BiH - Crna hronika
-
#3226 Re: BiH - Crna hronika
Nadam se da mu je ostalo makar malo razuma da se ubije.
- vjeshalica
#3227 Re: BiH - Crna hronika
To su svjetonazori iz ruralnih sredinaescobar__ wrote: ↑13/02/2025 08:44Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
- insaneinthebrain
#3228 Re: BiH - Crna hronika
smrtna kazna sve spasava, nema opravdanja ni za jedno i ni za kakvo ubistvo. posebno ovakvo 

- JanuaryJones
#3229 Re: BiH - Crna hronika
I tu su majke (svekrve) najvise krive, pogotovo u malim sredinama. Neko spomenu gore, odgoj.vjeshalica wrote: ↑13/02/2025 08:57To su svjetonazori iz ruralnih sredinaescobar__ wrote: ↑13/02/2025 08:44Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22
Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
- Point.
#3230 Re: BiH - Crna hronika
Kako iko može da povrijedi i ubije bilo koje dijete, još i svoje to mi nikako ne ulazi u glavu. Kakva kukavica i smeće od čovjeka moraš biti sa i pomisliš tako nešto.
- DaysleepeR
#3231 Re: BiH - Crna hronika
NIje baš ni religija pomogla u tom smislu...Thorgerson wrote: ↑13/02/2025 08:51Upravo.escobar__ wrote: ↑13/02/2025 08:44Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22
Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
Imaju dvije kranje dvije suprotnosti. Imamo takve muskarce koji misle da su zene niza bica. I tretiraju zene kao svoje vlasnistvo. Oni odredjuju gdje ce ici, s kim ce ici, s kim ce se druziti i kada ce dolaziti kuci, koje poslove ce raditi. A onda imas i zene odrasle u takvoj porodici, gdje je otac bio alfa, koje jedva cekaju da izadju i iskale sav taj nakupljeni bijes nad nekim muskarcem.
Sve ok, dok se takvi ne sastanu, onda nastaje belaj.
- Haris.ba
#3232 Re: BiH - Crna hronika
Kaznom ne mozes sprijeciti. Ali, drugim stvarima mozes. Niko ne ide ubiti porodicu iz cista mira.Thorgerson wrote: ↑13/02/2025 08:47
Ne znam koliko ovo zakonom mozes sprijeciti. Osoba koja je spremna ugusiti sopstveno dijete, sigurno nece razmusljati o nekom clanu zakona i koja ga kazna sleduje.
Ono sto mozemo uraditi, jeste da te osobe budu adekvatno kaznjene. Da li ce to biti "sklanjanje" dok ih hvataju, ili dozivotne kazne.
Moralo je biti problema ranije. E, kako drzava reaguje tada ranije i zastiti zenu moze sprijeciti kasnije eskalacije i na kraju ubistvo.
Koliko ce ko dobiti je prva stepenica do tuzilastva. Neka pise optuznice da trazi dugotrajne kazne zatvora. Zakon daje tu mogucnost. Onda neka sudije na kraju odlucuju.
-
#3233 Re: BiH - Crna hronika
Nismo mi svjesni koliko je mentalno oboljelih u nasoj drzavi. Kod nas je i danas tabu pricati o mentalnom zdravlju i zatraziti pomoc kada nesto nije u redu.
- banjaluka078
- Moderator
#3234 Re: BiH - Crna hronika
Od kompleksaša kretena ne možeš ni otići, očigledno.
Nikad neću shvatiti zašto samo ne ubiju sebe i ne riješe svijet bar jednog monstruma.
Nadam se da će se ubiti ili da će zaraditi metak pri hapšenju. Zamisli ovome plaćati tri obroka dnevno u zatvoru decenijama...
Nikad neću shvatiti zašto samo ne ubiju sebe i ne riješe svijet bar jednog monstruma.
Nadam se da će se ubiti ili da će zaraditi metak pri hapšenju. Zamisli ovome plaćati tri obroka dnevno u zatvoru decenijama...
- DaysleepeR
#3235 Re: BiH - Crna hronika
Najteži zločin za spriječiti zavisi od nekoliko faktora, uključujući motiv počinitelja, dostupnost resursa za provedbu zakona i samu prirodu zločina. Međutim, nekoliko vrsta zločina ističe se kao posebno teški za prevenciju:
1. **Teroristički napadi** – Često su planirani u tajnosti, motivirani ideologijom i mogu uključivati pojedince spremne da žrtvuju vlastiti život. Identifikacija i neutralizacija prijetnje prije nego što se realizira može biti izuzetno izazovna.
