BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
just principe

#1951 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

taxi_driver

drugacije pristupi gledanju kosarke i promjenit ces misljenje. Ovako djaba bi ti postvljao statistiku Djedovica ( treceg najkorisnijeg igraca kvalifikacija ) kad kosarci pristupas kroz promasane suteve :-)
Romanista 101%

#1952 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

Kosarkasi su jedini kolektivni sport koji se redovno kvalifikuje na EP, i to cak osmi put! Oni zasluzuju puno vecu podrsku i od navijaca i od medija (posebno medija) jer jedino oni na kraju odu na veliko takmicenje. Uporedjivati njih i npr. fudbalsku reprezentaciju BiH kojoj se daje sav medijski prostor a koji nikada nisu zaigrali na nekom velikom takmicenju pomalo je smijesno.
ArthurSpooner

#1953 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

Romanista 101% wrote: Uporedjivati njih i npr. fudbalsku reprezentaciju BiH kojoj se daje sav medijski prostor a koji nikada nisu zaigrali na nekom velikom takmicenju pomalo je smijesno.
Slazem se.

Najcitanija vijest na portalu isti dan kad smo osvojili B prvenstvo za mlade bila gol Dzeke za ManC. :-)
It_is_a_Leclerc

#1954 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

denimb wrote:Dajte ljudi ima li igdje snimak, skracena snimka, makar zadnje cetvrtine...bilo sta, jbt skacemo na poslu oko telefona ko majmuni...nista nisam vidio :sad:
ako imaš BH Telecomov adsl onda možeš ovako
It_is_a_Leclerc wrote:

http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg

klikni na BHT1, i onda na ovo "Košarka: Kvalifikacije za Eurobasket 2013, Gruzija (130 min)", malo ubzraj jer je na početku naka serija, i od 10 minute imaš snimak tekme..

:bih:
ultima_palabra

#1955 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Romanista 101% wrote:Kosarkasi su jedini kolektivni sport koji se redovno kvalifikuje na EP, i to cak osmi put! Oni zasluzuju puno vecu podrsku i od navijaca i od medija (posebno medija) jer jedino oni na kraju odu na veliko takmicenje. Uporedjivati njih i npr. fudbalsku reprezentaciju BiH kojoj se daje sav medijski prostor a koji nikada nisu zaigrali na nekom velikom takmicenju pomalo je smijesno.
Ne umanjujući uspjeh košarkaša, ali koliko zemalja danas ozbiljno igra košarku u Evropi? Za nas bi trebalo biti sramota da se ne plasiramo na EP.
just principe

#1956 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

ultima_palabra wrote:
Romanista 101% wrote:Kosarkasi su jedini kolektivni sport koji se redovno kvalifikuje na EP, i to cak osmi put! Oni zasluzuju puno vecu podrsku i od navijaca i od medija (posebno medija) jer jedino oni na kraju odu na veliko takmicenje. Uporedjivati njih i npr. fudbalsku reprezentaciju BiH kojoj se daje sav medijski prostor a koji nikada nisu zaigrali na nekom velikom takmicenju pomalo je smijesno.
Ne umanjujući uspjeh košarkaša, ali koliko zemalja danas ozbiljno igra košarku u Evropi? Za nas bi trebalo biti sramota da se ne plasiramo na EP.

svi izuzev Luxa, Lihta, Malte, Armenije koji su giganti evropskog i svjetskog fudbala
emigrazione

#1957 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by emigrazione »

Ma kakvi fudbaleri, dati im sansu jos ove kvalifikacije pa ako opet bude ''dobro smo igrali, ali jebiga...''' rasformirati ekipu, prodati imovinu saveza i uloziti pare u kosarkasku juniorsku reprezentaciju
ultima_palabra

#1958 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

just principe wrote:
ultima_palabra wrote:

svi izuzev Luxa, Lihta, Malte, Armenije koji su giganti evropskog i svjetskog fudbala
Pa eto ti samo Skandinavija i Beneluks... sve skoro amaterske reprezentacije. Pa Austrija, Švicarska, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Albanija... sve su to u fudbalu dobre ekipe.

