BiH - HELLAS

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote:Predpostavljam da je Baka opet kriv za poraz???? Jebo to sto nam sudije u dvije utakmice, na nasem terenu sviraju dva nepostojeca penala i iskljuce bez ikakve veze dva igraca, najvaznije je da je Baka kriv. Ja licno da sam na njegovom mjestu otisao bih nakon sto me prvi put prozove publika pa da se fino opet vratimo u Musovicevo vrijeme kad nismo morali nista ni kalkulisati jer unaprijed se znalo da nemamo nikakvih sansi pa tada sudije nisu bile ni bitne.
Zato sad i ja kazem Baka idi i spasi ako nista svoj obraz jer ce ti potonuti do dna sa onim sljamom iz saveza a ako ikada dodju normalni ljudi u ovaj nas fudbal, tj. makar oni koji ce navijati za reprezentaciju u cijem savezu sijede, za tebe ce sigurno biti mjesta jer ti niko ne moze izbrisati ime BH fudbalske legende.
Fala bogu da neko napise jedan normalan post

Pa jesu li ostali uopste gledali utakmicu?

Treca kradja za redom

Madjarska, Ceska i veceras Grcka.

E sada ce valjda onaj majmun Munib na svom dobrom engleskom napisati i poslati zalbu.

Sramota.

PS Mozda da ode u Beograd pa mu neko pomogne
Ama ljudi,

pa prije 2 mjeseca je bio revizor iz UEFE u NSBIH i otisao frapiran korupcijom i diletantizmom koji tamo vlada.
Pa to je bilo u novinama.
I sad sta mislite kakve instrukcije UEFA daje sudijama?

Dalje,
kad god Munib govori o nekoj korespodenciji sa UEFA-om uvijek kaze
"poslali smo fax"
"primili smo fax"
"dosao je fax od UEFE ili FIFE"

Ljudi, ko danas koristi fax za korespondenciju!!?

Pitanje i i kako su ti faxovi sroceni i napisani.

i nakon takvih malih ali bitnih stvari koje definisu ozbiljnost ili neozbiljnost, kako ocekivati respekt od strane bilo kojeg zvanicnika UEFE pa na kraju i sudija?
zzzzz

Post by zzzzz »

Mi bi trebali prestati igrati ovu igru....ako nista zbog sudija, ili prebaciti se u savez Afrike ili Azije ( UEFA bi nas vjerovatno tamo zeljela i vidjeti)

Sliskovic nije eksperimentisao sa sastavom (igrali 4-2-3-1) pa mu nemam puno sta zamjeriti............ izuzev toga da se on uspio zamjeriti sa toliko nasih igraca da je od reprezentacije napravio skup prosjecnih fudbalera, u rangu sa jednom Madjarskom ili Moldavijom.
Santos

Post by Santos »

Zasto Hasagic bi zamjenjen ako zna neko nek kaze.Nejasno mi nije se valjda povrjedio u svlacionici.Baka majstore popusio ovim sto se zamjeri.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

hrasno38 wrote:Predpostavljam da je Baka opet kriv za poraz???? Jebo to sto nam sudije u dvije utakmice, na nasem terenu sviraju dva nepostojeca penala i iskljuce bez ikakve veze dva igraca, najvaznije je da je Baka kriv. Ja licno da sam na njegovom mjestu otisao bih nakon sto me prvi put prozove publika pa da se fino opet vratimo u Musovicevo vrijeme kad nismo morali nista ni kalkulisati jer unaprijed se znalo da nemamo nikakvih sansi pa tada sudije nisu bile ni bitne.
Zato sad i ja kazem Baka idi i spasi ako nista svoj obraz jer ce ti potonuti do dna sa onim sljamom iz saveza a ako ikada dodju normalni ljudi u ovaj nas fudbal, tj. makar oni koji ce navijati za reprezentaciju u cijem savezu sijede, za tebe ce sigurno biti mjesta jer ti niko ne moze izbrisati ime BH fudbalske legende.
Večerašnjem porazu je dobrano kumovao ruski sudija, nenormalno nas oštetivši pri penalu i isključenju. Ali..

