BiH na crnoj listi SAD-a...

margareta

#26 Re: BiH na crnoj listi SAD-a...

Post by margareta »

papak_eliminator wrote:
HRVAT-BIH wrote: pa je dobro da narod u medjuvremenu otkrije da u zivotu ima i drugih stvari osim religije i politike...
kao sto rekoh, ovdje se sve radi naopako.

Kada bi narod imao NESTO da radi,

onda bi shvatili da ima zivota

i izvan kruga religije i politike.

Obzirom na to da nam je politika ocajna,

i da se religija previse petlja u politiku,

niko se potrudio nije da narodu

da nesto u ruke (pa ni sam naord)

pa im jedino preostaje da "heklaju" o politici i religiji....

Hrvat, ne gradi se kuca od krova :D

Ni malo nije slucajno nasa troglava apokalipsa proamericki nastrojena!
Nasu zemlju koju su prejahale sve strane svijeta sada treba prepustiti
troglavoj azdaji da je raskomada u paramparcad?
Ne postoji taj prljavi posao i jos prljaviji novac za koji bih mogla prodati
svoju domovinu!
Trojna apokalipsa upravo to cini svaka glava svome narodu.
Amerima ljube djonove za propast svoga naroda.
Ludom Padyu uvlache noseve u anus kako bi ih zastitio u njihovim kriminalnim i po drzavu pogubnim malverzacijama , mahinacijama , lopovluku i svemu sto je ubitacno za NARODE BiH!
Simptomaticno i veoma indikativno je da se na ovakve teme stalni forumashi ne odazivaju jer ih se naprasno "domovina" ne smatra!?
Tornjak

#27 Re: BiH na crnoj listi SAD-a...

Post by Tornjak »

Fair Life wrote:
[img]http://www.tportal.hr/imagesT/fset_images/logo50.gif[/img][color=white]___[/color][size=109][b]Petak, 04.02.2005.[/b][/size] wrote:BiH na crnoj listi SAD-a zajedno s Irakom

Image

Americka administracija upozorila je u srijedu svoje državljane da ne putuju u Bosnu i Hercegovinu zbog sigurnosnih rizika koji ih cekaju, cime je BiH uvrštena u grupu ekstremno rizicnih država, poput Iraka i Libije.

Preporuka je, opravdana mogucim politickim nasiljem i drugim rizicima koji državljane SAD-a cekaju u BiH, donijeta još 27. prosinca prošle godine. Uz BiH, koja je jedina iz Europe, State department je svojim gradanima preporucio da ne putuju ni u Guajanu, Alžir, Indoneziju, Libiju, Sudan, Burundi, Saudijsku Arabiju, Somaliju, Obalu Bjelokosti, Keniju, Izrael, Zapadnu obalu i Gazu, Iran, Libanon, Jemen, Afganistan, Nepal, Irak, Haiti, Pakistan, Kongo, Liberiju, Nigeriju, Zimbabve i Kolumbiju.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH ocijenilo je da je takva odluka americke administracije uslijedila kao rezultat informacija koje su SAD dobile iz vlastitih izvora informacija. 'Svaka zemlja ima pravo informirati svoje gradane o faktoru sigurnosti prilikom putovanja u pojedine regije i zemlje, s tim da politicko-sigurnosne procjene temelje na osnovu svojih izvora informiranja', navela je Lepa Babic, glasnogovornica MVP-a.

U upozorenju State departmenta navodi se, izmedu ostalog, da u BiH još postoji rizik od moguceg nasilja izazvanog politickim nesuglasicama, ali i od minskih polja. Prema ovoj preporuci, nasilje u BiH može se javiti u lokalnim okvirima, a vezano je, po mišljenju State departmenta, za razvoj trenutne politicke situacije. Americka administracija navodi, takoder, da je ucestao kriminal, pogotovo provale, krade automobila i sitne krade. U nekim dijelovima BiH, kako tvrde, prisutan je i organizirani kriminal, mada, kako navode, sukobi medu kriminalcima ne predstavljaju direktnu prijetnju americkim gradanima.