Kad bolje skontaš, sramota je i što ne možemo da se plasiramo u rukometu.
denimb

#1959 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

It_is_a_Leclerc wrote:
denimb wrote:Dajte ljudi ima li igdje snimak, skracena snimka, makar zadnje cetvrtine...bilo sta, jbt skacemo na poslu oko telefona ko majmuni...nista nisam vidio :sad:
ako imaš BH Telecomov adsl onda možeš ovako
It_is_a_Leclerc wrote:

http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg

klikni na BHT1, i onda na ovo "Košarka: Kvalifikacije za Eurobasket 2013, Gruzija (130 min)", malo ubzraj jer je na početku naka serija, i od 10 minute imaš snimak tekme..

:bih:
Hvala, imam ADSL ali kada kliknem na BHT1 nema desno na listingu to "Kvalifikacije za Eurobasket"...u 17:00 ide prirodna bastina...

Serija pici automatski, pa valjda je to to :D
just principe

#1960 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

ultima_palabra wrote: Pa eto ti samo Skandinavija i Beneluks... sve skoro amaterske reprezentacije. Pa Austrija, Švicarska, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Albanija... sve su to u fudbalu dobre ekipe.

plasman na Euro je sasvim sigurno laksi kad se format prosirio na 24 reprezentacije. Tako da onih nasih 6 plasmana medju 16 najboljih ti ga dodje isto kao i da su se fudbaleri uspjeli plasirati medju tih 16 najboljih, ali nisu :roll: cekaju format24. Od 2016 i fudbalerima ce biti lakse, mada nije to to, sto se fudbala tice.
Uzgred receno da je ostalo 16 ekipa u kosarci pitao bih te sad jesu li se lagano plasirali. Pa evo jedna Turska je na rubu da ne udje medju 24 najbolje :-)
madner

#1961 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by madner »

taxi_driver wrote: jesmo li mi gledali istu utakmicu? Djedovic je nas najlosiji igrac i najslabija karika u timu.ubaci dvije trice na guzove,ali je zato upropastio desetak lopti. imali 6 razlike on usao gruzija izjednacila. I takav je tokom cijelih kvalifikacija.

Teletovic, ne znam ali manje od 50 procenat suta i tebi je to odlicno? Pa ispucavao se u kriticnim momentima. mi idemo u polukontru i 2 minuta do kraja, i on se ispucava za tricu, jedva obruc pogodi.
Mirzin TS % je 64%
Sto je fantasticno.
ultima_palabra

#1962 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

just principe wrote:
ultima_palabra wrote: Pa eto ti samo Skandinavija i Beneluks... sve skoro amaterske reprezentacije. Pa Austrija, Švicarska, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Albanija... sve su to u fudbalu dobre ekipe.

plasman na Euro je sasvim sigurno laksi kad se format prosirio na 24 reprezentacije. Tako da onih nasih 6 plasmana medju 16 najboljih ti ga dodje isto kao i da su se fudbaleri uspjeli plasirati medju tih 16 najboljih, ali nisu :roll: cekaju format24. Od 2016 i fudbalerima ce biti lakse, mada nije to to, sto se fudbala tice.
Uzgred receno da je ostalo 16 ekipa u kosarci pitao bih te sad jesu li se lagano plasirali. Pa evo jedna Turska je na rubu da ne udje medju 24 najbolje :-)
Pa eto sad da se plasiraš među 24 trebaš biti bolji od Holandije i Rumunije. Fudbalerima će za Euro 2016 sigurno biti teže od toga.
It_is_a_Leclerc

#1963 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Kao i uvijek kad pobijedimo, pogledao sam ponovo utakmicu i zaista. Ova pobjeda je :shock: ! U trenucima kad su Gruzijci išli na +5, opet mirne ruke, opet hladna glava i stižemo sve to u 10 sekundi. Svi su bili fantastični.

U zadnjem dijelu utakmice Nurkić je bukvalno premlatio Patchuliu ispod koša. I da - sudija koji nam je sudio tehničku, nesportsku i koji je imao obavezu da dvaput vidi korake je iz Srbije. Ko ne vjeruje, neka opet gleda.

Ovaj Zaza Pathculia je baš neko smeće od igrača. Prvo u okretu obori Đedovića, i onda, nakon što je poentirao, upućuje neke poglede kao - "Evo ti na !". I, u jednom trenutku je baš onako divljački ramenom odgurnuo Mašića koji je, čak i zbog toga, zaslužio nadimak - "Špricer".

