BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- karanana
#876 Re: BIH maloprodajni lanaci
jel istina da je u dm-u plata 1200-1300?
-
Scopio
#877 Re: BIH maloprodajni lanaci
Meni susjeda radi i placa je oko 700
- manekenka u penziji
#878 Re: BIH maloprodajni lanaci
Ja sam cula da kasirke u dm-u imaju 1200KM
- karanana
#879 Re: BIH maloprodajni lanaci
i ja sam tako nesto cuo. plus zatvoreni za sve praznike, sto drzavne sto vjerske.
mada u dm-u mi se cini da su sve djelatnice i kasirke i da slazu police. dakle svi rade sve. ima li frajera da rade u tom dm-u? diskriminacija na djelu.
mada u dm-u mi se cini da su sve djelatnice i kasirke i da slazu police. dakle svi rade sve. ima li frajera da rade u tom dm-u? diskriminacija na djelu.
- zlo zlo
#880 Re: BIH maloprodajni lanaci
nađe se pokoji i u dm-u.
-
rekla-kazala
#881 Re: BIH maloprodajni lanaci
Da i ja sam čuo da su 1200 KM.karanana wrote:jel istina da je u dm-u plata 1200-1300?
Zašto imaju tako dobre plaće ?
Zato što ostvaruju dobar promet po uposlenom, oko 250.000 KM godišnje što je neznatno manje od prosjeka cijelog DM-a koji je oko 150.000 eura.
Vlasnik DM-a je ljudina.
Čovjek kojeg cijela Njemačka poštuje i cijeni i čovjek koji cijeni i poštuje i radnike i kupce.
-
razonoda
#882 Re: BIH maloprodajni lanaci
Nije problem Todoric, bojkotuj SDA biznismene i plackase svog naroda.StupskaBitanga wrote:Svaki naš domaći lanac i lokalni granap treba podržati i dati mu šansu za svakodnevnu kupovinu jer je to jedini način odbrane od ekonomske invazije Todorića na BiH a najviše na Sarajevo, Zenicu, Mostar, Banja Luku gdje je neprikosnoven
-
akcija007
#883 Re: BIH maloprodajni lanaci
vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
-
StupskaBitanga
#884 Re: BIH maloprodajni lanaci
isti onaj ko ledov tj isto iz Srbijeakcija007 wrote:vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
- homega
#885 Re: BIH maloprodajni lanaci
Odakle ti informacija da je Ledo grašak srbijanskog porijekla?StupskaBitanga wrote:isti onaj ko ledov tj isto iz Srbijeakcija007 wrote:vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
-
safran
#886 Re: BIH maloprodajni lanaci
Ako jeste piše na vrećici. Upravo provjerih stanje u zamrzivaču - imam Ledo višnje koje su iz Hrvatske i Ledo bamiju koja je pakovana u Belgiji a proizvedena u Egiptu (btw odvratna je). Fricom iz Srbije je Ledov tako da je moguće da neki proizvodi vode porijeklo iz Srbije.
-
SSemir
#887 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ono sto sam primjetio u bingo radnjama u svojoj mahali da su vec godinama isti radnici. nezadovoljan radnik trci sto prije da promijeni poslodavca. al bas svi zaposleni su godinama tu.cetmi wrote:Usput, znači veliki sam navijač Binga, ali mislim da su njihovi radnici prilično nezadovoljni.
- iz dna duše
#888 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
A gdje da "otrči" pri ovolikoj stopi nezaposlenosti, bogati? To i jeste poenta eksploatacije radne snage u BiH. Znaju gazde da nemas izbora, pa rade sta hoce. To ne govorim napamet nego iz iskustva, radeci u privatnom sektoru... I male su razlike među našim privatnicima, nebitno koja branša je u pitanju, sve je to "u pet deka"SSemir wrote:ono sto sam primjetio u bingo radnjama u svojoj mahali da su vec godinama isti radnici. nezadovoljan radnik trci sto prije da promijeni poslodavca. al bas svi zaposleni su godinama tu.cetmi wrote:Usput, znači veliki sam navijač Binga, ali mislim da su njihovi radnici prilično nezadovoljni.
