BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#901 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
U sjecanju su mi ostsle patnje iz pocetka 2000tih, patnje sa farskim ostrvima i "malo nam je falilo", ali iz ove perspektive sad, to je i bilo dobro. Ovo je uzas kako smo losi 
- Porodice Foht
#902 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ako malo pazljivije pogledamo sinoc, mi imamo samo dva igraca od kojih je jedan u 38-oj godini. Sve sanse kreirali su ili odigrali bitnu ulogu Seo i Edin, ostali skoro nista. Ovdje ni Ancelotti ne moze nista uraditi i treba se pomiriti s tim. Zezno nas je Petev,Karikaturist wrote: ↑15/10/2024 08:05 Najgore sto nema ni nekog nagovjestaja kako bi se igralo u perspektivi, sve nesto na ho ruk i bez plana. Nemamo lidera na terenu, nemas veznjaka koji ce preuzeti loptu i povezati sve to.
Mlako i neubjedljivo je moj zakljucak.
- mirota
#903 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
a grupa B sa ovakvim timom jedva 3. mjesto, a i to pod ?
-
splinter
#904 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ljudi dragi imate prevelika očekivvanja i naravno da nakon toga ide razočarenje.
Jednostavno mi smo kao nacija, narod, grupa ljudi, itd, totalni antitalenti za sport, ok, izuzev nekih individualnih sportova, tipa skijanje, plivanje, trčanje, biciklo i sl. ali u nekim vrlo malim precentima. Jednostavno nemamo tu DNK i tu nema pomoći. O tome je svojevremeno pričao i najpopularniji brko sa ovih prostora, legendarni trener svih trenera Amar Osim i šta se onda desilo? Bio je popljuvan.
A čovjek 100 % u pravu.
Sad ok, desi se taj neki period kao što je bio 2008.- 2015 pa da smo imali 2 vanserijska igrača i još 3-4 solidna igrača, pa smo nekim čudom i uz dosta sreće i napravili neke rezultate, ali to su ekstremne situacije koje se dešavaju svako 60, 70 godina.
Sinoć gledam i sad onaj lik Gigović jel bješe, 26. minut utakmice, lik objesio jezik do pupka, jedva hoda. Hej a utakmica tek počela.
Mislim Barbarez je ok, naša legenda, patriota, ali čovječe kad ne znaš uči. Nazovi nekog ko zna i pitaj, daj da naučim, da vježbam, napredujem. Nije sramota priznati.
Pa neka kombinovana ekipa iz naše lige npr. sa onim malim Kulašinom, Hreljom, Ćuzeom, Juriljom, Šabićem, Čelikom, Muftićem i još da mogu uletiti Al Jaber i Guliashvili vođeni iskusnim dvojcem Žižović - Čorić demolirala bi onu ekipu dizelaša iz cvajte od sinoć toliko da bi se mnogi prestali baviti ovim sportom.
Jednostavno mi smo kao nacija, narod, grupa ljudi, itd, totalni antitalenti za sport, ok, izuzev nekih individualnih sportova, tipa skijanje, plivanje, trčanje, biciklo i sl. ali u nekim vrlo malim precentima. Jednostavno nemamo tu DNK i tu nema pomoći. O tome je svojevremeno pričao i najpopularniji brko sa ovih prostora, legendarni trener svih trenera Amar Osim i šta se onda desilo? Bio je popljuvan.
A čovjek 100 % u pravu.
Sad ok, desi se taj neki period kao što je bio 2008.- 2015 pa da smo imali 2 vanserijska igrača i još 3-4 solidna igrača, pa smo nekim čudom i uz dosta sreće i napravili neke rezultate, ali to su ekstremne situacije koje se dešavaju svako 60, 70 godina.
Sinoć gledam i sad onaj lik Gigović jel bješe, 26. minut utakmice, lik objesio jezik do pupka, jedva hoda. Hej a utakmica tek počela.
