BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#3251 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Ubit dijete i jos svoje dijete na pravdi boga, ludilo uma.
Sta to bude u ljudskom mozgu, kakav klik il triger :-)
Cecilija

#3252 Re: BiH - Crna hronika

Post by Cecilija »

Hendrix wrote: 13/02/2025 10:03 Sve morone koji na ovakvu vijest stave komentar "nije je covjek dzaba ubio, ima tu nesta jos" treba na ispitivanje odvesti. Jebote koji neandertalni nivo moras biti da pravdas ubistvo je tu kao nesto mora biti. Jer on, coek, ne moze od sebe sam to nego mora da pukne a to je zbog zene garant. Znaci ona kriva.

Jebem ti zaostali Afganistan dje ja zivim u pm i kakva bagra ovde ima pravo glasa.
Kuduz sindrom...opravdavanje i sanktifikacija čovjeka koji je ubio "zlu" ženu...oko ubice s IQ veličine broja cipela splele se legende, Grci bi se postidili šta su pjevali o svom Herkulu da su čuli za Kuduza

To nas najbolje opisuje...napaćeni dinaridi koji preko ubistva tuđih žena proživljavaju svoje fantazije o ubistvima a za koje nisu dovoljno hrabri da ih izvrše...to je po meni neka vrsta fetiša, mentalne masturbacije. S tim da ni našim ženama nije mahane, tj. vole uskočiti u sedlo i priključiti se potjeri za drugom ženom, bilo živom ili mrtvom. Da bi dokazale da su one eto ispravne, one ili njihove kćeri koje na taj način valjda provodadžišu

Mi smo jedno duboko zlobno društvo, pa onda sve ostalo
petunija

#3253 Re: BiH - Crna hronika

Post by petunija »

Cecilija wrote: 13/02/2025 10:18 Stim da ni našim ženama nije mahane, tj. vole uskočiti u sedlo i priključiti se potjeri za drugom ženom, bilo živom ili mrtvom. Da bi dokazale da su one eto ispravne, one ili njihove kćeri koje na taj način valjda provodadžišu

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Haris.ba

#3254 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

enko 1964 wrote: 13/02/2025 10:07 Ima li načina da se ovakve stvari spriječe? Ne vjerujem.
Pa sada nema jer je policija i ostale sluzbe su za klinac.

Zena koja se obrati sluzbama koje bi je trebale zastiti vidi da je to jedna bolibriga i da i ne zele, nemaju stedstava, nemaju ni zakonskih uslova da je zastite.

To je jedan uvezan dobro podmazan sistem neodgovornosti.

Bila je mala sansa da krene kako treba da je ona sutkinja u slucaju Nizame izgubila posao.

Za sada dok neko ne pocinje gubiti posao, pocetka spasa nema.
Last edited by Haris.ba on 13/02/2025 10:24, edited 1 time in total.
Zombi_Rex

#3255 Re: BiH - Crna hronika

Post by Zombi_Rex »

Vidjet ćete šta će tek djeca raditi 5-10 god, ovo je posljedica sve prekomjernog konzumiranja tiktoka i ostalih gluposti
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3256 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

opet "mi" i "samo kod nas" retorika

niko ne prati globalne vijesti? planeta je u totalnom kurcu ako niste primijetili već
insaneinthebrain

#3257 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

Velkoski wrote: 13/02/2025 10:23 opet "mi" i "samo kod nas" retorika

niko ne prati globalne vijesti? planeta je u totalnom kurcu ako niste primijetili već
tako je. svugdje se ovo desava. u Srbiji za mjesec dana vec 5-6 ubistava zena. samo tuzilastvo i promjena kaznenih odredbi moze nesto malo promijeniti. mentalitet je svugdje isti.
Riddle

#3258 Re: BiH - Crna hronika

Post by Riddle »

Joj vijesti danas u vražju mater. Mrš.
DaysleepeR

#3259 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 13/02/2025 10:21
enko 1964 wrote: 13/02/2025 10:07 Ima li načina da se ovakve stvari spriječe? Ne vjerujem.

