BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Point.

#901 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

Stari, stari......vidim drma te jedna blaga doza ludila, sad da li je to zbog ushicenja nad pobjedama ili je to zbog godina neznam....U svakom slucaju, u istoj recenici velis da ti se neda citati moje postove al ipak si nekako skuzio da ko se ne slaze sa mnom da ga stavljam ko munibov poslusnik. Evo kako to izgleda citirano:
nemam, sad vremena citati tvoje postove)ali bilo-kako-bilo... svakog ko se ne slaze s tobom ...odmah trpas u kos sa ljubiteljima NSBiH
.
Molio bih sudiju i porote, kadije i begove da mi citiraju gdje sam ja nekog ili tebe Stari, prozvao ljubiteljem Saveza jer se ne slaze sa mnom. I kljucna rijec je SVAKOG, jer iako mi ne citas postove znas da prozivam svakog. Grijesim, tebe nije spucalo ludilo, nego neka carobna moc, nesto poput Tarota Milana, i ne citas a znas :D
A ono drugo ...u vezi sa-x foruma...ovdje sam , izvini sto to primjecujem, dosao ipak nesto prije tebe...a U Sarajevu nikad u zivotu nisam bio ...pa tako .shodno tome, nikad nikoga nisam docekivao na aerodromima , zelj kolodvorima, taxi stanicama ....i sve se nekako pokusavam napregnuti sta si htio ovime reci ...ne uspijevam ...odi zivota ti do tih svojih mentora pa ih priupitaj...sta sve ovo treba znaciti ....pa cemo nastaviti...
Oprosticu ti sto nisi skonto sta sam htjeo reci al ja sam dobre duse pa mi nije mrsko ponavljati. Samo sam zelio dati do znaja kakao seres i prdis ovdje po BHF-u, kako su vaki kako su naki, al je ipak taj BHF isao sa reprezentacijom sjedece odbojke po evropskim i svjetskim prvenstvima i donirao im kako finansijsku kako navijacku pomoc. Isto tako na razne nacine pomogao ljudima i djeci kojima je bila potrebna. Pitanje je, gdje si bio ti Stari? A? Zelio bi da kritizujes i seres a ne zelis da sagledas cijelokupnu sliku o ljudima o kojima seres.

PS. Nisam clan BHF, nego mi je puna kapa ljudi poput tebe koji samo seru i prde, ja bi ovo ja bi ono, a kad treba e onda ih nema nigdje.
Vodenjak

#902 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Vodenjak »

U zemlji u kojoj su na mjestima onih koji odlucuju o zivotu i smrti ljudi najveci bjelosvjetski hohstapleri, ocekuje se da ce u savezu koji se nesto pita za ganjanje lopte po poljani nalaziti djeva Marija i ko sto onako lijepo napisa @Real Khan, Muhamed pejgamber. :-)

Zanima me samo da li su oni koji su spremni da zbog-radi tamo nekih uzvisenih ciljeva (sklanjanje par metastaza iz uprave NS-a u, inace, cancerom obuhvacenom cjelokupnom BH-drustvu) spremni i da uniste shanse cijele jedne mlade generacije da igra na svjetskom prvenstvu?
Da li su, to me posebno zanima, spremni da izadju na ulice i pokusaju iz politickih i drzavnih hala da istjeraju gamad koja im kroji zivot svakog sata koji prozive?

Nesto nisam siguran da sam ih vidjao na protestima koji su se, kako-tako, ali ipak hrabro organizovali po ulicama Sarajeva!
Sto li ih tamo, na tim protestima ne bi? Onako hrabrih i vatrenih, je li... :oops:
zenny

#903 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zenny »

oj! donedavno sam pratio ovu temu...
mostarac

#904 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

Pa najveci nacionalizam i balije upravo i dolaze iz jezgra navijackih grupa, a pogotovo BHF. Kako ce onda oni da udare na svoje :roll: :roll:
mafia

#905 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mafia »

Otvorio sam forum samo o nogometu:

http://nogonet.smfforfree.com/index.php

I prije sam vodio forum s istim imenom samo što je nakon svaće među adminima se raspao.No do tada je bilo dosta članova kako hrvatskih tako i srpskih.Pokušavamo opet to ponoviti.Nadam da ce netko i od vas doći.

Forum je za sada free no ukoliko se skupi dosta članova otkupiti cu domenu.

Nadam se da se vidimo tamo.

