BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zwanziger
#876 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nisam obratio paznju na datum, ali ipak nisam znao da postoji ta mogucnost.
- Bosanski_kralj
#877 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
elSaik wrote:Nemoj tako, pa to je Europa, svijet, civilizacija... jedino smo mi ovdje na Balkanu divlja plemena koja se ne znaju ponašati u skladu pravila igre.Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
Grci na utakmici LP zapale stadion, igrače gađaju s čim stignu, romini se pobiju u Madridu, razbiju ManU navijače, pogode sudiju u glavu... I šta UEFA uradi??? Ništa, nagradi ih domaćinstvom LP. Mi zapalimo par baklji(nije huliganstvo) i čitava FIFA i UEFA se dignu na noge, a dok drugi zabranjuju da se navija za vlastitu reprezentaciju.
-
Ripicipi
#878 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ne postoji ta mogucnost, a kada sam rekao da pogledas datum, mislio sam da ces skontati da je to objavljeno za 1 aprilZwanziger wrote:Nisam obratio paznju na datum, ali ipak nisam znao da postoji ta mogucnost.
- BSn
#879 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
Grci na utakmici LP zapale stadion, igrače gađaju s čim stignu, romini se pobiju u Madridu, razbiju ManU navijače, pogode sudiju u glavu... I šta UEFA uradi??? Ništa, nagradi ih domaćinstvom LP. Mi zapalimo par baklji(nije huliganstvo) i čitava FIFA i UEFA se dignu na noge, a dok drugi zabranjuju da se navija za vlastitu reprezentaciju.
Ma jah, nisu to huligani. Ljudi koji bakljama ugrozavaju sigurnost igraca svoje i suparnicke reprezentacije se nazivaju...
- milaa
#880 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
u nabrajanju navijaca koji odmazu svojoj reprezentaciji i "blate"ugled svoje domovine, ne zaboravimo i susjede hrvate..
nasi su u odnosu na njih prave"curice"
ovim komentarom ne podrzavam ono sto rade nasi navijaci, samo zelim reci da i od goreg ima gore..
u zenici smo pokazali kako se dostojanstveno i svim srcem bodri i navija za svoju reprezentaciju..
sve pohvale svima koji su tu noc imali srecu da budu na bilinom polju..
nasi su u odnosu na njih prave"curice"
ovim komentarom ne podrzavam ono sto rade nasi navijaci, samo zelim reci da i od goreg ima gore..
u zenici smo pokazali kako se dostojanstveno i svim srcem bodri i navija za svoju reprezentaciju..
sve pohvale svima koji su tu noc imali srecu da budu na bilinom polju..
-
elSaik
#881 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Mislim da statističko gledano u svijetu više ljudi umre od dosade nego od baklje.BSn wrote:Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
Ma jah, nisu to huligani. Ljudi koji bakljama ugrozavaju sigurnost igraca svoje i suparnicke reprezentacije se nazivaju...
-
Ripicipi
#882 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
elSaik wrote:Mislim da statističko gledano u svijetu više ljudi umre od dosade nego od baklje.BSn wrote:Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
- BSn
#883 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
elSaik wrote:Mislim da statističko gledano u svijetu više ljudi umre od dosade nego od baklje.BSn wrote:Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
Slazem se.
Ali, isto tako mislim i da bakljama nije mjesto na travnjaku.
Mislim da FIFA i UEFA pretjeruju s tim sto su potpuno zabranile pirotehniku na navijackim dijelovima tribina (sjever i jug, na istoku i zapadau su, ionako, samo penzioneri, porodice i Pitari
Ali, ubacivati baklje na teren jeste divljacki cin.
Sto bi bilo dobro da imamo nekog naseg vozaca u Formuli 1, pa kad ovi skandinavski Bosanci pocnu da se bore protiv FIA i Bernija s bakljama po stazi.
Last edited by BSn on 05/04/2009 17:15, edited 1 time in total.
- Point.
