BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post Reply
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#1 BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Denis Becirovic
Image

Zlatko Miletic
Image

Vojin Mijatovic
Image

Po meni momentalno najbolji BiH politicari: 1. Denis Becirovic (Bosnjak/Bosanac i Hercegovac), 2. Zlatko Miletic (Hrvat/Bosanac i Hercegovac), 3. Vojin Mijatovic (Srbin/Bosanac i Hercegovac).

Sta vi mislite dragi forumasi, koji su po vama momentalno najbolja 3 politicara iz sva 3 naroda, koji su sposobni, koji vole svoju drzavu Bosnu i Hercegovinu, koji mogu zajednicki raditi i imati zajednicke ciljeve, kada su u pitanju interesi svih stanovnika i drzave BiH?
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 24/04/2021 21:38, edited 3 times in total.
User avatar
N.N.
Posts: 2222
Joined: 04/04/2012 19:27
Location: 072

#2 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju i vode BH drzavu!

Post by N.N. »

Bake, Dodo, Čova.
:thumbup:
User avatar
malakh
Posts: 6579
Joined: 05/02/2016 22:11
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#3 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju i vode BH drzavu!

Post by malakh »

jedini od te trojice je miletić obnašao neku funkciju i obavljao ju uspješno.

a denis i vojin samo lijepo pričaju. sjećam se priroda kada je denis bio ppredsjedavajući parlamenta bih, pa i nije se baš proslavio. on je potpisao zakon o prebivalištu.

mirko šarović je odličan političar, a i dokazan u operativnom poslu, kao ministar vanjskih poslova.

denis gratz, fantastičan.

zlatan begic također dobro radi.
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#4 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

malakh wrote: 24/04/2021 21:27 jedini od te trojice je miletić obnašao neku funkciju i obavljao ju uspješno.

a denis i vojin samo lijepo pričaju. sjećam se priroda kada je denis bio ppredsjedavajući parlamenta bih, pa i nije se baš proslavio. on je potpisao zakon o prebivalištu.

mirko šarović je odličan političar, a i dokazan u operativnom poslu, kao ministar vanjskih poslova.

denis gratz, fantastičan.

zlatan begic također dobro radi.
Ok, trebali bi imati najmanje 3 mladja politicara iz 3 vecinska naroda i najmanje jednog iz reda drugih manjinskih naroda, a koji bi timski radili za dobrobit svih stanovnika i drzave BiH..
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#5 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

IAKO NESLUŽBENO, OPASNO JE PO BiH: "Treba biti oprezan, jer 'non-paper' ipak ima potencijal da..."
"...bude okidač sukoba."

Politika

Prije 25 min Prije 21 min

Piše: Izudin Maleškić, brigadir OSBiH u penziji!

Image

Svako dosadašnje prekrajanje granica Bosne i Hercegovine po nečijim papirima, projektima ili memorandumima bivalo je krvlju natopljeno. Da li je i nedavno objelodanjeni "non paper" nagovještaj nekog novog krvavog sukoba ili je samo najava zloslutnog scenarija za već unaprijed pripremljen svršeni čin?

Mnogi bi danas ipak više željeli da vjeruju da je "non paper" u funkciji skretanja pažnje sa aktuelnih, životno važnih, pitanja vezanih za pandemiju virusa Covid 19, pa čak i da je samo uobičajena predizborna homogenizacija biračkog tijela.

Kada je Bosna i Hercegovina u pitanju uvijek treba biti oprezan jer „non paper“ ipak ima veliki potencijal da bude okidač za novi krvavi sukob. Tačno je da će papir biti iskorišten i u dnevno političke svrhe, prvo kao recept za uobičajenu i neizostavnu kolektivnu amneziju kojom se brišu sjećanja na sve aktuelne kriminalno koruptivne afere, i naravno tu uvijek
dolazi i neizostavna homogenizacija nacionalnih korpusa.