-
SSemir
#889 Re: BIH maloprodajni lanaci
nije da je nemoguce naci drugi posao. ljudi bjeze od losih uslova i plata. bar u mojoj sredini je tako
-
The Realist
#890 Re: Odg: BIH maloprodajni lanaci
Mi kupili jednom i pola dana ga kuhali, nije dobar bio. Pokusavam sve domace kupovati, ali nekada ne ide.akcija007 wrote:vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
-
safran
#891 Re: BIH maloprodajni lanaci
Evo friško iz Interexa - pregledala Ledo frižider i ovako: buranija - jednim dijelom Belgija, drugim Hrvatska, špinat Belgija, špinat sa vrhnjem Njemačka, mješavina za bosanski lonac - Španija ili Belgija, brokula Španija, karfiol - nekim čudom Hrvatska. Vrhunac je blitva - iz Nizozemske. Pa Agrocor je sahranio i hrvatsku proizvodnju - sve uvozi.StupskaBitanga wrote:isti onaj ko ledov tj isto iz Srbijeakcija007 wrote:vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
- šatirana_ljubičica
#892 Re: BIH maloprodajni lanaci
Ili ti laže susjeda o plati, ili je mislila na platu bez toplog obroka.Scopio wrote:Meni susjeda radi i placa je oko 700
-
Mario979
#893 Re: BIH maloprodajni lanaci
Jeli ko kupovao u Tropiku u I. Sarajevu, vidio sam da imaju dvije mesare odvojeno jedna sa svinjskim i bez svinjskog mesa?
Veliki je prostor nije baš uređen ali cijene su pristojne.
Veliki je prostor nije baš uređen ali cijene su pristojne.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#894 Re: BIH maloprodajni lanaci
Jucer u Bingu platio karticom... Nije bilo nikakve galame niti komunikacije kasirke sa drugim kasirkama. Brzo i ekspeditivno. Ovo govorim jer je neko spominjao da nastane panicno stanje kad neko placa karticom, sto nije istina.
Inace, usluznost me iznenadila... Radnice susretljive i nasmijane. Ne znam je li tako u svim poslovnicama, ali jeste u Bingu na Grbavici.
Naravno, onaj problem nabacanosti robe je prisutan, ali ne kao u poslovnici na AP.
Inace, usluznost me iznenadila... Radnice susretljive i nasmijane. Ne znam je li tako u svim poslovnicama, ali jeste u Bingu na Grbavici.
Naravno, onaj problem nabacanosti robe je prisutan, ali ne kao u poslovnici na AP.
-
StupskaBitanga
#895 Re: BIH maloprodajni lanaci
Kažu mnogi da je taj na Grbavici puno bolji
Valjda kako se koji novi otvara u Sarajevu je bolji od prethodnog
Valjda kako se koji novi otvara u Sarajevu je bolji od prethodnog
-
kakavdanakneiskustvu
#896 Re: BIH maloprodajni lanaci
Entropio wrote:Jucer u Bingu platio karticom... Nije bilo nikakve galame niti komunikacije kasirke sa drugim kasirkama. Brzo i ekspeditivno. Ovo govorim jer je neko spominjao da nastane panicno stanje kad neko placa karticom, sto nije istina.
u zeničkom bingu bude čekanja kad se plati karticom na rate,valjda samo na jednoj kasi to fercera,šta li
- rovac13
#897 Re: BIH maloprodajni lanaci
Ja nikad nemam problema u bingu
-
StupskaBitanga
#898 Re: BIH maloprodajni lanaci
rekoh na AP pa valjda i u Zenici ima samo jedan izlaz za sve kase a ako ima više kasa to je onda zagušenje na sistemukakavdanakneiskustvu wrote:Entropio wrote:Jucer u Bingu platio karticom... Nije bilo nikakve galame niti komunikacije kasirke sa drugim kasirkama. Brzo i ekspeditivno. Ovo govorim jer je neko spominjao da nastane panicno stanje kad neko placa karticom, sto nije istina.
u zeničkom bingu bude čekanja kad se plati karticom na rate,valjda samo na jednoj kasi to fercera,šta li
-
kakavdanakneiskustvu
#899 Re: BIH maloprodajni lanaci
StupskaBitanga wrote:rekoh na AP pa valjda i u Zenici ima samo jedan izlaz za sve kase a ako ima više kasa to je onda zagušenje na sistemukakavdanakneiskustvu wrote:Entropio wrote:Jucer u Bingu platio karticom... Nije bilo nikakve galame niti komunikacije kasirke sa drugim kasirkama. Brzo i ekspeditivno. Ovo govorim jer je neko spominjao da nastane panicno stanje kad neko placa karticom, sto nije istina.
u zeničkom bingu na svakoj kasi su aparati za kartice,ali kad nplaćaš karticom na rate onda izgleda samo na jednpj kasi to nešto fercera
-
tap3ah75
#900 Re: BIH maloprodajni lanaci
Nema tu D od domaceg... iz Srbije je .... i sto jest jest grasak im je tvrdThe Realist wrote:Mi kupili jednom i pola dana ga kuhali, nije dobar bio. Pokusavam sve domace kupovati, ali nekada ne ide.akcija007 wrote:vidio sam reklamu na TV-U Bingo robna marka grasak zamrznuti 500 gr , 1,10 KM. OK, razumijem robna marka ali bas toliko jeftin da bude 1,10 KM, pa sta je u njemu onda ?
Isto kad sam vidio JAMI pomfrit ... uvezen cini mi se iz Madjarske.
s telefona