BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Manic Psycho

#976 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Manic Psycho »

evo ova nije losa, samo ubacis bosnu u tekst
"U srcu mome samo zivis ti, Bosno moja ljubavi. O tebi sanjam, o tebi pjevam. Samo tebe volim ja"

and

#977 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by and »

Manic Psycho wrote:
bosanski.tornjak wrote:Da se ovako izrazim:koji igrac moze ostat skoncentrisan kad mu 10 milja ljudi pjeva nesto.Evo sjetimo se samo onog Mi Mi Mihrija.Ima sve svoje,a ovo Bosnom behar je glavna udarna "navijacka" meni licno je to smijesno jer nema veze ni sa fudbalom ni sa motivacijom nit nista
pa reci sta drugo da se pjeva, :-)
svi se nesto zale a niko da da konkretan prijedlog
poenta je da kad je 15000 ljudi na tribinama ima da grmi.nije evrovizija da sad moraju neke pjesmice ići.to je i bhf skontao pa sad pokušavaju jednostavnijim pjesmama animirati ostale.
repertoar,pa može i volim te bosno,bosna,imena igrača, bitno je samo da grmi.
hau jes no

#978 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by hau jes no »

kome smeta i pada u depresiju na bosnom behar probeharao nije dobar nikako :D

kako napoletanci pjevaju prije i poslije tradiconalnu a nema veze sa fudbalom :thumbup: da se najezis

vratnik

#979 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by vratnik »

Periodicno ponavljanje tema na podforumu fudbal / nogomet, tako da cu ponoviti ono sto sam napisao prije velikog kraha sax-a prije nekoliko godina: radi se ne samo o tekstu, vec i o energiji koju muzika (u ovom slucaju u sluzbi navijanja) nosi. Da bi se stvorila pozitivna energija, ili energija koja tjera naprijed potrebno je nesto poput muzike za marsiranje. To je vecini, ako nista iz istorije poznato.
To je ono sto se trazi i prilikom navijanja. Luzerski tekst: meneeee zivot razocarao, uz uzasnu muziku je nesto poput demotivirajucih postera. Mars, kao u pjesmi nas stav je super. (dobro, tekst je prekomplikovan).
Eto, nadam se da je sad malo jasnije?
:run:
klixober

#980 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by klixober »

vratnik wrote:Periodicno ponavljanje tema na podforumu fudbal / nogomet, tako da cu ponoviti ono sto sam napisao prije velikog kraha sax-a prije nekoliko godina: radi se ne samo o tekstu, vec i o energiji koju muzika (u ovom slucaju u sluzbi navijanja) nosi. Da bi se stvorila pozitivna energija, ili energija koja tjera naprijed potrebno je nesto poput muzike za marsiranje. To je vecini, ako nista iz istorije poznato.
To je ono sto se trazi i prilikom navijanja. Luzerski tekst: meneeee zivot razocarao, uz uzasnu muziku je nesto poput demotivirajucih postera. Mars, kao u pjesmi nas stav je super. (dobro, tekst je prekomplikovan).
to.
just principe

#981 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by just principe »

p206

#982 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by p206 »

Bosno moja divna mila
lijepa gizdava
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj

ma ima da ori... pustite se Dine Merlina i razočarenja

ako išta u Bosni valja i na daleko se cijeni to je sevdalinka
5 0 5

#983 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by 5 0 5 »

vratnik wrote:Mars, kao u pjesmi nas stav je super. (dobro, tekst je prekomplikovan).
onda nervozni postar "hej bosno bosno rosna" :-) izvini. nisam mogao odoljeti. (slazem se s tobom)
alenthekiller

#984 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by alenthekiller »

