Fazon je sto se ovi nece dogovoriti i najzalosnije je sto im Kolumbo u tome pomaze. Njihov jedini cilj je da pokradu ovo sto je ostalo a da nam u medjuvremenu obecavaju kule i poslove i tako mazu oci.osa wrote:sve ti rekoh, onog trena kad se dogovori unutarnji ustroj bih kreće prema eu, to će biti u doglednih cca 2 godine, ostalo vrijeme za ispunjavanje drugih kriterija.cogni wrote:Nisi razumio, problem je sto nije diskusija kada samo kazemo uci ce, nece uci i na tome se zaustavimo. Nije problem sto si rekao da oce uci, vec sto nisi diskutovao nista. Tako nesto je odgovor na pitanje koje je tipicno za ankete, gdje nas zanimaju predvidjanja bez ikakvih obrazlozenja.osa wrote: a da bismo nastavili diskutirati o tome da bih nikada neće ući u eu, do kad bi morali čekati, do nikada.
BiH nece nikada uci u EU
-
Abacija
#76 Re: BiH nece nikada uci u EU
-
dallton
#77 Re: BiH nece nikada uci u EU
pa mozemo se nadati da ce biti 2 godina, al daj boze ..jos kako su 2010 opsti izbori, to znaci 2009 prvo gledaj da prezivis radi ekonomske krize, pa 2010 nista drugo nego samo kampanje , ko ce se baviti sitnicama kao sto je unutarnji ustroj drzaveosa wrote:sve ti rekoh, onog trena kad se dogovori unutarnji ustroj bih kreće prema eu, to će biti u doglednih cca 2 godine, ostalo vrijeme za ispunjavanje drugih kriterija.cogni wrote:Nisi razumio, problem je sto nije diskusija kada samo kazemo uci ce, nece uci i na tome se zaustavimo. Nije problem sto si rekao da oce uci, vec sto nisi diskutovao nista. Tako nesto je odgovor na pitanje koje je tipicno za ankete, gdje nas zanimaju predvidjanja bez ikakvih obrazlozenja.osa wrote: a da bismo nastavili diskutirati o tome da bih nikada neće ući u eu, do kad bi morali čekati, do nikada.
- cogni
#78 Re: BiH nece nikada uci u EU
Ma, rekao si samo 2013-2015. Ovo dalje vec lichi na diskusiju.osa wrote: sve ti rekoh, onog trena kad se dogovori unutarnji ustroj bih kreće prema eu, to će biti u doglednih cca 2 godine, ostalo vrijeme za ispunjavanje drugih kriterija.
Zasto mislish da ce u dogledne 2 godine biti dogovoren unutarnji ustroj? Slijedeca godina je izborna, a politicari su jasno rekli da je njima daleko vazniji izborni rezultat od ustava i da se ustav ne smije dogovarati pred izbore.
U situaciji kada je i najobicnije tricarije tesko dogovoriti nemamo nikakvog razloga da vjerujemo da ce biti dogovoren neki unutarnji ustroj koji ce omoguciti brzo priblizavanje EU. Ja cak mislim da je i teorijski nemoguce imati ustroj koji ce omoguciti efikasan rad u situaciji kada su ukljucene strane neprijateljski raspolozene jedna prema drugoj prema trecoj. A kada se nekako i dogovori nesto, recimo sta ce biti uknjizeno na drzavu, entitete i opcine, stvara se nepremostiv problem oko toga kojim redom ce ta imovina biti uknjizena.
-
blue15
#79 Re: BiH nece nikada uci u EU
U Evropsku uniju mogu ući, uz ispunjenje ostalih uslova, sekularne države sa "sekularnim društvom". Jedan ovdašnji vrli mislilac je rekao da "država može biti sekularna, a društvo ne mora". Pametnom dosta.
-
dallton
#80 Re: BiH nece nikada uci u EU
slazem se dijelom sekularna drzava i sekularno drustvo, samo da te pitam kako onda udje u EU engleska koja ima zvanicnu drzavnu crkvu a kraljica je bar na papiru vodja i crkve i drzave, pa onda kako udje u EU svedska, finska, grcka i jos par drzava koje ni po jednom uslovu nisu sekularne drzave jer imaju zvanicnu drzavnu crkvu (luteransku odnosno pravoslavnu) koja je glavna, a sve ostale religije su donje?blue15 wrote:U Evropsku uniju mogu ući, uz ispunjenje ostalih uslova, sekularne države sa "sekularnim društvom". Jedan ovdašnji vrli mislilac je rekao da "država može biti sekularna, a društvo ne mora". Pametnom dosta.