I ispričavam se adminima zbog ovako pomalo nepristojnog reklamiranja :evil::) pozz

i da ontp: svaka čast na pobjedama u kvalifikacijama đeko je stvarno jeben igrač..
Charuga
Globalni moderator

#906 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Charuga »

mostarac wrote:Pa najveci nacionalizam i balije upravo i dolaze iz jezgra navijackih grupa, a pogotovo BHF. Kako ce onda oni da udare na svoje :roll: :roll:
Jeli ti nekom pricas o nacionalizmu sa ovim gore ozbiljno ili si malo ironican ... De malo obajsni ziv bio ..
Stari

#907 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

Point. wrote:Stari, stari......vidim drma te jedna blaga doza ludila, sad da li je to zbog ushicenja nad pobjedama ili je to zbog godina neznam....U svakom slucaju, u istoj recenici velis da ti se neda citati moje postove al ipak si nekako skuzio da ko se ne slaze sa mnom da ga stavljam ko munibov poslusnik. Evo kako to izgleda citirano:
nemam, sad vremena citati tvoje postove)ali bilo-kako-bilo... svakog ko se ne slaze s tobom ...odmah trpas u kos sa ljubiteljima NSBiH
.
Ovdje si sa pravom poentirao i dign’o dreku …fakat je do mene… ispustio sam rjec: ”sve” u recenici: "nemam sad vremena ciataio (sve ) tvoje postove" … :-? makar :roll: imajuci u vidu da sam ovaj posljednji tvoj post cak ti i citirao ---logicki bi bilo zakljuciti da sam ga i procitao (ili to mozda nije svugdje obicaj …haj znaj..) …medjutim , precizno si poentirao …skidam kapu uz dubok naklon … nije bilo tvoja duznost izvlaciti nikakave- pa ni logicke zakljucke …to da sam ja mozebtno jelte mogao napraviti mali propust....dobar si
Point. wrote:Molio bih sudiju i porote, kadije i begove da mi citiraju gdje sam ja nekog ili tebe Stari, prozvao ljubiteljem Saveza jer se ne slaze sa mnom. I kljucna rijec je SVAKOG, jer iako mi ne citas postove znas da prozivam svakog. Grijesim, tebe nije spucalo ludilo, nego neka carobna moc, nesto poput Tarota Milana, i ne citas a znas :D
Eh ovdje se lukavo :Dnadovezujes :D na samog sebe:D …I pokusavas plasirati nesto …sto me neodoljivo podsjeca na neke stvari koje nisu za spominjati u pristojnom drustvu …kako god …uporedi ovo ovdje sto si zbrzao …sa onim sto si mi “odbrusio” samo post ili dva ranije…a isto glasi :
“….Dao bih sebi slobodu da primjetim da se iza tvog neslaganja, osudjivanja i pljuvanja ,po BHF-u posebno, zasniva na nekoj osobnoj relaciji tebe kontra njihA…..”

Ovo dalje ne bih razradjivao … zapucao si ga sam sebi….samo bih ako dozvolis …I uz ispriku dakako , dodao , nevezano za sadrzaj gorecitirane recenice….ono u vezi kadija, sudija porota….ne prate oni tvoj “rad” ovdje na forumu tako brizno kako si ti sebi ocito ufurao …tolika zvijezda foruma ipak nisi uspio postati …bar ne za sad.

idemo dalje.... na moje
stari wrote:A ono drugo ...u vezi sa-x foruma...ovdje sam , izvini sto to primjecujem, dosao ipak nesto prije tebe...a U Sarajevu nikad u zivotu nisam bio ...pa tako .shodno tome, nikad nikoga nisam docekivao na aerodromima , zelj kolodvorima, taxi stanicama ....i sve se nekako pokusavam napregnuti sta si htio ovime reci ...ne uspijevam ...odi zivota ti do tih svojih mentora pa ih priupitaj...sta sve ovo treba znaciti ....pa cemo nastaviti...
mi ga ti.... :oops: "shuknes" :oops:
Point. wrote:Oprosticu ti sto nisi skonto sta sam htjeo reci al ja sam dobre duse pa mi nije mrsko ponavljati. Samo sam zelio dati do znaja kakao seres i prdis ovdje po BHF-u, kako su vaki kako su naki, al je ipak taj BHF isao sa reprezentacijom sjedece odbojke po evropskim i svjetskim prvenstvima i donirao im kako finansijsku kako navijacku pomoc. Isto tako na razne nacine pomogao ljudima i djeci kojima je bila potrebna. Pitanje je, gdje si bio ti Stari? A? Zelio bi da kritizujes i seres a ne zelis da sagledas cijelokupnu sliku o ljudima o kojima seres.
Hvala ti na oprostu gdje cuo i necuo :D stvarno je bio potreban :D…sad jesam... mislim skotn’o…dakle ako nikad nisam bio u Sarajevu i u tom smislu nikad nisam nikoga sacekivao na aerodromima i bavio se onim sto ti cijenis i vidis kao humantirani rad , dobrocinstvo i tako to…. time po tebi nisam sebi priskrbio pravo da iznesem svoje misljenje o necemu sto se desava na utakmicama fudbalske reprezentacije BiH…. E vidis tu si se malo ipak preracunao …sve to skupa zajedno …taman da i jeste onako kako ti to ovdje prikazujes (a nije) …jos uvijek nemoze nikom odredjivati sta ce i kako misliti o neredima na fudbalskim utakmicama reprezentacije bosne i hercegovine…(a o tome se ovdje radi ) …pa ni meni… znam da ti se ta sitnica ne svidja ali sta ces sad…..