Bubalo1 wrote:Moze onda i ova ? :D

vjeruj mi kad je Enes bio u Zenici protiv portugala da je dio tribine koji ga je vidio ovo pjevao. On ih vodio :lol:
A dajte ljudi, clan sam BHF-a, 3 godine utakmice nisam propustio. Niko ne pjeva sa nama. Niko nece da se potrudi. Kospicari sa zapada gledaju utakmicu. Ono malo oko nas pjeva nesto deseto pa sve usere. A kad krene ono ko ne skaci mrzi bosnu, svi skacu fol i grle se, ili ono kad se doziva zapad, istok i sjever pa cijeli stadion. Tad svi ucestvuju, ostalo... ma kakvi. Hoce svi belaja i baklji, a niko ziv ne smije uzeti baklju u ruke kad je utakmica. I onda ima kodeks ponasanja za vrijeme utakmice kako se mora ponasati, niko nece aaa nema adrenalina, marisanja ovo ono. Smijesno. Nikad nisam ikoga udario od navijaca, ali sam primio flasu u glavu od albanaca kada su se vracali i sa njihovim busem sam se mimoisao i primio. Robijasi me ganjali po Zenici jer to rivalstvo svako zna. Par puta pendrek primio od kornjaca.
Ko hoce toga mangupisanja, izvolite sa bar salom Sarajeva prosetajte Zenicom, lagano u Blatusu. Pa kad prezivis, i ako prezivis, imaces materijala za prosipanje uz kafu. I ovaj neki sto pise da se izbace cetnici iz teksta. Ja licno nemam nista protiv Srba, postujem ih. Ali cetnike, ne volim. To su oni zadrti primitivci. I vecu mrznju prema nama imaju srbi iz RS-a nego svi zajedno iz Srbije. Kad se igralo na marakani SCG protiv BiH i kad su nas kamenovali, prvi su srbi dosli, oni pravi i pomogli nam. Vode nam donosili. Pogledaj na koncertu Dine Merlina 20 hiljada Srba pjeva jel sarajevo gdje je nekad bilo i bosnom behar probeharao. Jedno je Srbin, a jedno cetnik. Ne volim ovo da pisem ali morao sam kad sam vidio svasta na ovoj temi...
Edin H.

#985 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Edin H. »

Vidi se da je slabo ko od vas isao po gostovanjima.
BHF ima pjesama koliko hocete, uostalom vec sam ranije postavio link. Te se pjesme i mogu donekle forsirati na manje posjecenim gostovanjima, recimo u Litvaniji. Medjutim na utakmicama masovno posjecenim od nasih gradjana na privremenom radu u inozemstvu, to je prosto nemoguce, iako se BHF trudi da postavi ljude da vode navijanje na razlicitim dijelovima stadiona, medju nasim navijacima. Problem je struktura, koja uostalom odslikava vecinsku strukturu naseg stanovnistva (ono kao prije kada odes u JNA), a to su mahom ljudi koji prije rata mozda ni na televiziji nisu vidjeli utakmicu, a kamoli gledali uzivo na stadionu. Ljudi dolaze iz raznih pobuda, recimo da bi se druzili i opustili u drustvu nocnih dama. Familirajniji pojedinci ili oni koji imaju strozije supruge, u narodu poznatije kao rospije, vide utakmicu kao dobru priliku da odvedu porodicu, ukljucujuci supruge i klince, na turisticko putovanje koje ukljucuje posjetu utakmici. Povrh toga dodju pojedinci (lafo fudbalski znalci) koji su tu da gledaju utakmicu (mislim halo, ako hoces da gledas utakmicu, pa mogao si i kod kuce ostati i gledati na televiziji. a ne bez veze cifru se zavaljivati). Stoga BHF se mora vracati na ove vecini srcu prirasle zvuke, poput djevojke koja mirise na behar (nije precizirano o kome se parfemu radi), frajer iz BiH, kratak sa lovom, pa ga izlevatila i slicno...al' dobro bar se covjek posteno i lijepo isplace.

Stoga ipak najvise su mi prirasli srcu internet navijaci koji su ponovo omogucili da Edinu Dzeki uputim iskrene cestitke na izboru najboljeg igraca utakmice u surovoj konkurenciji, po izboru posjetitelja portala goal.com :dance:

http://www.goal.com/en/match/77009/bosn ... zil/report
vratnik

#986 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by vratnik »

:roll:
:D
bas sam digitalni djuturum. Mrzim cetnike, ali necu da ih spominjem u pjesmama, pa makar se i o pogrdnom tekstu radilo. Ali nema potrebe da razgovor ide u tom pravcu.
Kazem, ovo je tema koja se ponavlja na ovom, i svim bh forumima. Ja samo govorim, kao neko ko voli muziku, i ponekad zaluta na utakmice, da postoje pjesme i ritmovi koji "ubijaju", a isto tako postoje neki koji "ubijaju u pojam".
Da sam fudbaler, ubilo bi me u pojam da cujem: mene zivot razocarao. Ja uzdisem..
Samo fali: ja izdisem.
A ova pjesma gore, Bosno moja, lijepa gizdava.. Pa ovo bi se moglo sprovesti u djelo ako najmanje 5000 ljudi bude redovno dolazilo na probe, te da tribine podijelimo po glasovima: bas, tenor, alt, sopran.. Prekomplikovano.
Mora biti kratko i efektno.
bosanski.tornjak

#987 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by bosanski.tornjak »

