Sta to bude u ljudskom mozgu, kakav klik il triger

Kuduz sindrom...opravdavanje i sanktifikacija čovjeka koji je ubio "zlu" ženu...oko ubice s IQ veličine broja cipela splele se legende, Grci bi se postidili šta su pjevali o svom Herkulu da su čuli za KuduzaHendrix wrote: ↑13/02/2025 10:03 Sve morone koji na ovakvu vijest stave komentar "nije je covjek dzaba ubio, ima tu nesta jos" treba na ispitivanje odvesti. Jebote koji neandertalni nivo moras biti da pravdas ubistvo je tu kao nesto mora biti. Jer on, coek, ne moze od sebe sam to nego mora da pukne a to je zbog zene garant. Znaci ona kriva.
Jebem ti zaostali Afganistan dje ja zivim u pm i kakva bagra ovde ima pravo glasa.
Cecilija wrote: ↑13/02/2025 10:18 Stim da ni našim ženama nije mahane, tj. vole uskočiti u sedlo i priključiti se potjeri za drugom ženom, bilo živom ili mrtvom. Da bi dokazale da su one eto ispravne, one ili njihove kćeri koje na taj način valjda provodadžišu
Mi smo jedno duboko zlobno društvo, pa onda sve ostalo
Pa sada nema jer je policija i ostale sluzbe su za klinac.
tako je. svugdje se ovo desava. u Srbiji za mjesec dana vec 5-6 ubistava zena. samo tuzilastvo i promjena kaznenih odredbi moze nesto malo promijeniti. mentalitet je svugdje isti.
Stavio sam na prethodnoj stranici listu 5 najtežih zločina za spriječiti, ovaj je jedan od tih pet.Haris.ba wrote: ↑13/02/2025 10:21Pa sada nema jer je policija i ostale sluzbe su za klinac.
Zena koja se obrati sluzbama koje bi je trebale zastiti vidi da je to jedna bolibriga i da i ne zele, nemaju stedstava, nemaju ni zakonskih uslova da je zastite.
To je jedan uvezan dobro podmazan sistem neodgovornosti.
Bila je mala sansa da krene kako treba da je ona sutkinja u slucaju Nizame izgubila posao.
Za sada dok neko ne pocinje gubiti posao, pocetka spasa nema.
Ma ne moze ni to.....dzaba kad se pomraci um....vidis da je i dijete udavio.....udavio nije ih upucao izbo nozen niti utuko cekixem nego davio.....tu ne pomaze ni kazna i sistem..jednostavno lik okrenuo eh sad ako je imao prije aferima onda bi tu upalilo ovo sa kaznama.....to su vec kalkulantiinsaneinthebrain wrote: ↑13/02/2025 10:52tako je. svugdje se ovo desava. u Srbiji za mjesec dana vec 5-6 ubistava zena. samo tuzilastvo i promjena kaznenih odredbi moze nesto malo promijeniti. mentalitet je svugdje isti.
Ovaj nije bio prijavljivan. Vijest je da je vozilo pronađeno i da je on u RS. Nadam se da će drotovi biti precizni i brzi na obaraču.Haris.ba wrote: ↑13/02/2025 10:21
Zena koja se obrati sluzbama koje bi je trebale zastiti vidi da je to jedna bolibriga i da i ne zele, nemaju stedstava, nemaju ni zakonskih uslova da je zastite.
Da, ali nema načina dokazivati takvu namjeru.
Fakat sam mislila citirati isti post vezano za policiju. Obzirom da im je nasilje u obitelji, postavljeno kao prioritet, te da savki poziv, prijava moraju biti detaljno ispitani i istraženi, ako je od ranije poznat, nema šanse da prođe bez istrage, MZ to prati.banjaluka078 wrote: ↑13/02/2025 11:00Ovaj nije bio prijavljivan. Vijest je da je vozilo pronađeno i da je on u RS. Nadam se da će drotovi biti precizni i brzi na obaraču.Haris.ba wrote: ↑13/02/2025 10:21
Imam, nažalost, te neke osobe s prijavama nasilja u porodici. I nemaju to iskustvo detaljnog ispitivanja i istraživanja. Ako i dođe do osude, bude štagod toliko sitno da je zanemarivo. Neke uslovne kazne, nakon relativizacije od strane policije. "Samo" šamar i tako to. Rodici je kreten odvrnuo šarafe s točkova auta, policajac je dao savjet da ona promijeni auto, da on ne zna šta ona vozi. Prestao je kad mu je neko konačno ispeglao kičmu, ne kad je sistem trebalo da radi.Chloe wrote: ↑13/02/2025 11:35
Fakat sam mislila citirati isti post vezano za policiju. Obzirom da im je nasilje u obitelji, postavljeno kao prioritet, te da savki poziv, prijava moraju biti detaljno ispitani i istraženi, ako je od ranije poznat, nema šanse da prođe bez istrage, MZ to prati.
Međutim, ako ovaj tip nije od ranije poznat policiji, voljela bih znati kako neko pa i sama policija može nekog spriječiti da učini ubistvo.![]()
Motiv se još ne zna, mada, iskreno, meni je prvo palo na pamet, da je tip bio agresivan prema djetetu, a majka stala u zaštitu djeteta.