Point. wrote:PS. Nisam clan BHF, nego mi je puna kapa ljudi poput tebe koji samo seru i prde, ja bi ovo ja bi ono, a kad treba e onda ih nema nigdje.
[/quote]

I ako moze jedna sitnica na kraju …batali ovo: sere, prdi, lud …ja tebi takve epitete ne dajem …ne moras me poslusati naravno.
Stari

#908 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

-LIBERO- wrote:@Stari,svasta ti nesto ispisa :D hajd' da ti pokusam barem na neke stvari iz napisanog odgovoriti.

Da se razumijemo,nisam za huliganizam,apsolutno sam protiv toga kao "vida ponasanja",i kao huliganizma glavnog razloga zbog kojeg se dolazi na utakmice.
Svjestan sam i to itekako :D ,da ima u sklopu navijackih struktura i likova kojih su tu a imaju vrlo visok prag tolerancije spram nasilju,i povisenu agresivnost..ali,nije li tako u skoro pa svim zivotnim aspektima,i skoro pa svim kulturnim,subkulturnim,politickim i inim ljudskim "strukturama".
To ,kao sto rece,da sam osjetljiv na izraz huliganizam,naravno da jesam. Jer se kod 90% "obicnih" ljudi pojam navijac i huligan izjednacava,sto je daleko od istine.
Navijacka subkultura nije samo u navijanju,ima tu puno puno jos segmenata i podsegmenata,od grafitiranja,do socijalno osjetljivih akcija u sredinama u kojima pojedina skupina djeluje i "radi" ,marketinga,bukvalno poslovanja itd itd:D
A to sto se milijardu puta da veca medijska pompa za neki fizicki obracun a ne za neku humanitarnu akciju koju odrade navijaci,to je vec problem publicistickog funkcionisanja nasih,i uopste medija.
Jer,zamisli naslove.."..Dva povrijedjena u sukobu navijaca Zrinjskog i Sarajeva.."ili pak naslov..."..Horde Zla posjetile NN i donirale kompjuter i novcanu pomoc.."

Sta mislis zasto ce se prvi naslov naci na prvoj ,udarnoj stranici,ili na pocetku dnevnika,a drugi naslov ce biti na 22. stranici,u dva reda,ili nece se objaviti nigdje ni u jednom mediju. :oops:

Odjednom se prebacujes na politicke aspekte,navodis Arkana,njihove teznje,tendencije za "promjenama" :shock: ,da li poistovjecujes njihove pokusaje "promjena2 sa ovim pokusajem recimo BHF-a :D :shock: :D

Svako ,ko je malo vise upucen u taj navijacki period,i eto bas taj "slucaj Arkan"jasno mu je da se Arkan pojavio sa namjerom da izmanipulise Delije i upotrijebi u svoje svrhe,kao i svrhe tadasnje "drzavne bezbednosti"...znaci cista politicka igra,i dobro smisljena manipulacija ,koja je posluzila svrsi u datom vremenu,i za striktno precizirane ciljeve
.

Fudbal je pucka igra,kako velis :mrgreen: ,slazem se..samo sto je sve manje pucka a sve vise kapitalisticka tvornica za pravljenje novca velikih firmi,koorporacija i bogatih vlasnika klubova.
I ta prica da zbog organizovanih navijackih skupina Ti,i slicni tebi,ne dolazite na stadione je supljak stoljeca,da postoji ta nagrada za tu izjavu,koja se vrlo cesto rabi u raznim krugovima pa je poprimila publicitet i kod obicne raje,ta izjava bi dobila tu nagradu "supljak izjava stoljeca" :mrgreen:

Pogledaj ligu bivse Yugoslavije,tada su se incidenti i tuce desavale svako Bozije kolo,a posjecenost je bila 250 puta veca nego u svim danasnjim ligama u drzavama nastalim raspadom Yu.
danasnji incidenti nisu ni do koljena,ni po brutalnosti ni po intezitetima tadasnjim,pa se dolazilo,i mene je stari redovno vodio na tekme,i vjerovatno bas tada "navukao" da ostanem u svemu tome :D

Pogledaj stadione u Italiji.....prepuni su,a navijacki pokret cvjeta. cak se i sukobi desavaju vrlo cesto,ali stadioni su opet prepuni,i zena i djece is vega ostaloga.
Pogledaj stadione u Grckoj..navijacki pokret mozda nikada jaci u toj zemlji,cak su pojedina jezgra navijackih skupina bila na ulicama i ucestvovala u sukobima sa policijom,nevezano za fudbalska desavanja,povodom ubistva onig malca od strane policije,(opaska-nedavna desavanja u Grckoj),stadioni puni,posjecenost na zavidnom nivou.
O Juznoj Americi da ti i ne pricam,stadioni krcati....goglaj,pogledaj zadnje kolo recimo Argentinske lige,i pogledaj savrsenstvo ultras subkulture na djelu :dance: ,a opet su tu djeca,zene i svi ostali.

