a sto ti to spominjes odma ko kontra argument evo ja cu reci da je to nacionalizam i fasizam hoces ti reci isto za za ovaj slucaj sa grbom?Plavih_11 wrote:Paljenje ZVANICNE zastave jedne drzave ne spominjes!! Gorila je u Nisu zastava BiH. Jeli ih neko prozvao ovim imenima gore? Njihovi navijaci su radili PUUUNO gore stvari nego sto je ono probijanje sluzbenog grba njihove drzave. Od transparenata podrske ratnim zlocincima do pjevanja istim. Grobarima je nedavno odaslana prijetnja iz UEFE da ce ih kazniti isklucenjem ako nastave sa izlaganjem transparenata sa likom RATNOG ZLOCINCA Radovana Karadzica!! Ma ne, oni su cvjecke ...paja_patak wrote:ja sta su nego nacionalist sta je sa onim transparentom na utakmici gdje neki seljak na konju probada sluzbeni grb jednog naroda da je to uradjeno u Srbiji kakve li bi vase reakcije bile na to siguran sam cetnici, fasisti, zlocinci ali kad to bhf uradi to nije nacionalizam...BSn wrote:Jest' da se na slazem sa BHF-om u "milion" stvari, al' nazvati ih nacionalistima, e to mi se cini malo pretjeranim.
Nego, ode ova tema skroz u off topic.To su oni isti navijaci sto su na rukometnoj utakmici u Nisu skoro pola utakmice pjevali "ubij turcina" i sto su stavili transparent "Jedan narod - jedna drzava". Ili nisu to isti ..
BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
paja_patak
#926 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
-
mostarac
#927 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.Plavih_11 wrote:Paljenje ZVANICNE zastave jedne drzave ne spominjes!! Gorila je u Nisu zastava BiH. Jeli ih neko prozvao ovim imenima gore? Njihovi navijaci su radili PUUUNO gore stvari nego sto je ono probijanje sluzbenog grba njihove drzave. Od transparenata podrske ratnim zlocincima do pjevanja istim. Grobarima je nedavno odaslana prijetnja iz UEFE da ce ih kazniti isklucenjem ako nastave sa izlaganjem transparenata sa likom RATNOG ZLOCINCA Radovana Karadzica!! Ma ne, oni su cvjecke ...paja_patak wrote:ja sta su nego nacionalist sta je sa onim transparentom na utakmici gdje neki seljak na konju probada sluzbeni grb jednog naroda da je to uradjeno u Srbiji kakve li bi vase reakcije bile na to siguran sam cetnici, fasisti, zlocinci ali kad to bhf uradi to nije nacionalizam...BSn wrote:Jest' da se na slazem sa BHF-om u "milion" stvari, al' nazvati ih nacionalistima, e to mi se cini malo pretjeranim.
Nego, ode ova tema skroz u off topic.To su oni isti navijaci sto su na rukometnoj utakmici u Nisu skoro pola utakmice pjevali "ubij turcina" i sto su stavili transparent "Jedan narod - jedna drzava". Ili nisu to isti ..
Nisu strane iste, al ni maslo s druge strane nije za ramazana.
I sto se tice paljenja zastave bilo koje drzave, to je vandalski i necivilizovan cin, al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? Himnu ne mozes zapaliti, al je mozes oskrnaviti zvizdukom, okretanjem guzice ili pjevanjem druge pjesme.
- samo_ti
#928 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
BHF do groba
crknite dusmani
i šakama i srcima , za tebe se borim JA , niko te ne dira , draga moja JEDINA
-
Paco
#929 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Odoste vi na rukomet
A porediti nacionaliste i njihova (ne)djela na bilo kojoj strani nema smisla. Nacionalistima je zajednicko bas to sto su nacionalisti i kao takvima ne trudite se da im pronadjete opravdanje. Bezze trosite prostor na forumu
A porediti nacionaliste i njihova (ne)djela na bilo kojoj strani nema smisla. Nacionalistima je zajednicko bas to sto su nacionalisti i kao takvima ne trudite se da im pronadjete opravdanje. Bezze trosite prostor na forumu
-
Paco
#930 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
samo_ti wrote:BHF do grobacrknite dusmani
![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#931 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Odosmo na rukomet mada je opet povezano sa navijacima .. Nema veze, necu dalje .. 