Kada se igra na kartu nacionalne homogenizacije tu je svakako uloga lidera ključna. Na našoj sceni mi ih imamo trojicu, sa
odavno upitnim legitimitetom. Duboko svjesni svog političkog sutona kao slamka spasa ostaju im mračni planovi, svakako u takve spada i nedavno objelodanjeni „non paper“, u kojim se oni uglavnom pojavljuju u svojim standardnim, i za svako „pozorište“ već davno uigranim ulogama.

Ako je za jedne gledaoce dobar, za druge je loš, a za treće mora biti zao. Za jedno od tih „pozorišta“ dvojica od njih stalno koriste opasne i zapaljive iluzije, dok treći već najavljuje kako je spreman stati na čelo svog, nažalost ponovo golorukog, naroda. Skoro uvijek isti scenarij, isti glumci i isti performans. Za jednog, cilj je samo opstati i zadržati se na
vlasti, što mu svakako polazi za rukom već dugi niz godina. Druga dvojica, ostaju i na vlasti i svakim danom su bliže svom cilju.

U njihovim igrokazima nažalost polako nestaje jedna suverena i međunarodno priznata država, dok se na horizontu već zloslutno najavljuje stvaranje čak tri Velike države. Koliko god i ko god pokušavao ublažiti ili obesmisliti sadržaj "non papera" on je svojom pojavom ipak aktivirao sjeme zla. Aktivirao je i ohrabrio arhitekte nikada ugašenih ideja i planova, bacio je rukavicu u lice i svima onim koji se danas busaju u prsa i šalju samouvjerene i patriotskim nabojem upakovane poruke.

Krv u žilama ne ledi sadržaj "non papera", dugogodišnji su to snovi i planovi za koje se odavno zna i kojim se do sada uspješno odolijevalo. Krv u žilama ledi spoznaja da je narod, čiji je opstanak direktno vezan za opstanak same Bosne i Hercegovine odavno gurnuo glavu u pijesak i ne želi je izvaditi dok mu se izgleda ne saopći da je sadržaj "non papera" sada i bosanska a i njegova stvarnost.

Pametni znaju da se za adekvatan odgovor na svaki izazov polazi od njegovog najgoreg mogućeg scenarija, i za taj se scenario i priprema. Jačanje elemenata moći jedne države kojim se onemogućava jedan takav scenario stalan je proces i obaveza svih, bar bi to trebali znati Bošnjaci čiji opstanak zavisi upravo od snage tih elemenata.

Krv u žilama ledi i spoznaja koliko su ti bosansko-hercegovački elementi atrofirali, i zbog kojih Bosna i Hercegovina još uvijek ne može čvrsto da stoji na svojim nogama. Prvo, diplomatija Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti u funkciji predstavljanja cjelovite države, razvijanja i učvršćivanja prijateljstva i saradnje sa svim državama svijeta baš u interesu očuvanja te cjelovite države svela se na demonstriranje podaništva u ranije podijeljenim interesnim zonama koje se uzgred još i koriste za diplomatski turizam za odabrane stranačke kadrova. Nažalost, živu državnu diplomatsku aktivnost zamijenila je paralelna koja se fokusirala na lobiranje za podršku oživotvorenja plana cijepanja Bosne i Hercegovine u bliskoj budućnosti koji je danas pušten u eter i u formi "non papera".

Drugo, sve ovo oko "non papera" država je trebala znati i osujetiti. Za to i postoje obavještajne službe čiji je zadatak da se pravovremeno dođe do informacija koje će pomoći u sprječavanju bilo kojih aktivnosti koje bi mogle proizvesti negativne posljedice po sigurnost države. Nažalost afere, počev od upletenosti srbijanske obavještajne službe (BIA) u režiranom napadu na Aleksandra Vučića u Potočarima 2015. godine, potom vrbovanje bosansko-hercegovačkih građana od strane hrvatske obavještajne službe (SOA) 2019. godine za unošenje eksplozivnih sredstava u mesdžide na području zeničko-dobojskog kantona, i na kraju dugometražna saga o diplomi prvog čovjeka Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) unose opravdanu zebnju za stanje u ovoj, za državu vitalno važnoj agenciji.