-Blaž Slišković je pokazao još jednom da ovaj posao nije za njega. Iako nam je trebala pobjeda protiv Grka, on na teren šalje jednog napadača (jer nije nijednog dodatnog pozvao- pasjaluk i amaterizam) i to Alena Škoru, momka koji se ni sam ne sjeća kada je zadnji put dao gol. Njegov učinak je danas bio negdje oko 0.

- Blaž Slišković je u više navrata dokazao svoj gubitnički mentalitet, plašeći nas goropadnim Moldavcima, Estoncima, Maltom, San Marinom, Litvanijom itd., i u skladu s tim naše taktike su uvijek bile defanzivne i gubitničke. Taj mentalitet je uspio prenijeti i na igrače tako da nijedan večeras nije imao ni mrvu samopouzdanja.

- Izbor igrača je stvar selektora, a njegov izbor je staviti B.Bajića na desnog beka, gurati dva igrača Hajduka da igraju protiv evropske odbrane Grčke (on se još uvijek nada da će od Hrgovića postati Robben), a Šilića (koji je večeras opet ispadao kako je stigao) forsira kao lijevog beka iako ima čovjeka na klupi koji tu poziciju mnogo bolje igra (M.Mačkić). O Sliškovićevom nepozivanju bilo kojeg dodatnog napadača da ne pričam.

- Blaž Slišković je selektor bez obraza, izgubio ga je poodavno kada je pristao da mu igraju igrači koji se trebaju prodati (Mišković, Bošnjak, Krivić, Jakirević, Damjanović..), igrači bez kluba (Šabić, razlog - "rekli su mi da je smrš'o), a lako se odrekao Hasana, Topića, Rahimića, a evo na kraju i Barbareza.

Fakat ne razumijem nikoga više ko može imati ijednu lijepu riječ o ovom ovisniku o kladionicama, neobranijom kafandžiji kojemu je prepušteno da se igra sa živcima ovolikog naroda. Da, u savezu su gov.na, ali vremenom je i Slišković postao jedan povelik dio tog opšteg sranja.
Slažem se, treba da ode i on i bagra oko njega, ali ne da on spašava obraz, nego da ljudima bude lakše.
Pozdrav.
cekpi

Post by cekpi »

DaysleepeR wrote:
Edin H. wrote:
Fala bogu da neko napise jedan normalan post

Pa jesu li ostali uopste gledali utakmicu?

Treca kradja za redom

Madjarska, Ceska i veceras Grcka.

E sada ce valjda onaj majmun Munib na svom dobrom engleskom napisati i poslati zalbu.

Sramota.

PS Mozda da ode u Beograd pa mu neko pomogne
Ama ljudi,

pa prije 2 mjeseca je bio revizor iz UEFE u NSBIH i otisao frapiran korupcijom i diletantizmom koji tamo vlada.
Pa to je bilo u novinama.
I sad sta mislite kakve instrukcije UEFA daje sudijama?

Dalje,
kad god Munib govori o nekoj korespodenciji sa UEFA-om uvijek kaze
"poslali smo fax"
"primili smo fax"
"dosao je fax od UEFE ili FIFE"

Ljudi, ko danas koristi fax za korespondenciju!!?

Pitanje i i kako su ti faxovi sroceni i napisani.

i nakon takvih malih ali bitnih stvari koje definisu ozbiljnost ili neozbiljnost, kako ocekivati respekt od strane bilo kojeg zvanicnika UEFE pa na kraju i sudija?

najjace su slike nasih reprezentativaca na UEFA.com :oops: . Naime, ako zelis pratit rezultat LIVE mozes pogledat kako izgleda koji igrac.... Kod vecine reprezentacija dostavljene su profesionalne fotografije - neke repke su se slikale ispod tribina - svi na istom mjestu i sa istom pozadinom i istim odstojanjem - blagi osmjeh - klik klik - profesionalno izgleda ili su se postavili ispod onih reklama za presice tako da to lici na nesto.
Kod nasih :-) su slike iz 3-ceg osnovne, pa sa licne karte kidane, de ti Keno donesi iz porodicnog albuma i sl. gluposti. Alen Skoro - na nekom derneku valja se od smjeha...
E sad to je ono sto mi vidimo... mozes zamislit kakva je korespondencija izmedju naseg saveza i Uefe. Ljudi se vjerujem valjaju od smjeha kad citaju nase "faxove"....
Boze spasi nas :(
Galadriela

