaca na ciji mentalni sklop haman utice i kada vide pored puta dijete u dresu sa njihovim imenom.cyprus wrote:Kad sam rekao ''ne znamo se nositi sa porazom ni nakon 15 godina" mislio sam otprilike na ovu priču i atmosferu u posljednjih 18 sati. Ovo je meni užas![]()
, a ponavlja se milioniti put i to mi je gore od samog poraza, i što je najgore to će sve direktno uticat na igru protiv Albanije
Kada su fakini toliki zasto nisu stali pred kamere na aerodromu pa objasnili ljudima sta to nije stimalo sinoc, a kada ih narod velica samo sto mater svoju ne dovedu da da izjavu.
- cyprus
#3405 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Haj sve, al ovo je previše čak i za tebejutarnji wrote:Malo nas je i sudija zezo, ponistio nam cisti gol, nije svirao penal nad Dzekom, dozvolio tiganima ostru igru, mogao
je rahat podijeliti 6 zutih i dva crvena.
- nosara
#3406 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
and wrote: daj poštedite nas nebuloza i spominjanja amara i reprezentacije.sinoć smo dovoljno poniženi.
Amar je potreban Zelji, a reprezentaciju bi vodio bolje od svih dosadasnjih selektora... Ali, to nije tema...
- and
#3407 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
naravno da nije tema niti će ikada biti.nosara wrote:and wrote: daj poštedite nas nebuloza i spominjanja amara i reprezentacije.sinoć smo dovoljno poniženi.![]()
Amar je potreban Zelji, a reprezentaciju bi vodio bolje od svih dosadasnjih selektora... Ali, to nije tema...
- Reglan
#3408 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
E cuj vodena glava da mi vodi repku
khaj phice
khaj phice
- shalla
#3409 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja i dalje tvrdim da ova rumunija nije u zadnjih 15 godina imala slabiju ekipu a vi kako hoćete. Jbt tito nas je pobijedio all-star tim rumunske ligehz__semir wrote:cyprus wrote:Ja ću reći što i milion puta dosad: dobar udio u našem debaklu čini naša bahatost i potcjenjivanje protivnika...
![]()
![]()
![]()
Potpis i pečat.
I btw nemojte sad biti licemjeri, ti si recimo prednjačio ovdje nakon utakmice u Zenici kako smo ih smlavili, rastavili na proste faktore, ogadili im fudbal i sl. a Shalla i još cca 10 likova fino govorilo da je ono daleko od vrha, da se tu mora još doooosta stvari popraviti i da smo mi trenutno na 60-70% onoga što realno možemo. Al sam tad bio debil, teletabis, neprijatelj, neznalica i sl...
Da ste fer sad bi se vodili rečenicom četnika šešelja tj "pojeli biste sva..." jer samo SAMOKRITIKA može dovesti do napretka... Stvorila se takva neutemeljena euforija da to nije bilo normalno a mi odigrali sasvim prosječnu utakmicu ali nas izvadio rezultat...
Ako im sad bude falilo samokritike nećemo ni albaniju uzeti i onda definitivno bye bye EP
Last edited by shalla on 04/06/2011 15:50, edited 1 time in total.
-
bosanska senzacija
#3410 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Naš najveći problem je u glavi. Kad napravimo dobar rezultat onda nam ni Brazil nije ravan a kad izgubimo onda se svi zajedno pokrijemo ušima i konstatujemo da i nismo toliko dobri koliko smo mislili, do iduće pobjede naravno.
Ja mislim da smo mi,uzimajuću u obzir sve faktore kao što su kvalitet domaće lige, uslovi i broj stanovnika spremnih da igra za ovu državu, i više nego dobra reprezentacija. Ne odlična ali dobra. To smo pokazali i prošle godine kada smo dobro gurali i nosili se sa najboljim svjetskim ekipama.
Ono sinoć je prije svega bilo mučno gledati. Čovjek po nekoliko sedmica jedva iščekuje utakmicu reprezentacije da bi onda na terenu vidio 10 nezainteresovanih igrača bez glave i repa. Nije problem što smo izgubili od Rumunu već je meni zasmetao način na koji smo izgubili. Protivnik je pokazao daleko veću želju za pobjedom i na svaku loptu išao sa deset puta većim žarom i motivom. Džaba sve taktike kad ne daš 100% svoje snage i ne pokažeš veću želju od protivnika.
Za krivce smatram podjednako igrače i stručni štab. Mislim da je Pape definitivno izgubio sve konce i kontrolu nad ovom ekipom. Nisam dovoljno stručan da komentarišem taktiku i postavku igre ali je očigledno da nešta ne štima i da se neke stvari pod hitno trebaju mijenjati.