-
Ripicipi
#932 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Je l' moguce da si postavio ovakvo pitanjemostarac wrote:
Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.
I sto se tice paljenja zastave bilo koje drzave, to je vandalski i necivilizovan cin, al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? Himnu ne mozes zapaliti, al je mozes oskrnaviti zvizdukom, okretanjem guzice ili pjevanjem druge pjesme.
Niko ne zvizdi na nasu himnu, nekima himna smeta jer vole ovu zemlju i zele NORMALNU himnu, a ne "animal house" himnu, a ti sto pale tu istu zastavu, ne zele neku bolju, zajednicku, nego zele da te(ove) zastave, himne i zemlje uopste NEMA...
Jednostavno te dvije stvari ne mozes uopste porediti...
I Barbarez nije Srbin nego Hrvat, sto naravno ne umanjuje primitivno skandiranje na toj utakmici
Last edited by Ripicipi on 07/04/2009 12:30, edited 3 times in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#933 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
"al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "mostarac wrote:Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.Plavih_11 wrote:
Paljenje ZVANICNE zastave jedne drzave ne spominjes!! Gorila je u Nisu zastava BiH. Jeli ih neko prozvao ovim imenima gore? Njihovi navijaci su radili PUUUNO gore stvari nego sto je ono probijanje sluzbenog grba njihove drzave. Od transparenata podrske ratnim zlocincima do pjevanja istim. Grobarima je nedavno odaslana prijetnja iz UEFE da ce ih kazniti isklucenjem ako nastave sa izlaganjem transparenata sa likom RATNOG ZLOCINCA Radovana Karadzica!! Ma ne, oni su cvjecke ...To su oni isti navijaci sto su na rukometnoj utakmici u Nisu skoro pola utakmice pjevali "ubij turcina" i sto su stavili transparent "Jedan narod - jedna drzava". Ili nisu to isti ..
Hajde mi nadji prvo gdje sam ja ispoljavao misljenje o himni i njenom tekstu i sta mislim uopste o tome. Onda cemo nastaviti sa pricom ... !!
-
paja_patak
#934 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
zato sto ta himna jedna si jedina nije sluzbena himna BiH ta himna je stvar proslosti to je isto ko da bi sad ja dosao na utakmicu bih i pjevao hej slaveni jer ova sadasnja nema tekstaPlavih_11 wrote:"al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "mostarac wrote:Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.Plavih_11 wrote:
Paljenje ZVANICNE zastave jedne drzave ne spominjes!! Gorila je u Nisu zastava BiH. Jeli ih neko prozvao ovim imenima gore? Njihovi navijaci su radili PUUUNO gore stvari nego sto je ono probijanje sluzbenog grba njihove drzave. Od transparenata podrske ratnim zlocincima do pjevanja istim. Grobarima je nedavno odaslana prijetnja iz UEFE da ce ih kazniti isklucenjem ako nastave sa izlaganjem transparenata sa likom RATNOG ZLOCINCA Radovana Karadzica!! Ma ne, oni su cvjecke ...To su oni isti navijaci sto su na rukometnoj utakmici u Nisu skoro pola utakmice pjevali "ubij turcina" i sto su stavili transparent "Jedan narod - jedna drzava". Ili nisu to isti ..
Hajde mi nadji prvo gdje sam ja ispoljavao misljenje o himni i njenom tekstu i sta mislim uopste o tome. Onda cemo nastaviti sa pricom ... !!
-
mostarac
#935 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Sad mozemo govoriti o tome ko je vise oskrnavio nesto, al cinjenica i fakat je da pjevanje Jedna si jedina dok svira himna ove drzave je nepostivanje himne, njeno skrnavljenje a samim time i nepostivanje drzave Bosne i Hercegovine. kad tu drzavu ne postuju oni koji je vole ili se udaraju u prsa da je vole, sta onda ocekivati od primitivnog seljacine sa sajkacom i kokardom na njoj u narodu poznatijeg pod nazivom cetnik.potres_mozga wrote:mostarac wrote:
Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.