Mislim Barbarez je ok, naša legenda, patriota, ali čovječe kad ne znaš uči. Nazovi nekog ko zna i pitaj, daj da naučim, da vježbam, napredujem. Nije sramota priznati.
Pa neka kombinovana ekipa iz naše lige npr. sa onim malim Kulašinom, Hreljom, Ćuzeom, Juriljom, Šabićem, Čelikom, Muftićem i još da mogu uletiti Al Jaber i Guliashvili vođeni iskusnim dvojcem Žižović - Čorić demolirala bi onu ekipu dizelaša iz cvajte od sinoć toliko da bi se mnogi prestali baviti ovim sportom.
-
Garava Devojka
#905 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
INCIDENT NAKON UTAKMICE Robijaši dočekali mađarske navijače, oglasila se policija

https://www.hercegovina.info/sport/nogo ... ja/229451/

https://www.hercegovina.info/sport/nogo ... ja/229451/
-
sukis
#906 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Slazem se sa vecim dijelom ovog posta, vec vidjeh to boldano, reci mi kako smo to mi talentovani za skijanje?splinter wrote: ↑15/10/2024 08:52 Ljudi dragi imate prevelika očekivvanja i naravno da nakon toga ide razočarenje.
A čovjek 100 % u pravu.
Sto se tice spike da se nesto naostrimo i bicemo bolji, to je tek propast. Ovi sto ismijavaju Barbareza sto je rekao da je Madjarska svjetska klasa, nazalost za nas jeste, to je nasa realnost. Madjari su u zadnjih 10 godina bas digli kvalitetu repke dok je kod nas pala. Koliko god se mi naostrili, mi nemamo sta traziti u A ligi nacija odnosno u samoj evropskoj kremi. Za nas je B liga veliki izazov i da se tu borimo za neko trece mjesto i ne sanjati vise o ulasku u A ligu dok nam repka ne dostigne neki veci kvalitet, dok nam neki igraci ne stasaju i dodju neki novi talenti ako ih uopste imamo. Nije kriv ni Meho ni Savo, a nije kriv sada ni Barbarez, trenutno stanje repke je takvo da zajedno Gvardiola i Anceloti ne bi nista dosta bolje napravili, jer smo prosto limitirani na dosta pozicija i to je nazalost trenutno realno stanje stvari.
-
artur morgan
#907 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Barbarezu treba dati sansu. Treba vremena da bi mozda nesto napravio. Ne vjerujem da je neki drugi iskusniji selektor na klupi da bi za krace vrijeme napravio vise ili da bi u ovim utakmicama mogao nesto posebno bolje. Promjene selektrora nakon par utakmica nisu nista dobro donijele pa od toga nema nikakve koristi, to se vec vidjelo.
- sinuhe
#908 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Sportista i ekipa sa dobrim rezultatima ima sirom svijeta. U Bosni je rijec o nedostatku profesionalizma i losim medjuljudskim odnosima.
- darius_maximus
#909 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ako ćeš dugoročni projekat, onda izletiš para, postaviš ciljeve i pratiš napredak.artur morgan wrote: ↑15/10/2024 09:52 Barbarezu treba dati sansu. Treba vremena da bi mozda nesto napravio. Ne vjerujem da je neki drugi iskusniji selektor na klupi da bi za krace vrijeme napravio vise ili da bi u ovim utakmicama mogao nesto posebno bolje. Promjene selektrora nakon par utakmica nisu nista dobro donijele pa od toga nema nikakve koristi, to se vec vidjelo.
Onda bi recimo uzeo nekoga kao Terzića, pa mu daj 4-5 godina da gradi reprezentaciju, taktike, itd.
Bez uvrede Barbarezu, ali dati treneru početniku da postavi strategiju za sljedećih 4-5 godina je malo upitno, ali tako nam je kako nam je.
Po meni Barbarez više može služiti za "galvanizaciju" što bi Ćiro rekao, nego za dugoročne strategije, ali možda se i varam...
- Point.
#910 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Da li smo ikada imali lošiji vezni red bez trunke kreativnosti?