Sukobi,i kada se dese ,dese se izmedju striktno preciziranim skupinama,ljudima koji su svjesno tu,i svjesno dio toga.

Niko nece tebe sa djetetom,ili neku curu..pa cak ni tebe sa salom ili obiljezjejm nekog kluba napasti samo tako,vjeruj mi,sukobi i nasilje i kada se desi u 95% slucajeva desi se u "zatvorenom" krugu ljudi sa obje strane

Neposjecenost na nasim terenima je posljedica ocajnog kvaliteta fudbala,jer pitao bih te ja da recimo umjesto Orasja,gostuje na Grbavici Zvezda ili umjesto Posusja,Olimpiakos .

Najgore je kada padnes pod pritisak stereotipa i predrasuda,prema bilo kome,pa i navijackom pokretu kao takvom.... :skoljka: :thumbup:

p.s Sorry na eventualne greske u tipkanju,mrsko mi se vracati i "lektorisati"sve napisano :mrgreen: :run:
Post ti je dug i sadrzi puno toga ...ne djelim tvoje misljenje u mnogim stvarima ...to medjutim , samo po sebi ne bilo vrijedno repliciranja , jer boze moj .... razliciti smo ljudi pa imamo i razlicite stavove, ubijedjenja i tako jel puno toga jos . Neke bih stvari ipak izvdojio i replicirao na njih ...ako moze:

za ono uokvireno u plavo ...klasika zamjene teza s tvoje strane ...ja sam ti, u postu ranije, postavio pitanje: (parafraziram)...<jel za njih trazis razumjevanja ? ...i ako da ...moj ti je savjet- nemoj> ...ti mi kontriras u smislu da ja toboze radim nekakva poistovjecivanja...(sto ja naravno ne radim nego ti prosto posatvljam pitanje)....nastavljas medjutim , sto je u biti razlog replike...u trazenju razumjevanja za te opasne tipove sto ih nazivas Delije .... (prije nego sto su si postavili politcke ciljeve ...zvali su se cigani ...ako ne zamjeras ovo kratko podsjecanje ) ...u stilu oni su izmanipulisani , oni su zavedeni ...stanisic , simatovic, raznjatovic su eto biva krivi ..."Delije" su haman cisti - subkultura.... U tome se ne samo neslazem s tobom ...nego nalazim vrijedim komenatrisanja ... Istina je , znas ti to jednako dobro kao i ja ...da su te "Delije" bili oni koji su drzali nozeve u ruci kad se klalo 92-95, koji su silovali , pljackali .... zasto to? ...pa oni su "zajebani momci"...stanisic i simatovic , su bivsi studenti politickih nauka...oni su sjedili po kancelarijama dok su DELIJE...radile radnju... ako vjerujes da su "Delije" ono sto ja mislim da vjerujes...onda bih ja ovdje , ako si za, obustavio svaku daljnju polemiku u tom pravcu ...jer tu se nemozemo naci na istoj frekvenciji taman da se zemlje naopkcke krene
mostarac

#909 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

Plavih_11 wrote:
mostarac wrote:Pa najveci nacionalizam i balije upravo i dolaze iz jezgra navijackih grupa, a pogotovo BHF. Kako ce onda oni da udare na svoje :roll: :roll:
Jeli ti nekom pricas o nacionalizmu sa ovim gore ozbiljno ili si malo ironican ... De malo obajsni ziv bio ..
ovde se povukla tema ovih uber patriota pa sam spomenuo samo jednu glavu troglave azdaje :D
Edin H.

#910 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

mostarac, mostarac :-)

Najveci razlog sto volim BHF je sto ljudi furaju Bosnu i Hercegovinu,

Kada vidis Tursku ili blo ciju drugu zastavu u njihovim redovima javi mi.

Hajde sada uzivaj u spotu koji je uradio BHF momak koji se zove Slaven (nazalost moram spomenuri ime), a clan je ovoga foruma.

http://www.youtube.com/watch?v=LRTLgRB61aw

"Pamcenje je vjestina, a zaboravljanje umjetnost"
clav

#911 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by clav »

klip je drama dobar :thumbup:
Point.

#912 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

Stari, da te ne citiram bezveze jer ce uzeti dosta prostora, uglavnom, da ti kazem, ovaj velim, da ti je zadnji post jedna velika gomila nesklada. Da smo otisli daleko od teme, barem se u tome mozemo sloziti. A i neprikladno je da dalje ulazimo u pricu a da se ne dotaknemo tekme u Zenici, sto i jest tema ovog topica.

zato...........laku noc stari i ne brini sve su tekme svrsene :oops: :zzzz:

Neki dan su neke novine, Fokus, izjavile da su BHF radikalni islamisti, ti evo govoris da su klasicne balije i nacionalisti. Da samo znate koliko grijesite.... ;-)
Usput, volio bih da znam po kakvim kriterijama dajes ovaj sud.
mostarac

#913 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

pogledaj likove i klipove na youtube pa ces viditi ikonografiju u Genku, al znam reci ces nije to BHF, al sta je onda BHF i ako to nije neka onda BHF ogradi sebi dio tribine i kaze samo ovo smo mi i nek se ne predstavljaju da su to sto jesu. Uopsteno navijacke grupe su legla nacionalizma na sve tri strane i slabo koja se bori protiv toga pa tako ni BHF nije izuzetak. Ovdje je bio govor o bosnjackom nacionalizmu pa sam i njih tu utrpao jer zasluzuju tu da budu.