I sto se tice paljenja zastave bilo koje drzave, to je vandalski i necivilizovan cin, al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? Himnu ne mozes zapaliti, al je mozes oskrnaviti zvizdukom, okretanjem guzice ili pjevanjem druge pjesme.![]()
Je l' moguce da si postavio ovakvo pitanje![]()
![]()
![]()
Niko ne zvizdi na nasu himnu, nekima himna smeta jer vole ovu zemlju i zele NORMALNU himnu, a ne "animal house" himnu, a ti sto pale tu istu zastavu, ne zele neku bolju, zajednicku, nego zele da te(ove) zastave i zemlje uopste NEMA...
Jednostavno te dvije stvari ne mozes uopste porediti...
Znaci svaki put kad svira himna ove zemlje, a sa tribina se cuje jedna si jedina u toku izvodjenja himne diretkno su se na zemlju i drzavu posrali oni koji je vole. Ako ne shvatas zasto je to tako, onda ti ja ne mogu pomoci. Na kraju krajeva himnu jedna si jedina ne priznaje skoro 2/3 drzave, a i oni u njoj zive, a nije da Hrvati u Hercegovini nisu navijali za Dzeku, Misketa i ekipu u ove dvije utakmice. Mi treba da gradimo multinacionalnu drzavu, a ne drzavu po volji jednog naroda. Jedna si jedina priznaje samo jedan narod, svidjalo se to meni, tebi, petom, desetom ili ne svidjalo. Jedna si jedina ima odlicne rijeci, al ima problem, a to je da je ne priznaje pola stanovnistva drzave. Shvatas ti vec sta ja hocu da kazem. Znaci ako Bosanci i Hercegovci ne postuju svoju himnu onda sta ocekivati od onih koji mrze ovu zemlju. Ja od cetnika ocekujem da zapali zastavu BiH, jer to je njemu u mentalnom sklopu i njegovom odgoju i to me ne cudi uopste, al ne ocekujem od nekoga ko je Bosanac ili Hercegovac da on skrnavi simbole ove drzave, a uz zastavu himna je najveci simbol jedne zemlje.
-
mostarac
#936 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
pa kad mi ne postujemo sebe kako ocekivati da nas postuje neki cetnik koji patoloski mrzi sve sto podsjeca na drzavnost Bosne. Ja se tom cetniku ne cudim, jer je on odgojen da mrzi, al se Bosancu cudim da ne postuje svoju himnu, a samim time i drzavu.Plavih_11 wrote:"al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "mostarac wrote:Ja mislim da to ovdje niko ne spori, al ako cemo posteno, utakmica BiH - Srbija, kvalifikacije za SP 2006., Kosevo, kapiten reprezentacije Sergej Barbarez, Srbin, cijeli stadion se dere Ubij, zakolji da Srbin ne postoji.Plavih_11 wrote:
To je smisao mog posta.
- Charuga
- Globalni moderator
#937 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Vidi ovoga ...paja_patak wrote:zato sto ta himna jedna si jedina nije sluzbena himna BiH ta himna je stvar proslosti to je isto ko da bi sad ja dosao na utakmicu bih i pjevao hej slaveni jer ova sadasnja nema tekstaPlavih_11 wrote: "al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "
- Charuga
- Globalni moderator
#938 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Sve je to odlicno ALI kako znas koje je moje misljenje o tome?? Ja te to pitam posto si mi postavio ono gore pitanje ... Zasto ja mislim da je ono pjevanje stare himne manje vandalski cin od paljenaj zastave? Kako znas sta ja mislim? O tome ti pricam ...mostarac wrote:pa kad mi ne postujemo sebe kako ocekivati da nas postuje neki cetnik koji patoloski mrzi sve sto podsjeca na drzavnost Bosne. Ja se tom cetniku ne cudim, jer je on odgojen da mrzi, al se Bosancu cudim da ne postuje svoju himnu, a samim time i drzavu.Plavih_11 wrote:
"al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "
To je smisao mog posta.