Treće, oružane snage BiH su takve da su doskora "na sva usta" hvaljene kao primjer najuspješnije reforme u BiH, a danas im se predviđa brzi raspad u slučaju bilo kakve unutrašnje krize. Čini se da se već sahranjuju i prije same smrti. Baš bi bilo interesantno čuti obrazloženje bošnjačke politike zašto je nedavno penzionisan visoko obrazovan i hvaljen general da bi isti sutra bio načelnikom jednog manjeg grada, doduše vezirskog. Možda bi bilo interesantno i generalovo obrazloženje ovog, ipak za jednog profesionalnog vojnika, neobičnog poteza.

Četvrto, za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta države nužno su potrebna značajna materijalno-finansijska sredstava. Može li to osigurati naša ekonomija? Ovdje se ostaje čak i bez riječi.

Na kraju, ova država se neće moći sačuvati političkim frazama i floskulama pozivajući se na 90-te i ponovni patriotizam, ipak danas smo u mnogo nepovoljnijoj poziciji gledano iz mnogih uglova. Danas su samo dva puta ispred nas, nastaviti dosadašnjim koji nas vodi ka sigurnoj i mirnoj realizaciji „non papera“, uz palestinski scenario na prostoru koji bi se zvao BiH.

Samo „slijepi pored očiju“ ne vide ili ne žele da vide već posijano sjeme nekog našeg „Hamasa i Fataha“. Realizacijom „non papera“ sreću ne bi našli niti svi oni u Bosni i Hercegovini koji to prizivaju i priželjkuju, time ipak samo postaju nečije „slijepo crijevo“ i opet ostaju „pored nas“. Drugi put je put resetovanja dosadašnjih politika i put sa novim političkim snagama.

(NAP)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... al_da.html
User avatar
Black swan
Posts: 58401
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: U sredistu elementarnih nepogoda

#6 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Black swan »

Sve kroatofobi
Vojin ko cvutanovic iz hdz 1990
Pogled pun nekanalizirane mrznje
kiligonzales
Posts: 5322
Joined: 01/12/2016 10:32
Contact:

#7 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by kiligonzales »

Nacionalniid_BOSANCI wrote: 24/04/2021 21:20 Denis Becirovic
Image

Zlatko Miletic
Image

Vojin Mijatovic
Image

Po meni momentalno najbolji BiH politicari: 1. Denis Becirovic (Bosnjak/Bosanac i Hercegovac), 2. Zlatko Miletic (Hrvat/Bosanac i Hercegovac), 3. Vojin Mijatovic (Srbin/Bosanac i Hercegovac).

Sta vi mislite dragi forumasi, koji su po vama momentalno najbolja 3 politicara iz sva 3 naroda, koji su sposobni, koji vole svoju drzavu Bosnu i Hercegovinu, koji mogu zajednicki raditi i imati zajednicke ciljeve, kada su u pitanju interesi svih stanovnika i drzave BiH?
Jel se zezas? :lol:
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#8 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

VOJIN MIJATOVIĆ KATEGORIČAN: "Šta je problem da Šarović, Borenović i Nešić kažu: 'Da, BiH je moja država'“

Šta je problem da gospoda Šarović, Borenović i Nešić kažu: Da, Bosna i Hercegovina je moja država. Zar je to toliko strašno?, kazao je Mijatović.

Mini market

Prije 8h Prije 7h

Image

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, gostujući u emisiji na BHT-u kazao je kako u osnovi podržava razgovore Trojke iz FBiH sa Trojkom iz RS-a.

- Ono što ću očekivati, bez obzira što su rekli ‘nećemo teške teme’, to je da vidim hoće li se vrh PDP-a odreći Draže Mihailovića i sličnih fašističkih tekovina, kako gledaju na državu Bosnu i Hercegovinu i sve ono što je čini shodno Ustavu, jer mislim da su to neophodne stvari kako bi krenuli u promjenu svijesti, sistema, rekao je Mijatović.

Napominje da očekuje da lideri opozicione trojke iz RS-a kažu da je BiH njihova država.