- Laplace
- dječak sa šibicama
#912 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ne bi Anceloti napravio Real od ove ekipe, nedostatak kvaliteta evidentan, ali bi nesto napravio. Uvijek ide ta prica kako kvalitetan trener eto ne treba, onda niko ne bi placao milione za kvalitetne trenere, angazuje mene za 2k eura i ja ih posaljem na teren i kazem hajmo momci mozete vi to lopta je okrugla trava je zelena ako zelimo pobijediti ne smijemo izgubiti.
Dobar trener ako nema kvalitetne igrace, napravi radnu ekipu, da se znaju braniti a naprijed ako sta bude bude. Sakrije mane, istakne vrline, uvijek imas neku vrlinu osim ako si Andora i slicno.
Nista protiv Barbareza ali on ne zna, nije iskusan trener, pocetnik. On moze voditi neki Bajern iz Minhena hipotetski, uz neka posrtanja, jer tamo ima takav kadar igraca da se mogu sakriti njegovi nedostaci kao trenera. Ovdje ima tanak kadar igraca i on sad tu treba nesto izmagijati. Ocigledno nije dosta uvesti disciplinu, i reci hajmo momci za domovinu.
Nema igre, vezni red nikad gori, ne vjerujem da su svi toliki duduci da ne znaju tri dodavanja spojiti. Mozda da ih se poreda drugacije na terenu, drugi sastav igraca, mozda neke nove ideje. Vec nekoliko utakmica igra se svodi na bljesak pojedinca, ako su Njemacka ili Holandija prejak protivnik Madjarska je po mjeri.
Dobar trener ako nema kvalitetne igrace, napravi radnu ekipu, da se znaju braniti a naprijed ako sta bude bude. Sakrije mane, istakne vrline, uvijek imas neku vrlinu osim ako si Andora i slicno.
Nista protiv Barbareza ali on ne zna, nije iskusan trener, pocetnik. On moze voditi neki Bajern iz Minhena hipotetski, uz neka posrtanja, jer tamo ima takav kadar igraca da se mogu sakriti njegovi nedostaci kao trenera. Ovdje ima tanak kadar igraca i on sad tu treba nesto izmagijati. Ocigledno nije dosta uvesti disciplinu, i reci hajmo momci za domovinu.
Nema igre, vezni red nikad gori, ne vjerujem da su svi toliki duduci da ne znaju tri dodavanja spojiti. Mozda da ih se poreda drugacije na terenu, drugi sastav igraca, mozda neke nove ideje. Vec nekoliko utakmica igra se svodi na bljesak pojedinca, ako su Njemacka ili Holandija prejak protivnik Madjarska je po mjeri.
-
svi u napad
#913 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Veliko je pitanje koliko ovi nasi igraci mogu i vrijede. Drugi problem je evidentan a to je selktor. Koliko god ga ja volio uvjerio sam se nakon ovih tekmi da nije dorastao zadatku. Moramo priznati da nas je lukavi Vico nadmudrio i ovaj put. Njegov cilj da nam ogadi repku i da je dovede do dna se polako ostvaruje. Prvo je lukavo otjerao covjeka koji je bio na putu da nesto stvori od repke i koji nam je omogucio da igramo u A ligi. Tom covjeku je bilo zaista stalo da napredujemo i zavolio nas je. Poslije su dolazili gori od goreg i na kraju covjek koji htjeli mi to priznati (meni je to bolno) nema znanja za ovo. Mi smo svi prihvatili tj. upecali se na karijeru i patriotizam. Uveo je red i borbenost ali nista nije uradio na organizaciji i kvaliteti igre.
Jucer nismo igrali presing koji smo pokazivali u ranijim tekmama. Mislio sam da je Vrsajevic bio najlosiji nas igrac medjutim jucer me je Omerovic demantovao. Mi objektivno imamo samo 2 dobra prava igraca Dzeku i Kolasinca i bojim se da ce se i oni povuci sami iz repke jer ovi rezultati ih ubijaju i postavice sami sebi pitanje sta mi ovo treba.