Istraga će pokazati.
Generalno, narod pucketa, puno priča, pametuje, gleda u tuđe živote, osuđuje, hajka ... a malo ko radi na sebi, na svom mentalnom razvoju i zdravlju, koji su nam neophodni da bi se nosili sa svakodnevnicom ne samo našom i unutar obitelji, nego i svim oko nas i šire.
Evo foruma, diskusje na temama, koliko je nedostatka mira, sabura, razumjevanja, tolerancije, a kolike se količine živčanosti, gorčine, bijesa, mržnje, nasilja, osjete u postovima ... zabrinjavajuće je.![]()
banjaluka078 wrote: ↑13/02/2025 12:02Imam, nažalost, te neke osobe s prijavama nasilja u porodici. I nemaju to iskustvo detaljnog ispitivanja i istraživanja. Ako i dođe do osude, bude štagod toliko sitno da je zanemarivo. Neke uslovne kazne, nakon relativizacije od strane policije. "Samo" šamar i tako to. Rodici je kreten odvrnuo šarafe s točkova auta, policajac je dao savjet da ona promijeni auto, da on ne zna šta ona vozi. Prestao je kad mu je neko konačno ispeglao kičmu, ne kad je sistem trebalo da radi.Chloe wrote: ↑13/02/2025 11:35
Fakat sam mislila citirati isti post vezano za policiju. Obzirom da im je nasilje u obitelji, postavljeno kao prioritet, te da savki poziv, prijava moraju biti detaljno ispitani i istraženi, ako je od ranije poznat, nema šanse da prođe bez istrage, MZ to prati.
Međutim, ako ovaj tip nije od ranije poznat policiji, voljela bih znati kako neko pa i sama policija može nekog spriječiti da učini ubistvo.![]()
Motiv se još ne zna, mada, iskreno, meni je prvo palo na pamet, da je tip bio agresivan prema djetetu, a majka stala u zaštitu djeteta.
Istraga će pokazati.
Generalno, narod pucketa, puno priča, pametuje, gleda u tuđe živote, osuđuje, hajka ... a malo ko radi na sebi, na svom mentalnom razvoju i zdravlju, koji su nam neophodni da bi se nosili sa svakodnevnicom ne samo našom i unutar obitelji, nego i svim oko nas i šire.
Evo foruma, diskusje na temama, koliko je nedostatka mira, sabura, razumjevanja, tolerancije, a kolike se količine živčanosti, gorčine, bijesa, mržnje, nasilja, osjete u postovima ... zabrinjavajuće je.![]()
Kakav god da je povod za ovo ubistvo, a narod će dok si rekla keks, izvući da je garant varala, da je bila Boga pitaj kakva, pa je njemu jadničku pukao film, nema opravdanja i nema objašnjenja za nasilje, za ubistvo.
Ne ide, do viđenja.
Ne možeš da živiš s tim - ako nisi za psihologa, uhvati se kakvog konopca, ne ubijaj drugog.
Eno, svjetina po komentarima već piše "dobro, ako je već ubio nju, što dijete"... Kao, dijete je crvena linija koja se ne prelazi, ne žena.
Ja zvučim okrutno, ali nemam zaista više želuca da pratim ovakve vijesti i kod ovakvih stvari sam zaista za one okrutne američke kazne. Pet doživotnih, smrtna, a ne ova naša smijurija od zaprijećenih kazni.
Evo, vidjećemo presude za ovo https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /250213069
Baš tako ali ovo je lokalni problem koji se da riješiti.
Imam sličan info direktno iz tužilaštva KS, možda nepuna godina.
Svjesni smo.
Prehodao sam cijeli Berlin pješke, kako po danu tako i u sitne sate, nema ovoliko budala u Berlinu.Thorgerson wrote: ↑13/02/2025 12:49Svjesni smo.
Dovoljno ti je da jedan dan odes malo do banke, do nekih saltera u opstini, provozaj se tramvajem, sjedi onda u auto provozaj se gradom.
Vidjet ces toliko nekulture seljakluka, papanluka i budala, psihopada. U jednom danu.
Meni se nedavno desilo, iz cista mira da mi lik iza mene u autu psuje, vidim ga urla kao idiot, jer sam stao na kruznom da pjesak predje. Pjesak nije bio odmah tu, nego je bio kreno ka pjesackom, a ovaj iza valjda zuri u SpaceX ili je mozda neki neuro hirurg. Ali pomahnitao, imam osjecaj da je imao kakvo oruzje, pucao bi. 30min poslije toga gospdjetina u 60im mi se uvaljuje u redu u opstini. Svadja. Na drugom salteru lik isto neki urla.
Ne znam. Putovao sam. Al na jednom mjestu, u kratkom roku...tesko je vidjeti ovoliko budala i psihopata. I govorim o "obicnim" ljudima. Nemojte sad spominjati tipa ima po Berlinu, Parizu ljudi leze po ulici i sl. To je druga grupa ljudi. Mi ovdje pricamo o tako rexi ljudima koji rade, imaju porodice, izgledaju, ali samo izgledaju kulturno.![]()