Post by Galadriela »

4:0 :(
R.I.P.
MO

Post by MO »

E ovako. Večeras gledano sa taktičke strane Slišković nije pogriješio.Ali dopustite, snosi krivicu zašto je došao u sukob sa igračima i zašto na klupi nema igrača kakve treba. Nemojte mi sada padati u bordo ekstazu sa Škorom. Konkrektno ja sam iz Mostara i normala Veležovac. Škoro je dobar momak, ima nešto potencijala, ali ispred njega su i Barba i Muslimović na toj poziciji.Normalno oni nisu mogli igrati, ali budimo pošteni oni idioti iz saveza Pašalić i Slišković nisu pozvali prvog strijelca Belgijskog prvenstva. Riječ je Adnanu Čustoviću, rođenom 1978 god.Momak je ušao u najzrelije godine i zabija ko lud.Odmah da kažem nemam ja ništa protiv poziva Škori i neka ga je zvao.Ali je žalosno da u odlučujućoj utakmici naš "strateg"Slišković ima na raspolaganju jednog napadača.Pa da je i Škoro Ronaldinjo, nebi momak mogao ništa sam.
Druga stvar, sada ponavljati koga sve ne zove, zaista je postalo suvišno. Ekipa koja bi večeras imala na raspolaganju Salihamidžića, Rahimića, Topića ili Bešliju, uz već pomenutog Čustovića, bila bi 100 puta jača(Treba napomenuti da ovi igrači ne igraju zbog dvojca Slišković - Pašalić i to je sada svima jasno kao dan. Sada se tek vidi da je Salihamidžić bio u pravu, bez obzira što je nekada bio arogantan, ali momak je igrao za BiH u vrijeme dok je Baka glumio HDZ igrača, još 1996 god.). Nebi nam tada ni sudija mogao ništa. Ovako, kad imaš jadnu ekipu, jest je problem izbaciti iz ritma.Pa mismo došli na nivo Pofalićkog.
Nego treba sve raščistiti. Apsolutno sam za dovođenje Meše Baždarevića ili Hadžibegića. Privlačenje na razne načine u savez Osima, Bajevića, Marića. Nama ljudi trebaju autoriteti, koji će imati kontakte sa UEFOm, a ne ovi anonimusi. Negdje sam na ovom postu pročitao kako glupi Munib Ušanović komunicira sa UEFOM pomoću faksa. Mislim da je to žalosno za pročitati. Pa nije 1955 god. FUJ. ZATVOR ZA SAVEZ !!!!! I upravu su bili BH fanatikosi. Dosta je više ovoga !!!!!!!
Pozdrav Pitarima i Manijacima i poruka: Vratimo BiH savez u ruke bh patriota i istinskih bh klubova, a ne ovih kriminalaca sa sumnjivom ratnom prošlošću !!! Pa nama čovječe ustaška klika iz Zrinjskog ili Širokog počela krojiti ekipu. Da ne govorim za bezvezni Hajduk. Kako je počeo Baka, dobro nije zovnuo nekog igrača Šibenika.
BOSNA SE VOLI I KADA GUBI I KADA VODI !!!!!!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

alphonse kauders wrote:
Večerašnjem porazu je dobrano kumovao ruski sudija, nenormalno nas oštetivši pri penalu i isključenju. Ali..

-Blaž Slišković je pokazao još jednom da ovaj posao nije za njega. Iako nam je trebala pobjeda protiv Grka, on na teren šalje jednog napadača (jer nije nijednog dodatnog pozvao- pasjaluk i amaterizam) i to Alena Škoru, momka koji se ni sam ne sjeća kada je zadnji put dao gol. Njegov učinak je danas bio negdje oko 0.