Mi smo lako zapaljiva raja i umjesto da stvari gledamo objektivno mi i dalje mislimo da momedju 10 najboljih evropskih repki. Evo citam komentare o mladom Bajraktarevicu. Po nasoj raji novi Mesi. Medjutim kad gledas objektivno cijelu tekmu vidis izuzev dva driblinga sta je uradio. Mlad je i treba dobiti sansu ali mora popraviti fiziku, mora se vracati u odbranu, mora pritiskati protivnika sto on jucer nije radio (sad ce skociti na mene ali to su fakta). Pored svega pokazivao je jednu dozu lezernosti u igri. Jucer nismo igrali presing jer objektivno udarna trojka Bajraktarevic, Dzeko i Burnic nema snage za to. Od ovih silnih perspektivnih veznjaka se za sada istice Gigovic (on jedini i igra u svom klubu). Kako profa jucer rece svi su isti i skoro igraju na isti nacin. Gazibegovic vec nekoliko tekmi je bio slab a sta je razlog tome treba selektor da ispita, Zao mi je Dedica sto nije otisao u Napoli i tako nastavio sa svojim usavrsavanjem tj napretkom u karijer. Deid mora sto prije otici uneku kvalitetniji klub jer ako ostane jos neko vrijeme u svom sadasnjem klubu bit ce prosjecan igrac.
Petev je igrao 3-5-2 sistem i licno mislim da trebamo nastaviti sa tom formacijom.Pored toga Barba mora ici na seminare ili otici kod nekog poznatog trenera i stazirati 2-3 mjeseca kako bi vidio kako to izgleda u stvarnosti jer uopstena prica je jedno a rad i primjenjivanje ideja u stvarnosti su ozbiljne stvari. No bez obzira na sve tj. na ob jektivno sagledavanje nasih problema i ja cu kao i vecina bolesnika jedva cekati tekme repke i ludo vjerovati kako cemo razbiti protivnika. Zivjeli ¨¨
Jucer nismo igrali presing koji smo pokazivali u ranijim tekmama. Mislio sam da je Vrsajevic bio najlosiji nas igrac medjutim jucer me je Omerovic demantovao. Mi objektivno imamo samo 2 dobra prava igraca Dzeku i Kolasinca i bojim se da ce se i oni povuci sami iz repke jer ovi rezultati ih ubijaju i postavice sami sebi pitanje sta mi ovo treba.
Mi smo lako zapaljiva raja i umjesto da stvari gledamo objektivno mi i dalje mislimo da momedju 10 najboljih evropskih repki. Evo citam komentare o mladom Bajraktarevicu. Po nasoj raji novi Mesi. Medjutim kad gledas objektivno cijelu tekmu vidis izuzev dva driblinga sta je uradio. Mlad je i treba dobiti sansu ali mora popraviti fiziku, mora se vracati u odbranu, mora pritiskati protivnika sto on jucer nije radio (sad ce skociti na mene ali to su fakta). Pored svega pokazivao je jednu dozu lezernosti u igri. Jucer nismo igrali presing jer objektivno udarna trojka Bajraktarevic, Dzeko i Burnic nema snage za to. Od ovih silnih perspektivnih veznjaka se za sada istice Gigovic (on jedini i igra u svom klubu). Kako profa jucer rece svi su isti i skoro igraju na isti nacin. Gazibegovic vec nekoliko tekmi je bio slab a sta je razlog tome treba selektor da ispita, Zao mi je Dedica sto nije otisao u Napoli i tako nastavio sa svojim usavrsavanjem tj napretkom u karijer. Deid mora sto prije otici uneku kvalitetniji klub jer ako ostane jos neko vrijeme u svom sadasnjem klubu bit ce prosjecan igrac.