Zena koja se obrati sluzbama koje bi je trebale zastiti vidi da je to jedna bolibriga i da i ne zele, nemaju stedstava, nemaju ni zakonskih uslova da je zastite.

Bila je mala sansa da krene kako treba da je ona sutkinja u slucaju Nizame izgubila posao.

Za sada dok neko ne pocinje gubiti posao, pocetka spasa nema.
Stavio sam na prethodnoj stranici listu 5 najtežih zločina za spriječiti, ovaj je jedan od tih pet.

Ono što se dešava u nečijem stanu ili kući gdje policija ne može ući bez naloga ili situacije u kojoj su ispred u tačnom momentu kad se zločin dešava, nema mogućnosti da se spriječi.

Stoji argument za nepostupanje socijalnih službi, i to je ogroman problem, ali i postupanje socijalnih službi neće spriječiti zločin ako se ima posla sa totalnom budalom.
mali_balon

#3260 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

insaneinthebrain wrote: 13/02/2025 10:52

tako je. svugdje se ovo desava. u Srbiji za mjesec dana vec 5-6 ubistava zena. samo tuzilastvo i promjena kaznenih odredbi moze nesto malo promijeniti. mentalitet je svugdje isti.
Ma ne moze ni to.....dzaba kad se pomraci um....vidis da je i dijete udavio.....udavio nije ih upucao izbo nozen niti utuko cekixem nego davio.....tu ne pomaze ni kazna i sistem..jednostavno lik okrenuo eh sad ako je imao prije aferima onda bi tu upalilo ovo sa kaznama.....to su vec kalkulanti

I druga stvar....sve sluzbe koje bi trebale sa djeluju u prevenciji ovakvih zlocina imaju preko stele zaposlen kadar a ne zaposlen jer je strucan......uvali se na drzavnu sisu do peMzije.....ponekad nesta uradis i eto ga....
Last edited by mali_balon on 13/02/2025 11:01, edited 1 time in total.
banjaluka078
Moderator

#3261 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Ovaj nije bio prijavljivan. Vijest je da je vozilo pronađeno i da je on u RS. Nadam se da će drotovi biti precizni i brzi na obaraču.
toska

#3262 Re: BiH - Crna hronika

Post by toska »

Cecilija wrote: 13/02/2025 10:18 ...
napaćeni dinaridi koji preko ubistva tuđih žena proživljavaju svoje fantazije o ubistvima a za koje nisu dovoljno hrabri da ih izvrše...to je po meni neka vrsta fetiša, mentalne masturbacije.

Da, ali nema načina dokazivati takvu namjeru.
Sve što čovjek čini je već ranije izmaštano i prozivljeno u glavi.
Afekat, strast ne postoje na način kako se tumače.
Chloe
Photo mod

#3263 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

banjaluka078 wrote: 13/02/2025 11:00

Ovaj nije bio prijavljivan. Vijest je da je vozilo pronađeno i da je on u RS. Nadam se da će drotovi biti precizni i brzi na obaraču.
Fakat sam mislila citirati isti post vezano za policiju. Obzirom da im je nasilje u obitelji, postavljeno kao prioritet, te da savki poziv, prijava moraju biti detaljno ispitani i istraženi, ako je od ranije poznat, nema šanse da prođe bez istrage, MZ to prati.

Međutim, ako ovaj tip nije od ranije poznat policiji, voljela bih znati kako neko pa i sama policija može nekog spriječiti da učini ubistvo. :?

Motiv se još ne zna, mada, iskreno, meni je prvo palo na pamet, da je tip bio agresivan prema djetetu, a majka stala u zaštitu djeteta.
Istraga će pokazati.

Generalno, narod pucketa, puno priča, pametuje, gleda u tuđe živote, osuđuje, hajka ... a malo ko radi na sebi, na svom mentalnom razvoju i zdravlju, koji su nam neophodni da bi se nosili sa svakodnevnicom ne samo našom i unutar obitelji, nego i svim oko nas i šire.

