U pravu ste obojica. Svidja mi se ovaj citirani a ne vidim ko je. A plasirati se necemo iz dva razloga, jedan svi vidimo i to je kriminal u savezu i sve sto se desava oko njega, a drugi razlog je sto mi na zalost htjeli mi to priznati ili ne nemamo kvalitetu da budemo drugoplasirana ekipa u grupi. nekad se timovi kao mi provuku i udju u velika takmicenja, sto kroz neki sretni dogadjaj na nekoj tekmi sto kroz extra dodatno zalaganje mozda ne tako kvalitetnih fudbalera. ali mi nikada ni srecu necemo imati jer taj faktor nam neutralisu snage u savezu koje nam ne zele uspjeh.mavcs wrote:Upravu si jarane, u jedno sam siguran: Ciro je cirkusant, folirant, kao trener je dobar ima nesto u sebi da motivise igrace, ima taj pobjednicki mentalitet i lijepo je gledati kako trpamo 7 komada nekome. volio bih da i dalje nastavimo ovako ALI...plasirati se NECEMO nigdje...SAVEZ je tu i stari isprobani scenarij daj malo narodu slavlja nekih pobjeda ALI prolaska medju prva 2 u kvalifikacijama NEMA. Tacka. Zasto je ovako? Ko zna?Iljo, Ushke i kompanija napravishe Bingo sa Cirom. Do juce nacija (sa pravom) bila okrenula ledja reprez, neke se promjene mozda mogle desiti.... Ali savez izvuce royal flash iz rukava i za tren oka ushuti ovaj narod. Narod kao narod, stoka koja nikada pameti nece doci.
Nit ce nas Ciro igdje odvest, nit cemo ishta ozbiljno napraviti, lopovi ce i dalje uzimati i shakom i kapom, a narod ce se neshto nadati i skandirati Ciro majstore i slicno
Sad majke mi Kodro, Bola, Sergej ispadoshe drzavni neprijatelji broj 1 sto su igrali onu utakmicu i zalagali se za neke promjene
Jebo ti nas sve kolektivno
Fuj
BiH - Estonija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#401 Re: BiH - Estonija
-
miop
#402 Re: BiH - Estonija
Sad kad menadzeri pocnu uvaljivat' svoje igraceeeeee hahahahahah. Komedija.mavcs wrote:Upravu si jarane, u jedno sam siguran: Ciro je cirkusant, folirant, kao trener je dobar ima nesto u sebi da motivise igrace, ima taj pobjednicki mentalitet i lijepo je gledati kako trpamo 7 komada nekome. volio bih da i dalje nastavimo ovako ALI...plasirati se NECEMO nigdje...SAVEZ je tu i stari isprobani scenarij daj malo narodu slavlja nekih pobjeda ALI prolaska medju prva 2 u kvalifikacijama NEMA. Tacka. Zasto je ovako? Ko zna?Iljo, Ushke i kompanija napravishe Bingo sa Cirom. Do juce nacija (sa pravom) bila okrenula ledja reprez, neke se promjene mozda mogle desiti.... Ali savez izvuce royal flash iz rukava i za tren oka ushuti ovaj narod. Narod kao narod, stoka koja nikada pameti nece doci.
Nit ce nas Ciro igdje odvest, nit cemo ishta ozbiljno napraviti, lopovi ce i dalje uzimati i shakom i kapom, a narod ce se neshto nadati i skandirati Ciro majstore i slicno
Sad majke mi Kodro, Bola, Sergej ispadoshe drzavni neprijatelji broj 1 sto su igrali onu utakmicu i zalagali se za neke promjene
Jebo ti nas sve kolektivno
Fuj
- Brunello
#403 Re: BiH - Estonija
zenica, daj stavi ponegdje tacku smori me....Citizen-X wrote:Jesu zenicani su olos, smradovi, djubre i tako dalje i tako dalje.olduser wrote:navodno sinoc opet napad na BHF, neko kamenjanje...
zenicani su olos, svi ste isti, dosad sam pokusavo vas razdvojit, al necu vise da pokusavam..uvijek vam je ista prica, nisu to zenicani to su robijasi..e pa nek zenicani ustanu protiv robijasa ako im smeta da ih drugi stavljaju u isti kos..
sinoc to navijanje, prije par dana belaj u travniku, napad na obicne ljude, ne na navijace...ovo im vec prelazi u naviku, dokazivanje u gradovima u kojima nema aktivnih navijackih grupa...
stoka od naroda..
ugledajte se na fukare, bog vam pamet dao...