Petev je igrao 3-5-2 sistem i licno mislim da trebamo nastaviti sa tom formacijom.Pored toga Barba mora ici na seminare ili otici kod nekog poznatog trenera i stazirati 2-3 mjeseca kako bi vidio kako to izgleda u stvarnosti jer uopstena prica je jedno a rad i primjenjivanje ideja u stvarnosti su ozbiljne stvari. No bez obzira na sve tj. na ob jektivno sagledavanje nasih problema i ja cu kao i vecina bolesnika jedva cekati tekme repke i ludo vjerovati kako cemo razbiti protivnika. Zivjeli ¨¨
-
izvrsni direktor
-
izvrsni direktor
-
last mohicans
#916 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Apropo ove priče o genetici i dnka analizi. Imaju li igrači HR sličan dnk, eto ako su janezi uvijek sloveli kao drugačiji dnk, a znamo da nam je svima porijeklo isto. Jesu li igrači bivše Yuge imali isti dnk ili nisu? Stvar je talenta, profesionalizma i amaterizma. A nije strašno priznati da nam se meler i gubitnički mentalitet uvukao. Kako smo s Petevom bili stabilniji, bolji i konstantniji, ako smo skupina tolikih metuzalema. Navodio je kolega sastav Češke sinoć i gdje to igraju njihovi igrači, a gdje naši. Uopće se ne slažem da smo tako loši, nego kao skupina djelujemo loše i neposlozeno. Jesu ovi momci mladi i treba im dati vremena, ali mi ga previše nemamo. Evo, šta su nama ovih 6 utakmica donijele pozitivno i obećavajuće? Ja sem malog Esmira i Vasilja ne vidim nešto posebno. Jebo ti zalaganje (koje je dobro) kad ne mozes ništa time profitirati. Jedino što me strah, a vrlo moguć scenarij je, da će nam Barba potrošiti dragocijeno vrijeme, da ćemo ga tjerati govnjivom motikom. Onda će dušmanin Gico reći trazili ste legendu, eto vam ga, onda će doći vrijeme za nekog stranca koji će sve razjebati i pola igrača promijeniti (nije da ih i Barba ne vrti) i opet sve jovo nanovo. Ne znam, djeluje mi da je Barba previse samostalan, pa i tvrdoglav, previse vrti i trazi dobitnu kombinaciju kao u hobiju koji preferira. Istina, nekad je prisiljen vrtiti ali nije to u velikom broju situacija i u nedostatku igrača. Ne znam koliki uticaj ima Bajramović koji se ipak bavi trenerskim poslom... Ne miriše na dobro.. Al što lsd reče, znao je srati s mindera i kakiti drugima. Vidim sinoć i Rahimić spominje tu neku kvalitetu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#917 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Nas najbolji igrac ima skoro 40 godina i igra u Feneru. Fener nije najbolji ni u Turskoj, kamoli da se poredi s jakim klubovima petice.
Taman da Murinjo dodje, zasad nista od nas.
Taman da Murinjo dodje, zasad nista od nas.
-
splinter
#918 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ljudi dragi, to za DNK je bila zajebancija, mada stoji ono Mbappé, Lutvo i naši igrači
Svaki ciklus se reciklira ista priča. Nekad bude bolje, nekad gore, a vrijeme prolazi li prolazi. Ima još jedna bitna stvar, Ostale reprezentacije uglavnom napreduju dok mi stagniramo i to nam baš ne ide u prilog. Ok, desi se smjena generacija svakome, to je neminovno i utiče na rezultat.
Dobar primjer organizacije rada i napretka jesu upravo Mađari. Oni su učestvovali na zadnja 3 EURA, dakle imaju kontinuitet. Marco Rossi je selektor već 6 godina, Uspio je izgraditi prepoznatljivu igru i utegnuti to maksimum, a nije da je bio sad neki aman zaman trener sa nekim rezultatima prije tog angažmana. Ali koliko su fakat Mađari napredovali takvim pristupom. Npr 2014., 2015. godine okosnicu reprezentacije činili su igrači Ferencvaroša sa legendarnim Zoltanom Gerom na čelu i prošli su uspješno taj kvalifikacioni ciklus za EURO 2016.