Evo foruma, diskusje na temama, koliko je nedostatka mira, sabura, razumjevanja, tolerancije, a kolike se količine živčanosti, gorčine, bijesa, mržnje, nasilja, osjete u postovima ... zabrinjavajuće je. :-)
Chloe
Photo mod

#3264 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

toska

#3265 Re: BiH - Crna hronika

Post by toska »

I sa teme o suicidu, uputstvo za medije i ostale:

"Sto je neko ponašanje više prihvaćeno u društvu time će učestalost istog biti veća" logično i obrnuto, što je neprihvacanje društva veće time će tog ponašanja biti manje.

Price o kolektivnoj krivici ili odgovornosti i za dobro i za loše, mentalitetu naroda, su fakt.
macchiato

#3266 Re: BiH - Crna hronika

Post by macchiato »

Mene je već odavno postalo strah ulaziti u vezu sa balkanskim muškarcima.

Lijepa sloboda.
banjaluka078
Moderator

#3267 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Chloe wrote: 13/02/2025 11:35
Fakat sam mislila citirati isti post vezano za policiju. Obzirom da im je nasilje u obitelji, postavljeno kao prioritet, te da savki poziv, prijava moraju biti detaljno ispitani i istraženi, ako je od ranije poznat, nema šanse da prođe bez istrage, MZ to prati.

Međutim, ako ovaj tip nije od ranije poznat policiji, voljela bih znati kako neko pa i sama policija može nekog spriječiti da učini ubistvo. :?

Motiv se još ne zna, mada, iskreno, meni je prvo palo na pamet, da je tip bio agresivan prema djetetu, a majka stala u zaštitu djeteta.
Istraga će pokazati.

Generalno, narod pucketa, puno priča, pametuje, gleda u tuđe živote, osuđuje, hajka ... a malo ko radi na sebi, na svom mentalnom razvoju i zdravlju, koji su nam neophodni da bi se nosili sa svakodnevnicom ne samo našom i unutar obitelji, nego i svim oko nas i šire.

Evo foruma, diskusje na temama, koliko je nedostatka mira, sabura, razumjevanja, tolerancije, a kolike se količine živčanosti, gorčine, bijesa, mržnje, nasilja, osjete u postovima ... zabrinjavajuće je. :-)
Imam, nažalost, te neke osobe s prijavama nasilja u porodici. I nemaju to iskustvo detaljnog ispitivanja i istraživanja. Ako i dođe do osude, bude štagod toliko sitno da je zanemarivo. Neke uslovne kazne, nakon relativizacije od strane policije. "Samo" šamar i tako to. Rodici je kreten odvrnuo šarafe s točkova auta, policajac je dao savjet da ona promijeni auto, da on ne zna šta ona vozi. Prestao je kad mu je neko konačno ispeglao kičmu, ne kad je sistem trebalo da radi.

Kakav god da je povod za ovo ubistvo, a narod će dok si rekla keks, izvući da je garant varala, da je bila Boga pitaj kakva, pa je njemu jadničku pukao film, nema opravdanja i nema objašnjenja za nasilje, za ubistvo.
Ne ide, do viđenja.
Ne možeš da živiš s tim - ako nisi za psihologa, uhvati se kakvog konopca, ne ubijaj drugog.

Eno, svjetina po komentarima već piše "dobro, ako je već ubio nju, što dijete"... Kao, dijete je crvena linija koja se ne prelazi, ne žena.

Ja zvučim okrutno, ali nemam zaista više želuca da pratim ovakve vijesti i kod ovakvih stvari sam zaista za one okrutne američke kazne. Pet doživotnih, smrtna, a ne ova naša smijurija od zaprijećenih kazni.

Evo, vidjećemo presude za ovo https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /250213069
insaneinthebrain

#3268 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

macchiato wrote: 13/02/2025 12:01 Mene je već odavno postalo strah ulaziti u vezu sa balkanskim muškarcima.

