Srpskog junaštva, hrvatske kulture i bošnjačke multietničnosti.trofej wrote:crnogorskog čojstva i bosanskog komšiluka ...kiky dana 12/09/2009 21:56
sačuvaj nas bože srpskog junaštva i hrvatske kulture ...
BiH izgubila Terminal u Pločama
-
JabbaTheHutt
#51 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
- softly
#52 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
da probam i ja:JabbaTheHutt wrote:Srpskog junaštva, hrvatske kulture i bošnjačke multietničnosti.trofej wrote:crnogorskog čojstva i bosanskog komšiluka ...kiky dana 12/09/2009 21:56
sačuvaj nas bože srpskog junaštva i hrvatske kulture ...
....srpske ture, hrvatske kulture i bosnjacke multikulture
-
vrhbosna
#53 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
Da probam i ja.Čuvaj se Srba Hrvata i Bošnjaka 
- kiky
#54 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
bosna nije ukrala niti otuđila niti uzurpirala niti srušila ništa hrvatsko ...
- osa
#55 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
osim bihaća, oprosti, to učiniše turci...kiky wrote:bosna nije ukrala niti otuđila niti uzurpirala niti srušila ništa hrvatsko ...
- Hrast
#56 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
Davno je to bilo a i dobili ste (nikad hrvatsku) Istru, pa dobar dio Dalmacije, pa ...osa wrote:osim bihaća, oprosti, to učiniše turci...kiky wrote:bosna nije ukrala niti otuđila niti uzurpirala niti srušila ništa hrvatsko ...
Osim toga, Osmanlije Bihac oduzese Ugarima a ne Hrvatima.
- osa
#57 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
moguće ti je na internetu naći spisak bihaćkih kapetana i višeđijih porodica, sve mađar do mađara...Hrast wrote:Davno je to bilo a i dobili ste (nikad hrvatsku) Istru, pa dobar dio Dalmacije, pa ...osa wrote:osim bihaća, oprosti, to učiniše turci...kiky wrote:bosna nije ukrala niti otuđila niti uzurpirala niti srušila ništa hrvatsko ...
Osim toga, Osmanlije Bihac oduzese Ugarima a ne Hrvatima.Tj. u to vrijeme ste ga vec poodavno izgubili, kao uostalom i samu "drzavnost" (ukoliko uopste mozemo govoriti o drzavnosti kada se radi o feudalnim tvorevinama Srednjeg vijeka).
- Hrast
#58 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
osa
Ali mnogo vaznije je pitanje u cijoj sluzbi su ti ljudi bili a ne kojeg etnickog porijekla.
Poslo si mi i dobio odgovor. Ima na toj listi i Madjara i Njemaca..Hrvata..
moguće ti je na internetu naći spisak bihaćkih kapetana i višeđijih porodica, sve mađar do mađara...
Ali mnogo vaznije je pitanje u cijoj sluzbi su ti ljudi bili a ne kojeg etnickog porijekla.
- kiky
#59 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
taman kad kažem ispuco je sve, nejma više, osa me ponovo iznenadi ....
kažeš bihać hrvatski a onda indirektno navodiš neke mađare tj potvrđuješ da nije bihać hrvatski nego mađarski tj. sve što je mađarsko može ali i nije hrvatsko ...
a pošto svi znamo kako hrvatska stoji sa državnošču s dolaskom turaka na ove prostore a znamo i kolika je bosna bila prije nego pade pod turke a znamo i kako su se granice kojih, praktično i nije bilo na ovim prostorima, mijenjale sa udajama i ženidbama princeza i kraljeva te stvaranjem i raspadanjem kojekakvih dnevno političkih saveza, osini istorijski izleti djeluju poput kakice male bebe koja je hapila grahića ...
osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....