2015. godine u 2. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrali su Željo i Ferenc i u 2 meča bilo je ukupno 3:0 za nas ( 1:0 i 2:0 ). Dobro, bila je prva utakmica u gositma zeznuta, pa povuci potegni, malo i sreće ali opet, netipično za naše klubove još u gostima dajemo gol u zadnjim trenucima utakmice. Međutim u uzvratu, naša potpuna dominacija. Uostalom 3:0 u ukupnom skoru nije malo.
Ok, igrao je ove godine i Borac dvomeč s njima, odlični rezultati u obje utakmice, ali manje je sada reprezentativaca tu, druga su vremena a i Borac ima jači roster nego Željo onda.
Na kraju, igrački nije ni ova danas Mađarska bauk niti neka sila, sam Szoboszlai vrijedi više nego duplo od komplenog ostatka tima i on nabija tu cijenu koja je sad, ali ljudi imaju prepoznatljivu igru i fantastičnu disciplinu u ekipi. Također, paralelno s izgradnjom jakog nacionalnog tima radili su i na infrastrukturi i uradili neko zaista prelijepih stadiona.
Svaki ciklus se reciklira ista priča. Nekad bude bolje, nekad gore, a vrijeme prolazi li prolazi. Ima još jedna bitna stvar, Ostale reprezentacije uglavnom napreduju dok mi stagniramo i to nam baš ne ide u prilog. Ok, desi se smjena generacija svakome, to je neminovno i utiče na rezultat.
Dobar primjer organizacije rada i napretka jesu upravo Mađari. Oni su učestvovali na zadnja 3 EURA, dakle imaju kontinuitet. Marco Rossi je selektor već 6 godina, Uspio je izgraditi prepoznatljivu igru i utegnuti to maksimum, a nije da je bio sad neki aman zaman trener sa nekim rezultatima prije tog angažmana. Ali koliko su fakat Mađari napredovali takvim pristupom. Npr 2014., 2015. godine okosnicu reprezentacije činili su igrači Ferencvaroša sa legendarnim Zoltanom Gerom na čelu i prošli su uspješno taj kvalifikacioni ciklus za EURO 2016.
2015. godine u 2. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrali su Željo i Ferenc i u 2 meča bilo je ukupno 3:0 za nas ( 1:0 i 2:0 ). Dobro, bila je prva utakmica u gositma zeznuta, pa povuci potegni, malo i sreće ali opet, netipično za naše klubove još u gostima dajemo gol u zadnjim trenucima utakmice. Međutim u uzvratu, naša potpuna dominacija. Uostalom 3:0 u ukupnom skoru nije malo.
Ok, igrao je ove godine i Borac dvomeč s njima, odlični rezultati u obje utakmice, ali manje je sada reprezentativaca tu, druga su vremena a i Borac ima jači roster nego Željo onda.
Na kraju, igrački nije ni ova danas Mađarska bauk niti neka sila, sam Szoboszlai vrijedi više nego duplo od komplenog ostatka tima i on nabija tu cijenu koja je sad, ali ljudi imaju prepoznatljivu igru i fantastičnu disciplinu u ekipi. Također, paralelno s izgradnjom jakog nacionalnog tima radili su i na infrastrukturi i uradili neko zaista prelijepih stadiona.
-
LSD
#919 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Mi na klupi ima lika koji nije vodio ni djecu na ekskurziju, a kamoli neku organizovanu fudbalsku ekipu.
Nama je selektor okorijeli kockar i sad se mi nesto cudimo ovdje i analiziramo zasto igramo ko skupina raspustenih ovaca, nije nam jasno zasto takav ublehas selektira izvjesnog Naila Omerovica koji se saplete od madjarskog fudbalera i tako napravi penal, koji poslije utakmice mrtav hladan objasnjava razliku između mađara i nas:
Od njih napravi Brazil
sutra ce to isto reci i za Luxembrug ili Island.