#884 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Odavno volis da pametujes i evo i na ovu temu si se javio sa svojim neznanjem. Ti jednom na slici vidio trans i odmah svi navijaci Lazia fasisti? Samo ovim ispadom si zasluzio jedno veliko ignore ali evo da ti objasnim sa svojih 20 i kusur godina, jer ti sa 30 i kusur nemas pojma a raspravljo bi? Otidji na Olimpcio pa provjeri anketu i pitaj sve gledaoce sto dodju da gledaju Lazio jesul fasisti ili ne i samo ce ti se kazati. Nemoj fokusirati samo glupane sto ih ima svugdje. A njih je falim te Boze mali broj u odnosu na normalne navijace Lazia. Toliko o tome.hrasno38 wrote:A sta je tvoja definicija huligana??? Sta su za tebe navijaci SS Lazia, osim sto su fasisti, jebo ih Arkan sve od prvog za zadnjeg. Sad si ti nama dosao kao prosvjetitelj sa 20 i kusur godina pa nam pricas sta su engleszi radili po fudbalskim terenima. Sto ne kazes sta sada rade kada su zestoko dobili po usima. Utakmice za pamcenje, navijanje za pamcenje a nigdje niti jednog incidenta. Tako je i u Njemackoj a stadioni krcati do zadnjeg sjedista. I u vecini najjacih evropskih liga osim na nasem grdnom balkanu gdje eto takvi kao ti misle da su toliko zajebani da mogu da ruse i da rade sta hoce. E kurac bi radio kod Titine policije. I onda kad vas policija namarase kukate. Ne treba vas marisati nego vas treba polomiti sve dok ne skontate u tim blesavim glavama da utakmice nisu bojna polja nego jedno od mjesta za razonodu gdje bi normalan svijet rado dosao sa svojom djecom kada ne bi bilo takvih idiota.Point. wrote:Cuj huligani, zbog cega? Zabog par baklji na terenu? BSn, cudna tvoja definicija huligana. Pogledaj malo sta su engleska stoka radili prije po evropi , eh to su ti huligani. Kad se biju na tribinama sa protivnickim navijacima, kad razvale citav grad. Cuj zapalit par baklji i roknut ih na teren i odmah huligani. Koda si iz avazove skole.
Gledao sam na jednoj utakmici kad je policija uhvatila takvog jednog giganta. Nakon sto je bacao raznorazne predmete pa za malo i mobitel uhvati ga policija a on odmah "nemojte ja sam djete sehida". FUJ!!!!!!! I takva vas je vecina, heroji kad treba praviti sranja a nevidjene pice kad treba platiti racune. Sto ne kopirate one sto valjaju a ne one sto se zovu huliganima.
Kao sto ti je momak fino objasnio englezi jedino sto su uspjeli je da suzbiju nasilje na tribinama, al redovne masovne tuce raznih navijackih skupina se desavaju svakodnevno van terena u gradovima, u mahalama, u sokacima. Mozes zamislit e? To ti je huliganstvo na djelu. Isti je slucaj i u Njemackoj, da si imalo upucen znao bi za ovo i nebi ti morali objasnjavati. Pogledaj kako se navijaci engleske repke ponasaju na gostovanjima, hrvatske, poljske da ti ne pricam. I ti si se naso ovdje osudjivati nesto jer ti je Ciro zamazo oci, a srz problema i je i dalje tu. Ako ti nemas muda ili volje da se neke stvari u drzavi mjenjaju na bolje nemoj da osudjujes one koji za to imaju. Tebi je izgleda vaznije doci na stadion i pozderat 100 kila kospica i dvije kokte otici sit kuci, nego navijat i da bude navijacka atmosfera. Radije idi u pozoriste onda kruha ti.
Kakvog Titinu miliciju spominjes? Gledo sam kad su Lesinari pravili ceke Delijama u BL krajem 80-tih, sluso price o tucnjavama u Zagrebu, Splitu, Beogradu.....Gdje tu bila milicija? Daj bolan.
Posto si ti izgleda neki zajeT lik, koji bi lomio kosti i slicno predlazem ti da na iducoj tekmi repke odes medju BHF i objasnis im svoj stav, gigantu. Al obavezno ponesi dvije vrece kospica nek se nadje.
- Bosanski_kralj
#885 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Hajde navedi i jednu bakljadu BHF, a da je pogođen naš ili protivnički igrač. Naravno, to se može desiti ukoliko oni to zaista žele, ali njihov cilj nije huliganstvo već skretanje pozornosti na probleme u BH nogometuBSn wrote:Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
-
Stari
#886 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Point.
englezi jedino sto su uspjeli je da suzbiju nasilje na tribinama, al redovne masovne tuce raznih navijackih skupina se desavaju svakodnevno van terena u gradovima, u mahalama, u sokacima. Mozes zamislit e? To ti je huliganstvo na djelu.