Ti si zasluzio jedan trajni ban obzirom da sam ja zenicanin i samim tim uvrijedjen. Obzirom da neces dobit bancic, obzirom da je ovo sarajevski forum, forum "biranih" ljudi i komentara, ja cu samo da ti kazem - samo tako nastavi maestro i neces vise imat 2 i 3 nego 10 entiteta a onda ces bit totalno u qrtzu i ti i tvoja familija ko i moja sto vec jesmo ali uvijek ima jos vece i nize dno.
Sa ovakvim razmisljanjem, imas i imaces jos puno malih Abdica - a kad bude prekasno onda ce se svi zapitat' sto je babo Atif otis'o i sto brat na brata potegne bombu bacivsi iz auta, noz ili pistolj - vec je to prisutno tako da vec imas nalicje proizvoda kojeg si zelio.
Izbrisan mi je komentar juce, sto i nije tako bitno, citam ovaj niz uvreda te Zenica ovakva te Zenica onakva, ma mi zenicani smo papani najveci, govno i provincijski smradovi, sta da kazem Sarajevo je mjesto gdje raste najljepse cvijece bh naroda, uvijek puno slobodarski nastrojenih pljuvaca svega i svacega sa beskrajnim izvorom i vrelom uvreda za nekog ko nije iz Sarajeva, a kladim se da su tebi samo presjekli pupcanu vrpcu u SA, ma i takav a ni kao sarajlija ti nisi ni za one Pejakoviceve shube 'dje se djahkad zivina i hajvan zavuce.
Meni je sve ovo nesto drago slusat', vidim prepuno "intelektualaca" na forumu i ovih koji to podrzavaju, a Sarajevo vec postaje polako samozvana drzava, entitet i korpus intelekta samo za sebe, kao da je svjetska muza umjetnosti, zivota i kulture - ja kako. E pa draga moja gospodo sarajlije pljuvaci, da ne budem isti kao i ovih par, mislim na one koji zestoko gaze po minornom radnickom narodu 70km daleko koji ga je izgradio jer su oni gospoda Bogom dani da nemaju ni jedne cestite fabrike u kojoj se nesto pravi, a mi papci koji ce po njima uvijek biti nesto inferiorno, samo tako nastavite - jer dobicete svoj kajmak na kraju kada se sve pokvari i usafunja a tek kad se usmrdi pa se tek zapitat' poslije k'o srbi "ko nas bre zavadi" kad bude kasno za popravljat' krive drine, pa cete se udarat po glavi kad se i ako se to jednog dana desi - jer je pun qratz cijeloj BIH qrcenja pojedinaca iz sarajevskih redova koji fantomski elitizam i urbanu kulturu baziraju na povlacenju za nos nas od istih od strane istih onih dravnih, opstinskih i kantonalnih organa, kao i organa podzemlja a bogumi i raznih genitalnih organa, od kojih su sve ovo ponaosob posebno "sportski organi" u Sarajevu, a bazirano sve na neradu, elitistickim blasfhemijama, pljacki, neradu i kojecemu vec vidjenim jos u ono vrijeme.
Nije Vam (pojedinima se obracam) jos puno ostalo kapitala i kredita za to. Jos malo a kace - "bumo videli".
-
čičamiča
#404 Re: BiH - Estonija
Hajmo malo:
da smo mi nedajbože izgunili od Estonije 7 : 0 šta bi bilo?
Po čemu je BiH toliko bolja od Estonije da se podrazumjeva da ih ovoliko razvalimo?
Koje su rezultate postavile tzv."simpatične" reprezentacije : Luxemburg, San Marino? U staro doba je Yug je te reprezentcije dobijala sa po 5:0 i to se smatralo ako normalno.Ipak je ova igra malo napredovala. Pa Cipar ima ekipu u Ligi šampiona. Finci igrali 3:3 s Njemcima.
Pa ljudi svi zanju šutati lopte.
Zato je ovaj rezultata VELIKI.
Šta će dalje biti vidjećemo, nažalost, svi ćemo biti nezadovoljni ako neodemo u JA, ali to je već stvar mentaliteta a ne realnog razmišljanja gdje smo, ne samo u fudbalu.
da smo mi nedajbože izgunili od Estonije 7 : 0 šta bi bilo?
Po čemu je BiH toliko bolja od Estonije da se podrazumjeva da ih ovoliko razvalimo?
Koje su rezultate postavile tzv."simpatične" reprezentacije : Luxemburg, San Marino? U staro doba je Yug je te reprezentcije dobijala sa po 5:0 i to se smatralo ako normalno.Ipak je ova igra malo napredovala. Pa Cipar ima ekipu u Ligi šampiona. Finci igrali 3:3 s Njemcima.
Pa ljudi svi zanju šutati lopte.
Zato je ovaj rezultata VELIKI.
Šta će dalje biti vidjećemo, nažalost, svi ćemo biti nezadovoljni ako neodemo u JA, ali to je već stvar mentaliteta a ne realnog razmišljanja gdje smo, ne samo u fudbalu.