- osa
#81 Re: BiH nece nikada uci u EU
samo gledaj i sjeti se za par godina o čemu smo raspravljali.cogni wrote:Ma, rekao si samo 2013-2015. Ovo dalje vec lichi na diskusiju.osa wrote: sve ti rekoh, onog trena kad se dogovori unutarnji ustroj bih kreće prema eu, to će biti u doglednih cca 2 godine, ostalo vrijeme za ispunjavanje drugih kriterija.
Zasto mislish da ce u dogledne 2 godine biti dogovoren unutarnji ustroj? Slijedeca godina je izborna, a politicari su jasno rekli da je njima daleko vazniji izborni rezultat od ustava i da se ustav ne smije dogovarati pred izbore.
U situaciji kada je i najobicnije tricarije tesko dogovoriti nemamo nikakvog razloga da vjerujemo da ce biti dogovoren neki unutarnji ustroj koji ce omoguciti brzo priblizavanje EU. Ja cak mislim da je i teorijski nemoguce imati ustroj koji ce omoguciti efikasan rad u situaciji kada su ukljucene strane neprijateljski raspolozene jedna prema drugoj prema trecoj. A kada se nekako i dogovori nesto, recimo sta ce biti uknjizeno na drzavu, entitete i opcine, stvara se nepremostiv problem oko toga kojim redom ce ta imovina biti uknjizena.
-
dallton
#82 Re: BiH nece nikada uci u EU
ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
- osa
#83 Re: BiH nece nikada uci u EU
i to je jedan od razloga zašto će bih imati maksimalnu pomoć hrvatske u projektu eu, kao i uostalom uvijek do sada, kad govoriš o problemima u bih i spominješ rs na krivom si tragu rs više nije problem, barem onaj najveći, nisam ljubitelj dotične tvorevine, ali federacija je puno veći problem u bih.dallton wrote:ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
-
dallton
#84 Re: BiH nece nikada uci u EU
znam za tvoje misljenje o federaciji, nego mi je pitanje na drugom tragu: eventualno mogucnost rata koji bi se vodio bas na teritorijama prema granici s hrvatskom (sava)osa wrote:i to je jedan od razloga zašto će bih imati maksimalnu pomoć hrvatske u projektu eu, kao i uostalom uvijek do sada, kad govoriš o problemima u bih i spominješ rs na krivom si tragu rs više nije problem, barem onaj najveći, nisam ljubitelj dotične tvorevine, ali federacija je puno veći problem u bih.dallton wrote:ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
-
Ricco
#85 Re: BiH nece nikada uci u EU
Bilo mi je sve postove mrsko citati, pa sam na preskok to uradio. Moje misljenje kad cemo u EU je slijedece. 5 godina nakon ulaska u EU Hrvatske i Srbije. Zasto? Nakon ulaska ova dva nasa susjeda, sva tri konstitutivna naroda ce se pomiriti i okrenuti ka BiH, a ne komsijama. Bosanski Srbi ce vidjeti da Srbiju ne zanimaju, a ostat ce ko popishani, kada vide Tadica kako narod njegov ide po svijetu bez viza, a oni se i dalje znoje pred ambasadama, a nisu sigurni da li ce je dobiti. A to je samo jedna prednost od milion prednosti koje daje EU. A slicno je i sa Bosanskim Hrvatima, kada, a i mi ostali, budemo ganjali vize da odemo na more. A baustel u Hrvatskoj bude SF film. Ovo su samo neki banalni primjeri, ali neka nam. Za koju drzavu cemo tada navijati? SRBIJA SRBIJA SRBIJA... znam da 'ocete
-
dallton
#86 Re: BiH nece nikada uci u EU
