BiH - Hrvatska Konfederacija

Haman

#126 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by Haman »

Dejtonski sporazum je i napravljen tako da se FBiH jednog dana pripoji Hrvatskoj a Rep. Srpska Srbiji. Sad je stvar vodjstva u FBiH da li ce pristati na tako nesto. Inace, da je u Hrvatskoj umjesto Tudjmana bio blo ko drugi rat se mogao zavrsiti puno bolje po Hrvatsku i BiH. Ovako Tudjman je bio opsjednut Planom Cvetkovic-Macek i na tome su se zavrsavala sva njegova razmisljanja.
Interesantna je cinjenica da je Izetbegovic odbio ponudu Milosevica, ali kada je Mislosevic isto to ponudio Tudjamnu on je sve odmah prihvatio, pa su zdusno radili na realiziaciji dogovorenog. Odmah je poceo rat izmedju HVO-a i HV sjedne strane i ABiH, stim da da se HVO-u i HV prikljucila VSR i bivsa JNA.
reis1

#127 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by reis1 »

Podrzavam.

Preduvjeti za to su:
- hrvatska nacionalna drzava (checked)
- bosnjacka nacionalna drzava (will be checked tokom ovog stoljeca)

Savrseno uklapanje u teritorijanom smislu, i svakom drugom.

Image
AliceInChains

#128 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by AliceInChains »

Ja teme. Zasto onda dzabe prolivena krv Bosnjaka za nezavisnu drzavu i milioni Bosanskih izbjeglica, pokvarena infrastruktura, pocetak od nule, itd.?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Zasto Alija Izetbegovic onda nije odmah pristao na mjesto predsjednika RBIH unutar Jugoslavije, kao sto mu je predlozio Milosevic? Morao pripaziti paznju na Bosanske Hrvate, jeli?

Cini mi se, da neki Bosnjaci rado p....u po Bosnjackim zrtvama.

Ne znam, zasto ova tema nije vec davno otisla pod kljuc.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#129 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by _BataZiv_0809 »

Prolivena je krv i za Jugoslaviju, pa ?
AliceInChains

#130 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by AliceInChains »

RBIH je bila po drzavnickom pitanju beton za ovu danasnju BIH. Ali eto, kakva takva, nezavisna drzava. I sad mi, slabi kakvi i jesmo, trebamo uci pod Zagrebacki diktat? Pa koji k. nam je smetao onda diktat iz Beograda? Teska budalastina. Pa bolje je napraviti konfederaciju sa Makedonijom, Kosovom i Crnom Gorom. To bi bila puno iskrenija i ravnopravnija veza iz Bosanske perspektive, nego sa Hrvatskom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#131 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by _BataZiv_0809 »

Bas bi me interesovali rezultati referenduma za tu ideju :D
jao_situacije

#132 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by jao_situacije »

Evo sad i konfederacija :mrgreen: koliki je dug HR, a koliki BIH ? :mrgreen:
Haman

#133 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by Haman »

Tudjman i Izetbegovic su bili kao dva macka u vreci. Oni se nisu mogli dogovorati, Tudjman je je bio umisljen covjek. Mislio je da na najpametniji Hrvat u povjesti hrvatskog naroda. Njegov odns prema najblizim saradnicima upravo je bio takav. Iz tog razloga sa njim je bilo tekso saradjivati, a svakako da nije daleko vise vidio od svog nosa. Sve one zajednicke akcije Bosnjaka i Hrvata njemu su nametnute, on ih nije mnogao odbiti. Iz tog razloga sam i kazao da bi Hrvtati a i Bosnjaci bolje prosli bez Tudjmana.
AliceInChains

#134 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by AliceInChains »

Ha ja, to bi bila WIN-WIN situacija. Bosnjaci bi se ujedinili sa Juznim Sandzakom Srbi sa Herceg Novim, Kosovski Albanci takoder sa bracom iz Makedonije i Crne Gore......a Makedonci i Crno Gorci....pa to je iskoreno jedna mjesavina Srba Bosnjaka i par Albanaca :mrgreen: (njihovo pravo, ali se sa njima takoder razumijemo haman bratski!)

Sa tim potezom bi zahebali I Hrvatsku i Srbiju i imali bi more :mrgreen: Treba za ovo otvoriti n ovu temu.....
Haman

#135 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by Haman »

U Crnu Goru nisi pozeljn ni kao turst, u Makedoniju da zivis, jer si za njih Turcin kao i u Srbiji, a Sandzak je u Srbiji i Bosnjaci iz njega stalno cure ikao vboda iz kante. Ne odlaze zbog toga sto im je dobro. Albanci ne trpe druge narode, a uskoro ce zakuhati i medju sobom.
AliceInChains

#136 Re: BiH - Hrvatska Konfederacija

Post by AliceInChains »

Osim toga, parlamentarna skupstina sa Crno Gorcima....pa to je zivi spektakl :mrgreen: Ti ljudi su rodeni za politiku, nema toga nigdje na svijetu :thumbup:

I sad zamisli parlamentarna skupstina sa Hrvatima......pa da se stolica slomi od dosade. Zavale te sa dosadom u trans i na kraju ti prodaju bjeloruski traktor, ili treci blentitet, a nisi ni skont'o. Ne, ne :mrgreen:
Post Reply