BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pirmin

#376 Re: BiH - Estonija

Post by pirmin »

Karadoz wrote:http://nl.youtube.com/watch?v=8H4uWI0Gfdw

cika Ciro kaze
A jedan drugi deda, naime Karel Brückner poslije pobjede nad Francuskom koja je, uzgred budi receno, medju Top 20 u svijetu , kaze:
"Jedna lasta ne cini proljece"! sto se ispostavilo kao tacno (poraz Austrije u Litvaniji).
Koja ono bi Estonija na rang-listi?
125, 12xx???
Kyuss

#377 Re: BiH - Estonija

Post by Kyuss »

Image
Last edited by Kyuss on 11/09/2008 21:06, edited 4 times in total.
elSaik

#378 Re: BiH - Estonija

Post by elSaik »

pirmin wrote:

cika Ciro kaze
A jedan drugi deda, naime Karel Brückner poslije pobjede nad Francuskom koja je, uzgred budi receno, medju Top 20 u svijetu , kaze:
"Jedna lasta ne cini proljece"! sto se ispostavilo kao tacno (poraz Austrije u Litvaniji).
125, 12xx???
Bolji smo kao ekipa od Franuza trenutno, pa pričaj šta hoćeš.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#379 Re: BiH - Estonija

Post by Dado dijasporitus »

nikad_izvini wrote:
Benighted wrote:
nikad_izvini wrote:Već su počele priče da nam trebaju 4 boda iz naredne dvije utakmice :roll:

Treba biti realan, 3 boda(pobjeda protiv Armenije i minimalan poraz od Turske) bi bili vrlo realni.Čisto da nam Turci i Belgijanci ne pobjegnu previše.Valja i njima ići u Španiju a već su međusobno remizirali što nam blago rečeno "pomaže" :-D

Naš plasman će odrediti utakmice kod kuće protiv Turske i Belgije, ako to dobijemo, svašta je moguće.

Dobra vijest je da igramo sa Španijom ZADNJU tekmu.Uz malo sreće Španci će se već kvalifikovati(kako su krenuli tako će i biti) i tu vidim našu "šansu".Daleko od toga da će nas pustiti, al možda nas sudije puste da igramo :D

Sve ovo bi moglo biti bitno pod uslovom da dobijemo armence i estonce u gostima što će biti skoro pa nemoguća misija znajući nas(za mene bi četiri boda bila uspjeh, iskreno :skoljka: )

U baražu nemamo šanse, jedini uspjeh bi bio ulazak u treći šešir :D
Ne moRe ... doso ciro ... hoce se vise... puno vise... :lol:
Nemoj mi samo Muzine price o pomjeranju u vecu jakosnu skupinu kao max dostignucu...

Treba zeljeti vise... jbg. ove zadnje dvije utakmice su pokazale da je mentalitet i duh ekipe (koji mi do sada nikad nismo imali) zna biti i presudna stvar - da je bio neko drugi selektor,a ne ciro, u spaniji bi zijanili 3-4 komada ,a estonce eventualno dobili sa jednim razlike ... ovi "ajmo bojkotovati repku i mislit da cemo tako promjenit savez" - likovi bi bili glasniji a tribine puste, pa tako...

ciro - obama bosanskog fudbala :-D
Hajmo sada biti realni.Mi nemamo ODBRANE :roll: Vile su nas pronosale da nam ga estonci ne zabiju.Bez odbrane mi nemamo šanse da dođemo do baraža a kamoli da ga prođemo.Volio bih da griješim i da putujem u J. Afriku(to se ne propušta za živu glavu, sjebali bi se ljudi kad bi im izbili dole :D )

U baražu bi mogli proći ekipe tipa Norveške, Škotske, Austrije, Slovenije :skoljka:

Napomena: 9 grupa. 8 drugoplasiranih igra baraž, najlošija drugoplasirana ga glođe :roll: Ne računaju se bodovi koji se uzimaju šestoplasiranoj ekipi.
Europa ima ukupno 13 mjesta na SP-u :skoljka:
Statistika govori da uz Njemacku trenutno imamo najbolju gol razliku u Evropi a i od Svaba smo primili manje golova. U odbrani nam nedostaju zvucna imena ali kao tim odbrana je ipak proradila.
duplooooo21

#380 Re: BiH - Estonija

Post by duplooooo21 »

Raja ma kakva Njemacke i Francuske.. Pa bolji smo od Barzila i Argentine zajedno!!.. Sjetska sila smo nogometna ba.. Mislim da je mene Ciro najvise nalozio oped na repku od svakoga na svijetu.. :-) :-) :-)
pirmin

#381 Re: BiH - Estonija

Post by pirmin »

elSaik wrote:
pirmin wrote:

cika Ciro kaze
125, 12xx???
U zivotu treba naci balans izmedju euforije i realnosti.
Nama Bosancima nikad to nije bila vrlina. :D
and

#382 Re: BiH - Estonija

Post by and »

nikad_izvini

#383 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

Imamo dobru odbranu :roll:

Vidim da se mnogi zaboravili one dvije estonske šanse na početku tekme kao i činjenicu da defacto prva tri gola uopšte nisu plod izgrađenih akcija, već sreće i majstorske realizacije Misimovića.
Da podsjetim:

-Džemo ispao, zamal estonci nisu zabili gol, srećom šut je blokirao Damjanović/Nadarević pa je lopta otišla u korner
-Estonac glavom iz peterca loše zahvata loptu, zasmetali ljudi jedan drugom-U PETERCU

-Hasagić nabio loptu, estonac je fulio, pa je još jedan fulio, Misimović faulirao Džeku i rutinski zabio
-majstor estonski fulio loptu i pokupio po nogama Muratovića
-Centaršut Misimovića i bravura estonskog golmana

I neka euforija :skoljka: :D :roll: :run: :skoljka:

PS Ja ću postati euforičan kad čekiram kartu jal za baraž, jal za J. Afriku :D
Topla voda

#384 Re: BiH - Estonija

Post by Topla voda »

pa to ti je fudbal :D
tako smo i mi pusili foru,prolijeto dedic,stative kodre,kerkez se sudara s nekim ...ovo ono :-D
iverson75

#385 Re: BiH - Estonija

Post by iverson75 »

elSaik wrote:
pirmin wrote:

cika Ciro kaze
125, 12xx???
hej znalac, ti ponekad stvarno znas izvaliti pokoji biser, ovaj je mocan skroz
nikad_izvini

#386 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:pa to ti je fudbal :D
tako smo i mi pusili foru,prolijeto dedic,stative kodre,kerkez se sudara s nekim ...ovo ono :-D
Al mi smo to radili konstantno :D Na žalost, sumnjam da će Turska, Belgija i Armenija ponoviti ono što su nam estonci poklonili.Doduše, Ćiro je vilenjak :D

edit
LSD

#387 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

:lol: :lol: gdje se sjeti onog Kerkeza :mrgreen: ...kod Bake je redovno igrao barem jedan kvalitetan panj u prvih 11...baš poput Kerkeza ili onog Jakirevica...gdje li je sad Kerkez?? šta se dešava sa tim ex-reprezentativcem :D
nikad_izvini

#388 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

LSD wrote:
:lol: :lol: gdje se sjeti onog Kerkeza :mrgreen: ...kod Bake je redovno igrao barem jedan kvalitetan panj u prvih 11...baš poput Kerkeza ili onog Jakirevica...gdje li je sad Kerkez?? šta se dešava sa tim ex-reprezentativcem :D

Konobariše na Kipru :D
direktor77

#389 Re: BiH - Estonija

Post by direktor77 »

Najveci primitivizam Robije koja se pokazala u pravom svjetlu i da su dno dna, primitivci. Treba ih sikanirati i pljuvati od sada pa nadalje i u buduce. Dali neko od zvanicnika tih KLOCEVA moze da objasni kakve veze imaju pitari i sarajevo sa repkom, ili ceke bh fanaticosima. Ti momci hodaju uzduz i poprijeko po svijetu i nose zastave bh dok vi klocevi mozete jedino do zaostroga najdalje.
Nista drugo nego da ste svima pokazali da ste dno dna....
Bosanski_kralj

