Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
roba_s_greskom wrote:
Samo naprijed i posebno hvala Miroslavu Ciri Blazevicu za ovaj veliki poklon nasoj naciji
Ćiro je majstor. Ima sitnih mana al zna motivirat igrače. Ima vrhunsku psihološku pripremu igrača i autoritet, sve što prethodni nisu imali.
Ma da, svi ostali su bili ne doreceni, nisu bili sigurni koliko znaju i mogu,a i nisu znali sta hoce i koliko vrijedi tim koji vode
Ciro zna sta hoce,vjeruje u svoje igrace a i zna sigurno koliko ko vrijedi,sto je nekoliko puta i rekao,samim potezom da mladog Pjanica ohladi i ostavi na klupi kao rezervu pokazuje samo koliko je opasan kao trener!
Zna on odlicno da ce taj mali za neko vrijeme koje nije dugo ,biti veliki igrac, ali samo hoce da mu da do znanja da je on gazda tu i da ne igra veliku ulogu to sto malac igra za Lion, da mu ne bi usla voda u usi !
Mislim da je najvise Cirina zasluga za ovu pobjedu veceras a isto tako mislim da on jos uvijek nije gotov sa startnom 11,stari je to lisac ima tu jos da se radi
-LIBERO- wrote:Cestitka igracima,cestitka Ciri..nije malo dati 7golova pa bilo kome
Sve ovo,naravno,ne amnestira bagru iz saveza ni sekundice.
Ogromna mrlja na cijeli dojam su dali Robijasi svojim primitivnim pjesmama protiv Sarajeva,10tak puta prozivanje Fanatikosa,prijetnje da ce dobiti batine..i jos pregrst izlijeva primitivizma.
Ja stvarno neznam sta je sa tim ljudima,i dokle vise
A sto se tice Turske,bice tesko,ali ocekujem da mozemo izvuci nerjeseno...
A dokle ce se vise utakmice reprezentacije igrati u Zenici? Nemam nista protiv Zenice, ali to je ipak malo bolji "seoski" stadion, bez atletske staze, sa najmanjim mogucim dozvoljenim dimenzijama terena, sa malim kapacitetom, tacno da ima glasnu publiku, itd, .... ali upravo zbog ovakvih navijaca treba se malo vratiti "kuci" za pripremanje kako se ponasati u Europi ili svijetu. Ako je njima vaznije zgaziti pitare ili BHF, a ne istjerati Savez, onda je jasno zasto se utakmice igraju tamo.
Kakva psihologija, strah ili baksuz, ono, Kosevo baksuzno, a Bilino polje sretno... ako se igra dobro, pobjedjuje se svugdje.
Ipak bi ova veceresnja pobjeda bila puno ljepsa na punom Kosevu.
Problem je što bi na Koševo protiv Estonije došlo 3-4000 ljudi a naboj i atmosfera bi bili na nivou rođendanske zabave neke petogodišnje curice .
-LIBERO- wrote:Cestitka igracima,cestitka Ciri..nije malo dati 7golova pa bilo kome
Ogromna mrlja na cijeli dojam su dali Robijasi svojim primitivnim pjesmama protiv Sarajeva,10tak puta prozivanje Fanatikosa,prijetnje da ce dobiti batine..i jos pregrst izlijeva primitivizma.
A dokle ce se vise utakmice reprezentacije igrati u Zenici? Nemam nista protiv Zenice, ali to je ipak malo bolji "seoski" stadion, bez atletske staze, sa najmanjim mogucim dozvoljenim dimenzijama terena, sa malim kapacitetom, tacno da ima glasnu publiku, itd, .... ali upravo zbog ovakvih navijaca treba se malo vratiti "kuci" za pripremanje kako se ponasati u Europi ili svijetu. Ako je njima vaznije zgaziti pitare ili BHF, a ne istjerati Savez, onda je jasno zasto se utakmice igraju tamo.