-
mostarac
#939 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
bola napisao sam ti gore. Nemam ja sta trazit. Nema to veze sa tobom, nego sa tvojom konstatacijom jao zapalili nam cetnici zastavu u nisu i ti se cudis. a ne cudis se nama i himni i to je meni bilo cudno da postavljas pitanje kako jedan cetnik moze zapalit nasu zastavu, kao da se toga nismo nagledali, a ne postavljas pitanje za jedna si jedina iz utakmice u utakmicu. To mene apsolutno ne cudi sto su uradili, cak me uopste i ne nervira, jer znam od koga dolazi i ocekujem da takav mentalni sklop to uradi, a nastavak je uslijedio kao nesto sto se nadovezuje na temu i nema veze sa tobom, al ima sa svima nama, a to je ono sto me vise nervira jer mi koji bi trebali da postujemo to sve i od kojih se to ocekuje, to ne radimo. Nema veze sa tobom, al se prirodno nadovezalo.Plavih_11 wrote:Vidi ovoga ...paja_patak wrote:zato sto ta himna jedna si jedina nije sluzbena himna BiH ta himna je stvar proslosti to je isto ko da bi sad ja dosao na utakmicu bih i pjevao hej slaveni jer ova sadasnja nema tekstaPlavih_11 wrote: "al hajdemo ovako, zasto ti mislis da je pjevanje Jedna si jedina, dok svira Intermezzo, kao ZVANICNA himna ove drzave, manje vandalski cin od paljenja zastave te iste drzave? "
Hajde mi nadji prvo gdje sam ja ispoljavao misljenje o himni i njenom tekstu i sta mislim uopste o tome. Onda cemo nastaviti sa pricom ... !!![]()
. Hajde pomozi mostarcu da nadje gdje sam ja na forumu pisao o himni i jeli u redu sto se pjeva ona "Jedna si jedina" pa onda repliciraj na moje postove o himni ..
-
Ripicipi
#940 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@mostarac
Hajd ti meni ono iskreno reci bi l' se na nasu himnu uopste i ustalo u Z.Mostaru, ne sumnjam u to da bi bila izvizdana??
Ne mozes pored takvog fasizma, "krivca" traziti u ljudima koji STVARNO vole ovu zemlju
Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji vole ovu zemlju ce sigurno kad-tad poceti pjevati zvanicnu himu i nosati zvanicne zastave(nosaju ih i sada), ali "ostali" tesko, ili prije receno NIKAD..
Ne zbog Bosnjaka, nego zbog drugih ideala...
Hajd ti meni ono iskreno reci bi l' se na nasu himnu uopste i ustalo u Z.Mostaru, ne sumnjam u to da bi bila izvizdana??
Ne mozes pored takvog fasizma, "krivca" traziti u ljudima koji STVARNO vole ovu zemlju
Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji vole ovu zemlju ce sigurno kad-tad poceti pjevati zvanicnu himu i nosati zvanicne zastave(nosaju ih i sada), ali "ostali" tesko, ili prije receno NIKAD..
Last edited by Ripicipi on 07/04/2009 12:59, edited 4 times in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#941 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
A j.bote, ja u drvo ti u klin!!mostarac wrote:bola napisao sam ti gore. Nemam ja sta trazit. Nema to veze sa tobom, nego sa tvojom konstatacijom jao zapalili nam cetnici zastavu u nisu i ti se cudis. a ne cudis se nama i himni i to je meni bilo cudno da postavljas pitanje kako jedan cetnik moze zapalit nasu zastavu, kao da se toga nismo nagledali, a ne postavljas pitanje za jedna si jedina iz utakmice u utakmicu. To mene apsolutno ne cudi sto su uradili, cak me uopste i ne nervira, jer znam od koga dolazi i ocekujem da takav mentalni sklop to uradi, a nastavak je uslijedio kao nesto sto se nadovezuje na temu i nema veze sa tobom, al ima sa svima nama, a to je ono sto me vise nervira jer mi koji bi trebali da postujemo to sve i od kojih se to ocekuje, to ne radimo. Nema veze sa tobom, al se prirodno nadovezalo.Plavih_11 wrote: Vidi ovoga ...![]()
. Hajde pomozi mostarcu da nadje gdje sam ja na forumu pisao o himni i jeli u redu sto se pjeva ona "Jedna si jedina" pa onda repliciraj na moje postove o himni ..