- Blaž Slišković je u više navrata dokazao svoj gubitnički mentalitet, plašeći nas goropadnim Moldavcima, Estoncima, Maltom, San Marinom, Litvanijom itd., i u skladu s tim naše taktike su uvijek bile defanzivne i gubitničke. Taj mentalitet je uspio prenijeti i na igrače tako da nijedan večeras nije imao ni mrvu samopouzdanja.

- Izbor igrača je stvar selektora, a njegov izbor je staviti B.Bajića na desnog beka, gurati dva igrača Hajduka da igraju protiv evropske odbrane Grčke (on se još uvijek nada da će od Hrgovića postati Robben), a Šilića (koji je večeras opet ispadao kako je stigao) forsira kao lijevog beka iako ima čovjeka na klupi koji tu poziciju mnogo bolje igra (M.Mačkić). O Sliškovićevom nepozivanju bilo kojeg dodatnog napadača da ne pričam.

- Blaž Slišković je selektor bez obraza, izgubio ga je poodavno kada je pristao da mu igraju igrači koji se trebaju prodati (Mišković, Bošnjak, Krivić, Jakirević, Damjanović..), igrači bez kluba (Šabić, razlog - "rekli su mi da je smrš'o), a lako se odrekao Hasana, Topića, Rahimića, a evo na kraju i Barbareza.

Fakat ne razumijem nikoga više ko može imati ijednu lijepu riječ o ovom ovisniku o kladionicama, neobranijom kafandžiji kojemu je prepušteno da se igra sa živcima ovolikog naroda. Da, u savezu su gov.na, ali vremenom je i Slišković postao jedan povelik dio tog opšteg sranja.
Slažem se, treba da ode i on i bagra oko njega, ali ne da on spašava obraz, nego da ljudima bude lakše.
Pozdrav.
Mada bi se slozio sa tobom oko Skore reci mi onda ti koga je trebao pozvati?
Sto se tice svih ovih reprezentacija ti ocito zivis jos uvijek u svijetu gdje samo Njemacka, Engleska i Brazil igraju fudbal ali vidi vraga veceras Malta dobi Madjarsku. Lafcino vise ne postoje slabe reprezentacije pogotvo na svom terenu.
Opet isto pitanje daj nam ti reci koje je igrace trebao pozvati?
Stvarno zar te nije stid spominjati jednog Salihamidzica koji se pokazao kao najveci bijednik od svih igraca, koji je nebrojeno puta ostavljao svoje suigrace na cjedilu, koji sad navodno ne moze da igra radi povreda ali u bajernu razvaljuje. Ili jednog Rahimica koji nece da igra za BiH. Jedino sto bih se slozio za Topica i tu si u potpunosti u pravu. Barbareza neciu da spominjem jer on je za 10 kopalja ispred sviju i bilo bi jako pozitivno kada bi napokon kao kapiten progovorio.
Taj ovisnik o kocki kocka cijeli zivot ali je ipak bio jedan od najboljih igraca u bivsoj YU i mada se slazem sa tobom da to nije dobra primjer ipak nas je taj kockar doveo da vrata gdje se u zadnjim utakmicama odlucilivalo da li negdje idemo ili ne. Svi prijasnji selektori nisu bili ni blizu tih vrata. E sad se opet slazem da nam treba neko da ta vrata sirom otvori uz uslov naravno da se kompletni savez isprasi za sva vremena i posjednu ljudi koji imaju veze sa BH fudbalom. I ne samo isprase nego i zatrazi njihova krivicna odgovornost za mnoge mahinacije. Samo opet sve to zavisi od kompletnog stanja u nasem drustvu i budi siguran da nam dodje Murinjo nece nam biti lakse jer ovo je trenutno zemlja bez horizonta.
zzzzz

Post by zzzzz »

MO wrote:Sada se tek vidi da je Salihamidžić bio u pravu, bez obzira što je nekada bio arogantan, ali momak je igrao za BiH u vrijeme dok je Baka glumio HDZ igrača, još 1996 god.)
Gledam ga veceras u onom "vremeplovu" nase reprezentacije, jedini pjeva himnu, ostali spustili glavu, ne znaju rijeci (radi se prvim nastupima nase reprezentacije) Do njega Vlatko Glavas....u onaj vakat
max_power

Post by max_power »

Ne kontam kako neki razmisljaju. Kriv je Uske, nije kriv Sliskovic!? Kriv je Pasalic nije kriv Sliskovic!? Treba sve promjeniti ali ne Sliskovica!?