ne kontam sta hoces da kazes s ovim, ako srbija i hrvatska ulaze u EU a masa hrvata i srba imaju dvojno drzavljanstvo, onda ce brate lijepo putovati, a bosnjaci mogu obilaziti ambasade ...druga strana odlaska hrvatske i srbije u EU )ne bas odlaska posto je to SF vec recimo priblizavanj brzim tempom) prije BIH je to sto ce onda jos vise hrvata i srba preseliti u hrvatsku i srbiju, cim je bolja ekonomija ljudi odose....Ricco wrote:Bilo mi je sve postove mrsko citati, pa sam na preskok to uradio. Moje misljenje kad cemo u EU je slijedece. 5 godina nakon ulaska u EU Hrvatske i Srbije. Zasto? Nakon ulaska ova dva nasa susjeda, sva tri konstitutivna naroda ce se pomiriti i okrenuti ka BiH, a ne komsijama. Bosanski Srbi ce vidjeti da Srbiju ne zanimaju, a ostat ce ko popishani, kada vide Tadica kako narod njegov ide po svijetu bez viza, a oni se i dalje znoje pred ambasadama, a nisu sigurni da li ce je dobiti. A to je samo jedna prednost od milion prednosti koje daje EU. A slicno je i sa Bosanskim Hrvatima, kada, a i mi ostali, budemo ganjali vize da odemo na more. A baustel u Hrvatskoj bude SF film. Ovo su samo neki banalni primjeri, ali neka nam. Za koju drzavu cemo tada navijati? SRBIJA SRBIJA SRBIJA... znam da 'ocete
-
bosss
#87 Relizacija Pruda
1. Dogovor prošao Palament BiH
Prvi dokaz da Prudaši imaju parlamentarnu većinu.Usvojen budžet od 1,4 milijarde KM
Datum: 21.01.2009 19:05
Autor: M. Čubro
SARAJEVO - Predstavnički dom parlamenta BiH usvojio je jučer budžet institucija BiH u iznosu od oko 1,4 milijarde KM.
Usvojen budžet od 1,4 milijarde KM
Usvojeni budžet usklađen je sa dogovorom o budžetskim okvirima usaglašenim u Fiskalnim vijeću BiH, odnosno manji je za oko 200 miliona KM od prijedloga Predsjedništva BiH.
"Budžet je dovoljan za funkcioniranje institucija BiH, ali je nedostatan za razvoj institucija i kapitalne izdatke. Budžet je realan i kreće se u okvirima usaglašenim na sjednici Fiskalnog vijeća BiH. Za pomoć povratku je izdvojeno 35 miliona KM, ali često se zaboravlja da za ove namjene novac izdvajaju i entiteti, što u zbiru ide i do 100 miliona KM", rekao je Dragan Vrankić, ministar finansija i trezora.
Protiv budžeta su glasali poslanici Stranke za BiH, SDP-a i HDZ 1990, dok su članovi SDS-a bili suzdržani. Poslanici Stranke za BiH kazali su kako podržavaju prijedlog Predsjedništva i odbijaju smanjenje.
"S ovim budžetom dotakli smo dno i jedino gore od ovoga je da nemamo budžet. Mislimo da ima mnogo više prostora za smanjenje izdvajanja za plaće", kazao je Zlatko Lagumdžija, poslanik SDP-a.
Poslanici SDP-a podnijeli su 34 amandmna na budžet, kojim su predložili smanjenje izdvajanja za plaće i naknade za oko 170 miliona KM, te raspoređivanje tog novca za poticaje domaćoj proizvodnji u iznosu od 66 miliona KM, kapitalna ulaganja 20 miliona, autoput na koridoru 5c 27 miliona KM, te stipendiranje učenika i studenata, naučni i tehnološki razvoj.
Predstavnički dom je ove, kao i amandmane Sefera Halilovića, kojima se traži povećanje budžeta za 600 miliona KM za izbjeglice i razvojne projekte, te Jerka Ivankovića Lijanovića o izdvajanju 500 miliona KM za poticaj poljoprivredi, odbacio.
"SDA podržava dogovor Fiskalnog vijeća BiH, ali ne mislimo da je 35 miliona KM dovoljno za povratak. Tražit ćemo da Vijeće ministara BiH osigura kredit od 400 miliona KM za povratak", rekao je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Kluba poslanika SDA.
Predstavnički dom parlamenta BiH ovaj zaključak SDA je proslijedio na usaglašavanje, a usvojen je i sličan prijedlog SNSD-a.