Ko se bolan cudi sto su nam zapalili zastavu u Nisu?? Ja samo kazem patku da to nigdje nije spomenuo. Nije meni 12 i nisam juce dosao iz Zimbabvea pa da ne znam kako je i sta je.
Ko je postavio jadan nebio pitanje kakonam u Nisu mogu zapaliti nasu zastavu?? Sta lupas ti? Gdje sam ja to postavio? To je samo KONSTANTACIJA!!!
Samo sam ti lijepo rekao da mi ne ubacujes nesto sto nisam rekao i da onda to kao komentarises. Mani me se sa tim .. Lijepo citiras moj post pa komentarises ono napisano a ne nesto sto imas u glavi da kazes opletes po mom postu ...
-
mostarac
#942 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
naravno da bi je izvizdali jbt. Nisam lud, al nisam bas siguran da bi je za deset godina izvizdali, a da je ne bi izvizdali onda oni koji vole ovu zemlju treba da rade ono sto valja i ono sto nece da udaljava nego sto ce da zblizava. Ja ti garantujem zivotom da sa zastavom BiH ogrnut mozes proci u podne u ponoca zap. mostarom i da ti niko nece nista jer to sam i sam cinio, al prodji sa ljiljanima nakon 10 metara ces biti sretan ako prodjes samo sa degenekom. Nadam se da shvatas sta pokusavam da kazem.potres_mozga wrote:@mostarac
Ne mozes pored takvog fasizma, "krivca" traziti u ljudima koji STVARNO vole ovu zemlju![]()
Bosnjaci, Srbi i Hrvati i ostali koji vole ovu zemlju ce sigurno kad-tad poceti pjevati zvanicnu himu i nosati zvanicne zastave(nosaju ih i sada), ali "ostali" tesko, ili prije receno NIKAD..
Ja samo pokusavam reci da mene ne cudi kad cetnik skrnavi simbole ove zemlje jer ja to od cetnika ocekujem jer inace ne bi bio cetnik, al me cudi kad to rade oni koji vole ovu zemlju.
-
mostarac
#943 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nigdje ti nisam ubacio da si rekao nesto sto nisi, al sam komentarisao ono sto si napisaoPlavih_11 wrote:A j.bote, ja u drvo ti u klin!!mostarac wrote:bola napisao sam ti gore. Nemam ja sta trazit. Nema to veze sa tobom, nego sa tvojom konstatacijom jao zapalili nam cetnici zastavu u nisu i ti se cudis. a ne cudis se nama i himni i to je meni bilo cudno da postavljas pitanje kako jedan cetnik moze zapalit nasu zastavu, kao da se toga nismo nagledali, a ne postavljas pitanje za jedna si jedina iz utakmice u utakmicu. To mene apsolutno ne cudi sto su uradili, cak me uopste i ne nervira, jer znam od koga dolazi i ocekujem da takav mentalni sklop to uradi, a nastavak je uslijedio kao nesto sto se nadovezuje na temu i nema veze sa tobom, al ima sa svima nama, a to je ono sto me vise nervira jer mi koji bi trebali da postujemo to sve i od kojih se to ocekuje, to ne radimo. Nema veze sa tobom, al se prirodno nadovezalo.Plavih_11 wrote: Vidi ovoga ...![]()
Ko se bolan cudi sto su nam zapalili zastavu u Nisu?? Ja samo kazem patku da to nigdje nije spomenuo. Nije meni 12 i nisam juce dosao iz Zimbabvea pa da ne znam kako je i sta je.
Ko je postavio jadan nebio pitanje kakonam u Nisu mogu zapaliti nasu zastavu?? Sta lupas ti? Gdje sam ja to postavio? To je samo KONSTANTACIJA!!!