- Šta je problem da gospoda Šarović, Borenović i Nešić kažu: Da, Bosna i Hercegovina je moja država. Zar je to toliko strašno? Ako nisu to u stanju da kažu, o čemu mi pričamo. Ja ne tražim nikakva priznanja za bilo šta drugo. Dajte samo okvir, a to je država Bosna i Hercegovina, kazao je on.

Naglasio je da ovdje nije moguća mirna predaja vlasti, ali da se promjena može postići protestima.

- Mi znamo da nam je u zemlji katastrofa, da je sve stalo, da ništa ne funkcioniše. Pokušate na demokratski način, vlasti i režimi izignorišu. Nijedan zakon ne može da prođe, nijedno pravo ne može da se ostvari, nastavlja se sa kriminalom i korupcijom. Šta ostaje? Ali, ako vi kao najjača opoziciona stranka stanete na čelo naroda, pa neka prvi put bude 2.000 ljudi, pa će biti 10.000 ljudi, pa će biti 100.000 ljudi. Ali, to moramo raditi i u Sarajevu i u Banjaluci, kategoričan je Mijatović.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... rzava.html
svi u napad
Posts: 1404
Joined: 14/10/2012 14:40

#10 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by svi u napad »

Od ove trojice jedino je Zlatko miletic dokazan i provjeren. Ova dvojica se moraju dokazati ali u odnosu na svu olos koja je na sceni oni su zlatni. Mislim da ovdjr treba dodati i Magazinovica.
User avatar
Mx
Posts: 1073
Joined: 17/07/2003 00:00

#11 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Mx »

TRI ODGOVORA DENISA BEĆIROVIĆA ALEKSANDRU VUČIĆU: "Nauči se da je..."
Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirović oglasio se danas na svom Instagram profilu, obrativši se direktno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


Politika

Prije 2h Prije 2h

Image

Bećirović je reagovao na Vučićeve stavove koje je srbijanski predsjednik iznio u Donjoj Gradini, gdje je prisustvovao komemoraciji povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina. Vučić je, između ostalog, rekao da se "novi Jasenovci i nove 'Oluje'" više neće dogoditi srpskom narodu te da to poručuje "mala, nevelika, ali ponosnija, snažnija, dostojanstvenija Srbija nego što je bila u prethodnih 30 godina".

U nastavku u cijelosti prenosimo Bećirovićev status na Instagramu, koji je opisao sa "Tri odgovora Vučiću":

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio da cjelokupan srpski narod mora zapamtiti: Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod.

Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta.

Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno...

Zbog ovakvih opasnih teza javno poručujem Vučiću:

1. Mir je najvažniji, ali se on ne gradi riječima već djelima. I Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir a znamo šta je u stvarnosti činio.

2. Dio Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice su Srbija i Bosna i Hercegovina. Vučiću, nauči se da je bh. entitet RS administrativno teritorijalna jedinica u državi Bosni i Hercegovini.

3. Međunarodno javno pravo nije sahranjeno ali je činjenica da ga Srbija flagrantno krši od 1990-ih godina do danas. Vučiću, za početak, počni poštovati presude najviših svjetskih sudova pa onda pričaj o međunarodnom pravu."

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... da_je.html
Sigma90
Posts: 972
Joined: 16/12/2020 07:55

#12 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Sigma90 »

Haris Zahiragic Gazija
Mahir Devic
Samra Cosovic Hajdarevic
Mirza Celik
:bih:
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#13 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

BRAVO, VOJINE: "Posebnu dobrodošlicu upućujem američkim trupama. Dobro došli u..."
"...Bosnu i Hercegovinu."


Prije 3h Prije 3h

Image

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović u svom stilu je prokomentarisao vojnu vježbu koja se odvija na Manjači, prenosi NAP.

Iako živi u Banjoj Luci Mijatović otvoreno zagovara ulazak BiH u NATO.

"Oružanim snagama BiH želim od srca čestitati na organizaciji združene vojne vježbe sa članicama NATO saveza na Manjači.


Strateški cilj naše zemlje mora biti članstvo u NATO savezu", istakao je Mijatović na svom Facebook profilu.