Ja mislim da smo mi,uzimajuću u obzir sve faktore kao što su kvalitet domaće lige, uslovi i broj stanovnika spremnih da igra za ovu državu, i više nego dobra reprezentacija. Ne odlična ali dobra. To smo pokazali i prošle godine kada smo dobro gurali i nosili se sa najboljim svjetskim ekipama.
Ono sinoć je prije svega bilo mučno gledati. Čovjek po nekoliko sedmica jedva iščekuje utakmicu reprezentacije da bi onda na terenu vidio 10 nezainteresovanih igrača bez glave i repa. Nije problem što smo izgubili od Rumunu već je meni zasmetao način na koji smo izgubili. Protivnik je pokazao daleko veću želju za pobjedom i na svaku loptu išao sa deset puta većim žarom i motivom. Džaba sve taktike kad ne daš 100% svoje snage i ne pokažeš veću želju od protivnika.
Za krivce smatram podjednako igrače i stručni štab. Mislim da je Pape definitivno izgubio sve konce i kontrolu nad ovom ekipom. Nisam dovoljno stručan da komentarišem taktiku i postavku igre ali je očigledno da nešta ne štima i da se neke stvari pod hitno trebaju mijenjati.
- and
#3411 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
slažem se i ja da rumunija nikad nije bila slabija,a i dalje mislim da smo duplo bolji od njih i zato mi sinoćnja utakmica ne izlazi iz glave.shalla wrote:Ja i dalje tvrdim da ova rumunija nije u zadnjih 15 godina imala slabiju ekipu a vi kako hoćete. Jbt tito nas je pobijedio all-star tim rumunske ligehz__semir wrote:cyprus wrote:Ja ću reći što i milion puta dosad: dobar udio u našem debaklu čini naša bahatost i potcjenjivanje protivnika...
![]()
![]()
![]()
Potpis i pečat.Sa pravim pristupom, zalaganjem 110% i ginjenjem (valjda se 'vako kaže jbt ga) na terenu za svaku loptu ova Rumunija se uzima 0:2...
I btw nemojte sad biti licemjeri, ti si recimo prednjačio ovdje nakon utakmice u Zenici kako smo ih smlavili, rastavili na proste faktore, ogadili im fudbal i sl. a Shalla i još cca 10 likova fino govorilo da je ono daleko od vrha, da se tu mora još doooosta stvari popraviti i da smo mi trenutno na 60-70% onoga što realno možemo. Al sam tad bio debil, teletabis, neprijatelj, neznalica i sl...
Da ste fer sad bi se vodili rečenicom četnika šešelja tj "pojeli biste sva..." jer samo SAMOKRITIKA može dovesti do napretka... Stvorila se takva neutemeljena euforija da to nije bilo normalno a mi odigrali sasvim prosječnu utakmicu ali nas izvadio rezultat...
Ako im sad bude falilo samokritike nećemo ni albaniju uzeti i onda definitivno bye bye EP
za utakmicu u zenici mogu reći da je vrh,jer u toj utakmici sam vidio ono što želim vidjeti na utakmicama reprezentacije.11 igrača koji ginu za grb i dres reprezentacije.moglo je biti i neriješeno,mogli su i izgubiti ali ja ne bih bio nezadovoljan i razočaran.
- Ronnie O'Sullivan
#3412 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Evo neka mi neko kaze jel mi imamo bar jednog igraca (osim Džeke) koji je svjetska klasa ili da igra u vrhunskom europskom klubu? Prosto nemamo kvalitet za neke velike domete...treba biti realan, u rangu smo sa Slovackom, Slovenijom, Austrijom, Crnom Gorom... itd....
Last edited by Ronnie O'Sullivan on 04/06/2011 16:01, edited 1 time in total.
- nosara
#3413 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kad se steknu uslovi... Samo sabura, teren je u pripremi...arshavin wrote:E cuj vodena glava da mi vodi repku![]()
![]()
khaj phice
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3414 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Šta pričaš... Veličanstveni bosanski Juninho Pjanić, maestralni Misimović, najveća želja Wengera Spahić.Ronnie O'Sullivan wrote:Evo neka mi neko kaze jel mi imamo bar jednog igraca (osim Džeke) koji je svjetska klasa ili da igra u vrhunskom europskom klubu? Prosto nemamo kvalitet za neke velike domete...treba biti realan, u rangu smo sa Slovackom, Slovenijom, Austrijom itd....
-
LSD
#3415 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Rumunija slabija od nas
, a ljudi nas sinoc razorili na proste faktore i još smo dobro prošli na kraju...nas na mapi nije bilo....i to sve sa timom iz njihovog domaceg prvenstva.
Daj ba uozbiljite se.
Nego probati nekako nazor pobjediti Albaniju i moliti Boga za neki kiks rumuna i bjelorusa, da se imamo cemu nadati.
Daj ba uozbiljite se.