Samo sam ti lijepo rekao da mi ne ubacujes nesto sto nisam rekao i da onda to kao komentarises. Mani me se sa tim .. Lijepo citiras moj post pa komentarises ono napisano a ne nesto sto imas u glavi da kazes opletes po mom postu ...
- Charuga
- Globalni moderator
#944 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@mostarac
Šahu, kralju, care ... Pogledaj ono boldirano plavim slovima! E to si mi ubacio da sam ja rekao i da sam se ja cudio a gle cuda, nigdje nisam ..
Šahu, kralju, care ... Pogledaj ono boldirano plavim slovima! E to si mi ubacio da sam ja rekao i da sam se ja cudio a gle cuda, nigdje nisam ..
-
mostarac
#945 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Haj dobro nije vrat nego sija fakat
- Charuga
- Globalni moderator
#946 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ni jedno ni drugo. Ja se NISAM cudio paljenju i nije me to iznenadilo nimalo.mostarac wrote:Haj dobro nije vrat nego sija fakat
-
Ripicipi
#947 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@mostarac
Meni je najbolji jaran Hrvat (navija samo za BiH), ja nemam apsolutno nista ni protiv jednih, ni protiv drugih, ali postaje izlizana prica da hrvati i srbi ne vole i ne navijaju za ovu zemlju zbog ponasanja bosanjaka. Ja vjerujem da vama smeta zastava sa ljiljanima itd, ali vas kao i srbe NISTA ne sprjecava da pobjedu proslavite sa ZVANICNOM zastavom ove zemlje na ulici ili kuci..
Smijesno je da se jedan narod mora "ugledati" na drugi da bi zavolio i postovao zemlju u kojoj zivi. Sutra da se pobjeda reprezentacije u Bl. ili Z.Mo. proslavi sa miksom zvanicnih i "vasih" zastava, to mene nikako i nikada ne moze sprijeciti da ja slavim pobjedu svoje zemlje sa zastavom ili bez...
To je samo jeftino opravdanje za nenavijanje za ovu multinacionalnu reprezentaciju...

Meni je najbolji jaran Hrvat (navija samo za BiH), ja nemam apsolutno nista ni protiv jednih, ni protiv drugih, ali postaje izlizana prica da hrvati i srbi ne vole i ne navijaju za ovu zemlju zbog ponasanja bosanjaka. Ja vjerujem da vama smeta zastava sa ljiljanima itd, ali vas kao i srbe NISTA ne sprjecava da pobjedu proslavite sa ZVANICNOM zastavom ove zemlje na ulici ili kuci..
Smijesno je da se jedan narod mora "ugledati" na drugi da bi zavolio i postovao zemlju u kojoj zivi. Sutra da se pobjeda reprezentacije u Bl. ili Z.Mo. proslavi sa miksom zvanicnih i "vasih" zastava, to mene nikako i nikada ne moze sprijeciti da ja slavim pobjedu svoje zemlje sa zastavom ili bez...
To je samo jeftino opravdanje za nenavijanje za ovu multinacionalnu reprezentaciju...
-
mostarac
#948 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Naravno da Bosnjaci nisu krivci sto hrvati i srbi ne vole ovu zemlju i ja cak mislim i da ne treba da je vole, al treba da je postuju. Nazalost ni ponasanje Bosnjaka ne ide u tom smjeru da pokaze Srbima i Hrvatima da oni ne zele biti ono sto su Srbi pokusali biti u Jugoslaviji krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih.potres_mozga wrote:@mostarac
To je samo jeftino opravdanje za nenavijanje za ovu multinacionalnu reprezentaciju...![]()
Cyprus je dobro rekao, ako vec postoji zastava sa ljiljanima na tekmi repke, bas me zanima sta bi bilo da se tu pojavi zastava RS, koja je za razliku od zastave sa ljiljanima dio zvanicnih akata ove zemlje. Ne bi da me pogresno shvatis da ja gotivim RS ili nesto, ali RS je realnost i zvanicni dio ove zemlje, tj. sta ako se na utakmici BiH protiv reprezentacije X pojavi cirilicni natpis na podlozi u bojama zastave RS i na kojem pise BANJALUKA - RS. Koliko god to zvucalo nekome strasno, to je sasvim legalan cin i nema elemenata da optuzis nekoga da je sa tim transparentom protiv BiH, osim da je protiv tvoje vizije BiH. Dakle, utakmica repke, cirilicni transparent Banjaluka - RS u bojama srpske trobojke. Sta cemo onda?
