Ne srkletite ljudi, ima još dosta vremena
Koga god izvukli, mi svakako moramo dobro popraviti krvnu sliku tima

Na ovo što imamo, potrebno nam je dodatnih 4-5 igrača da bi mogli reći da imamo jaku reprezentaciju koja ne ide tamo turistički
Odokativno, golemo pojačati odbranu jer kad se ide na SP naprosto se mora imati čelična odbrana. Ja se nadam da ćemo do Mundijala izganjati malog Arslanagića - hem je stvarno dobar igrač, hem je mlad te se time i ulaže u budućnost. Zatim, dolazi Kolašinac koji može na lijevog beka/zadnjeg veznog. Zatim, moramo naći rješenja na bekovskim pozicijama jer imam osjećaj da će Kolašinac ugl. igrati zadnjeg veznog budući da ima neophodnog damara. Dalje: potrebna nam je brzina u sredini. Izet je ima, Stevanović je ima ali momak već dugo ne igra(valjda će do Mundijala zaigrati) itd. Ja se nadam da će neko novi uletiti koji ima potreban kvalitet. Naravno, neophodan nam je treći napadač: U najboljem slučaju Hrgota, kad smo već kiksali sa Seferovićem, odnosno ako on ne upali, da se pojavi neki mladi napadač koji igra ozbiljan fudbal u ozbiljnoj ligi. Pri tom, iskreno bih volio da i onog golmana-sandžakliju iz Borussije sredimo makar kao trećeg golmana - rad za budućnost. Prekomandovati Grahovca iz mlade reprezentacije jer je tip veznjaka kojeg nemamo - borben, poprilično trkački raspoložen a zna lopte. Ubijeđen sam da će još neki igrači iskočiti po Evropi do prvenstva.
Dakle, najbitnije sad je da mirne glave ljudi iz saveza se uhvate posla i golemato, što bi rekli Makedonci, poprave krvnu sliku tima.