BiH i Srbija

rajvosa

#26 Re: BiH i Srbija

Post by rajvosa »

avram wrote:Da li po vama treba nastaviti sa pritiscima na Srbe da prihvate Bosnu kao svoju državu i tako obezbjediti dalji napredak i razvoj ili ići na približavanje Srbije i BiH(bez gubljenja suvereniteta)te tako Srpski narod učiniti sigurnijim u BiH i pridobiti ih da učestvuju u približavanju BiH razvijenom svijetu? 8)
Avro , kako bi bilo da napravimo Jugoslaviju .....
Fair Life

Post by Fair Life »

mr__bosnjak wrote:Za Prenj. Nije njegov pradeda izabrao pogresnu naciju nego je posto je najvjerovatnije bio nepismen kao vecina stanovnistva prevaren da je Srbin ili Hrvat kada je ustvari Bosnjak. Znaci ako bi saznali svi bosanski pravoslavce i bosanski katolici ali i bosanski muslimani za tu istinu sigurno bi se Bosna brze ujedinjila i bila jednonacionalna zemlja Bosnjaka koje su god vjere. A sto se tice Sandzaka mozda nam i netreba ali opet nesmiju se Bosnjaci tamo izgubit u tudje nacije zato sto su izvan BiH.
Najbolje je sve osunetiti...

Je li tako gospodine Bosniak?
chaki

Post by chaki »

Dragi mr-bosnjak odavno se nisam naslusao tolikih gluposti iz Svedske! Dodi malo u Bosnu pa da sagledas pravo stanje,a povjest ti je cista 0.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

mr__bosnjak wrote:Treba sve Bosnjake koje su god vjere vratit u Bosnjake i tako ce oni braniti BiH i bice cista agresora. Tako je i bilo dok se sredinom i krajem 19 stoljeca Bosnjaci pravoslavci i Bosnjaci katolici nisu pretvoreni u Srbe i Hrvate od Srbije i Hrvatske da bi lakse osvojili Bosnu.
Odnosi sa Srbijom se poslije mogu stvoriti kada se taj problem rijesi ali samo ako se ona izvine za agresiju i isto se treba rijesit pitanje Sandzaka jer se tu narod isto izjasnjava kao Bosnjaci.
Znaš li ti išta drugo osim ovog napisati. Evo već na 5-6 tema pišeš istu stvar. Postaje senilno!!!!!!!!!!!!!11111
Tariq_rambo

#30 Re: BiH i Srbija

Post by Tariq_rambo »

avram wrote:Da li po vama treba nastaviti sa pritiscima na Srbe da prihvate Bosnu kao svoju državu i tako obezbjediti dalji napredak i razvoj ili ići na približavanje Srbije i BiH(bez gubljenja suvereniteta)te tako Srpski narod učiniti sigurnijim u BiH i pridobiti ih da učestvuju u približavanju BiH razvijenom svijetu? 8)

Mi sa Srbijom možemo imati dobre "komšijske" odnose ali to ne bi zadovoljilo naše Srbe.
Sve donedavno različit je bio tretman za građane Federacije pri ulasku u Srbiju i za građane RS,sad se je to izjednačilo. Naši odnosi sa Srbijom se poboljšavaju, počev od ekonomske saradnje (uvoz-izvoz), pa do one diplomatske, ali to je najviše što se možemo zbližiti i ne vidim kako bi to moglo uticati na Srbe,
Mi nismo na ratnoj nozi sa Srbijom, i smatram da ne možemo biti bolji nego što jesmo, osim još nekih ekonomskih pogodnosti koje se mogu obostrano zahtjevati.
JBT

Post by JBT »

Ova tema je bezze. Davno je Bogic Bogicevic rekao "NE".
BiH je BiH. Svakom su zagarantovana ljudska prava. Pod opaskom medjunarodnog faktora. Ko ima problema sa fobijama i paranojama neka ode doktoru.
posaric

Post by posaric »

Image[url]

Da li su spremni ?
neutralac

Post by neutralac »

:D much more summer jobs available in Serbia- painting
avram

#34 Re: dobar fazon

Post by avram »

Himera wrote:
avram wrote:
stokaindahaus wrote::-) Avram se naopako chita Marva :-)

...al nijet losha ideja...dalob se prodiskutovat...
Dobar fazon ali Avram je praotac svi vjera i naroda po svetom pismu i ne kaže se dzaba da danas sve narode jednobožačke nazivaju AVRAMOVI SINOVI(Avram ili Abraham ili Ibrahim uzmi šta hoćeš pa čitaj kako hoćeš može i naopako)

Pa prestani onda zanovijetati Ibrahime i selam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a o onome gore ne znam hočel ti uspjet ideja ono prvo još al drugo nekako se ne pika :lol: :lol: :lol:
LJUDI što ste čudni :oops:
avram

#35 Re: BiH i Srbija

Post by avram »

Tariq_rambo wrote:

Mi sa Srbijom možemo imati dobre "komšijske" odnose ali to ne bi zadovoljilo naše Srbe.
Sve donedavno različit je bio tretman za građane Federacije pri ulasku u Srbiju i za građane RS,sad se je to izjednačilo. Naši odnosi sa Srbijom se poboljšavaju, počev od ekonomske saradnje (uvoz-izvoz), pa do one diplomatske, ali to je najviše što se možemo zbližiti i ne vidim kako bi to moglo uticati na Srbe,
Mi nismo na ratnoj nozi sa Srbijom, i smatram da ne možemo biti bolji nego što jesmo, osim još nekih ekonomskih pogodnosti koje se mogu obostrano zahtjevati.
Slažem se sa tobom ali bih dodao malu sitnicu da ta saradnja mora biti nešto intezivnija kako bi se otklonio po meni uzročnik izbijanja sukoba u Bosni a to je pokušaj da se Srbi izostave iz nekih odluka da se njihova riječ ne poštuje i ne uvažava te da se preko noći svedu na nacionalnu manjinu.Tako je na referndumu preskočena volja Srba i referendum je usvojen na gradjanskom principu tj. glasalo je više naroda za tu opciju i to je to.Znam sada bi neki rekli pa Srbi nikada nebi pristali na nezavisnu BiH e pa pristali bi samo je trebalo malo sačekati i razagnati strah kod Srba od novog genocida i stvar bi krenula pravim tokom bez žrtava ali se Aliji žurilo... :(
Zadig

Post by Zadig »

ez žrtava ali se Aliji žurilo... Sad
Bice da se i nekom drugom zurilo da se napravi veliko nesto, i da se popljacka, zaradi i tako dalje
:oops:
avram

#37 autor teme

Post by avram »

Kada sam otvorio temu nisam ni sanjao da će se to pretvoriti u negiranje postojanja Srba,Hrvata.Nego sam se nadao da ćemo raspravljati o sličnostima i potrebama saradnje i napretka medjutim mi kao Balkanci nismo dorasli do toga i baš mi je žao.
Bolje bi bilo da sam postavio temu TURBO FOLKA e tu smo isti(Šeki,Muki.Lepi Mića i naravno Džej).
A ovome istoričaru pitanje kako misli konkretno Hrvate da prevede u Bosance,Hrvate iza kojih stoji Vatikan a o moći Vatikana ne bih diskutovao dovoljno je bilo propratiti događaje oko sahrane Pape ...
POZDRAV SVIMA... :(
rei

#38 Re: BiH i Srbija

Post by rei »

avram wrote:
Tariq_rambo wrote:

Slažem se sa tobom ali bih dodao malu sitnicu da ta saradnja mora biti nešto intezivnija kako bi se otklonio po meni uzročnik izbijanja sukoba u Bosni a to je pokušaj da se Srbi izostave iz nekih odluka da se njihova riječ ne poštuje i ne uvažava te da se preko noći svedu na nacionalnu manjinu.Tako je na referndumu preskočena volja Srba i referendum je usvojen na gradjanskom principu tj. glasalo je više naroda za tu opciju i to je to.Znam sada bi neki rekli pa Srbi nikada nebi pristali na nezavisnu BiH e pa pristali bi samo je trebalo malo sačekati i razagnati strah kod Srba od novog genocida i stvar bi krenula pravim tokom bez žrtava ali se Aliji žurilo... :(

Jos je ono i vrijeme bilo kad narodi nisu bili zavedeni i sa 64% posto su glasali bas kako su zeljeli vecina u BiH....pa prema tome glasali su ZA NEZAVISNOST pripadnici sva tri naroda.....
avram

#39 Re: BiH i Srbija

Post by avram »

rei wrote:
avram wrote:
Tariq_rambo wrote:

Jos je ono i vrijeme bilo kad narodi nisu bili zavedeni i sa 64% posto su glasali bas kako su zeljeli vecina u BiH....pa prema tome glasali su ZA NEZAVISNOST pripadnici sva tri naroda.....
DOBRO ZNAŠ DA TO NIJE ISTINA A ARGUMENT/PA DA SI TI U PRAVU RATA NEBI BILO U BOSNI :-x
rei

#40 Re: BiH i Srbija

Post by rei »

avram wrote:
rei wrote:
avram wrote: Slažem se sa tobom ali bih dodao malu sitnicu da ta saradnja mora biti nešto intezivnija kako bi se otklonio po meni uzročnik izbijanja sukoba u Bosni a to je pokušaj da se Srbi izostave iz nekih odluka da se njihova riječ ne poštuje i ne uvažava te da se preko noći svedu na nacionalnu manjinu.Tako je na referndumu preskočena volja Srba i referendum je usvojen na gradjanskom principu tj. glasalo je više naroda za tu opciju i to je to.Znam sada bi neki rekli pa Srbi nikada nebi pristali na nezavisnu BiH e pa pristali bi samo je trebalo malo sačekati i razagnati strah kod Srba od novog genocida i stvar bi krenula pravim tokom bez žrtava ali se Aliji žurilo... :(

DOBRO ZNAŠ DA TO NIJE ISTINA A ARGUMENT/PA DA SI TI U PRAVU RATA NEBI BILO U BOSNI :-x

eh, dobro znamo da je istina,znam Srbe u mom gradu koji i sada kazu da su glasali ZA, samo sto neki pisu i govore kako im sortiraju njihove vodje i jednostrani mediji a znamo kako su nas kasnije pocastili sa vec napravljenom kasom u Beogradu....
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Kako ide ona pjesma;
...vrtjelo se sve u kruug... samo mi je ovaj stih u glavi osto! :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ja isto ponavljam zato sto necete da vidite istinu nego radje se svadjate. A ti chaki nemas pojma o historiji osim toga sto su ti Srbi i Hrvati u glavu ugurali. Ako vi necete da znate istinu nemorate ali ako volite Bosnu a mozda neki od vas to i nerade onda ce te vidjet da to sto govorim je istina. Ako bi na forumu koji je iz Srbije ili Hrvatske ovo pisao napali bi me! A kada na forumu iz Bosne ovo pisem onda mjesto da stanete na stranu Bosne vi me isto napadate e nije cudno da je lako Bosnu dijelit i osvojat kolko kod tuzno bilo. :(
Post Reply