Poslanici su u poslijepodnevnim satima, nakon zaključenja ovog broja "Nezavisnih", raspravljali o izmjenama zakona o obavještajnoj službi, tajnim podacima, prevozu oružja i fiskalnim kasama.
Sa dnevnog reda skinut je prijedlog imenovanja čelnika dvije od sedam novoformiranih policijskih agencija.
Ahmetović zatražio reakciju na istupe Livnea
Poslanik SDA Sadik Ahmetović zatražio je jučer od Predsjedništva BiH da reaguje na stvove koje iznosi predstavnik RS u Izraelu Ari Livne.
"On je u svojim istupima negirao postojanje države BiH. To je nedopustivo, posebno ako znamo da Ustav jasno precizira ko kreira i provodi vanjsku politiku. To svakako nije Ari Livne", kazao je Ahmetović.
Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan Čović, lideri SDA, SNSD-a i HDZ BiH, su u Odžaku 8. novembra dogovorili
principe izmjene Ustava BiH,
popis stanovništva,
rješavanje statusa distrikta Brčko,
podjelu državne imovine,
podržali stavove Fiskalnog vijeća o okvirnom budžetu BiH
-
dallton
#88 Re: BiH nece nikada uci u EU
a sad na predsjednistvo i vijece ministara
uh, umalo da zaboravim dom naroda
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu u iznosu 1.416.663.000 KM.
Za finansiranje institucija BiH predviđeno je 1.035.358.063 KM dok je ostatak predviđen za servisiranje vanjskog duga BiH.
Poslanici su usvojili i zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da pokrene aktivnosti za iznalaženje povoljnog kredita ili izdavanja obveznica za potrebe finansiranja povratka izbjeglih i raseljenih osoba shodno "Programu povratka 2009.-2014. godina".
Usvojen je i zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da najmanje dva puta godišnje izvjesti Predstavnički dom PSBiH o implementaciji sredstava predviđenih za povratak.
Prijedlog zaključka koji je predložio Klub poslanika SDA nije dobio potrebnu entitetsku većinu poslanika iz RS-a pa je upućen Kolegiju na usaglašavanje.
Predloženi zaključak je predviđao da se zaduži Vijeće ministara BiH - Ministarstvo finansija i trezora da pokrene proceduru za obezbjeđenje 400 miliona KM kreditnih sredstava za potrebe finansiranja povratka izbjeglih i raseljenih osoba i projekte održivog povratka. Također je predviđao da sredstva trebaju biti osigurana u roku od 90 dana, a implementirana u naredne dvije godine.
- Vodenjak
#89 Re: BiH nece nikada uci u EU
To je to starac moj...Stari wrote:Nisam bas najupuceniji u ove stvari...a jos sam losiji kad se radi o formulisanju politickih i diplomatskih razloga ...zbog cega je nesto ...tako kako jeste. Stoga bih krenuo u ovu diskusiju uzimajuci za polaznu tacku bas ovo sto je ponudjeno...skroz hipoteticki.
Recimo da to tako bude ...a da u komsiluku dodje do znatnog napretka te i Hrvatska i Srbija i Crna Gora postanu punopravne clanice Evropske Unije. Kako bi to onda izgledalo? Pa izgledalo bi otprilike tako da bi ...izmedju naravno mase drugih stvari...to tu bio komad zemlje ...opkoljen EU sa svih strana ali u kojem EU zakoni ne bi vazili...Odlican manevarski prostor za smjestaj kriminalaca, hostaplera, bitangi i svih onih koji, iz ovog ili onog razloga, imaju akutnu potrebu privremeno se skloniti od EU...a takvih je, svi cemo se u tome sloziti, nemali broj ... dakle : turisticka djelatnost neovisna od sezonskih , meteoroloskih i klimatskih (ne)prilika.
I ku's veceg rahatluka?
Ima toga jos naravno. Ne znam otkud mi bas ovaj pade prvi na pamet.
Upravo to je nasa tragedija!
Uci cemo mi u Evropu, ali OPET se nista dobro nece desiti nasom zaslugom!