Ili se pojavi neko za zastavom herceg-bosne (to je sluzbena zastava zapadno-hercegovackog kantona). Sta onda? Sasvim sam siguran, ma 1000%, da je Sasi Papcu, Borisu Pandzi, Bartolovicu... zastava herceg-bosne mnogo vise bliza srcu nego ljiljani.
@mostarac je bosnjak, a ne hrvat, ako te to vec zanima.
- Charuga
- Globalni moderator
#949 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
"sta ako se na utakmici BiH protiv reprezentacije X pojavi cirilicni natpis na podlozi u bojama zastave RS i na kojem pise BANJALUKA - RS. Koliko god to zvucalo nekome strasno, to je sasvim legalan cin i nema elemenata da optuzis nekoga da je sa tim transparentom protiv BiH, osim da je protiv tvoje vizije BiH. Dakle, utakmica repke, cirilicni transparent Banjaluka - RS u bojama srpske trobojke. Sta cemo onda?"
@mostarac
Ja jedva cekam da dodje i ovaj dan vjeruj mi! Kao i da se ojave transparenti navijaca Zrinjskog, Sirokog itd .. A mislim da vecina na forumu isto ovo prizeljkuje ...
@mostarac
Ja jedva cekam da dodje i ovaj dan vjeruj mi! Kao i da se ojave transparenti navijaca Zrinjskog, Sirokog itd .. A mislim da vecina na forumu isto ovo prizeljkuje ...
-
Ripicipi
#950 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Meni takve zastave uopste ne bi smetale, sve dok su u sluzbi ove zemlje, a ne negiranja zemlje...mostarac wrote:Naravno da Bosnjaci nisu krivci sto hrvati i srbi ne vole ovu zemlju i ja cak mislim i da ne treba da je vole, al treba da je postuju. Nazalost ni ponasanje Bosnjaka ne ide u tom smjeru da pokaze Srbima i Hrvatima da oni ne zele biti ono sto su Srbi pokusali biti u Jugoslaviji krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih.potres_mozga wrote:@mostarac
To je samo jeftino opravdanje za nenavijanje za ovu multinacionalnu reprezentaciju...![]()
Cyprus je dobro rekao, ako vec postoji zastava sa ljiljanima na tekmi repke, bas me zanima sta bi bilo da se tu pojavi zastava RS, koja je za razliku od zastave sa ljiljanima dio zvanicnih akata ove zemlje. Ne bi da me pogresno shvatis da ja gotivim RS ili nesto, ali RS je realnost i zvanicni dio ove zemlje, tj. sta ako se na utakmici BiH protiv reprezentacije X pojavi cirilicni natpis na podlozi u bojama zastave RS i na kojem pise BANJALUKA - RS. Koliko god to zvucalo nekome strasno, to je sasvim legalan cin i nema elemenata da optuzis nekoga da je sa tim transparentom protiv BiH, osim da je protiv tvoje vizije BiH. Dakle, utakmica repke, cirilicni transparent Banjaluka - RS u bojama srpske trobojke. Sta cemo onda?
Ili se pojavi neko za zastavom herceg-bosne (to je sluzbena zastava zapadno-hercegovackog kantona). Sta onda? Sasvim sam siguran, ma 1000%, da je Sasi Papcu, Borisu Pandzi, Bartolovicu... zastava herceg-bosne mnogo vise bliza srcu nego ljiljani.
@mostarac je bosnjak, a ne hrvat, ako te to vec zanima.
Ja bi u inat svima spojio sve 4 zastave u jednu i donio na tekmu, znaci meni je to OK, ako je dobronamjerno...