Nego probati nekako nazor pobjediti Albaniju i moliti Boga za neki kiks rumuna i bjelorusa, da se imamo cemu nadati.
- Ronnie O'Sullivan
#3416 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Misimovic ima veci stomak od meneEntropio wrote:Šta pričaš... Veličanstveni bosanski Juninho Pjanić, maestralni Misimović, najveća želja Wengera Spahić.Ronnie O'Sullivan wrote:Evo neka mi neko kaze jel mi imamo bar jednog igraca (osim Džeke) koji je svjetska klasa ili da igra u vrhunskom europskom klubu? Prosto nemamo kvalitet za neke velike domete...treba biti realan, u rangu smo sa Slovackom, Slovenijom, Austrijom itd....
- denimb
#3417 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bosnia and Herzegovina
Goals scored 0
Attempts on target 1
Attempts off target 6
Corners 2
Fouls committed 14
Yellow cards 1
Red cards 0
Dominacija !!!
Pogledaj samo koliko smo faula napravili, kao da smo imali posjed lopte 80%, toliko o izgaranju na terenu.
Goals scored 0
Attempts on target 1
Attempts off target 6
Corners 2
Fouls committed 14
Yellow cards 1
Red cards 0
Dominacija !!!
Pogledaj samo koliko smo faula napravili, kao da smo imali posjed lopte 80%, toliko o izgaranju na terenu.
- shalla
#3418 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
@and
da se razumijemo, što se tiče pristupa i zalaganja ono je stvarno bilo vrlo blizu vrha ali igrački i taktički je dosta stvari bilo ispod željene razine...
Al slažem se sa tobom, uz onakav pristup i poraz bi manje bolio, jbg poraza ima i biće ih još mnogo mnogo ali kad vidiš blatnjav dres natopljen znojem, kad vidiš na licima igrača bijes zbog poraza e onda ćemo ići naprijed...
Al jok, njih boli qratz, koliko god kritikovao Papeta sinoć mi ga je bilo žao jer misliš da se ijedna naša zvjezdica postidila onakve "igre"?!? Jes' al u qrcu, Džeko samo što nije poljubio selektora što ga je izvadio
da se razumijemo, što se tiče pristupa i zalaganja ono je stvarno bilo vrlo blizu vrha ali igrački i taktički je dosta stvari bilo ispod željene razine...
Al slažem se sa tobom, uz onakav pristup i poraz bi manje bolio, jbg poraza ima i biće ih još mnogo mnogo ali kad vidiš blatnjav dres natopljen znojem, kad vidiš na licima igrača bijes zbog poraza e onda ćemo ići naprijed...
Al jok, njih boli qratz, koliko god kritikovao Papeta sinoć mi ga je bilo žao jer misliš da se ijedna naša zvjezdica postidila onakve "igre"?!? Jes' al u qrcu, Džeko samo što nije poljubio selektora što ga je izvadio
-
juventus
#3419 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da ne nabaci Ibiševiću u Zenici protiv Rumuna, ovo bi Misimoviću bila osma utakmica kako poteza u reprezentaciji nije napravio.
Previše on izgleda ima kredita. Ako više ne može kao prije, ima brate Štilić, mogla bi reprezentacija i njemu pomoći da se proda, zašto ne?
Il napravit neku postavku gdje će Pjanić zauzeti mjesto "nedodirljivog"...
Previše on izgleda ima kredita. Ako više ne može kao prije, ima brate Štilić, mogla bi reprezentacija i njemu pomoći da se proda, zašto ne?
Il napravit neku postavku gdje će Pjanić zauzeti mjesto "nedodirljivog"...
-
juventus
#3420 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ko je dobio žuti kod nas...nešto se ne mogu sjetiti?
- Obuca9
#3421 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zato smo i mi all-star klupa evropskih timova.shalla wrote:Ja i dalje tvrdim da ova rumunija nije u zadnjih 15 godina imala slabiju ekipu a vi kako hoćete. Jbt tito nas je pobijedio all-star tim rumunske ligehz__semir wrote:cyprus wrote:Ja ću reći što i milion puta dosad: dobar udio u našem debaklu čini naša bahatost i potcjenjivanje protivnika...
![]()
![]()
![]()
Potpis i pečat.Sa pravim pristupom, zalaganjem 110% i ginjenjem (valjda se 'vako kaže jbt ga) na terenu za svaku loptu ova Rumunija se uzima 0:2...
-
LSD
#3422 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Štilić koji nikad kartona nije dobio u karijeri...tamo negdje u 70 i nekoj minuti...toliko o našoj igri.juventus wrote:Ko je dobio žuti kod nas...nešto se ne mogu sjetiti?
