Sve kontam necu da se ukljucujem , ali evo moram malo.
Ko bi mogao povesti navijacku pjesmu? Pa recimo BHF je organizovana skupina navijaca, imaju tu i ta BH Legija, Belaj Boys itd. itd... ali realno gledajuci BHF je najorganizovanija skupina koja prati reprezentaciju.
Znaci, oni bi trebali poceti to neko navijanje..ali kao sto na utakmicama primjeti, ono kada pjevaju neku osmisljenu pjesmu, koja barem djeluje na nesto navijacki, dobiju u najvecem broju slucajeva bojkot od vEcine stadiona, tj. samo ih ne podrze u tome i gotovo.
Na koje se pjesme jedino pale ovih ostalih 90% navijaca reprezentacije , pa to je ono Bosna, Bosna... Bosna je sampion (sto je jos smijesnija pjesma), Bosnom behar probeharao i eto eventualno jos naprijed Bosna ale ale ale...i to je to.
Par puta su raja, cak i na ovom forumu, osudjivali ove iz BHF-a jer su u nekim utakmicama zanemarili pokusaj animiranja ostatka stadiona..i ljudi su furali svoje navijacke pjesme, i naravno 90% stadiona im se nije prikljucivao. E onda su bili BHF dijasporci koje boli briga za sve, ljudi kojima nije stalo do atmosfere nego do samopromocije bla bla bla..uglavnom su osudjivani.
Onda kada BHF odluci da pokusaju aktivirati sve tribine, e onda taj BHF i pokrene ovih 4-5 pjesama na koje samo i iskljucivo odreaguje masa.
E sada, dal' je do BHF-a ili do 90% drugih navijaca koji dolaze na utakmice a, navijaju samo i iskljucivo ovoh 5-6 pjesaam ...pa ja mislim da je do ovih drugih. Kako ih pokrenuti kada te uvijek i uvijek bojkotuju cim to nije ovih 5-6 pjesama..je ne znam.
Mozda se i ne mogu pokrenuti uopste. Jer to je simpatizerska publika, naljutio se neko ili ne, kojima nije u krvi nacin bodrenja kojeg prezentuje i forsira bilo koja organizovana skupina i to je jednostavno tako.