I sta, opet je on taj koji je otjerao Salihamidzica, Musica, Besliju, Barbareza, Rahimica... Skoro sve kvalitetne igrace koje imamo. Znaci i dalje bi nam za reprezentaciju igrali Zrinjski-Siroki all-stars i sve bi bilo isto.

Neki dan sam napisao, ako izgubimo od Grcke kriv ce biti Sliskovic jer nije pozvao najbolje igrace koje imamo. I dalje sam istog misljenja, bez obzira na sudiju.

Treba ih sve promjeniti ako hocemo stvarne promjene, mjenjati savez a zadrzati Sliskovica bi bile samo polovicne promjene.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

MO
Kako je počeo Baka, dobro nije zovnuo nekog igrača Šibenika.
BOSNA SE VOLI I KADA GUBI I KADA VODI !!!!!!!!
Ne vrijeđaj mi Šibenik :D Visoko se uzdigao ove godine, a možda bi ti se i svidio Rukavina :D
shadow

Post by shadow »

@hrasno38, ma koji obraz ce to Baka sacuvati ako ode? Pa zar ga nije davno zamrljo glupim pricama i jos glupljim potezima?
Kakav je to covjek i trener koji ima obraza vadionu za poraz traziti u lokaciji stadiona, spominjati mezarja/groblja itd? Kakve su to cugerske furke?
Eto mu bilino, sta sad? Prosjek 3.5 komada po tekmi i definitivni oprostaj od jos jednih kvalifikacija. Gdje cemo dalje? Koji mu jos igrac ide na qrac da ga otjeramo odmah? Daj ba, nek se nosi u tri lijepe i on i bratija iznad njega :x
Kad ljudi prestanu pratiti repku, kad stadioni na domacim tekmama budu zjapili prazni, mozda, ali samo mozda, se foteljasi udostoje otici i puste nas da na miru izgradimo cvrste temelje jedne repke koju cemo bezrezervno voliti kakve god rezultate donosila.

U medjuvremenu, naprijed Saraj'vo, samo Saraj'vo
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Krkačina, taslačina i tarabljenje. Ukratko to nam je bilo večeras
dadoka84

Post by dadoka84 »

Bojim se da foteljasi nece napustiti mjesta tek tako. Mozda bi bilo bolje da ih se silom otjera. Sto se tice utakmice, sudije naravno po starom dijele crvene kartone bez razloga. A i pokoji penal nije na odmet. :x Zgadila mi se cijela ova atmosfera. Nekako sam ovo i ocekivao, ali samo mi je zao u 21 sto su onako pokradeni, iako su zasluzili da idu dalje. Pozdrav.
Šandor

Post by Šandor »

cekpi

Post by cekpi »

dadoka84 wrote:Bojim se da foteljasi nece napustiti mjesta tek tako. Mozda bi bilo bolje da ih se silom otjera. Sto se tice utakmice, sudije naravno po starom dijele crvene kartone bez razloga. A i pokoji penal nije na odmet. :x Zgadila mi se cijela ova atmosfera. Nekako sam ovo i ocekivao, ali samo mi je zao u 21 sto su onako pokradeni, iako su zasluzili da idu dalje. Pozdrav.