-
mikogoago
#3423 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kamo srece da smo na tom nivou,ali nismo sa onakvom igrom i pristupom igraca mi smo ranga Luxemburga i slicnih reprezentacijaRonnie O'Sullivan wrote:Evo neka mi neko kaze jel mi imamo bar jednog igraca (osim Džeke) koji je svjetska klasa ili da igra u vrhunskom europskom klubu? Prosto nemamo kvalitet za neke velike domete...treba biti realan, u rangu smo sa Slovackom, Slovenijom, Austrijom, Crnom Gorom... itd....
- denimb
#3424 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Stilic.juventus wrote:Ko je dobio žuti kod nas...nešto se ne mogu sjetiti?
Evo kompletna statistika:
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matche ... index.html
- splend
#3425 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
i ja bih volio majstore, da oni spavaju u hotelu u 10, da svako mora sam spavati, da ih neko provjerava u 10 jesul' u svojim sobama i sl., ali je realno to tesko ostvariti. mi nismo njemacka, spanija, brazil, argentina, da imamo 20 kvalitetnih igraca, pa da ako jedan sere, odmah ga otjerati. moras shvatiti nas mentalitet, ti likovi su milioneri, velika vecina njih, i 5-6 puta godisnje se skupe. naravno da ce izlaziti u tih 4-5 dana priprema. nas mentalitet. i ja bih volio kao sto sam rekao, da sjede u hotelu, ali je to nemoguce.juan wrote:splend wrote: naravno da ce izlaziti, nisi oni roboti. kad izlaze i pobjedjuju svi se usute ko misevi, a kad izgube krece ono standardno nase. svi igraci, svih selekcija na svijetu, izlaze i piju!!! nasi tu nisu izuzetak.
pa naravno da izlaze, al u svoje slobodno vrijeme!! a ne prilikom okupljanje reprezentacije!!
pa pasa moj, sta mislis sta se desi u engelskoj, njemackoj, francuskoj itiga hrvatskoj, srbiji, sloveniji itd repci, kad se procuje da je noc/dan dva prije bio na rostilj, zikamu itd.
nek idu na muziku kolko hoce, al kad budu na odmoru!!
Chuj nisu roboti, jes ti normalan??? 120.000funti hefticno zaradjuje i nije pasa robot, mora malo na rostilj, na muziku itd. Tacno nije robot al onda i nije profesionalac, nego samo mahalac!
Imas pravo, nisu jedini, al zato svi ti sto to rade nikada nece na bilo kakvo veliko takmicenje!!
niti sam dizao u nebesa bilo koga niti sam pljuvao! Al je, primjera radi, dzeko bio najjaci kad je imao strogi rezim Magata!! vazi isto sa Misimovica.
Kapiten se toliko nafurao, da je u 18tekmi pauzirao 9 zbog kazne, a vamo maltene podpisuje za arsenal!!
sta ti je? neka festaju, al ne dok je vrijeme reprezentacije!! To je svetinja! ko to odobrava ili ko ti ih brani nakon takve prestave, njega nemogu shvatit za ozbiljno!
ne treba njima nikakav advokat, na kraju krajeva boli njih briga za nas, nakon utorka odose svi po bjelom svijetu se zajebavati, boli njih ona stvar, sto narod se opet ponada i po ko zna koji put bude razocaran. djelom imas ipak pravo, krivac smo mi sami i novinari....
uzmi realno, ali skroz realno, ko moze dzeki zabraniti da izadje navecer u kafanu, ko? pape? spaha? osim? ne moze niko, moze samo izazvati kontraefekat kod njega, da ovaj vise i ne igra. i ne samo on, vecina njih je takva. to nam je realnost. zato i jesmo tu gdje jesmo.
svako, ko razmislja svojom glavom, a ne glavom novinara raznih portala, zna da je maximum, al maximum ove repke baraz(maximum znaci ogroman uspjeh), i tamo uz neku ludu srecu i ludi zrijeb mozda neko takmicenje.
pa jebote, mi smo u stanju podcijeniti francuze, haloooo francuze. kao sto sam rekao pred ove dvije tekme, uspjeh ce biti ako uzmemo 3 boda, a sve preko je neocekivano i i ravno cudu. cudo nismo ostvarili, nadam se samo da cemo uzeti 3 boda od albanije i opet odlucivati sami o sebi.
sinocnji poraz kao poraz me nije pogodio, jer sam posten i znam koliko vrijedimo, vise mi je smetalo sto igraci nisu htjeli da trce, da se trude, da se pokazu i sl. sva sreca pa je pape pametan, i vec je najavio nekoliko izmjena. a Bog samo zna sta im rekao u svlacionici, kad je onako ljut, s pravom, bio na konferenciji.
ps. za magata: tad su miske i dzeko igrali ocigledno u zivotnoj formi. sto taj isti nije napravio nista sa salkeom iako je potrosio za dvije godine skoro 100 mil eura. nije sve ni do njega
Last edited by splend on 04/06/2011 16:12, edited 1 time in total.