- osa
#90 Re: BiH nece nikada uci u EU
ništa od rata, srbi više nisu za rat, hrvati pogotovo, a bošnjaci za rat nemaju snage, bar za rat u kom bi bili napadač.dallton wrote:znam za tvoje misljenje o federaciji, nego mi je pitanje na drugom tragu: eventualno mogucnost rata koji bi se vodio bas na teritorijama prema granici s hrvatskom (sava)osa wrote:i to je jedan od razloga zašto će bih imati maksimalnu pomoć hrvatske u projektu eu, kao i uostalom uvijek do sada, kad govoriš o problemima u bih i spominješ rs na krivom si tragu rs više nije problem, barem onaj najveći, nisam ljubitelj dotične tvorevine, ali federacija je puno veći problem u bih.dallton wrote:ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
- and
#91 Re: BiH nece nikada uci u EU
a zašto je federacija veći problem?osa wrote:i to je jedan od razloga zašto će bih imati maksimalnu pomoć hrvatske u projektu eu, kao i uostalom uvijek do sada, kad govoriš o problemima u bih i spominješ rs na krivom si tragu rs više nije problem, barem onaj najveći, nisam ljubitelj dotične tvorevine, ali federacija je puno veći problem u bih.dallton wrote:ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
- osa
#92 Re: BiH nece nikada uci u EU
čuj, zašto, u rs nema problema, nema trzavica, vlast je stabilna, interese na nivou bih brane složno, treba li još elaborirati.and wrote:a zašto je federacija veći problem?osa wrote:i to je jedan od razloga zašto će bih imati maksimalnu pomoć hrvatske u projektu eu, kao i uostalom uvijek do sada, kad govoriš o problemima u bih i spominješ rs na krivom si tragu rs više nije problem, barem onaj najveći, nisam ljubitelj dotične tvorevine, ali federacija je puno veći problem u bih.dallton wrote:ma dobro @osa, hajd hoce li bosna uci u EU vise manje tebi ni iz dzepa ni u dzep, ali sta mislis koliko bi neulazak BiH u EU mogao nastetiti upravo hrvatskoj s obzirom na veliku granicu prema BiH (oko 2000 km) nerijesene probleme unutar BIH najprije mislim na pc (recimo zamisli EU izadje na hrvatsku granice, a s druge strane granice rat na sve strane)...sta mislis da li EU razmislja o tome?
- and
#93 Re: BiH nece nikada uci u EU
entitet rs je mjesto gdje se ne poštuje zakon,konstitutivnost sva 3 naroda...skoro je od stabilne vlasti sipa izuzela dokumente o privatizaciji,a entitet rs je jedno od rijetkih mjesta gdje se još mogu vidjeti lade i yuge pa ne bih rekao da se nešto dobro i živi.
kod nas u federaciji ima malo više političkih i nacionalnih opcija pa je to malo teže ukomponovati da rade složnije,ali to je valjda demokratija.
kod nas u federaciji ima malo više političkih i nacionalnih opcija pa je to malo teže ukomponovati da rade složnije,ali to je valjda demokratija.
- osa
#94 Re: BiH nece nikada uci u EU
and wrote:entitet rs je mjesto gdje se ne poštuje zakon,konstitutivnost sva 3 naroda...skoro je od stabilne vlasti sipa izuzela dokumente o privatizaciji,a entitet rs je jedno od rijetkih mjesta gdje se još mogu vidjeti lade i yuge pa ne bih rekao da se nešto dobro i živi.
zakon se ne poštuje u našoj široj okolici, a multikulturalnost u našim krajevima i veći broj nacionalnih opcija nije nikakva prednost, zar ti kompletna povjest ovih krajeva dovoljno ne govori a pogotovo ova nama bliska, uključujući i sadašnjost, ali poštujem tvoje mišljenje iako je dijametralno suprotno od mog.
- Guevara
#95 Re: BiH nece nikada uci u EU
Ne moramo ni uci...nek nam ukinu vize i dovidjenja...sta ocekujete od EU? Kad BIH udje u EU bice nam med i mlijeko?? ...Jos bi nas vise kolonizirali nego sto jesu.
- and
#96 Re: BiH nece nikada uci u EU
osa wrote:and wrote:entitet rs je mjesto gdje se ne poštuje zakon,konstitutivnost sva 3 naroda...skoro je od stabilne vlasti sipa izuzela dokumente o privatizaciji,a entitet rs je jedno od rijetkih mjesta gdje se još mogu vidjeti lade i yuge pa ne bih rekao da se nešto dobro i živi.
zakon se ne poštuje u našoj široj okolici, a multikulturalnost u našim krajevima i veći broj nacionalnih opcija nije nikakva prednost, zar ti kompletna povjest ovih krajeva dovoljno ne govori a pogotovo ova nama bliska, uključujući i sadašnjost, ali poštujem tvoje mišljenje iako je dijametralno suprotno od mog.
pa nije baš da se zakon ne poštuje u našoj široj okolici,čak mislim da se zakon sve više i više poštuje.