Inace zanima me zna li neko da prevede sta ovi pricaju

http://www.youtube.com/watch?v=ETZp7l7l ... annel_page
BaileyS

#914 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BaileyS »

BHF je cool, mora se priznati da su iz nicega napravili respektabilan pokret.

Jedna smo od rijetkih zemalja koja ima organizovanu navijacku skupinu koja prati iskljucivo reprezentativne selekcije. Naravno, niko nije savrsen pa ni oni ali da ih nema trebalo bi ih izmisliti.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#915 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Nosferatu »

mostarac wrote:pogledaj likove i klipove na youtube pa ces viditi ikonografiju u Genku, al znam reci ces nije to BHF, al sta je onda BHF i ako to nije neka onda BHF ogradi sebi dio tribine i kaze samo ovo smo mi i nek se ne predstavljaju da su to sto jesu. Uopsteno navijacke grupe su legla nacionalizma na sve tri strane i slabo koja se bori protiv toga pa tako ni BHF nije izuzetak. Ovdje je bio govor o bosnjackom nacionalizmu pa sam i njih tu utrpao jer zasluzuju tu da budu.

Prava komunisticka jajara. Cijela Hercegovina ode u dijasporu, a ti dodje u Sarajevo, u kojem nema vise Hercegovaca da budu direktor, a i sto ima - nisu niko i nista. I ti ces pricati sta je ko je BHF onima na cijem terenu gostujes, kao sto sam ja - jerbo - meni kao rodjenom Sarajliji koji je tu zivjeo 19 godina, ne mozes ti pricati koje BHF, nakon 10 godina dijaspore i nakon sto sam vidjeo ko su i sta su ti momci. BHF je nastao od 2 struje, jedne navijacke, i druge, patriotske. Ona navijacka je nastala od ex-Borcevih navijaca Lesinara i ex-Velezovaca koji su pobjegli iz Hercegovine u dijasporu. Druga struja, patriotska, su momci kojima je Bosna u srcu. Ti nisu bili navijaci prije, i ne u kontekstu u kakvom su danas. Uglavnom i jedni i drugi - svoj zanat su ispekli i kroz navijanje za druge klubove tamo gdje zive. BHF ne moze nikako biti najgora skupina - tvoji Mostarci iz Zrinjskog su 40X veci nacionalisti, koji su cak sto vise umislili da nikad za Velez nisu navijali, sto svjedoci o tome kakva je to carsija iz koje si ti pobjega u moju carsiju da sijes politiku mrznje naspram omladine koja nije nigdje nikad nikome koje dosao i stao na tribinu sa njima - pitala kako se zove i ko si, sta si. Medju BHF ima i huligana. Neki od kojih su sve samo ne Bosnjaci. Ali - odkud bi ti to znao? I dok navijaci Zrinjskog vijesaju transparente tipa - ljeto u Europi s najdrazim klubom i reprezentacijom - ti ces pricati sta je i koje BHF, pa sramota je spomenuti da npr. jedni Belay Boys Bec - su sve sami Saban do Sabana, al' eto, niti ti smetaju niti ti znas o njima. Nego - koliko znanja ima - na tvojoj strani Mostara - evidetno pokazuje Velez, koji je navijacima Celika zabranio da dodju na stadion, a znamo i gdje igraju. Vrijeme je da se taj klub ugasi. I takvima kao tebi da se dadne do znanja da nema vise petokrake. Ja sam prvi, otisao iz BiH zbog Bosnjacke politike, tj. ja znam sta mi misle i ujaci i cetnici, al' kad sitna buranija tvoja te zajebava, preko toga nisam mogao preci, ali - i pored svega toga, kad vidim nekog ko umalo nije u grabi zavrsio radi toga na kojoj je strani bio, kako sere i proziva neosnovano, samo zagrabi sakom, i to na forumu grada gdje sam ja a ne ti rodjen, neka te bude stid jerbo ti jos nisi iz govana balijskih izbauljao, da bi sebi uzeo za pravo da seres po balijama. Onda kad odes negdje dalje od bailjuka, pa tamo napravis nesto, onda ces i moci da kenjas, do tad, idi redovno na sastanke SDP-a, i kroz njih pokusaj doci do foteljice, jerbo za Hece kao ti, nije nista biti ranjen pa uteci na stranu onih koji su te ranili da te ljece i igraju se nad tobom humanitaraca dok su druge po logorima drzali i granatirali svakodnevno, pa treba danas ti isti da se naguze i da