Code: Select all
-LIBERO-
jedino sto je u Engleskoj suzbijeno je nasilje NA SAMIM STADIONIMA,Izvinjavam se sto ovako upadam i remetim sklad i harmoniju ove teme ..ranije sam se u vise navrata osvrtao na ovu problematiku … i evo sad da ponovim a ujedno da komentarisem ova dva gornja komentara.
Apropo gorenavedenih forumskih dopisnika @Point, @-LIBERO-….usudio bih si uzeti slobodu i primjetiti da vi izgleda mislite da je iskorjenjivanje vandalizma, maloljetne delikvencije, drumskog razbojnistva i ostalih stvari (vidim zbog necega ste vrlo osjetljivi na izraz huliganizam pa rekoh da ne provociram bespotrebe) u opstem smislu rjeci …u nadlestvu FiFe, Uefe i nacionalnih nogometnih saveza , asocijacija, unija itd isl….
Ne znam da li ce ovo sad naici na opste zgrazanje u navijackim krugovima …ali da izvinete
Pokretati inicijative politickih promjena (odnekud mi ovo poznato) kroz militantne navijacke skupine na prostorima balkanskog poluostrva …zaudara … zaudara slicnoscu na istu takvu pojavu s druge polovice 80-tih godina …Raznjatovic, i ostala ekipa …sve su to bili opasni momci …istina ziva…dosli su u Zagreb i napravili fajrunt na Maximiru uz obilatu pomoc Titine milicije ….i tragovi him i dan danas smrde neljudskoscu. I oni su tada bili odraz i predstavnici jedne politicke ideje …i oni su tada zeljeli nekakve ”promjene”…Jel to za te i takve pokusavas traziti razumjevanja?…. Ako jeste onda ti je moj savjet ….nemoj.
Fudbal je nastao, bio i bit ce (opet u buducnosti) kao familijarna pucka zabava gdje covjek moze doci sa familijom …pa eto bude tu psovki…bude smijeha …razocarenja…i u pravu ste:_ nije balet , nije opera …dakle narodna zabava. Ali ne poligon uigravanja i treniranja buducih koljaca, ne mjesto gdje se takvi vrbuju i regrutuju. Pa vi sad kontajte kako god hocete.
Ja nisam zajeban tip ...i zbog toga necu da imam posla sa takvima...s njima neka imaju posla oni koji su placeni za to ...ja hocu gledati fudbal kao sto sam to radio jod od onomad kad je televizor imao samo jedan kanal.
- BSn
#887 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Bosanski_kralj wrote:Hajde navedi i jednu bakljadu BHF, a da je pogođen naš ili protivnički igrač. Naravno, to se može desiti ukoliko oni to zaista žele, ali njihov cilj nije huliganstvo već skretanje pozornosti na probleme u BH nogometuBSn wrote:Bosanski_kralj wrote: Ma jah, kakvi su engleski navijači na strani, kad prate reprezentaciju?? Kakvi njemački, a poljskim da ne govorimo??
A jedini nacin da skrenu paznju je taj da izbace repku iz kvalifikacija?!
- Vodenjak
#888 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Stari wrote:Point.
englezi jedino sto su uspjeli je da suzbiju nasilje na tribinama, al redovne masovne tuce raznih navijackih skupina se desavaju svakodnevno van terena u gradovima, u mahalama, u sokacima. Mozes zamislit e? To ti je huliganstvo na djelu.Code: Select all
-LIBERO- jedino sto je u Engleskoj suzbijeno je nasilje NA SAMIM STADIONIMA,
Izvinjavam se sto ovako upadam i remetim sklad i harmoniju ove teme ..ranije sam se u vise navrata osvrtao na ovu problematiku … i evo sad da ponovim a ujedno da komentarisem ova dva gornja komentara.
Apropo gorenavedenih forumskih dopisnika @Point, @-LIBERO-….usudio bih si uzeti slobodu i primjetiti da vi izgleda mislite da je iskorjenjivanje vandalizma, maloljetne delikvencije, drumskog razbojnistva i ostalih stvari (vidim zbog necega ste vrlo osjetljivi na izraz huliganizam pa rekoh da ne provociram bespotrebe) u opstem smislu rjeci …u nadlestvu FiFe, Uefe i nacionalnih nogometnih saveza , asocijacija, unija itd isl….