'Medunarodna zajednica, ukljucujuci i SAD, i dalje je, medutim, meta povremenih prijetnji. U prilog tome ide i cinjenica da su u posljednje vrijeme pojacana nastojanja za hapšenje optuženih za ratne zlocine, što je rezultiralo lokalnim neredima i protestima tijekom 2004. godine', navodi State department. Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, podsjetili su, u prošlosti je zatvarano iz sigurnosnih razloga, ali to bi se, kako strahuju, moglo dogoditi i u buducnosti.

'Takoder, još postoje odredene oblasti u BiH koje su oznacene kao nesigurne zbog minskih polja. Preporucuje se da se ne prilazi napuštenim i razrušenim zgradama i njivama jer mogu biti potencijalna minska polja. Ovo upozorenje se posebno odnosi na obitelji koje putuju s djecom', navodi se u preporuci.

T-Portal
cetvrtak, 03.02.2005.
Ma jedu govna neznaju vise sta ce pa prosipaju svoje smece po drugima a negledaju ispred sebe. Cuj upozoravaju da se ne putuje u BIH. Pa svake godine ljudi dolaze i odlaze ko u svakoj drugoj drvazi. Pa u Americi se svaki dan ljudi ubijaju kriminal je na maximum, Bosna je cak sto vise sigurnija od Amerike.

Pa trebali bi i mi gradane BIH upozoriti ako budu putovali za Ameriku da moraju dobro paziti posto tamo skoro svaki gradanin ima oruzje kod kuce tako da nikada neznas hoceli neko poceti pucati na tebe itd itd. Mislim cista gluposti. A pogotovo kada nemogu razlikovati BIH sa ovim ostalim drzavama, mislim da je malo pretjerano.
dinash

Post by dinash »

to pismo johna cleesea je grenijalno ... citajuci pismo skoro sam mogao "cuti" johna kako ga izgovara ...

uh ... stomak me boli od smjeha... :lol: :lol:
Buffalo

Post by Buffalo »

Vidi Bosnjaka sto su se digli jer Americka vlada upozorava svoje gradjane da su povecane potrage za ratnim zlocincima - valjda Bosnjacima zao Karadzica & Co.?!?

Naravno da postoji opasnost protiv Americkih drzavljana jer skidanje vlade SDS, za koje je najstrozija kazna dosla od USA jeste opasnost za Americke drzavljane.

Takodje upozoravaju i da Izrael je opasan, prije godinu dana je i Kanada bila na listi zbog pronalaska kravljeg ludila, prema tome prvo razmislite protiv koga je uvedeno ovo upozorenje pa onda izjasnjavajte se - lose strateski debili:)
Frutek

#30 Re: BiH na crnoj listi SAD-a...

Post by Frutek »

Tornjak wrote:
Ma jedu govna neznaju vise sta ce pa prosipaju svoje smece po drugima a negledaju ispred sebe. Cuj upozoravaju da se ne putuje u BIH. Pa svake godine ljudi dolaze i odlaze ko u svakoj drugoj drvazi. Pa u Americi se svaki dan ljudi ubijaju kriminal je na maximum, Bosna je cak sto vise sigurnija od Amerike.

Pa trebali bi i mi gradane BIH upozoriti ako budu putovali za Ameriku da moraju dobro paziti posto tamo skoro svaki gradanin ima oruzje kod kuce tako da nikada neznas hoceli neko poceti pucati na tebe itd itd. Mislim cista gluposti. A pogotovo kada nemogu razlikovati BIH sa ovim ostalim drzavama, mislim da je malo pretjerano.
Tacno tako! Pa Amerika je 100x opasnija nego sto Bosna moze biti. Tamo svako ziv naoruzan, u vecim gradovima koji se smatraju opasnim, policija se povlaci iz pojedinih dijelova grada cim padne prvi mrak, a vec im Bosna opasna. Cuj stavljat Bosnu u isti kos sa Irakom u kojem se vodi rat sve u 16 - isti rat koji su oni i zapoceli. Kakva ironija!
Post Reply