Kakva psihologija, strah ili baksuz, ono, Kosevo baksuzno, a Bilino polje sretno... ako se igra dobro, pobjedjuje se svugdje.
uzeo si mi rijec iz usta taman kreno reci kad je kosevo bilo puno
Nije zenica ni zenicani ni bilino polje krivi vec juzna tribina na kojoj su robijasi i koji su dovoljno glasni da nadjacaju ostale tribine na kojoj je "normalna raja" vecinom iz zenice,a i ostatka BiH i dijaspore...
A robijase i ostale navijacke skupine (sto ostalih klubova sto fanatiKose) vec dugo vremena ignorisem i preporucujem svima isto... onak cisto da se ne sekirate... gomila levata i papana (sugdje na svijetu - ovdje pogotovo) koje treba jednostavno pustit da se medjusobno dokusure ,al ipak pazit da svima ostane glava na ramenu... mozda ponekom od njih posluzi za nesto...nekad...
Gandalf wrote:Problem je što bi na Koševo protiv Estonije došlo 3-4000 ljudi a naboj i atmosfera bi bili na nivou rođendanske zabave neke petogodišnje curice .
Sigurno da bi, tu se slažem s tobom.
Ali...
Na koševu se ne bi nikad čulo kad bi igrala repka skandiranje kao što je "gazi robijaše" , u to sam uvjeren!
Taj "taj malo bolji seoski" stadion je u onoj jugi bio najbolji FUDBALSKI stadnion! Kosevo je olimpijski stadio sa visestrukom najmenom, dok ej Bilino Polje cisto fudbalski stadion gradjen prema engleskim stadionima.
Utakmice se i igraju na Bilinom Poslju upravo iz tih razloga koje si ti navela kao nedostatak. Blizina publike omogucava daleko bolji zvucni efekat. Ja sam bio na tekmi protiv spanaca i spanci su izgubili loptu upravo zbog publike te im je Bola zabio izjednacujuci go.
Koliko znam, a mislim da znam, Atletska staza ti nije potrebna da igras fudbalsku utakmicu, male dimenzije nasim igracima odgovaraju, a zbog toga sto zenica ima tu tradiciju uvijek je pun stadion, za razliku od pozorisnih predstava na Kosevu!
Bez obzira, extra tekma, ovo puno znaci za nastavak kvalifikacija ali i za stanovnistvo BiH koje je vise zasluzilo da se malo obraduje necemu.
Sto se tice saveza, koliko sam uprati, navijaci su konstantno ih prozivali cijelu tekmu.
amrica wrote:
ako je to kriterij, onda svi engleski prvoligasi imaju seoske stadione..
na stadionima bez atletske staze (a neki bi ih nazvali i pravim fudbalskim stadionima ) je atmosfera bolja upravo zato sto je publika bliza terenu, sabijenija. kosevo je uz to jos kao tanjir, skandiranje se gubi prema gore. plus sto veceras ne bi bilo puno, ne znam sjecas li se utakmice protiv litvanije nakon sto smo u belgiji fasovali 4-1.. bruka i sramota od praznog stadiona.. jeste da bilino polje nije biser, ali je za repku bolje od koseva (ne zelim sad da ulazim u ponasanje robijasa).
dok se u tuzli ne sagradi taj novi 2012, onda prelazimo tamo. a on ce na moju zalost zadovoljiti i tebe - imace atletsku stazu
Fina igra naših, veoma lahko stvarane prilike, iskorištavanje istih fantastično. Svaka čast za ono što su pružili večeras, ali se nadam da to neće biti sve što će uraditi u ovim kvalifikacijama. Jbg, nije malo dati 7 golova nekome, ali ima repki koje s tim brojem golova uzmu i po 18-20 bodova.
amrica wrote:
ako je to kriterij, onda svi engleski prvoligasi imaju seoske stadione..