kažeš bihać hrvatski a onda indirektno navodiš neke mađare tj potvrđuješ da nije bihać hrvatski nego mađarski tj. sve što je mađarsko može ali i nije hrvatsko ...
a pošto svi znamo kako hrvatska stoji sa državnošču s dolaskom turaka na ove prostore a znamo i kolika je bosna bila prije nego pade pod turke a znamo i kako su se granice kojih, praktično i nije bilo na ovim prostorima, mijenjale sa udajama i ženidbama princeza i kraljeva te stvaranjem i raspadanjem kojekakvih dnevno političkih saveza, osini istorijski izleti djeluju poput kakice male bebe koja je hapila grahića ...
osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
- osa
#60 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
sveo bi se na to da bi hrpa bošnjaka, hvalila jedna druge, uvjeravali se da je unitarna bih optimum, vjerovali da je alija bio za multietničku bih i štošta drugo, hvala bogu pa više ne postoji jednoumljue, možda ti loše zvuči, ali i za vaše dobro....
- kiky
#61 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
po defaultu kontra ...
močna strategija za nastupe po forumima ...

močna strategija za nastupe po forumima ...
- kiky
#62 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
šta ovo ima veze sa bihačem ili pločama ...osa wrote:kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
sveo bi se na to da bi hrpa bošnjaka, hvalila jedna druge, uvjeravali se da je unitarna bih optimum, vjerovali da je alija bio za multietničku bih i štošta drugo, hvala bogu pa više ne postoji jednoumljue, možda ti loše zvuči, ali i za vaše dobro....
tita ti ...
- osa
#63 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
kiky wrote:šta ovo ima veze sa bihačem ili pločama ...osa wrote:kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
tita ti ...
otprilike isto što i tvoje pitanje, dakle ništa, ali kad pitaš red je odgovoriti, ubuduće odgovori na ovakva pitanja na pp.
- Hrast
#64 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
Meni je kul sto ovdje ima naroda iz svih dijelova bivse Juge ali bi mi bilo jos draze kada bi se ti u toku diskusija obazirao na argumente. Eto ja ti odgovorio na ovu tvoju primjedbu oko Bihaca a ti ni habera.osa wrote:kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
Kiki, nebi da serem ali "Bihać" i "Ploče".
- osa
#65 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
koju primjedbu da su kapetani bili u službi nekih imperija, pa i sada smo u službi nato-a (koji također instrumentaliziraju moderne imperije) pa šta to znači da nismo hrvati, a nisam htio ni širiti rasparavu u tom smjeru , jer nije baš tema....Hrast wrote:Meni je kul sto ovdje ima naroda iz svih dijelova bivse Juge ali bi mi bilo jos draze kada bi se ti u toku diskusija obazirao na argumente. Eto ja ti odgovorio na ovu tvoju primjedbu oko Bihaca a ti ni habera.osa wrote:kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
- kiky
#66 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
ako ti se nesere, nemoj ...Hrast wrote:Meni je kul sto ovdje ima naroda iz svih dijelova bivse Juge ali bi mi bilo jos draze kada bi se ti u toku diskusija obazirao na argumente. Eto ja ti odgovorio na ovu tvoju primjedbu oko Bihaca a ti ni habera.osa wrote:kiky wrote: osamane, šta bi ovaj forum bez tebe ....
hem usmrdi forum, hem haman imaš proljev ...
savjet ...
prdni, bit če dosta ...
- kiky
#67 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
osamane ...
izvlačiš mi dijelove posta iz konteksta ...
nix tako ...
inače ...
za pp nema potrebe ...
sve na čistinu i pred sud javnosti ....

nix tako ...
inače ...
za pp nema potrebe ...
- Hrast
#68 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
Samo malo nadrkan ili juznjacki temperament, tj. kontinuitet neljubaznosti?
ako ti se nesere, nemoj ...
hem usmrdi forum, hem haman imaš proljev ...
savjet ...
prdni, bit če dosta ...
Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi u pojedinim gradovima u BiH - pogotovo bosnjacka populacija - ne konta razliku izmedju č i ć. Nije da mi nije simpaticno fakat samo pitam.
- osa
#69 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
ako moderatori kažu da može no sikiriki....kiky wrote:osamane ...
nix tako ...
![]()
inače ...
za pp nema potrebe ...
- kiky
#70 Re: BiH izgubila Terminal u Pločama
a tim se služiš ...osa wrote:ako moderatori kažu da može no sikiriki....kiky wrote:osamane ...
nix tako ...
![]()
inače ...
za pp nema potrebe ...