-
rihakm
#405 Re: BiH - Estonija
Rezultat je veliki,o tome se nema sta previse pricati,ali isto tako treba reci da ce nakon prva dva vezana poraza sa tribina opet ici ona stara 'Ciro pederu',jer to smo mi.
- kirby
#406 Re: BiH - Estonija
citizen u pravu si.svi ovdje pricaju o posljedicama a niko o uzroku.spominju travnik, mada bih ja spomenuo i Jablanicu (horde) i zenicku kasikaru(manijaci).
a sto se tekme tice srce mi je ko kuca.nek smo i mi nekog nakantali.jest estonija ali prosle kvalifikacije se hrvatska dobrano namucila s njima.
a sto se tekme tice srce mi je ko kuca.nek smo i mi nekog nakantali.jest estonija ali prosle kvalifikacije se hrvatska dobrano namucila s njima.
- Lakat Jebić
#407 Re: BiH - Estonija
Epitop wrote:Opet pojedinci nas sve nazivaju klocevima. Koji si ti čimbenik da nas tako oslavljavaš?
Tema je utakmica, a ne Robijaši ili Zenica je dno dna ili sl.
Uključi se u normalnu raspravu igri i ekipi, ako to ne možeš, bolje je ništa ne piši zdravije je za živce.
joj ovu rijec nisam cuo od kako je tudjman umro
-
walkabout
#408 Re: BiH - Estonija
"Rekao sam momcima danas na ručku: Daćemo im pet komada. I ova dvojica, Ibro i Džeko što su zabili šesti i sedmi gol odgovaraće, vjerujte mi", na svoj šaljivi način selektor Blažević je rekao nakon meča.
A onda i priznao: "Nisam vjerovao u to, da budem iskren, ali sam tražio načina kako da ih ohrabrim, jer sam vidio da su svi bili malo zgrčeni, preplašeni. A kako i ne bi jer sam ja cijelo vrijeme našeg druženja upozoravao na značaj te utakmice i na kraju smo odgovorili na način da svi možemo biti zadovoljni".
Selektor je objasnio da smo nedavno i u Španiji nagovijestili da nismo "mačiji kašalj".
"Imam uvid u reakcije nogometnog svijeta u Evropi, i svi su se čudili kako je mogla Bosna gotovo da prođe neporažena u Španiji. Danas smo dobili potvrdu da to nije bilo slučajno i nećemo ni ostati na tom mjestu. Jer, dozvolićete, ima još puno toga što ja moram korigirati kako bi naša ekipa bila stvarno konkurentna svakome. Ali u svakom slučaju ovako visoka pobjeda je plod jednog zajedništva, jednog pristupa najozbiljnijeg mogućeg…”, kroz smjeh je rekao Ćiro, čestitajući nakon toga svim svojim nogometašima “koji su doslovno uradili sve ono što smo tražili i onda bili i neumoljivi u završnici, što je rezultiralo ovako visokom pobjedom".
Ovo je bila i Ćirina najveća pobjeda na jednoj zvaničnoj utakmici reprezentacije. Ni Hrvatska sa kojom je bio treći u svijetu, veli, nikoga nije toliko porazila. "U zvaničnim utakmicama ne znam da je Hrvatska ikad ikoga pobijedila s tako visokim rezultatom… A Bosna i Hercegovina, to je jedna odlična škvadra kojoj je to pošlo za rukom. Jesam u prijateljskim utakmicama pobjeđivao visoko, ali ovako nekog nisam nikad u zvaničnim utakmicama reprezentacija u kvalifikacijama. I moram vam reći da ćete svi dugo čekati da neko bilo koga pobjedi tako visokim rezultatom. Ali, evo je danas bila mašinerija, bosanskohercegovačka, je bila gladna cijelo vrijeme. To je osobina velike ekipe. Neki zabiju pet pa stanu, a ovi pet, a hoće i šesti, sedmi. Jako sam sretan zbog toga", kaže Ćiro.
Za utakmicu naših direktnih konkurenata za plasman na SP u kojoj su u Istanbulu Turska i Belgija odigrali bez pobjednika, Blažević tvrdi da je "samo Boga molio da tako bude, jer je to ono što nam najviše odgovara".
A onda i priznao: "Nisam vjerovao u to, da budem iskren, ali sam tražio načina kako da ih ohrabrim, jer sam vidio da su svi bili malo zgrčeni, preplašeni. A kako i ne bi jer sam ja cijelo vrijeme našeg druženja upozoravao na značaj te utakmice i na kraju smo odgovorili na način da svi možemo biti zadovoljni".
Selektor je objasnio da smo nedavno i u Španiji nagovijestili da nismo "mačiji kašalj".