Ne znam da li ce ovo sad naici na opste zgrazanje u navijackim krugovima …ali da izvinetena izrazu…ja bih se ovakvoj insinuaciji najodlucnije usprotivio. Ne znam otkud ste tu ideju pokupili …ali fazon jete bio upravo u tome da se vandalizam , delikvencija, i razbojnistvo iskorjeni na stadionima …to jeste bio cilj fudbalskih organizacija … ili da pojednostavim do krajnosti….(Jer stvar jeste poprilicno jednostavna)….Na stadionima dakle, bas tu gdje se igra nogomet…..e tu se to ne smije raditi i tacka…a ako su pripadnici tih i takvih druzina voljni raditi sudare i sastanke u nekakvim getima, ciganlucima, pripizdinama i tuci jedni druge … ama bujrum i izvolite….nikome suza niz obraz krenuti nece zbog njih svakako.
Pokretati inicijative politickih promjena (odnekud mi ovo poznato) kroz militantne navijacke skupine na prostorima balkanskog poluostrva …zaudara … zaudara slicnoscu na istu takvu pojavu s druge polovice 80-tih godina …Raznjatovic, i ostala ekipa …sve su to bili opasni momci …istina ziva…dosli su u Zagreb i napravili fajrunt na Maximiru uz obilatu pomoc Titine milicije ….i tragovi him i dan danas smrde neljudskoscu. I oni su tada bili odraz i predstavnici jedne politicke ideje …i oni su tada zeljeli nekakve ”promjene”…Jel to za te i takve pokusavas traziti razumjevanja?…. Ako jeste onda ti je moj savjet ….nemoj.
Fudbal je nastao, bio i bit ce (opet u buducnosti) kao familijarna pucka zabava gdje covjek moze doci sa familijom …pa eto bude tu psovki…bude smijeha …razocarenja…i u pravu ste:_ nije balet , nije opera …dakle narodna zabava. Ali ne poligon uigravanja i treniranja buducih koljaca, ne mjesto gdje se takvi vrbuju i regrutuju. Pa vi sad kontajte kako god hocete.
Ja nisam zajeban tip ...i zbog toga necu da imam posla sa takvima...s njima neka imaju posla oni koji su placeni za to ...ja hocu gledati fudbal kao sto sam to radio jod od onomad kad je televizor imao samo jedan kanal.
Ma sta da kazem na komentar Zemo?
Ni Karasi i Katalinski zajedno ne bi bolje!
- shalla
#889 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ljudi dragi, ovdje se čitavo vrijeme vodi polemika kako MI gledamo na sve ovo?
Ja ovu svu priču oko bakljada i "skretanja pažnje na probleme u savezu" gledam iz drugog ugla, gledam na to kao nešto što FIFA i UEFA ne odobravaju, kažnjavaju i sl. Vi se gađate ovdje argumentima i svako brani svoje stavove posmatrajući to iz svog ugla kao navijač a poenta svega je da ne odlučujemo mi o eventualnim posljedicama već yebene krovne svjetske fudbalske asocijacije. Meni je lično merak vidjeti bakljadu i sasvim mi je ok taj način protesta ali pobogu ljudi ko nas pita o mišljenju? Ako budemo stvarno blizu odlaska na SP (akoBogda nadam se da će do toga doći) FIFA se neće libiti da zbog jedne jedine baklje izbaci jednu malu Bosnu nauštrb neke veće svjetske zemlje.
Ja ovu svu priču oko bakljada i "skretanja pažnje na probleme u savezu" gledam iz drugog ugla, gledam na to kao nešto što FIFA i UEFA ne odobravaju, kažnjavaju i sl. Vi se gađate ovdje argumentima i svako brani svoje stavove posmatrajući to iz svog ugla kao navijač a poenta svega je da ne odlučujemo mi o eventualnim posljedicama već yebene krovne svjetske fudbalske asocijacije. Meni je lično merak vidjeti bakljadu i sasvim mi je ok taj način protesta ali pobogu ljudi ko nas pita o mišljenju? Ako budemo stvarno blizu odlaska na SP (akoBogda nadam se da će do toga doći) FIFA se neće libiti da zbog jedne jedine baklje izbaci jednu malu Bosnu nauštrb neke veće svjetske zemlje.
- Real Khan
#890 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Evo ti samo jedan način: Ako vam toliko smetaju oni banditi iz NS, lijepo im napravite čeku pred njihovim omiljenim restoranom, pa im lijepo "iznesite" svoje mišljenje cipelom br. 44 u glavu... Možete se i maskirati ako nemate muda da vas neko ne prepozna...Mislim, ako baš toliko smetaju, to bi bilo jedno od izvodivih rješenja. Kada budu vidjeli da je đavo/šejtan odnio šalu, sami će otići. Ja sam ovaj "način" navodio već 30 puta na nekim drugim temama, ali vidim da nikome ne smetaju baš toliko...LSD wrote:E kako se boriti protiv bande iz NS??