Sa ovakvim izjavama nam se ruga u facu, usput se sprda sa nepismenim novinarima.
Nama je selektor okorijeli kockar i sad se mi nesto cudimo ovdje i analiziramo zasto igramo ko skupina raspustenih ovaca, nije nam jasno zasto takav ublehas selektira izvjesnog Naila Omerovica koji se saplete od madjarskog fudbalera i tako napravi penal, koji poslije utakmice mrtav hladan objasnjava razliku između mađara i nas:
"To je razlika, kada prvi put dođu pred gola i zabiju. To je svjetska klasa."
Sa ovakvim izjavama nam se ruga u facu, usput se sprda sa nepismenim novinarima.
- darius_maximus
#920 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Dobro, nije Rossi baš toliki levat.splinter wrote: ↑15/10/2024 10:46 Ljudi dragi, to za DNK je bila zajebancija, mada stoji ono Mbappé, Lutvo i naši igrači![]()
Bio ok igrač, pa trenirao po Italiji, pa došao u Mađarsku i trenirao njihove klubove 5-6 godina, uzeo ligu s Honvedom i onda postao selektor.
Dakle, imao je i iskustva, znao je i državu i ligu države čiju reprezentaciju preuzima, nije baš s neba frajer pao.
Neće takvu reprezentaciju (a ni nas, da budemo jasni) preuzeti Klopp, jebi ga.
-
Kuvet
#921 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Jos Vaha da bude selektor, pa da zatvorimo krug. 
- Edin H.
#922 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Zašto ne zove Krunića?
- Laplace
#923 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Utakmicu sam gledao do prvog gola, mada sam htio otići i prije toga. Ne zbog same igre nego više zbog iritantnog suđenja.
Ne kažem da bi sa dobrim suđenjem rezultat za nas bio povoljniji. Bilo je očigledno da smo slabiji, da je samo pitanje kad ćemo primiti gol i da ćemo izgubiti.
Ali, suđenje je jednostavno fudbal napravilo negledljivim. Čemu toliko navlačenje evidentno jačoj ekipi, koja bi pobijedila ovako i onako? Čemu onako očigledni dvostruki aršini? Daje našem igračužuti karton za start koji jesta za žuti, a par minuta kasnije Mađar ide koljenom u glavu Džeki i prolazi bez opomene. Ranije i kasnije od žutog našem igraću su Mađari uradili nekoliko grubh guranja sa leđa a zatim se drsko okretali ka sudiji i nešto se svađali sa njime jer se usudio suditi prekršaj - tkaođer bez opomene. Napad preg prvi gol sudija ne sudi očigledan faul, srećom Mađari su prokockali skoro stopostotnu šancu (koju bi iole kvalitetna ekipa rutinski pretvorila u gol).
I ne samo u ovoj ili utakmicama koje igra BiH. Suđenje je, i pored ovolike tehnologije, užasno loše. ZHašto se nije provjerio VAR kod povlačenja našeg igrača na rezultatu 0:0? Čemu VAR služi ako ne da se provjere situacije koje mogu preokrenuti tok utakmice?
Inače, ako sam dobro čuo, ovaj sudija je sudio utakmicu Španija-Njemačka i na to suđenje su mnogi imali mnogo zamjerki. Ono što sam čitao sugeriše da je oštetio obje ekipe, izgriješio za sve pare inepotrebno podizao tenzije lošim suđenjem. Zašto se takvim sudijama daje prilika da kvare fudbal?
Ne kažem da smo izgubili zbog suđenja. Nismo. Izgubili smo jer smo loše igrali. Ali, utakmicu nisam mogao gledati zbog užasno lošeg suđenja.
Ne kažem da bi sa dobrim suđenjem rezultat za nas bio povoljniji. Bilo je očigledno da smo slabiji, da je samo pitanje kad ćemo primiti gol i da ćemo izgubiti.