Samo silom :x !!!! Nema sanse da ovi odu "zbog obraza".... Njima je vazno klepat kesh i drzat nacionalnu ravnotezu... a to sto repka propada zabole njih

Pa nazovi Ilju il Milana sad i pitaj s kim smo u grupi i kad igramo sljedecu tekmu... garantujem da veze nemaju.... :( :(

Samo svi sutra pred savez (po ugledu na Madjare) pa udri... Nemoze nam gore bit..... Ako ne odu, onda uci na teren sljedecu utakmicu i prekinut susret sa sve transparentima i natpisima protiv saveza.....
Al neredi pred savezom mogu puno pomoci..... i to zovnut BHT i strane agencije i "spontano" a na silu ih izbacit iz saveza.....
lindjo

Post by lindjo »

zlatno pravilo *3 dana* :D ...malo ce se psovat,pozivat na linc,ovo-ono..ali pozivajuci mentalitet ovog naroda,ubjedjen sam da sve ostaje po starom 8-)

pasha,jela & iljo nastavljaju jahat :-D ...tu i tamo zrtvovat ce kojeg pijuna/na slisu je red :oops: /ali... sustina ostaje ista 8)

sta kazu ..rus kriv sto medju 18 igraca samo jedan je napadac...pohvalno :oops:

ma treba sve poravnit...k'o ja veceras :music2: ..gledo sam reprizu ,ne uzivo

da,da, tjesite se danas svi znaju igrati fudbal...aahaa,i andora,san marino i sl....jahh uvjek zaboravim da je moldavija fudbalska vele -silaImage

da ,da rus i bilino polje sto za nas ne moze igarti(nije kvalitetan)prvi strijelac belgijske lige,a za hrvatsku moze mladen.petric iz daleko slabije austrijske ne samo zaigrati,nego i dati 4 gola andori

i kao sto rece a.kauders(svaka mu je na mjestu :thumbup: )...baka je unio gubitnicki mentalitet u repku(mada je i prije postojao)...koga se covjece plasiti...jebene moldavije :? ?...u kljucnoj utakmici s njima,on igra do kraja tekmu sa jednim napadacem...Image

sta moze alen skoro protiv preiskusne i odlicne grcke odbrane.(dokazano odlicnih i protiv jacih napadaca)..odsjecen,izolovan.Naravno da ce se utopiti i skoro i skorici.Mi nemamo ekplozivnog napadaca,koji ima i tehniku i snagu i realizaciju i brzinu(jbg to ima samo T.Henry :) ) koji moze sam sebi stvoriti sansu..i sta onda ocekivat i od skore,barbareza,muslimovica.ma koga...osudjen su na propast.

Nasa krila(hrg i bartolovic) su pokazali u zadnje 2 utakmice da su limitirani,treba biti objektivan,njihov nivo je malta,tesko da oni mogu probiti ozbiljnije evro.repke(ispade i moldavija ozbiljna :roll: ).
Ne znam,meni bi igrao beslija(sad ce neko reci zato sto je bosnjo :-? :wink: )pa taman i neigrao u svom klubu.Toje jedini brzinac koji moze probiti i 2 igraca,a kamoli jedan na jedan,i ma s kim,sigurno ce dobiti vise od pola duela,sto je sasvim dovoljno.I naravno nije dovoljno probiti,nego ubaciti kvalitetan centarsut,sto beslija takodjer dobro radi(istina,nekad i usere).Kada su hrgovic i bartolovic ubacili upotrebljivu zavijusu?.Muka mije od hrgovicevog bicikla i kad treba i kad ne treba,kad prevari svog cuvara,nema snage za centarsut.Bartolovic je skoro ist prica,on moze provozati samo one koji su fizicki znatno visociji od njega,tad mu upali probijanje,ali kada se namjeri na fizicki ravnopravnog takmaca,0 bodova.Nemaju rutine u zavrsnici(sjetite se one lopte bartolovicu protiv moldavije)osim te upropastio je i niz drugih polu sansi,kad je mogao uposlit saigraca za sah-mat
Usput,baki za info,beslija je protiv dandija u zadnjem kolu igrao cijelih 90 min.Trener ga je izdvojio medju ostalim akterima,kazavsi da je upotpunosti iskoristi sansu.Nad njim je napravljen penal i imao je jednu asistenciju u pobjedi 4:0. A mogao je zvat sabica iz kine,kad nije igrao 2 godine.Ne znam zasto ga i sad nije zvao :? ,covjek igra u Celiku.Zasto ne pozvati i zaboravljenog asa brunu akrapovica? :-D Covjek bar svojom pojavom,grivom,ulijeva povjerenje kod nas i strah kod protivnika 8)