Ovakav stav Mijatović temelji na razmišljanju da garancija mira na ovim prostorima nema alternativu.

"Posebnu dobrodošlicu upućujem američkim trupama. Dobro došli u BiH", napisao je Mijatović.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... sli_u.html
User avatar
cyprus
Posts: 38561
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#14 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by cyprus »

Elmedin Konaković, Mirko Šarović i Martin Raguž...

Et da ostavim po strani ljevicu... Ova trojka bi zajedno mogla pomaknuti stvari naprijed... Naravno, kada zatucane narodne mase ne bi bile takve kakve jesu...
User avatar
Droog
Posts: 1102
Joined: 09/01/2009 04:13
Location: Small Town Underground

#15 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Droog »

Slazem se sa vecinom gore navedenim...
Evo jos jedan:

Image
User avatar
tovarish
Posts: 2242
Joined: 26/05/2008 23:57
Contact:

#16 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by tovarish »

Sebija, Nenad Stevandić i Božo Ljubić.

Kakav smo narod, bolje od ovo troje ne zaslužujemo.
dzumandzic1
Posts: 401
Joined: 11/10/2020 11:11

#17 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by dzumandzic1 »

Brate, samo treba glasati za Komsica. Ko god se ne slaze samnom, neka ode na portal erceg fosne i na subforum politika i neka izabere neku temu i neka cita. Nisam znao da je da su toliki fasisti
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#18 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

SALKIĆ O SASTANKU S VUČIĆEM: "Očekujem da visoki predstavnik kaže Srbiji koja je njena odgovornost, uloga i obaveza, ODLAZAK U BEOGRAD po pamet nikad NIJE DONIO NIŠTA DOBRO BiH"

“Bosanski Srbi ovdje trebaju rješavati svoje probleme, unutar BiH i u državnim institucijama."


Politika

Prije 2h Prije 41 min

Image

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je za N1 da sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Beogradu "neće zaustaviti određene procese" kada je u pitanju uloga visokog predstavnika u BiH.

“Bosanski Srbi ovdje trebaju rješavati svoje probleme unutar BIH i u državnim institucijama. Odlazak u Beograd po pamet nikad nije donio ništa dobro Bosni i Hercegovini“, izjavio je Salkić za N1.

Poručio je i da “Srbija nosi sve terete”.

“To je jedina zemlja koja je presuđena da nije spriječila genocid i da nije kaznila počinioce. Srbija je zelena oaza za sve one koji su učestvovali u teškim zločinima i genocidu u BiH i to je teret nad Srbijom i oni tog jesu i nisu svjesni i mi ih moramo podsjećati na taj teret i njihovu odgovornost spram toga“, istaknuo je.

"Tiha aneksija mora prestati"
“Srbija je potpisala Dejtonski mirovni sporazum na način da se obavezala da će prestati provoditi oružani atak na BiH, ali i da će prestati podržavati pobunjene bosanske Srbe u tom oružanom ataku, dakle prihvatajući Dejtonski mirovni sporazum. To je uloga Srbije u periodu ‘92 - ‘95. Ta uloga je danas drugačija. Provodi se političkim sredstvima kroz ujedinjavanje obrazovnog procesa, objedinjavanje kroz investicije koje u konačnici treba javna preduzeća u RS da pretvore u javna preduzeća Srbije; dakle tiha aneksija i to mora prestati“, komentarisao je.

“Očekujemo da visoki predstavnik tu stvar okonča, da kaže Srbiji koja je njena odgovornost, uloga i obaveza. To što danas razgovaraju, neće zaustaviti određene procese“, naveo je Salkić za N1.

Ponovio je da “bosanski Srbi trebaju sve rješavati u Sarajevu”.

“U budućnosti će se morati mijenjati naziv entiteta RS”
“Bosanski Srbi su zaštićeni kroz entitetsko glasanje, imaju entitet koji se nepravedno zove samo po srpskom narodu i te stvari ćemo morati u budućnosti mijenjati“, rekao je.