#390 Re: BiH - Estonija

Post by Bosanski_kralj »

Ljudi imaćemo mi problema u odbrani, tj. imamo ih. Spahić i Berberović dobar mogu proći, a Nadarević iako je igrao dobro u zadnjih par utakmica, tek se mora pokazati. Iz mlade repke nikoga od odbrambenih igrača ne možemo uzeti, ako je neko pratio njih protiv Rumunije i Francuske mogao je vidjeti, da je napad daleko jači od odbrane
Bosanski_kralj

#391 Re: BiH - Estonija

Post by Bosanski_kralj »

direktor77 wrote:Najveci primitivizam Robije koja se pokazala u pravom svjetlu i da su dno dna, primitivci. Treba ih sikanirati i pljuvati od sada pa nadalje i u buduce. Dali neko od zvanicnika tih KLOCEVA moze da objasni kakve veze imaju pitari i sarajevo sa repkom, ili ceke bh fanaticosima. Ti momci hodaju uzduz i poprijeko po svijetu i nose zastave bh dok vi klocevi mozete jedino do zaostroga najdalje.
Samo da se znaju razlozi zbog čega se to dešava, pa da im se može pomoći
direktor77

#392 Re: BiH - Estonija

Post by direktor77 »

Bosanski_kralj wrote:Ljudi imaćemo mi problema u odbrani, tj. imamo ih. Spahić i Berberović dobar mogu proći, a Nadarević iako je igrao dobro u zadnjih par utakmica, tek se mora pokazati. Iz mlade repke nikoga od odbrambenih igrača ne možemo uzeti, ako je neko pratio njih protiv Rumunije i Francuske mogao je vidjeti, da je napad daleko jači od odbrane
neznam, meni je odbrana mozda najjaci dio ekipe....ma protiv turaka i belgije cemo vidjet kako stojim na terenu, jer protiv spanaca smo igrali ko prepadnuti, protiv ovih nazovimo fudbalera malo vise opusteno, pravo stanje igraca i igre ce se vidjeti protiv ove dvije ekipe...samo kako Damjanovic....iimamo i puno boljih na toj poziciji....
direktor77

#393 Re: BiH - Estonija

Post by direktor77 »

Bosanski_kralj wrote:
direktor77 wrote:Najveci primitivizam Robije koja se pokazala u pravom svjetlu i da su dno dna, primitivci. Treba ih sikanirati i pljuvati od sada pa nadalje i u buduce. Dali neko od zvanicnika tih KLOCEVA moze da objasni kakve veze imaju pitari i sarajevo sa repkom, ili ceke bh fanaticosima. Ti momci hodaju uzduz i poprijeko po svijetu i nose zastave bh dok vi klocevi mozete jedino do zaostroga najdalje.
Samo da se znaju razlozi zbog čega se to dešava, pa da im se može pomoći
Ma klocevi su mislili da igra celik-sarajevo pa skontali da nema hordi al j... ga tu su bhf pa hajmo njih....niti oni znaju sto su dosli na tekmu, niti znaju za koga su navijali....eto da si kreno nakon svega i uzeo anketu pola njih nebi znalo zasto je navijalo.....
Bosanski_kralj

#394 Re: BiH - Estonija

Post by Bosanski_kralj »

direktor77 wrote: Ma klocevi su mislili da igra celik-sarajevo pa skontali da nema hordi al j... ga tu su bhf pa hajmo njih....niti oni znaju sto su dosli na tekmu, niti znaju za koga su navijali....eto da si kreno nakon svega i uzeo anketu pola njih nebi znalo zasto je navijalo.....
Ti to malo preradikalno, a možda i en ako se pogleda šta se tamo dešava u zadnjih par godina.
A što se tiče toga da je odbrana jači dio ekipe ne bi se složio. Ko će zamjeniti Spahića ili Berberovića, Radeljić to nije u stanju. Osim toga nemamo ni lijevog bočnog
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#395 Re: BiH - Estonija