2. **Zločini iz strasti** – Ubistva ili napadi koji se događaju u trenutku snažne emocije, bez prethodnog planiranja, gotovo je nemoguće predvidjeti jer često dolaze od naizgled "normalnih" ljudi bez kriminalne prošlosti.
3. **Cyber-kriminal** – Hakeri i prevaranti koriste sofisticirane tehnike koje im omogućuju da ostanu anonimni i operiraju s bilo kojeg mjesta na svijetu, što otežava njihovo praćenje i hvatanje.
4. **Serijska ubistva** – Počinioci obično biraju žrtve nasumično ili s određenim obrascem koji može biti teško prepoznati dok već nije prekasno.
5. **Organizirani kriminal** – Mreže kriminalnih grupa poput mafije ili kartela često imaju korumpirane veze u institucijama, što im omogućava da izbjegnu hvatanje i nastave sa svojim aktivnostima.
6. **Porodično nasilje** – Žrtve često ne prijavljuju nasilje zbog straha, lojalnosti ili ekonomske zavisnosti, što čini prevenciju i intervenciju izuzetno teškom.
1. **Teroristički napadi** – Često su planirani u tajnosti, motivirani ideologijom i mogu uključivati pojedince spremne da žrtvuju vlastiti život. Identifikacija i neutralizacija prijetnje prije nego što se realizira može biti izuzetno izazovna.
2. **Zločini iz strasti** – Ubistva ili napadi koji se događaju u trenutku snažne emocije, bez prethodnog planiranja, gotovo je nemoguće predvidjeti jer često dolaze od naizgled "normalnih" ljudi bez kriminalne prošlosti.
3. **Cyber-kriminal** – Hakeri i prevaranti koriste sofisticirane tehnike koje im omogućuju da ostanu anonimni i operiraju s bilo kojeg mjesta na svijetu, što otežava njihovo praćenje i hvatanje.
4. **Serijska ubistva** – Počinioci obično biraju žrtve nasumično ili s određenim obrascem koji može biti teško prepoznati dok već nije prekasno.
5. **Organizirani kriminal** – Mreže kriminalnih grupa poput mafije ili kartela često imaju korumpirane veze u institucijama, što im omogućava da izbjegnu hvatanje i nastave sa svojim aktivnostima.
6. **Porodično nasilje** – Žrtve često ne prijavljuju nasilje zbog straha, lojalnosti ili ekonomske zavisnosti, što čini prevenciju i intervenciju izuzetno teškom.
- Haris.ba
#3236 Re: BiH - Crna hronika
Zato sto te drustvo odmah proskribira kao ludjaka.
Pa kod nas politicari prijete da ce objavljivati medicinske kartone. Nema kod nas nekog postivanja povjerljivosti. Neko poznat dobije rak, nakon prvog pregleda pola grada zna bolje njegov zdravstveni karton nego sam bolesnik.
- azurna_obala
#3237 Re: BiH - Crna hronika
Bože sačuvaj,
- basicm
#3238 Re: BiH - Crna hronika
I ja mislim isto, ogroman broj ljudi ima psihickih problema, dodati malo i ove supstance sto se nemilice prodaju okolo…nazalost vidimo trend rasta ovakvih zlocina.
Posebno me brine nacin ubistva, tesko zamisliti da je afekt, afekt bi trajao kratko, tipa pucanje iz oruzja ili bomba, ali evo ovo, gusenje dvije osobe traje, onaj u Tuzli isto sto je uradio, pa onaj iz Gradacca, nekoga koga toliko drzi to ludilo nije zdrav bio definitivno.
- azurna_obala
#3239 Re: BiH - Crna hronika
Ovo nije afekt, teška ljubomora i želja da naudiš toj osobi i onome što ona najviše voli. To su sebično bolesne osobe, njemu nije važno dijete, on više voli sebe nego nego to dijete. Nadam se da će ga naći živog, da će mu prvo kosti polomiti
-
#3240 Re: BiH - Crna hronika
Ja na mjesenoj bazi idem jednoj psihotarapeutici. Postoji dosta stvari i emocija koje se nakupe, a koje je tesko sam procesuirati, a koje opet ni najboljem drugu ne mozes reci. Lakse bude. Mentalno zdravlje je bitno kao i fizicko. Previse mi toga prolazimo i previse smo toga prosli u proteklih nekoliko decenija. Muskarci su posebno osteceni, a sve kupimo u sebe dok ne eksplodiramo. Sami razgovori mogu dosta rijesiti.Haris.ba wrote: ↑13/02/2025 09:26Zato sto te drustvo odmah proskribira kao ludjaka.