ga prime, a proprije cega? Ja sam zbog tog otisao. Jerbo bilo je lakse otici sa svog i ustupiti mjesto kao takvima kao sto si ti, nego pricati pricu koju ti forsiras, a to je stara ona komunisticka, udri po svojima da bi bio dobar s drugima. Samo shvati ovo, ti uz svu svoju skolu, jos uvijek nisi covjek, niti si insan, niti ista u zivotu predstavljas, osim klinceze kojoj je za sve u zivotu kriv nacionalizam, al' onda uzmes da udaras po nekoj piculadiji na tradiocionalnom seljackom derneku koji se zove fudbal i koji privlaci sirovine tradiocionalno ko muhe na govna. Ako se ista do sada moglo zakljuciti to je da taj isti BHF je iznad prosjeka tribine na kojoj stoji po svemu, i nema sta da se ograduje od onih koji navijaju za BiH jerbo, ima ljudi koji se ne stide ni svoje sirovine, ni svojih seljaka, ni gospode koja danas sljaka po fabrikama, ne stide se ljudi. Ti sve sto znas je da te je sramota da budes onaj koji jesi. Sramota te, ko biva - da nije ovih i onih - voljeli bi te vise i u BiH i van BiH. E moj Sabane, hoces li ista novo skontati i nauciti od toga? Jerbo to je stari zonfa. Vec vidjen, vec prodan. Stoga, mozes se na glavu nasaditi, al' dokle si god ti komunjara koja mrzi intrizicno svoj narod, ne mozes ti Bosnu da volis. Dokle si god ti bolji od onih koji te mogu kupiti, sine zivis u balunu u kojem onoliko koliko vrijedis se dokazuje u apoenima od po 20, 100, 500 i 1000. Ja znam da je tebi krivo, al' trebao si gledati kud odose Hercegovci, pa za njima, a to nije u Sarajevu, vec iz Sarajeva. Al' trebalo bi onda raditi. A ako ima ista da se mrzi vise od balija, to je rad. Jerbo ti si se toliko izgradio, toliko si se unaprijedio, da je rad ostao za simpanze, a za tebe je da nam kazes poslanice, a ko su ti i sta su ti BHF, rekti. Sta su oni tebi uradili? Da te nisu ranili kao tvoji Mostarci, u HVO? Da im nisi onda utekao i morao ime slagati, da bi te primale neke casne sestre. I nakon svega toga, ti ces bolan govoriti koje nacionalista kao da su ovih iz BHF napadali po Zadru i Sapcu, a ne istjerani iz svog ili su otisli iz svog. Ali nisu ga tebi ostavili, da ti budes sve i sva, a oni niko i nista. A to je ono sto ti je krivo. Jerbo, ja ne mogu dokuciti sta drugo mogu momci ti da rade i da ti smetaju, osim sto su zivi i sto idu na utakmice. Trebale su Gazije da budu na tribini, oni su bili vise ovako, otvoreni pri prihvatu i integraciji oni koji vec deceniju i pol gledaju i navijaju za kockaste i dvoglave orlove. Naumpalo levatima kao sto si ti - da Bosnu koju ne moze bog dragi da sastavi po savu, sastavlja grupa seljaka na livadi i sa balunom. To je vas plan - za unaprijedenje drzave. Hajmo braco sljive, pa navijati, pa ce biti Bosna i Hercegovina makar 90 minuta. Hoce ali onda kad budes ti isao sa 5 autobusa ne u Genk vec u Banjaluku i kad budes ruke zavrstao vise da radis u toj Bosnici, a ne da se igrate drzave i Daytona preko fudbala, i djece pobjegulja koje je ista ta drzava pobacila jerbo imala je preci plod da porodi. Taj u kojem ti zivis, nacionalno-fasisticki, i jos ces da siktisi kontra onih sto odose. Pa nije problem u BHF. Problem je tu gdje si ti dos'o. Al' ti odlucio da umjesto da budes rijesenje, da i ti postanes problem. Naucio ti ko su i sta su navijaci po Gabeli kad su te docekivali ustase s kalasima, sta su i ko su navijaci, pa sad pricas o tome kako ih treba tuci i represirati, pa djeca morala postati huligani i u BiH osim ako nisu u urbanim sredinama pod zastitiom briznih funkcionera roditelja a jos vise u dijaspori. Sad, ne valjaju. Nisu dovoljno uspjeli da se izgrade. Eto Engleski navijaci reprezentacije nisu nacionalisti. NIsu ni Americki. Uncle Sam's Army siroke ruke prihvata navijace koji ce da se smiju rednecima, a core navijacke grupe sve USA ex-military, bijelo i crno i sucmurasto smece.