da ne davim..nas fudbalski savez treba ugasiti,ukinuti bh ligu,fudbal svesti na amaterizam...gdje ce ljudi kad dodju s profesionlanog posla odigrati na male protiv susjedne mahale .Oformiti vise ekipa u svakom gradu;prvi koji prodje kroz cilj dobija peceno janje,svakom igracu po cokalj najbolje rakijice i priglavke za uzu i siru familiju kao nagradu(prije toga uplacivati kotizaciju za prvaka)na kosevu posaditi krompir ,koji ce koristiti javna kuhinja,igrati hrkljusa i klisa,kamena s ramena ,vuce konopa i ostale tradicionalne i zdrave sportove/aktivnosti...

R.I.P.bh fudbal
Marchegianni

Post by Marchegianni »

Sudija jeste kumovao porazu, ali ko u tome vidi glavni problem, bježi od stvarnog. Stvarni problemi su u nama, jer niti smo mi toliko kvalitetni, niti postoji urota protiv nas... Pogledajte samo koji su igrači nastupali u ove dvije utakmice za reprezentaciju. Više od pola njih bi mogli igrati još samo u reprezentacijama iz one posljednje jakosne grupe. Čast rijetkim izuzecima. Opet, ne treba kriviti njih, oni ne znaju više. Nisu oni krivi što su tu.

Ima barem deset igrača koji nisu tu, a bolji su od prisutnih (i pri tome ne mislim na one što neće da se odazovu). U savezu su ljudi koji veze s fudbalom nemaju, selektor zna više samo za toliko što je kao igrač bio veliki talenat, iliti ništa više nego prosječni fudbalski navijač kakvih je u našoj zemlji koliko i stanovnika.

Pravi problem je u ljudima oko reprezentacije. Možda bi bilo bolje da Baka ode, ovisno od toga ko bi došao. Glavaš bi bio još jedan korak nazad, na primjer. Ali ne treba zaboraviti da je iza selektora još gora bagra (mada ovom i dalje tu definitivno nije mjesto). I neko reče, idi Baka dok još imaš obraza. Njemu je za to odavno kasno, ali da treba da ide - treba.
bagavac

Post by bagavac »

zzzzz wrote:Mi bi trebali prestati igrati ovu igru....ako nista zbog sudija, ili prebaciti se u savez Afrike ili Azije ( UEFA bi nas vjerovatno tamo zeljela i vidjeti)

Sliskovic nije eksperimentisao sa sastavom (igrali 4-2-3-1) pa mu nemam puno sta zamjeriti............ izuzev toga da se on uspio zamjeriti sa toliko nasih igraca da je od reprezentacije napravio skup prosjecnih fudbalera, u rangu sa jednom Madjarskom ili Moldavijom.
Bas i ja na ovo razmisljam... sinoc da sam ja bio selektor... pozvao bi igrace ... otisao sudiji, ruku pruzijo i napustio stadion...

Poslao bi " FAX" UEFI i FIFI da nas prebace u neku ligu Azije ili Afrike... Ali slazem se i sa tim da korupcija igra puno tu...

Ali ipak mislim da je veci problem financiski... Austrija i Svica organizuju to sve, kostati ce ih milijadrade eura... E sada kada bi prosle zemlje kao BiH, ALbanija, Moldavija, Madjarska itd ko bi sponzorovao sve po tim zemljama? Treba se sve nazad zaraditi to... Zasto Brazil prolazi uvjek skoro nemoguce kvalifikacije(zadnja)? Zato sto je Nike sponsor i tu se odma radi vec o velikim parama. Ko ce iz BiH biti sponor? Bosmal?Jetoil?Lijanovic?Avaz? i kakvih jos smijesnih sponsora vidim po bilbordu... niko nema takvih para i interesa u to...