Lijepa sloboda.
nije valjda dotle doslo :-?
Chloe
Photo mod

#3269 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

banjaluka078 wrote: 13/02/2025 12:02
Chloe wrote: 13/02/2025 11:35

Istraga će pokazati.

Imam, nažalost, te neke osobe s prijavama nasilja u porodici. I nemaju to iskustvo detaljnog ispitivanja i istraživanja. Ako i dođe do osude, bude štagod toliko sitno da je zanemarivo. Neke uslovne kazne, nakon relativizacije od strane policije. "Samo" šamar i tako to. Rodici je kreten odvrnuo šarafe s točkova auta, policajac je dao savjet da ona promijeni auto, da on ne zna šta ona vozi. Prestao je kad mu je neko konačno ispeglao kičmu, ne kad je sistem trebalo da radi.

Kakav god da je povod za ovo ubistvo, a narod će dok si rekla keks, izvući da je garant varala, da je bila Boga pitaj kakva, pa je njemu jadničku pukao film, nema opravdanja i nema objašnjenja za nasilje, za ubistvo.
Ne ide, do viđenja.
Ne možeš da živiš s tim - ako nisi za psihologa, uhvati se kakvog konopca, ne ubijaj drugog.

Eno, svjetina po komentarima već piše "dobro, ako je već ubio nju, što dijete"... Kao, dijete je crvena linija koja se ne prelazi, ne žena.

Ja zvučim okrutno, ali nemam zaista više želuca da pratim ovakve vijesti i kod ovakvih stvari sam zaista za one okrutne američke kazne. Pet doživotnih, smrtna, a ne ova naša smijurija od zaprijećenih kazni.

Evo, vidjećemo presude za ovo https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /250213069
:thumbup: Kod nas je na USK-a doslovno prioritet nasilje u obitelji. Može biti krivično djelo provale ili ne znam koja vrsta kriminaliteta, ako u međumvremeno dođe poziv ili dojava o nasilju u obitelji, ono se stavlja kao prioritet djelovanja.
U svakom slučaju, razumijemo se.

Pratim slučaj Nermine. :(
Sanjarko

#3270 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

Baš tako ali ovo je lokalni problem koji se da riješiti.

Jutros nabrajaju na BHRT sve zadnjih dana koji su pušteni čak i na slobodu, a male kazne većinom svi dobili i sl.

Najviše sudstvo prozivaju, na kompletno pravosuđe mislim od tužioca do sudija.

Čak spomenuše da nije ni ona izreka tačna ne znam tačno kako ide u vezi nevinih i krivih tj osuđenih.

Govorili da ne treba naravno nevine osuditi, ali da krivce treba kazniti itd.

A što se tiče umobolnika, to su vam zli ljudi u većini slučajeva.

Mentalni bolesnici koji većinom obole rano, većinom nisu agresivni.

Od karaktera i okoline i odgoja sve to igra ulogu da li će neko biti agresivan ili ne, dobar ili zao itd.

Pravosuđe i kazneni sistem nam je rak rana.

U vezi događaja, žao mi je što je se desio i nažalost što je se desio, i nek Bog da mir i spokoj/rahmet ubijenoj ženi i njenom sinu.
toska

#3271 Re: BiH - Crna hronika

Post by toska »

Chloe wrote: 13/02/2025 12:19 Kod nas je na USK-a doslovno prioritet nasilje u obitelji. Može biti krivično djelo provale ili ne znam koja vrsta kriminaliteta, ako u međumvremeno dođe poziv ili dojava o nasilju u obitelji, ono se stavlja kao prioritet djelovanja.
Imam sličan info direktno iz tužilaštva KS, možda nepuna godina.
Ne baš tako ali da jeste prioritet.
macchiato

#3272 Re: BiH - Crna hronika

Post by macchiato »

Zamisli, homo balkanikusu zasmetalo što je uhvaćen u prevari i što se zato htjela razvesti.