AAAAAAAAjmooooooo jurisssssssssssssss ubiiiiiiiiiiiiiii :lol:
oridjidji

#988 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by oridjidji »

komeba wrote:
oridjidji wrote:Vi raspravaljate ko da ste nekada vodili navijanje :D
Opušteno ljudi...
Navijao da, vodio...teško reći. Ali sam zato igrao i znam kad bih ovu pjesmu čuo sa terena, došlo bi mi da se pokupim u svlačionicu.
E vidiš odrastao sam među rajom i pitara i manijaka kojima su te dvije boje svete i koji i danas redovno prate utakmice svojih klubova. Neki su od njih bili vođe na jugu i danas su lojalni svome Želji toliko da graniči sa ludošču, to više nije fanatičnost, već njihov stil života. Mene je još 2005 predstalo zanimati domaće prvenstvo jer nisam ljubitelj gledanja nekvalitetnog fudbala, malo i zbog moga sazrijevanja koje me je odvelo na neku miroljubiviju stranu. Mada su me kao klinju pitara vrlo rano vodili na utakmice Želje, jbg kud i raja tu i ja. Previše sam puta bio na utakmicama Želje, a bogme i Sarajeva. Nikada na utakmici nisam uspio ostati svoj. Međutim uvijek sam se mogao nasekirati radi loše igre koju na terenu vidim. Na svim utakmicama koje sam pogledao, ja sam bio navijač koji nije štedio glas ni živaca. Masa zna da povuce. Jednom je nas 10-tak navijača (mahom moja raja iz srednje pitari) na sjeveru cijelo poluvrijeme protiv Bešiktaša navijalo iako nismo imali razloga za to ostatak tribine je šutio, na kraju Džine vrišti, pokazuje na nas i govori ovako se navija i pali sjever do usijanja iako je rezultat na semaforu bio 5-0. Na kraju igrači dobijaju zasluženi aplauz iako su izgubili i još žešču pjesmu. I to koju smo pjesmu pjevali OOOOO volim te Sarajevo, NANANANA grmi sa sjevera i tako je svo vrijeme vrtili u krug :D

Nebitno je nekada šta pjevate, bitno je podići ekipu. Mi imamo dobru posječenost na utakmicama reprezentacije, ali nemamo organizovanu tribinu. Protiv Danske na jugu fanatikosi. Daje go Jorgensen, jug zamro, jedan glas se čuje i to MOJ, jebem majku tribini, fanatikosima, svima , navijajte nisu umrli ako su go primili. Vrištim. Samo čekam kada ću se s nekim pobiti koliko me taj muk iznerviro ( teško je biti svoj kada bodriš reprezentaciju svoje zemlje) i onda opet malo dobre volje pojedinaca oko mene ponese tribinu da navija ponovo...

Mi nekoristimo našu masu na utakmicama. Bio sam u Zenici, mnogima su utakmice reprezentacije samo ekskurzija, ništa više. Navijanje nije ni približno dobro, kako ono može biti.

Najbolju organizaciju navijanja je imao jug još davne 2002/2003 godine barem onda kada sam ja hodao po tekmama. Nema različitih pjesama na tribinama, kao recimo na Koševu sjever pjeva jedno, istok drugo. U sredini stoji vođa, desetak navijača na ogradama i kada krene pjesma duž cijele tribine svi pjevaju isto. Nama fali to što niko ne predvodi zajedničko navijanje. Mi smo najbolje navijanje imali onda u Belgiji, ali tada su svi djelili tribinu sa fanatikosima, pa je navijanje bilo lakše organizovati. Ali tako bi nekada u Zenici ili na Koševu volio vidjeti fanatikose, na ogradama svih tribina i da predvode navijanje jednim glasom pjevajući makar i truhlu Bosnom behar probeharao iako je iz dna duše mrzim čuti na tribini. Fanatikosi imaju dosta dobrih pjesama, sposobni su takvo sto organizovati i napraviti još jednu ekstra stvar nakon onog kortea u Parizu.
bingov buraz

#989 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by bingov buraz »

Nisam u toku,koja je fora sa Jasminom Duvnjakom?