Poslije Spanije i BiH u Nizozemskim novinama se pisalo o tome, kako je moguce da se igra skoro 9 min extra, i upravo se radi o ovome sto je prije napisano... Sinoc igrala Holland - Albanija. 40000 hilhada gledalaca moguce a oko 800 Albanaca i 32000 Holandjana doslo, ostalo su propale karte... Taj rizik nezele organizatori i FIFA (UEFA), zato siromasnije zemlje nemaju prolaza tu....
Steta za ovaj nas trud, navijaca, pogotovo BHF, mislim da smo sada momentalno najjaci i najorganizovani u Evropi u tome... Ali eto imamo makar sijedecu odbojku...!!!!

:x
Marchegianni

Post by Marchegianni »

Još nešto o sudijama. I Hrvatska i Srbija imaju često probleme sa njima, pa su opet uvijek u vrhu. I Turska isto tako uvijek ima te probleme. Pa eno, Hrvatska dobila Englesku i super stoje u kvalifikacijama, Srbija i Turska također, a Turska još igra na neutralnom terenu pred praznim tribinama.

Igrači dobijaju ili gube utakmicu. U nekim izjednačenim tekmama kao što je to bila ona između naše i češke mlade reprezentacije, sudija je direktni krivac za onakav ishod. Ali u neravnopravnoj utakmici naše A reprezentacije sa Mađarskom, mi po igri nismo ni zaslužili ništa više od poraza. Protiv onakve Grčke bi vjerovatno igrali 0:0, ali sigurno ne bi dobili. Neću ni spominjati Moldaviju, protiv koje smo imali odlično suđenje.
karanana

Post by karanana »

Reprezentaciju u Vrapcice. I kad izgubimo sudije i protivnicka ekipa nece zivi izaci.
Skoro

Post by Skoro »

Nema Baka sta spasavati jer je obraz odavno izgubio. Ono sinoc vjerovatno je najmanje njegova krivica, PREZESTOKO smo osteceni, ali mi ipak od 4 tekme imamo 4 boda i definitivno smo se oprostili od prvenstva. Sta sad treba? halaliti mu i ovo i dati mu da ove kvalifikacije provede do kraja, mada je jasno da su se one zavrsile, i da, sto je logicno, vodi reprezentaciju i neredni ciklus???? nema sanse! baka mora otici, nije nista napravio 5 godina i niko mu vise ne vjeruje da sta moze napraviti u naredne 3-4, prema tome.... A na sve ovo treba dodati da nas baka kosta 5.000 KM mjesecno, da je vec zaradio preko 300.000 KM a nista nije napravio.
Bez obzira sto se sa novim selektorom nece nista postici, zbog situacije u Savezu, on nam ipak treba zbog ekipe, da uigra ekipu do kraja ovih kvalifikacija i da je povede u nove. Svako drugo rjesenje bila bi nova katastrofa
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

0:4

Ko je kriv... krivi smo mi svi skupa, svaka čast BHF ali nama dolaze ljudi iz Danske da pričaju sa čika Munibom, a šta mi čekamo i gledamo.... alo Hrvati tukli Engleze 2:0... pa i njima je sudija šiljio....

Sve je do saveza, mi moramo otjerati glavešine kad oni neće da odu sami.... mi ako hoćemo da reprezentacija igra bolje, da nam timovi i klubovi igraju bolje...... moramo otjerati seljake iz saveza, skretničare, bivše policajce, trebamo dovesti tamo ljude koji su prije billi u fudbalu ... pa nije Shvabo lud da dolazi i da ga Munib nešto kao upućuje.... ili Mesha ili bilo ko, pa sa tom mafijom treba se razračunati... jer guše nam sport u totalu.. a mi šutimo...

Vrijeme je da se krene !!!!
zanzibar

Post by zanzibar »

Ljudi stvarno je previše više od deset godina, četiri ili pet kvalifikacija, ... ne moguće da su tako nedodirljivi ti Ušanovići, Jelići, pašalići, Dominkovići, Sliškovići...
Vrijeme je...
Ko zna ljude po radio stanicama neka ih pozove da prave emisije, kontakt progrme da se to malo podigne...

Biti ili prebiti pitanje je sad!!!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Eto ....nadam se da će na proljeće biti drugačije :D :D
Post Reply