Post by Admir_1984 »

Iljo, Ushke i kompanija napravishe Bingo sa Cirom. Do juce nacija (sa pravom) bila okrenula ledja reprez, neke se promjene mozda mogle desiti.... Ali savez izvuce royal flash iz rukava i za tren oka ushuti ovaj narod. Narod kao narod, stoka koja nikada pameti nece doci.

Nit ce nas Ciro igdje odvest, nit cemo ishta ozbiljno napraviti, lopovi ce i dalje uzimati i shakom i kapom, a narod ce se neshto nadati i skandirati Ciro majstore i slicno :shock: :shock: :shock: :shock:

Sad majke mi Kodro, Bola, Sergej ispadoshe drzavni neprijatelji broj 1 sto su igrali onu utakmicu i zalagali se za neke promjene

Jebo ti nas sve kolektivno

Fuj
Gandalf

#396 Re: BiH - Estonija

Post by Gandalf »

Vi iz Sarajeva nikako da skontate da nemate probleme sa Zenicom i Zeničanima , već da imate probleme samo s Robijašima . Ne poistovjećujte Zenicu i Robijaše - tema je BIH - Estonija - nesvakidašnja golijada BIH i ogromna podrška publike protiv "velesile" Estonije su puno zanimljivije za komentarisati od dobacivanja nekakvih likova s Juga .
olduser

#397 Re: BiH - Estonija

Post by olduser »

navodno sinoc opet napad na BHF, neko kamenjanje...
zenicani su olos, svi ste isti, dosad sam pokusavo vas razdvojit, al necu vise da pokusavam..uvijek vam je ista prica, nisu to zenicani to su robijasi..e pa nek zenicani ustanu protiv robijasa ako im smeta da ih drugi stavljaju u isti kos..
sinoc to navijanje, prije par dana belaj u travniku, napad na obicne ljude, ne na navijace...ovo im vec prelazi u naviku, dokazivanje u gradovima u kojima nema aktivnih navijackih grupa...
stoka od naroda..

ugledajte se na fukare, bog vam pamet dao...
Chopper_Horrace

#398 Re: BiH - Estonija

Post by Chopper_Horrace »

samo da se ponovim, prvi put sam vidio da nam se reprezentacija brinula vise o protivnickom golu nego nasem
Citizen-X

#399 Re: BiH - Estonija

Post by Citizen-X »

olduser wrote:navodno sinoc opet napad na BHF, neko kamenjanje...
zenicani su olos, svi ste isti, dosad sam pokusavo vas razdvojit, al necu vise da pokusavam..uvijek vam je ista prica, nisu to zenicani to su robijasi..e pa nek zenicani ustanu protiv robijasa ako im smeta da ih drugi stavljaju u isti kos..
sinoc to navijanje, prije par dana belaj u travniku, napad na obicne ljude, ne na navijace...ovo im vec prelazi u naviku, dokazivanje u gradovima u kojima nema aktivnih navijackih grupa...
stoka od naroda..

ugledajte se na fukare, bog vam pamet dao...
Jesu zenicani su olos, smradovi, djubre i tako dalje i tako dalje.
Ti si zasluzio jedan trajni ban obzirom da sam ja zenicanin i samim tim uvrijedjen. Obzirom da neces dobit bancic, obzirom da je ovo sarajevski forum, forum "biranih" ljudi i komentara, ja cu samo da ti kazem - samo tako nastavi maestro i neces vise imat 2 i 3 nego 10 entiteta a onda ces bit totalno u qrtzu i ti i tvoja familija ko i moja sto vec jesmo ali uvijek ima jos vece i nize dno.
Sa ovakvim razmisljanjem, imas i imaces jos puno malih Abdica - a kad bude prekasno onda ce se svi zapitat' sto je babo Atif otis'o i sto brat na brata potegne bombu bacivsi iz auta, noz ili pistolj - vec je to prisutno tako da vec imas nalicje proizvoda kojeg si zelio.