na stadionima bez atletske staze (a neki bi ih nazvali i pravim fudbalskim stadionima ) je atmosfera bolja upravo zato sto je publika bliza terenu, sabijenija. kosevo je uz to jos kao tanjir, skandiranje se gubi prema gore. plus sto veceras ne bi bilo puno, ne znam sjecas li se utakmice protiv litvanije nakon sto smo u belgiji fasovali 4-1.. bruka i sramota od praznog stadiona.. jeste da bilino polje nije biser, ali je za repku bolje od koseva (ne zelim sad da ulazim u ponasanje robijasa).
dok se u tuzli ne sagradi taj novi 2012, onda prelazimo tamo. a on ce na moju zalost zadovoljiti i tebe - imace atletsku stazu [/quote]
Ja koliko znam u Zenici se vec sprema renoviranje postojeceg stadiona i dizanje kapaciteta. Ja mislim da ce sve tribine biti nadkrivene s tim sto ce istocna imati isti kapacitet kao i zapadna!
@Benighted , @Baltazar _ khan , slažem se sa vama . Stvar je u tome da je jug preglasan i lako nadglasa sve ostale tribine . Ni najmanje mi se ne sviđa vrijeđanje drugih navijačkih skupina od strane Robijaša i vrijeđanje Sarajeva . Ali ne volim ni generalizacije tipa "svi su oni isti" - nismo svi isti , ali fanatična grupa od 1000 ljudi se mnogo više čuje od 10 000 običnih , mirnih ljudi . Robijaši imaju super pjesme koje ne vrijeđaju nikoga i koje su se znale pjevati često u razdoblju '98 - '02 ali posljednjih godina su izbačene iz repertoara i zamijenjene uvredama . Zašto - pojma nemam , ali ta promjena mi se ne sviđa i južnu tribinu moji jarani i ja zaobilazimo već par godina - ipak repka jedino u Zenici može protiv Estonije , Linhenštajna i sl. velesila skupiti 10-ak hiljada ljudi na stadionu i tu činjenicu ne smijemo zanemariti .
Koliko god mi to bilo tesko napisati,kao bolesniku Sarajeva ,dok se Grbavica ne digne na nivo da moze ugostiti reprezentaciju,bit cemo zrtve seoske atmosfere koje reziraju Robijasi.
Kosevo,koliko god ga volio ,ne moze stvoriti taj dodatni pritisak sem kada je dupke pun,sto je potesko kada barem 50% navijaca bojkotuje SAVEZ.
Ja se samo nadam da poslije ove utakmice nije bilo napada na momke iz BHF-a .
Bilo je simptomaticno da se tribina sa Robijasima ispraznila 3minute poslije zadnjeg sudijskog zvizduka,tako da je moguce svasta,znajuci iz iskustva sta se desava kada neka skupina napusti tribinu tako brzo.
Miroslav Blažević's Bosnia-Herzegovina side produced a devastating display in Zenica where they bounced back from losing to Spain with a record win in their Group 5 qualifier against Estonia.
Misimović treble
Neither the Bosnia-Herzegovina national side nor coach Blažević himself had previously achieved a victory on the scale of this 7-0 triumph at the Bilino Polje Stadium, and the players received rapturous applause at the final whistle after Zvjezdan Misimović's hat-trick, two goals from Edin Džeko and further strikes from Zlatan Muslimović and Senijad Ibričić left the Estonia defence in tatters.
Hat-trick hero
Estonia, beaten narrowly by Belgium last weekend, actually created the first two chances of the evening but once Misimović opened the scoring on 24 minutes the floodgates opened. Six minutes later, the same player made it two from the penalty spot after Samir Muratović was fouled by Taavi Rähn and he completed his hat-trick eleven minutes after the restart.
Wolfsburg influence
Misimović's hat-trick strike precipitated a sublime sequence of three goals in five minutes, with Muslimovic and Džeko both finding the net before the hour. Misimović's VfL Wolfsburg team-mate Džeko then made it six before Ibričić completed the rout late on. This was the biggest win of the European qualifiers to date and will ensure Bosnia-Herzegovina head to Istanbul to face Turkey in October in high spirits. As for Estonia, they are unlikely to receive too much sympathy from their next opponents, European champions Spain.
jefferson wrote:
Ja koliko znam u Zenici se vec sprema renoviranje postojeceg stadiona i dizanje kapaciteta. Ja mislim da ce sve tribine biti nadkrivene s tim sto ce istocna imati isti kapacitet kao i zapadna!