Ali, suđenje je jednostavno fudbal napravilo negledljivim. Čemu toliko navlačenje evidentno jačoj ekipi, koja bi pobijedila ovako i onako? Čemu onako očigledni dvostruki aršini? Daje našem igračužuti karton za start koji jesta za žuti, a par minuta kasnije Mađar ide koljenom u glavu Džeki i prolazi bez opomene. Ranije i kasnije od žutog našem igraću su Mađari uradili nekoliko grubh guranja sa leđa a zatim se drsko okretali ka sudiji i nešto se svađali sa njime jer se usudio suditi prekršaj - tkaođer bez opomene. Napad preg prvi gol sudija ne sudi očigledan faul, srećom Mađari su prokockali skoro stopostotnu šancu (koju bi iole kvalitetna ekipa rutinski pretvorila u gol).
I ne samo u ovoj ili utakmicama koje igra BiH. Suđenje je, i pored ovolike tehnologije, užasno loše. ZHašto se nije provjerio VAR kod povlačenja našeg igrača na rezultatu 0:0? Čemu VAR služi ako ne da se provjere situacije koje mogu preokrenuti tok utakmice?
Inače, ako sam dobro čuo, ovaj sudija je sudio utakmicu Španija-Njemačka i na to suđenje su mnogi imali mnogo zamjerki. Ono što sam čitao sugeriše da je oštetio obje ekipe, izgriješio za sve pare inepotrebno podizao tenzije lošim suđenjem. Zašto se takvim sudijama daje prilika da kvare fudbal?
Ne kažem da smo izgubili zbog suđenja. Nismo. Izgubili smo jer smo loše igrali. Ali, utakmicu nisam mogao gledati zbog užasno lošeg suđenja.
- Edin H.
#924 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Kako će pregledati VAR kad nemamo dovoljno i dobro postavljenih kamera?
-
svi u napad
#925 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Dosta vise sa tim DNK i Murinjom. Vico i kompanija odradjuju ono sto su zacrtali i poznavajuci nas karakter u tome ce i uspjeti. Vec je ranije neko usporedio Cehe i nas i pokazao da ni njihovi igraci ne igraju u ligama petice. Iako je bolno mi moramo priznati da poslije Peteva su posao dobivale samo neznalice prema planu i zelji predsjednika Vice (eno Prosinecki nemoze meda ni sa CG): Kakav DNK imaju Slovenci koji i kad su bili igracki duplo slabiji od nas nisu se sramotili. Garantujem da sa Kekom nakon samo jedne sezone bi bili skroz druga ekipa. Pa ljudi moji prvak te "svjetske klase" je jedva prosao naseg Borca. Garantujem kad bi Zrinjski igrao umjesto repke da bi bolje prosao i da je jaci od sadasnje repke. Ne zato sto je igracki jaci vec zato sto ima igru i organizaciju/formaciju koju furaju vec nekoliko godina. Mi cemo ovdje nastaviti naprdjivati ali nista se nece promjeniti jer bez pravog kvalitetnog selektora (kojeg necemo nikad dobiti dok je Vice) koji ce dobiti odrjesene ruke nema nam napretka. Barba je pametovao sa kauca i pricao o nezavisnosti i slobodi odlucivanja a na kraju podvio rep i pustio da odluku o Anelu umjesto njega donese Vico. Barba volimo te i ne kritikujemo te kao sto smo drugima radili ali ako zelis sebi i reprezentaciji dobro poslije novembarskih tekmi otidji u neki veliki klub petice kod nekog trenera i provedi 3 mjeseca tamo kako se naucio poslu. Price o svjetskim repkama i da su igraci odigrali dobro a istovremeno kazes kako Gazibegovic nije biona visini zadatka ili kako je Omerovic bio dobar u fazi napada su smjesne i kontradiktorne.
Dakle dragi selektore molim te da ucis citas i gledas kako to rade strucnjaci. Zivjeli
Dakle dragi selektore molim te da ucis citas i gledas kako to rade strucnjaci. Zivjeli