Balkanski_sindrom wrote:Stari wrote:A zasto Hasagic nije mogao napraviti isto onako kao i njemacki golman J. Lehman onomad protiv oni rumuna...nego je morao traziti izmjenu ?
Onje bio povrijedjen i prije asme utakmice, o tome se znalo, pa malo malo pa ne igra ni u onom usranom istanbulu...Sem toga na zagrijavanju prije utakmice je bio povrijedjen.....Njemu mjesto uopste nije trebnalo taj dan biti ni na terenu ni na klupi...
A ja sad ne znam odakle on u kombinacijama...
Evo njegove izjave:
Kenan Hasagić i Asmir Begović trebali su, prema zamisli selektora Safeta Sušića, podijeliti minutažu u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. No, nakon što je utakmicu protiv Luksemburga u petak odgledao s klupe, Hasagić je preksinoć branio samo prvo poluvrijeme.
-
Uganuo sam zglob lijeve noge još na zagrijavanju uoči utakmice, ali mi se isprva činilo da nije ništa strašno. Ipak, kada su se mišići ohladili tokom odmora, shvatio sam da ne mogu nastaviti.
Povreda nije teška, vrlo brzo ću biti spreman - rekao nam je jučer Hasagić
te je negirao da ova i prethodna povreda zgloba desne noge imaju veze s njegovim hroničnim problemima s leđima.
Bi li išta promijenilo da je Sušić imao mogućnost još jedne izmjene, nikada nećemo saznati. Hasagić kaže da treba gledati naprijed.
- Imamo moćnu ekipu, potvrdili smo to u ovim posljednjim utakmicama. Od Francuza smo bili mnogo bolji u prvom poluvremenu. Trebali smo pobijediti. Nažalost... Zašto nismo, ni Hasagić nema spreman odgovor.
- Teren u Zenici ostavio je traga, vidljiv je bio umor u drugom poluvremenu - smatra Hasagić.
Dugogodišnji golman bh. reprezentacije nije se izjasnio koga bi želio u baražu. Smatra da imamo šansi protiv svakog od četiri moguća protivnika