Podsjetimo, predsjednica RS uputila je pismo predsjedniku Srbije.


https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... o_bih.html
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 02/06/2021 17:00, edited 1 time in total.
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#19 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

SVE JE JASNO

Mijatović: Dodik će dobiti Vučićevu podršku, opozicija će da glumi "Lokice", a Šmit će da dođe u Sarajevo!

Vučić će u maniru dobrog diolomate najaviti Nijemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, kaže Mijatović


Ad. A. prije 7 sati > prije 6 sati

Mijatović: Predstava za javnost
Image
FOTO: ARHIVA

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebooku je dao svoju prognozu rezultata sastanka koji će danas biti održan između Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Njegov status prenosimo u cjelosti:

Danas će se u Beogradu sastati političari iz Republike Srpske sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, tema sastanka je novi Visoki predstavnik u BiH.

Pokušaće Milorad Dodik da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal posljednjih 20 godina!

Vučić će dobro biranim riječima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegovine potpuno svjestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo.

Faksimil Mijatovićevog statusa
Image
FOTO: SCREENSHOT

Image

Za Srbiji i Vučića Dodik ali i Republika Srpska su bili dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova, ali polako, ali sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kojem Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef.

Vučić će u maniru dobrog diplomate najaviti Nijemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, a Christian Shmidt će 1. avgusta 2021. doći u BiH kao što je i predviđeno, opozicija će kao i svaki put do sada da glumi "Lokice"!

BiH “patriote” iz Sarajeva će siktati cjeli dan u odbrani BiH, a već sutra sjesti sa Dodikom oko raspodjele imenovanja i novih tendera.

Da zaključimo današnji sastanak nije ništa novo nego još jedna predstava za sluđeni narod, koji je dobio novog Visokog predstavnika, a ključno je jedno jedino pitanje:

Da li će novi šef Shmidt imati mandat da raskine saradnju sa kriminalom na vlasti i uvede BiH u EU i NATO ili još nismo na dnevnom redu međunarodne zajednice, sve drugo nisu bitna pitanja.


https://avaz.ba/vijesti/bih/655974/mija ... u-sarajevo
User avatar
Nacionalniid_BOSANCI
Posts: 767
Joined: 02/09/2003 00:00

#20 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

"Šta su bonska ovlaštenja visokog predstavnika?

Nazvana su "bonskim", jer se odnose na odluke Vijeća za provedbu mira u BiH sa sastanka u Bonu, u decembru 1997. godine. Vijeće za provedbu mira je tada, razrađujući Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim su određena ovlaštenja visokog predstavnika, omogućilo visokom predstavniku da smijeni s dužnosti javne zvaničnike koji krše zakonski preuzete obaveze i Dejtonski mirovni sporazum te da, kada to smatra neophodnim, nametne ključne zakone ukoliko ih ne usvoje zakonodavna tijela BiH."


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da bi se vratilo totalno poljuljano povjerenje u Institucije drzave Bosne i Hercegovine Novi EU Visoki Predstavnik bi trebao, da se ne kaze morao pod hitno razrijesiti zaposlenja i poslati u zatvor sve odgovorne osobe iz svih institucija drzave BiH koji su sabotirali ili sabotiraju ili koji misle u buducnost sabotirati Dejtonski Sporazum odnosno Dejtonski Ustav drzave Bosne i Hercegovine.

O Korupciji da i ne govorimo, zna se sta treba raditi sa svim umijesanim osobama u korupciju. Visoki Predstavnik bi na kraju svake godine trebao transparentno preko svih medija pokazati koliko i cega je uradio na rjesavanju svih nagomilanih problema, od kojih Inzko nije uradio nista punih 11 godina.
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2311
Joined: 24/08/2003 00:00

#21 Re: BiH politicari koji momentalno zasluzuju paznju da predstavljaju i vode BH drzavu!

Post by Novi_Nick »

OTVORENO

Vojin Mijatović dobio nove prijetnje pa poručio: Mnogo veći je Nikola Jokić od kriminalca i Cece!


Image

https://avaz.ba/vijesti/bih/660537/voji ... lca-i-cece
Post Reply