Pa kod nas politicari prijete da ce objavljivati medicinske kartone. Nema kod nas nekog postivanja povjerljivosti. Neko poznat dobije rak, nakon prvog pregleda pola grada zna bolje njegov zdravstveni karton nego sam bolesnik.
- skrbavi-admin
#3241 Re: BiH - Crna hronika
Narod se opet bavi posljedicama a ne uzrocima...... a uzroci nas jebu desetinama godina..... "Nek nije mene, nisam ja, nije meni...." i tako dalje
-
#3242 Re: BiH - Crna hronika
Posljedice drustva, socijalnih prilika i ekonomsgo stanja u kojem zivimo a kojeg je proizvela poliika.
-
#3243 Re: BiH - Crna hronika
Ista je prica i sa fizickim zdravljem. Umro neko kazu bio je zdrav, pitas jeli vadio nalaze nije, jeli isao doktoru nije. Ali bio je zdrav jer nista od toga nije radio tj.po njihovom nije bilo potrebe.laik1981 wrote: ↑13/02/2025 09:34Ja na mjesenoj bazi idem jednoj psihotarapeutici. Postoji dosta stvari i emocija koje se nakupe, a koje je tesko sam procesuirati, a koje opet ni najboljem drugu ne mozes reci. Lakse bude. Mentalno zdravlje je bitno kao i fizicko. Previse mi toga prolazimo i previse smo toga prosli u proteklih nekoliko decenija. Muskarci su posebno osteceni, a sve kupimo u sebe dok ne eksplodiramo. Sami razgovori mogu dosta rijesiti.Haris.ba wrote: ↑13/02/2025 09:26Zato sto te drustvo odmah proskribira kao ludjaka.
- vjeshalica
#3244 Re: BiH - Crna hronika
Zato sto to nije mentalitet da bi sebi naudio. Prece je drugome.banjaluka078 wrote: ↑13/02/2025 09:24 Od kompleksaša kretena ne možeš ni otići, očigledno.
.
-
#3245 Re: BiH - Crna hronika
Sve morone koji na ovakvu vijest stave komentar "nije je covjek dzaba ubio, ima tu nesta jos" treba na ispitivanje odvesti. Jebote koji neandertalni nivo moras biti da pravdas ubistvo je tu kao nesto mora biti. Jer on, coek, ne moze od sebe sam to nego mora da pukne a to je zbog zene garant. Znaci ona kriva.
Jebem ti zaostali Afganistan dje ja zivim u pm i kakva bagra ovde ima pravo glasa.
Jebem ti zaostali Afganistan dje ja zivim u pm i kakva bagra ovde ima pravo glasa.
-
#3246 Re: BiH - Crna hronika
Gore od toga je jedino ovo saopstenje politicke kurve nipa.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3247 Re: BiH - Crna hronika
Zena se prije 50-100 godina na ovim prostorima smatralo jos nizim bicem nego danas pa se ovoliki broj femicida nije desavao.escobar__ wrote: ↑13/02/2025 08:44Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
- MarlboroGold
#3248 Re: BiH - Crna hronika
Hendrix wrote: ↑13/02/2025 10:03 Sve morone koji na ovakvu vijest stave komentar "nije je covjek dzaba ubio, ima tu nesta jos" treba na ispitivanje odvesti. Jebote koji neandertalni nivo moras biti da pravdas ubistvo je tu kao nesto mora biti. Jer on, coek, ne moze od sebe sam to nego mora da pukne a to je zbog zene garant. Znaci ona kriva.

Obavezno poslati bar na psiho test.
- enko 1964
#3249 Re: BiH - Crna hronika
Ovo se baš prečesto dešava.
Ovaj skot je davljenjem sopstvenog djeteta zlo podigao na još veći nivo.
Ima li načina da se ovakve stvari spriječe? Ne vjerujem.
Kazne trebaju biti najveće moguće pa ako treba uvesti i smrtnu kaznu ali sumnjam da će to spriječiti ovakva zlodjela.
Ne mogu ni zamisliti šta je u glavama ovih zlikovaca.
Ovaj skot je davljenjem sopstvenog djeteta zlo podigao na još veći nivo.
Ima li načina da se ovakve stvari spriječe? Ne vjerujem.
Kazne trebaju biti najveće moguće pa ako treba uvesti i smrtnu kaznu ali sumnjam da će to spriječiti ovakva zlodjela.
Ne mogu ni zamisliti šta je u glavama ovih zlikovaca.
- petunija
#3250 Re: BiH - Crna hronika
Da je decenijama, kamo lijepe srećebanjaluka078 wrote: ↑13/02/2025 09:24 Od kompleksaša kretena ne možeš ni otići, očigledno.
Za dvije tri god eto ga opet, ako i toliko