Aleksandar Babić na nivou.
"Uh..Evo i nas. Mahanje iz Tbilisija" (nakon što ih je kamera prikazala).
I ono ludovanje na kraju. Ne zna šta priča. :D :D

P.S. Neobično mi je drago što smo ih razbili zbog onih crnaca i onog nekog kvazi-afričkog plesa i mlataranja gruzijskom zastavom. Nakon Teletovićeve ofanzive dalekometnim topništvom, nije ih nešto prikazivalo. :evil: :D
Tkd

#1964 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Kao i uvijek kad pobijedimo, pogledao sam ponovo utakmicu i zaista. Ova pobjeda je :shock: ! U trenucima kad su Gruzijci išli na +5, opet mirne ruke, opet hladna glava i stižemo sve to u 10 sekundi. Svi su bili fantastični.

U zadnjem dijelu utakmice Nurkić je bukvalno premlatio Patchuliu ispod koša. I da - sudija koji nam je sudio tehničku, nesportsku i koji je imao obavezu da dvaput vidi korake je iz Srbije. Ko ne vjeruje, neka opet gleda.

Ovaj Zaza Pathculia je baš neko smeće od igrača. Prvo u okretu obori Đedovića, i onda, nakon što je poentirao, upućuje neke poglede kao - "Evo ti na !". I, u jednom trenutku je baš onako divljački ramenom odgurnuo Mašića koji je, čak i zbog toga, zaslužio nadimak - "Špricer".

Aleksandar Babić na nivou.
"Uh..Evo i nas. Mahanje iz Tbilisija" (nakon što ih je kamera prikazala).
I ono ludovanje na kraju. Ne zna šta priča. :D :D

Nemoj to pisati, odmah će te nazvati šovinistom :-)

Babić je bio na nivou. Evo maše nam (neki iz košarkaškog saveza). Radovao se čovjek baš i svaka mu čast. Za mene je odlično prenosio ovaj meč.

Pachulia je glumio foliranta nekog . Suci su mu baš gledali kroz prste u par navrata. Pa onaj izmišljeni faul Sinanovića nad njim je kriminalan.

Momci su bili hladnokrvni. Ne smijemo sada dozvoliti da bukne euforija. Znamo kako su pojedinci pljuvali nakon debakla protiv Latvije. Desi nam se to, no opet smo dosta kvalitetniji nego što je to prije bio slučaj.

Bošnjo, od najvećeg pesimiste do najvećeg optimiste i tako u krug u bilo kojem sportu. :lol:

Da, oni crni Guzijci haha, plesali su poslije utakmice ples suza :dance:
Last edited by Tkd on 06/09/2012 03:29, edited 1 time in total.
luckylaka

#1965 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by luckylaka »

Cestitke kosarkasima,maloprije pogledao snimak onaj Mirza vanzemaljac,svaka cast ali nije mi nesto jasno nakon one tehnicke jeli Sinanovicu oni dobise 4 slobodna bacanja :-) i jos loptu sa strane i opet im dzaba(kakvo je to pravilo)Treba nam neki sljivotres od jedno 2,25 ima li takav igdje ovi nas ubise skokovima i u nase i u njihovom shesnaestercu.Do E.P. mora se naci takavP.S.Evog Babica sam prvi put cuo ali ko da navija za BiH :bih:
Infaze Studio

#1966 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Infaze Studio »

Najvece zadovoljstvo je to sto, cini mi se po prvi put ikad, jedna nasa reprezentacija pobjedjuje protivnicku ekipu i prljave sudije zajedno, a jos kada se uzme u obzir onakva atmosfera i ocuvanje hladne glave nasih momaka, to je onda veliki klvalitet i profesionalizam.
Kakva sramota glavnog suca, Vojnovic mislim ili kako se vec zvase. Fuujj!
Koliko smo samo izdrzali bez Wright-a, mislio sam da ce samo na tren izaci nakon 4-te licne, ali onaj momak Avdibegovic? je bio sjajan. I kao sto neko rece, on nam je odrzao prikljucak u onim trenucima kad su Gruzijci dva puta isli na +5 a on vracao na -3 i jednom mislim -2 sa trojkom.
Sve najbolje momci, a naon Rumunije cemo vjerovatno biti 2. sto je veliki uspjeh pored ove druge dvije ekipe.
:bih: :bih:
Infaze Studio