Dzaba veci i bolji stadion kada ce opet dolaziti zenicki primitivci zvani Robijasi. Nikad mi nece biti jasno otkud izvire tolika mrznja prema svome? Znali su to zenicani pokazati jako puno puta do sada, da ne nabrajam jer ne zvuci nimalo lijepo...
jefferson wrote:
u tom slucaju mozemo ostati u zenici sto se mene tice. ovaj u tz bi trebao biti mocan, ali mi fakat smeta atletska.. a moze i naizmjenicno, tuzla je zasluzila reprezentativne utakmice, pokazalo se neki noc u mejdanu.
Naravno moram reći da atletska staza atmosferu lako ohladi , jer publiku znatno više čini udaljenom od dešavanja na terenu - samim time pritisak sa tribina na protivničke igrače slabi i lagano se gubi prednost domaćeg terena .
Ja reko bio bi zadovoljan sa minimalnom pobjedom i bili kakvom igrom, samo da se tri boda upišu. Kad ono sedam komada.
Mene je Pjanić oduševio, kakvu čovjek kontrolu lopte ima, neviđeno.
Šteta što u Zenici nije bilo zajedništvo nac+vijača, kao što je to bio slučaj sa Tuzlom u subotu. Ipak lijepo je što su ostale tribine izviždale neke od pjesama "Robijaša"
jefferson wrote:
Dzaba veci i bolji stadion kada ce opet dolaziti zenicki primitivci zvani Robijasi. Nikad mi nece biti jasno otkud izvire tolika mrznja prema svome? Znali su to zenicani pokazati jako puno puta do sada, da ne nabrajam jer ne zvuci nimalo lijepo...
Naprijed BiH!
Mislim da problem koji ti navodis dolazi do izrazaja u Zenici zato sto B.Polje ima najvecu posjecenost i u premijer ligi pa se problem naseg komplet drustva izrazava u Zenici.
Da se utakmice igraju u ovakvom ambijentu u Sarajevu, Tuzli, Mostaru itd. isto bi bilo, jer to nije samo problem Zenice nego BiH, i to malo veze sa fudbalom ima, a vise sa besperspektivnoscu i vrijednostima koje danasnja djeca gaje!
Sve sam ja to cuo i od Pitara i Hordi Zla i Fukara itd, itd!
ledeny wrote:
Mislim da problem koji ti navodis dolazi do izrazaja u Zenici zato sto B.Polje ima najvecu posjecenost i u premijer ligi pa se problem naseg komplet drustva izrazava u Zenici.
Da se utakmice igraju u ovakvom ambijentu u Sarajevu, Tuzli, Mostaru itd. isto bi bilo, jer to nije samo problem Zenice nego BiH, i to malo veze sa fudbalom ima, a vise sa besperspektivnoscu i vrijednostima koje danasnja djeca gaje! Sve sam ja to cuo i od Pitara i Hordi Zla i Fukara itd, itd!
AJ mislim da na utakmicama repke to nisi mogao čuti ni od jednih, tih navedenih. Kad njhovi klubovi igraju međusobno to me ne zanima.
mogu sad mislit kakav spektakl očekuje bosanske novinare,Ćiro će sipat izjave za naslovnice ko od šale,svakih 10 minuta će urednici morati mjenjati naslove jer će Ćiro imati bombastične izjave,već vidim Ćiro kao novog predsjedničkog kandidata ili bar kao kandidata za funkciju visokog predstavnika za BiH
očekujem sad i novu vrstu bureka nazvanu 'Ćiro'
Ova pobjeda protiv Estonije tek će nešto značiti ako u naredne dvije utakmice ne osvojimo minimalno 4 boda.
Protiv Turske možemo i do pobijede, ali još malo odbranu uriktati