Na Svjetskom prvenstvu u rukometu u Hrvatskoj i danas je nastavljena priča o tzv. aferi „skandal sa zastavama“ u kojoj je udarna priča, ni kriva, ni dužna Bosna i Hercegovina!
Naime, splitski policajci su s ograde „Spaladium arene“ prije meča Hrvatska – Južna Koreja skinuli zastavu tzv. „Herceg – Bosne“ koju su okačali navijači naših zapadnih susjeda, inače, državljani BiH iz Međugorja.
- osa
#97 Re: BiH nece nikada uci u EU
sand wrote:osa wrote:and wrote:entitet rs je mjesto gdje se ne poštuje zakon,konstitutivnost sva 3 naroda...skoro je od stabilne vlasti sipa izuzela dokumente o privatizaciji,a entitet rs je jedno od rijetkih mjesta gdje se još mogu vidjeti lade i yuge pa ne bih rekao da se nešto dobro i živi.
pa nije baš da se zakon ne poštuje u našoj široj okolici,čak mislim da se zakon sve više i više poštuje.
Na Svjetskom prvenstvu u rukometu u Hrvatskoj i danas je nastavljena priča o tzv. aferi „skandal sa zastavama“ u kojoj je udarna priča, ni kriva, ni dužna Bosna i Hercegovina!
Naime, splitski policajci su s ograde „Spaladium arene“ prije meča Hrvatska – Južna Koreja skinuli zastavu tzv. „Herceg – Bosne“ koju su okačali navijači naših zapadnih susjeda, inače, državljani BiH iz Međugorja.
takvih i sličnih primjera ćeš naći svugdje, a negativnih još i više.
-
dallton
#98 Re: BiH nece nikada uci u EU
[/quote]ništa od rata, srbi više nisu za rat, hrvati pogotovo, a bošnjaci za rat nemaju snage, bar za rat u kom bi bili napadač.
@osa, po sopstvenom priznanju ti si sad penzionirani drot-obavjestajac, pa me cudi da osim "konstitutivnih naroda" u BiH nisi spomenuo mogucnost da bi unutar BiH postojale i druge sile citaj formalne i neformalne obavjestajne agencije kojima je posao izazivanje konflikta, a u cemu su do sad bile vrlo uspjesne...po nekim procjenama, tri podrucja u evropi su najnaseljenija obavjestajnim agencijama sa svih strana svijeta: london, brisel, bih i kosovo (hajd bar negdje je bih u visokom drustvu, najcesce gdje ne treba)
-
bosss
#99 Re: BiH nece nikada uci u EU
Samo dom naroda.dallton wrote:a sad na predsjednistvo i vijece ministarauh, umalo da zaboravim dom naroda
-
Ricco
#100 Re: BiH nece nikada uci u EU
Upravo o ovakvim slucajevima, slucaj zastave herceg bosne na SP u rukometu, govorim, takvi ljudi (glasaci) koce BiH, takvim je Hrvatska domovina (u njihovim glavama), a Hrvatska ih ne benda ni 2%, i takvi misle da ce vise koristi imati od Hrvatske ako ona udje u EU nego od BiH. A sto se mene tice za dvojna drzavljansta, neka idu, ostacemo mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu. I jos nesto, zasto vec sada ne idu, qrac, Hrvatska ih ne zeli i ne treba. Poznajem par Zagrebcana, koji takve Hrvate (Bosanske hrvate) ne mogu smisliti. Kada se budemo svi izjasnjavali kao Bosanci ili Hercegovci tada cemo u EU uci.
A to za rat, nema teorije, zar mislite da bi EU dozvolila rat na tlu Europe. Moze se ratovati na tlu Afrike i Azije, ali ovdje NE.
A to za rat, nema teorije, zar mislite da bi EU dozvolila rat na tlu Europe. Moze se ratovati na tlu Afrike i Azije, ali ovdje NE.