"Imam uvid u reakcije nogometnog svijeta u Evropi, i svi su se čudili kako je mogla Bosna gotovo da prođe neporažena u Španiji. Danas smo dobili potvrdu da to nije bilo slučajno i nećemo ni ostati na tom mjestu. Jer, dozvolićete, ima još puno toga što ja moram korigirati kako bi naša ekipa bila stvarno konkurentna svakome. Ali u svakom slučaju ovako visoka pobjeda je plod jednog zajedništva, jednog pristupa najozbiljnijeg mogućeg…”, kroz smjeh je rekao Ćiro, čestitajući nakon toga svim svojim nogometašima “koji su doslovno uradili sve ono što smo tražili i onda bili i neumoljivi u završnici, što je rezultiralo ovako visokom pobjedom".
Ovo je bila i Ćirina najveća pobjeda na jednoj zvaničnoj utakmici reprezentacije. Ni Hrvatska sa kojom je bio treći u svijetu, veli, nikoga nije toliko porazila. "U zvaničnim utakmicama ne znam da je Hrvatska ikad ikoga pobijedila s tako visokim rezultatom… A Bosna i Hercegovina, to je jedna odlična škvadra kojoj je to pošlo za rukom. Jesam u prijateljskim utakmicama pobjeđivao visoko, ali ovako nekog nisam nikad u zvaničnim utakmicama reprezentacija u kvalifikacijama. I moram vam reći da ćete svi dugo čekati da neko bilo koga pobjedi tako visokim rezultatom. Ali, evo je danas bila mašinerija, bosanskohercegovačka, je bila gladna cijelo vrijeme. To je osobina velike ekipe. Neki zabiju pet pa stanu, a ovi pet, a hoće i šesti, sedmi. Jako sam sretan zbog toga", kaže Ćiro.
Za utakmicu naših direktnih konkurenata za plasman na SP u kojoj su u Istanbulu Turska i Belgija odigrali bez pobjednika, Blažević tvrdi da je "samo Boga molio da tako bude, jer je to ono što nam najviše odgovara".
-
hali gali halid
#409 Re: BiH - Estonija
Sta pricas BA?!kirby wrote:citizen u pravu si.svi ovdje pricaju o posljedicama a niko o uzroku.spominju travnik, mada bih ja spomenuo i Jablanicu (horde) i zenicku kasikaru(manijaci).
-
moha
#410 Re: BiH - Estonija
Dobra, dobra tekma sve čestitke Ćiri i igračima.
Biće tu još svašta.
Gledao sam i ove Bosance kod Slovenije( 70% prvotimaca dijeca od naše dijaspore) bogami jako dobri. Izvukoše "0" kod Poljaka i sad pobijedu protiv jako solidnih Slovaka. Čestitke i njima. 
-
Santos
#411 Re: BiH - Estonija
Sra odma kukate.Pa covjek izbaci iz repke Bajica,Maletica i ostale prdomahovine.Ubacuje u igru mlade sto smo uvjek ocekivali.Pa Salihovic kod Bake nebi nikad igro a on je po meni najaci nas igrac.Pobjedi 7-0 i opet kuknjava.Fakat mozemo kukat nema nam ravnih.
-
BKrajina
#412 Re: BiH - Estonija
Ciro je uspio ono sto jos svim nasim navijackim grupama treba. Uveo je profesionalniji odnos, jedinstvo, podigao moral a bogami i disciplinu. Citam sve ove postove oko sukoba nasih navijackih grupa. Zalosno. To je besmislica i glupost kad igra nacionalni tim a prtovinici svih vrsta jedva cekaju nase nejedinstvo da ubace virus mrznje. To je jedina mrlja utakmice i neki stalno potenciraju na tome, a tako "skromnoj" pobjedi se netreba geldati u zube. Pogeldajte npr. Engelze, klupski navijaci se tuku na mrtvo na utakmicama, ali kad je nacionalni tim u pitanju onda tu nema dileme, slozno pjevaju svoje "sevdalinke". I mi imamo svoje sevdalinke, zar ne?walkabout wrote:"Rekao sam momcima danas na ručku: Daćemo im pet komada. I ova dvojica, Ibro i Džeko što su zabili šesti i sedmi gol odgovaraće, vjerujte mi", na svoj šaljivi način selektor Blažević je rekao nakon meča.
-
LSD
#413 Re: BiH - Estonija
Evo Ćiro je poceo sa preseravanjima preko medija...nije mu trebalo puno vremena da krene u hvalospjeve.
Sad mu je Džeko mocniji od Bokšica,Spahic na nivou Neste,a Misimovic ko Sušic iz najboljih dana

Sad mu je Džeko mocniji od Bokšica,Spahic na nivou Neste,a Misimovic ko Sušic iz najboljih dana