Jos jednom BHF spomeni, vjeruj mi ja cu ti se na kosti popeti, dok nekog od nas dvojice ne baniraju dozivotno. Jerbo, dosta si srao vise i dosta je tvoje price supljikave, ako ces navijati a ono de, ako ces srati - a onda kreni od sebe, ispricaj na pricu o tome kako si se prektrstio u sred rata i pobjegao u Republiku Herceg Bosnu nakon sto su te ti isti ranili, pa kad uspostavis kredibilitet licni - a postao si kao maloljetnik - terorista kontra BIH jerbo - HZ HB je nepravna drzava koja je terorisala ovaj narod, i na ciju si stranu ti presao, da bi glavu spasio. Dakle moralista, de mi malo o tome, a za BHF je lako. To su sve seljaci, sirovine, tebi ni do koljena, ti si se izgradio, prokljuvio, nasao pravi put, znas znanje, i jos na kraju - ces da dodjes ovdje i serendas. Neces bolan prosipati mrznju i price iz Glasa Srpske, o tome kako su fundamenti oni momci koji navijaju za zemlju u kojoj su rodjeni i zivjeli a ne oni koji iz Banja Luke idu u Rumuniju na utakmicu Srbija-Rumunija.
LSD

#916 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by LSD »

mostarac wrote:pogledaj likove i klipove na youtube pa ces viditi ikonografiju u Genku, al znam reci ces nije to BHF, al sta je onda BHF i ako to nije neka onda BHF ogradi sebi dio tribine i kaze samo ovo smo mi i nek se ne predstavljaju da su to sto jesu. Uopsteno navijacke grupe su legla nacionalizma na sve tri strane i slabo koja se bori protiv toga pa tako ni BHF nije izuzetak. Ovdje je bio govor o bosnjackom nacionalizmu pa sam i njih tu utrpao jer zasluzuju tu da budu.

Mnogo glupe postove pišeš,ali ovaj je dosad najgluplji...cuj BHF bošnjacki nacionalisti :shock: :? ...izvini,ali ogranicen si ko balkon.
Charuga
Globalni moderator

#917 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Charuga »

Edin H. wrote:mostarac, mostarac :-) http://www.youtube.com/watch?v=LRTLgRB61aw

"Pamcenje je vjestina, a zaboravljanje umjetnost"
Spot je EXTRA uradjen!! Svaka im cast ... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#918 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Charuga »

“Nekad je bolje pametno sutit, pa ako treba sta da kazes, reci bar nesto krupno”.

Nemojte vise ljudi spajati vjeru i navijace ... To je nespojiva stvar ... 8-)
Last edited by Charuga on 07/04/2009 10:59, edited 2 times in total.
elSaik

#919 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Jedno vrijeme, ne znam jel' i sad tako, vođa BHFa uopšte nije bio Bošnjak. Davor, Banjalučanin, ako se mogu dobro prisjetiti.
Paco

#920 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Paco »

Nosefratu,
Jedno vrijeme sam mislio da nisi sav svoj. Nakon ovog zadnjeg, morbidnog komentara koji necu citirati jer one nebuloze ne zasluzuju da se citiraju, vise ne mislim da nisi sav svoj - sada to znam i uvjeren sam u to.
Koliko puta si ti bio na gostujucim utakmicama reprezentacije? Vjerujem ti da si bio na svakoj....ali samo putem tv prijenosa.
Spominjes Belay Boyse i Red Army. Nisam clan niti jedne skupine, ja sam "slobodni strijelac" i redovno idem na gostujuce utakmice reprezentacije.
I zamisli jadnice jedan, bas ti Belay Boys i Red Army su najgore prosli u Istanbulu zahvaljujuci takozvanim navijacima koji sebe nazivaju BHF.
Nakon sto su nekako pronijeli baklje (svaka cast na tome i dan danas se pitam kako su uspjeli jer su mene "braca turci" istresli iz gaca dvaput prije nego sam uspio uci na stadion) i pobacali ih na terenu, BHF su pobjegli kao zadje funjare i sakrili se kada je turska policija usla medju nas i pocela odvoditi ljude. Svi oni koji su privedeni i zatvoreni zbog bakljade priredjene od strane BHF bili su pripadnici Belay Boys (koje ti nazivas Shabanima) i Red Army.
Jakih li navijaca, jakih li "fanatikosa" :-)

U Genku ista stvar. Doduse, fini i kulturni belgijanci nisu ni slutili da negdje na svijetu postoji onakav primitivizam te je pregled pri ulasku u stadion izgledao smijesno. Meni su samo pregledali ulaznicu i ljubazno me uputili na tribinu za koju je karta bila kupljena (sjever, blok CC) pritom ovlas pipajuci po dzepovima da nemam nesto "nedozvoljeno".

Simpatisao sam nekada BHF i njihovu borbu protiv kriminalaca u savezu, ali nakon posljednjih desavanja shvatio sam da su oni sve samo ne ljudi koji zele dobro Bosni i Hercegovini. U zadnje vrijeme poceli su manipulirati i imenom Sergeja Barbareza. Da povratis od nebuloza njihovih. Ali...sta drugo ocekivati od ocajnika? Nista nas ne smije iznenaditi pa cak ni to sto nam pokusavaju pokvariti ovaj lijepi osjecaj koji istinske patriote cak i nakon 10 dana jos uvijek drzi u dobrom raspolozenju.
Bujrum braco dijasporci, dodjite u BiH pa cemo svi skupa otici i zapaliti zgradu "na slatkom cosetu". Bakljama i glupostima koje redovno priredjujete samo cete naskoditi Dzeki, Misketu, Spahicu, Hasagicu, Salihovicu, Ibisevicu, Nadarevicu i ostalima koji izgaraju na terenu. Nikome vise!