#1967 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Infaze Studio »

luckylaka wrote:Cestitke kosarkasima,maloprije pogledao snimak onaj Mirza vanzemaljac,svaka cast ali nije mi nesto jasno nakon one tehnicke jeli Sinanovicu oni dobise 4 slobodna bacanja :-) i jos loptu sa strane i opet im dzaba(kakvo je to pravilo)Treba nam neki sljivotres od jedno 2,25 ima li takav igdje ovi nas ubise skokovima i u nase i u njihovom shesnaestercu.Do E.P. mora se naci takavP.S.Evog Babica sam prvi put cuo ali ko da navija za BiH :bih:
Mislim da su 4 bacanja bila:
-2 za "napravljeni faul" na onim Paculiom
-2 bacanja plus lopta sa strane za tehnicku, koja je naknadno zaradjena
Infaze Studio

#1968 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Infaze Studio »

Da, oni crni Guzijci haha, plesali su poslije utakmice ples suza
R izostavljenu namjerno ili ne?? :D :D
Kako se one trebe motaju oko njih dvojice na time out-u :dance:
El_comadante

#1969 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

e ovo je ono što sam htio gledati od početka kvalifikacija. više rotacije za vrijeme utakmice. i da smo izgubili utakmicu bilo bi drago što je rotirao igrače i odmah se to osjeti na rezultatu i nema rupa za vrijeme utakmice da po 10ak minuta ubacimo 4,5 koševa. a ako Latvija pobjedi Gruziju mi smo drugi a ako gruzija pobjedi mi smo prvi.
Comrad

#1970 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Kakva pobjeda!!! Ovo mogu samo velike ekipe!

Protiv onakve ekipe, publike, sudija!
Svaka cast!

Gdje su pljuvaci, nestalo materijala, a? Hahahahahah.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
palermo

#1971 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Mnogo više nego prije. I ja zapravo mislim da ove ideje sa 24 reprezentacije na prvenstvu (i u košarci i u fudbalu) nisu uopšte loše. Pridonose popularizaciji, pridonese smannjenju jaza između velikih i malih, i svima daju motiv da igraju.Teško se objektivno motivisati da radiš i napreduješ kada znaš da su ti šanse da odeš na neko prvenstvo male.
Uostalom, prošlo evropsko prvenstvo sa 24 reprezentacije je bilo najbolje u zadnjih nekoliko godina, i koliko sam ja upratio nije bilo nekih velikih deranja ovih manjih reprezentacija.
Comrad

#1972 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Meni je najjace bilo ono na tajm outu nekoliko puta kad su sudije dosudile neku glupost za Gruzijce mi se opet vratimo i njih prikazuje kamera, nesto pricaju, razgledaju...

isto ko da kontaju, pa sta vise da radimo ovim bosancima!

:lol: :lol: :lol:
Arteta

#1973 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Arteta »

Avdibegovic,svaka cast,dostojno je zamijenio Wrighta. :dance: :bih:
shake69

#1974 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

Psovao sam kako se toliko lopti odbija pravo u gruzijske ruke tokom cijelog meca a onda na kraju kod 102;100 za Gruziju mozda kljucna Mirzina lopta se odbije pravo u ruke - Wrightu! Ostatak price znate! :D
manki

#1975 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by manki »

It_is_a_Leclerc wrote:P.S. Neobično mi je drago što smo ih razbili zbog onih crnaca i onog nekog kvazi-afričkog plesa i mlataranja gruzijskom zastavom. Nakon Teletovićeve ofanzive dalekometnim topništvom, nije ih nešto prikazivalo. :evil: :D
+10000000000000000000000000000000!!!!

I meni je najvise drago sto smo pobijedili zbog tih iritantnih crnaca koji su plesali i nesto tarlahali onom gruzijskom zastavom. U cemu je uopste fazon s crncima tolikim u Gruziji?! :lol:

I da, neizmjerno drago mi je sto smo pobijedili zbog onog nafuranog smeca od covjeka, Patchulie, kako smo ga spustili na zemlju. :dance: :bih:
Locked