Kakav gadljiv odgoj i mentalitet na ovim prostorima koji muškarcima usađuje u glavu da su uzvišeniji od drugih i da su im žene vlasništvo koje maltretiraju i ubijaju čim mudonji ne idu niz dlaku. Džaba tu sve institucije dok se to ne promjeni.
Thorgerson

#3273 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

laik1981 wrote: 13/02/2025 09:23 Nismo mi svjesni koliko je mentalno oboljelih u nasoj drzavi. Kod nas je i danas tabu pricati o mentalnom zdravlju i zatraziti pomoc kada nesto nije u redu.
Svjesni smo.

Dovoljno ti je da jedan dan odes malo do banke, do nekih saltera u opstini, provozaj se tramvajem, sjedi onda u auto provozaj se gradom.

Vidjet ces toliko nekulture seljakluka, papanluka i budala, psihopada. U jednom danu.

Meni se nedavno desilo, iz cista mira da mi lik iza mene u autu psuje, vidim ga urla kao idiot, jer sam stao na kruznom da pjesak predje. Pjesak nije bio odmah tu, nego je bio kreno ka pjesackom, a ovaj iza valjda zuri u SpaceX ili je mozda neki neuro hirurg. Ali pomahnitao, imam osjecaj da je imao kakvo oruzje, pucao bi. 30min poslije toga gospdjetina u 60im mi se uvaljuje u redu u opstini. Svadja. Na drugom salteru lik isto neki urla.

Ne znam. Putovao sam. Al na jednom mjestu, u kratkom roku...tesko je vidjeti ovoliko budala i psihopata. I govorim o "obicnim" ljudima. Nemojte sad spominjati tipa ima po Berlinu, Parizu ljudi leze po ulici i sl. To je druga grupa ljudi. Mi ovdje pricamo o tako rexi ljudima koji rade, imaju porodice, izgledaju, ali samo izgledaju kulturno. :run:
Bullet Tooth Tony

#3274 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bullet Tooth Tony »

Jel ovo opet rasprava "Samo u Bosni ima" i znaju o i jer "su putovali"

:lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

#3275 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Thorgerson wrote: 13/02/2025 12:49
laik1981 wrote: 13/02/2025 09:23 Nismo mi svjesni koliko je mentalno oboljelih u nasoj drzavi. Kod nas je i danas tabu pricati o mentalnom zdravlju i zatraziti pomoc kada nesto nije u redu.
Svjesni smo.

Dovoljno ti je da jedan dan odes malo do banke, do nekih saltera u opstini, provozaj se tramvajem, sjedi onda u auto provozaj se gradom.

Vidjet ces toliko nekulture seljakluka, papanluka i budala, psihopada. U jednom danu.

Meni se nedavno desilo, iz cista mira da mi lik iza mene u autu psuje, vidim ga urla kao idiot, jer sam stao na kruznom da pjesak predje. Pjesak nije bio odmah tu, nego je bio kreno ka pjesackom, a ovaj iza valjda zuri u SpaceX ili je mozda neki neuro hirurg. Ali pomahnitao, imam osjecaj da je imao kakvo oruzje, pucao bi. 30min poslije toga gospdjetina u 60im mi se uvaljuje u redu u opstini. Svadja. Na drugom salteru lik isto neki urla.

Ne znam. Putovao sam. Al na jednom mjestu, u kratkom roku...tesko je vidjeti ovoliko budala i psihopata. I govorim o "obicnim" ljudima. Nemojte sad spominjati tipa ima po Berlinu, Parizu ljudi leze po ulici i sl. To je druga grupa ljudi. Mi ovdje pricamo o tako rexi ljudima koji rade, imaju porodice, izgledaju, ali samo izgledaju kulturno. :run:
Prehodao sam cijeli Berlin pješke, kako po danu tako i u sitne sate, nema ovoliko budala u Berlinu.
Post Reply