Nosefratu, na kraju jedan savjet:
Uzmi jednu ponjavu, dobro je pokvasi i pokrij se. Ako ti ne pomogne sigurno ti nece naskoditi.
shalla

#921 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by shalla »

Mene interesuje jedna stvar; jesu li BHF navijači ili neki pokret otpora koji je tu da svrgne savez?
Ako su navijači reprezentacije mislim da bi im onda krajnji cilj trebao biti uspjeh te reprezentacije a ne "borba protiv vjetrenjača" jer borba protiv debila u savezu je upravo to. A svojim načinom borbe mogu samo naštetiti reprezentaciji čiji su, valjda, navijači.
mostarac

#922 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

@nosferatu sto se tice BHF o njima govore sami oni, a ne ja. Likovi sa zelenim beretkama na tekmama fakat su jedan veliki odraz multinacionalnosti, nepostivanje himne iz utakmice u utakmicu koja iako je nametnuta to je himna ove zemlje, lijecenje kompleksa i puhanje patriotizmom i ratnim furkama sa sigurne udaljenosti i slicne nebuloze su fakat put u multietnicnost i bolje sutra ove zemlje i istinska borba za nju. Inace ti Davori, Slaveni i slicno su super. Nesto kao Desnica Radivojevic i Gavrilo Grahovac. Slazem se da ja i oni nikako nismo na istoj liniji, jer moja vizija ove zemlje i njihova vizija se razlikuju nebeski. Mozes ti pricat sta god hoces, al u borbi protiv nacionalizma su te seljacine i sabani iz Mostara, koji sebe nazivaju Red Army otisli dalje nego sve ostale skupine u Jugoslaviji zajedno. Ni RA nije imun na posast nacionalizma, al je daleko ispred svih.
Zatim sto se tice licnih uvreda, konstrukcija i slicnih nebuloza koje tvoj post sadrzi tim nek se bavi moderacija, a iako je recesija ja se nadam da ces smoci snage i nacina da nabavis sebi prijeko potrebne lijekove koji ti ocito ovih dana nedostaju pa si malo podivljao.
Iduci put dodji u Sarajevo iz kojega si pobjegao pa dijeli moralno-patriotske lekcije jer nemas legitimitet.
na kraju pozdrav iz grada ciji je klub s ponosm vratio petokraku na svoj grb i ostao je dosljedan sebi i nije pljunuo na svoju istoriju.
Eh sad bi te molio da opet napises post od jedno dva kilometra i zabavis raju :D
BSn

#923 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

Jest' da se na slazem sa BHF-om u "milion" stvari, al' nazvati ih nacionalistima, e to mi se cini malo pretjeranim.

Nego, ode ova tema skroz u off topic. :D
paja_patak

#924 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by paja_patak »

BSn wrote:Jest' da se na slazem sa BHF-om u "milion" stvari, al' nazvati ih nacionalistima, e to mi se cini malo pretjeranim.

ja sta su nego nacionalist sta je sa onim transparentom na utakmici gdje neki seljak na konju probada sluzbeni grb jednog naroda da je to uradjeno u Srbiji kakve li bi vase reakcije bile na to siguran sam cetnici, fasisti, zlocinci ali kad to bhf uradi to nije nacionalizam...
Charuga
Globalni moderator

#925 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Charuga »

paja_patak wrote:
BSn wrote:Jest' da se na slazem sa BHF-om u "milion" stvari, al' nazvati ih nacionalistima, e to mi se cini malo pretjeranim.

ja sta su nego nacionalist sta je sa onim transparentom na utakmici gdje neki seljak na konju probada sluzbeni grb jednog naroda da je to uradjeno u Srbiji kakve li bi vase reakcije bile na to siguran sam cetnici, fasisti, zlocinci ali kad to bhf uradi to nije nacionalizam...
Paljenje ZVANICNE zastave jedne drzave ne spominjes!! Gorila je u Nisu zastava BiH. Jeli ih neko prozvao ovim imenima gore? Njihovi navijaci su radili PUUUNO gore stvari nego sto je ono probijanje sluzbenog grba njihove drzave. Od transparenata podrske ratnim zlocincima do pjevanja istim. Grobarima je nedavno odaslana prijetnja iz UEFE da ce ih kazniti isklucenjem ako nastave sa izlaganjem transparenata sa likom RATNOG ZLOCINCA Radovana Karadzica!! Ma ne, oni su cvjecke ... :) To su oni isti navijaci sto su na rukometnoj utakmici u Nisu skoro pola utakmice pjevali "ubij turcina" i sto su stavili transparent "Jedan narod - jedna drzava". Ili nisu to isti .. 8-)
Post Reply