Mene je najvisa zivcirala kamera,imao sam osjecaj da je zakacena na jarbol negdje na parkingu stadiona 200 metara zracne linije od terena :oops:

I za kraj slika Neymara u prodoru

Image
just principe

#990 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by just principe »

bolji bi nam bilo da poradimo na ponasanju pojedinaca nego oko toga ste ce se pjevati.Mislim, ovo nam bas nije bilo potrebno u prijateljskom susretu a jos manje brazilcima, pa i ono zvizdanje Runiju. al hajd :roll:

http://reprezentacija.ba/top-vijest/638 ... teren.html
klixober

#991 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by klixober »

bingov buraz wrote:Nisam u toku,koja je fora sa Jasminom Duvnjakom?
Ovaj sa šalom. Tek nakon utakmice je jasno koliko ih je zadever'o :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#992 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Velkoski »

... :lol:
bingov buraz

#993 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by bingov buraz »

komeba wrote:
bingov buraz wrote:Nisam u toku,koja je fora sa Jasminom Duvnjakom?
Ovaj sa šalom. Tek nakon utakmice je jasno koliko ih je zadever'o :D
Image
vratnik

#994 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by vratnik »

just principe wrote:bolji bi nam bilo da poradimo na ponasanju pojedinaca nego oko toga ste ce se pjevati.Mislim, ovo nam bas nije bilo potrebno u prijateljskom susretu a jos manje brazilcima, pa i ono zvizdanje Runiju. al hajd :roll:

To je bio razlog zasto napisah onaj uvodni post. Seljakluk, krkanluk.. Prosto mi nije jasno otkud onolika kolicina negativne energije. Haj da je jedan toliko pijan, ili deset krkana koji piju a ne podnose. Ali kolektivno brukanje. A prijateljska s Brazilom!! Umjesto nasmjesenih lica i gole koze, mi zvizdimo kao da je baraz s Portugalom. :-)
bosanski.tornjak

#995 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by bosanski.tornjak »

Moze pricati ko sta hoce ipak mjesto rodjenja igra veliku ulogu u ponasanju pojedinaca.Ne ponasa se isto rodjeni Sarajlija i neko ko je rodjen iza 7 brda bez obzira u koju drzavu odseli.A na vecini utakmica repke redovni psovaci su oni sto furaju pOvlaku i slicno.
U sustini pojedinci su obrukali cijelu drzavu.Nece pisat nigdje Hamo Hamic gadjao Neymara nego bosanci upaljacima i zvizducima ispratili peterostruke svijetske prvake
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#996 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Entropio »

komeba wrote:Ovaj sa šalom. Tek nakon utakmice je jasno koliko ih je zadever'o :D
Jučer sam plak'o od smijeha kad sam ovo gledao, a evo sad opet. :lol:

Ovaj Duvnjak nešto pokuša da kaže, a ovaj snimatelj ga ušuti. :lol:

Image
samo_ti

#997 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by samo_ti »

Cestitke momcima na koreografiji na pocetku tekme, fino je bilo vidjeti onoliki broj ljiljanki :thumbup:
Creasy

#998 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Creasy »

just principe wrote:bolji bi nam bilo da poradimo na ponasanju pojedinaca nego oko toga ste ce se pjevati.Mislim, ovo nam bas nije bilo potrebno u prijateljskom susretu a jos manje brazilcima, pa i ono zvizdanje Runiju. al hajd :roll:

Ne moze se poraditi na ponasanju pojedinaca jer je takvih krkana bar 30% navijaca BiH, skoro pa na svakoj utakmici. Dakle, to nisu pojedinci vec poprilicna masa. Treba prihvatiti cinjenicu da smo primitivan narod, tako da zvizdanje himnoj bilo koje reprezentacije na svijetu i ne treba da cudi.
Baudelaire

#999 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Baudelaire »

bosanski.tornjak wrote:Moze pricati ko sta hoce ipak mjesto rodjenja igra veliku ulogu u ponasanju pojedinaca.Ne ponasa se isto rodjeni Sarajlija i neko ko je rodjen iza 7 brda bez obzira u koju drzavu odseli.A na vecini utakmica repke redovni psovaci su oni sto furaju pOvlaku i slicno.
U sustini pojedinci su obrukali cijelu drzavu.Nece pisat nigdje Hamo Hamic gadjao Neymara nego bosanci upaljacima i zvizducima ispratili peterostruke svijetske prvake
A kako možeš nešto takvo tvrditi? Pa ja znam more Sarajlija koji su pojam papanluka i seljakluka. I more ljudi izvan Sarajeva također. Nije Sarajevo uopšte mjerilo neke urbane kulture, niti je generalno mjesto rođenja odraz kulture.
Rob_Atl

#1000 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Rob_Atl »

i gdje su sad oni sto su najavljivali po 5-0- 6-0, 7-1 za brazil?? Sta vam je ljudi, znamo i mi igrati fudbal nismo iz neke vukojebine sisli, cak smo ih i mogli dobiti da su nasi momci bili precizniji, al' sta je tu je, treba Isrku i Meksiko dobiti i idemo medju top 15, mislim da bi bila jedina reprezentacija koja je ikad bila medju prvih 15, a da nikad nije bila na nekom takmicenju :D
Locked