Izbrisan mi je komentar juce, sto i nije tako bitno, citam ovaj niz uvreda te Zenica ovakva te Zenica onakva, ma mi zenicani smo papani najveci, govno i provincijski smradovi, sta da kazem Sarajevo je mjesto gdje raste najljepse cvijece bh naroda, uvijek puno slobodarski nastrojenih pljuvaca svega i svacega sa beskrajnim izvorom i vrelom uvreda za nekog ko nije iz Sarajeva, a kladim se da su tebi samo presjekli pupcanu vrpcu u SA, ma i takav a ni kao sarajlija ti nisi ni za one Pejakoviceve shube 'dje se djahkad zivina i hajvan zavuce.

Meni je sve ovo nesto drago slusat', vidim prepuno "intelektualaca" na forumu i ovih koji to podrzavaju, a Sarajevo vec postaje polako samozvana drzava, entitet i korpus intelekta samo za sebe, kao da je svjetska muza umjetnosti, zivota i kulture - ja kako. E pa draga moja gospodo sarajlije pljuvaci, da ne budem isti kao i ovih par, mislim na one koji zestoko gaze po minornom radnickom narodu 70km daleko koji ga je izgradio jer su oni gospoda Bogom dani da nemaju ni jedne cestite fabrike u kojoj se nesto pravi, a mi papci koji ce po njima uvijek biti nesto inferiorno, samo tako nastavite - jer dobicete svoj kajmak na kraju kada se sve pokvari i usafunja a tek kad se usmrdi pa se tek zapitat' poslije k'o srbi "ko nas bre zavadi" kad bude kasno za popravljat' krive drine, pa cete se udarat po glavi kad se i ako se to jednog dana desi - jer je pun qratz cijeloj BIH qrcenja pojedinaca iz sarajevskih redova koji fantomski elitizam i urbanu kulturu baziraju na povlacenju za nos nas od istih od strane istih onih dravnih, opstinskih i kantonalnih organa, kao i organa podzemlja a bogumi i raznih genitalnih organa, od kojih su sve ovo ponaosob posebno "sportski organi" u Sarajevu, a bazirano sve na neradu, elitistickim blasfhemijama, pljacki, neradu i kojecemu vec vidjenim jos u ono vrijeme.

Nije Vam (pojedinima se obracam) jos puno ostalo kapitala i kredita za to. Jos malo a kace - "bumo videli".
mavcs

#400 Re: BiH - Estonija

Post by mavcs »

Iljo, Ushke i kompanija napravishe Bingo sa Cirom. Do juce nacija (sa pravom) bila okrenula ledja reprez, neke se promjene mozda mogle desiti.... Ali savez izvuce royal flash iz rukava i za tren oka ushuti ovaj narod. Narod kao narod, stoka koja nikada pameti nece doci.

Nit ce nas Ciro igdje odvest, nit cemo ishta ozbiljno napraviti, lopovi ce i dalje uzimati i shakom i kapom, a narod ce se neshto nadati i skandirati Ciro majstore i slicno

Sad majke mi Kodro, Bola, Sergej ispadoshe drzavni neprijatelji broj 1 sto su igrali onu utakmicu i zalagali se za neke promjene

Jebo ti nas sve kolektivno

Fuj
Upravu si jarane, u jedno sam siguran: Ciro je cirkusant, folirant, kao trener je dobar ima nesto u sebi da motivise igrace, ima taj pobjednicki mentalitet i lijepo je gledati kako trpamo 7 komada nekome. volio bih da i dalje nastavimo ovako ALI...plasirati se NECEMO nigdje...SAVEZ je tu i stari isprobani scenarij daj malo narodu slavlja nekih pobjeda ALI prolaska medju prva 2 u kvalifikacijama NEMA. Tacka. Zasto je ovako? Ko zna?
Locked