Navedi samo jedan nacin...ne treba milion vec SAMO JEDAN!!
pa hajde mudrac,koji je to nacin...što ne mogu filozofa iz amerike što se javljaju i pricaju o milionima nacina
Uostalom, koliko se ja sjećam, ova govna iz saveza su počela smrditi navijačima kada smo imali stvarno patetične rezultate u nizu kvalifikacija. Sjećate se kada su nas kantale čak i prosječne ekipe, a samo ponekad smo znali zablistati protiv nekih jakih reprezentacija...sjetite se tekme sa Italijom, Danskom, Norveškom...ali zato su nekakvi Izraelci ili Litvanci znali biti penicilin za nas. Tada su počeli zahtjevi za smjenu saveza u namjeri da se dovedu provjereni sportisti tj. "ljudi koji će podići nivo" i "napraviti respektabilnu reprezentaciju koja će biti u stanju plasirati se na evropsko ili svjetsko prvenstvo"...Evo, sada napokon imamo ekipu koja to objektivno može. Da li će na kraju uspjeti zaigrati na jugu Afrike, to ne znamo, ali im barem možemo dati šansu da pokažu šta mogu. A meni se čini da je BHF ipak uspio u svom cilju a da ni sami nisu svjesni. Vidite da reprezentacija igra kao nikada do sada, a savez se ne miješa u njihov rad, tj. ne dovode im više nekakve anonimuse koji veze nemaju. Anonimusa naravno opet ima, ali su barem opravdali svoj dolazak (npr. golman Supić, barem se čovjek pokazao puno ozbiljnijim od Hasagića "driblera")
I na kraju, @LSD (
-
LSD
#891 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
A zašto ti pišeš VAM SMETAJU?? ko smo to mi?? a ko si to ti? to tebi ne smetaju banditi iz NS? ti zadovoljan njihovim radom pa sad NAMA prosvjetiteljski djeliš savjete kako treba djelovati?Real Khan wrote:Evo ti samo jedan način: Ako vam toliko smetaju oni banditi iz NS, lijepo im napravite čeku pred njihovim omiljenim restoranom, pa im lijepo "iznesite" svoje mišljenje cipelom br. 44 u glavu... Možete se i maskirati ako nemate muda da vas neko ne prepozna...Mislim, ako baš toliko smetaju, to bi bilo jedno od izvodivih rješenja. Kada budu vidjeli da je đavo/šejtan odnio šalu, sami će otići. Ja sam ovaj "način" navodio već 30 puta na nekim drugim temama, ali vidim da nikome ne smetaju baš toliko...LSD wrote:E kako se boriti protiv bande iz NS??
pa hajde mudrac,koji je to nacin...što ne mogu filozofa iz amerike što se javljaju i pricaju o milionima nacina
Uostalom, koliko se ja sjećam, ova govna iz saveza su počela smrditi navijačima kada smo imali stvarno patetične rezultate u nizu kvalifikacija. Sjećate se kada su nas kantale čak i prosječne ekipe, a samo ponekad smo znali zablistati protiv nekih jakih reprezentacija...sjetite se tekme sa Italijom, Danskom, Norveškom...ali zato su nekakvi Izraelci ili Litvanci znali biti penicilin za nas. Tada su počeli zahtjevi za smjenu saveza u namjeri da se dovedu provjereni sportisti tj. "ljudi koji će podići nivo" i "napraviti respektabilnu reprezentaciju koja će biti u stanju plasirati se na evropsko ili svjetsko prvenstvo"...Evo, sada napokon imamo ekipu koja to objektivno može. Da li će na kraju uspjeti zaigrati na jugu Afrike, to ne znamo, ali im barem možemo dati šansu da pokažu šta mogu. A meni se čini da je BHF ipak uspio u svom cilju a da ni sami nisu svjesni. Vidite da reprezentacija igra kao nikada do sada, a savez se ne miješa u njihov rad, tj. ne dovode im više nekakve anonimuse koji veze nemaju. Anonimusa naravno opet ima, ali su barem opravdali svoj dolazak (npr. golman Supić, barem se čovjek pokazao puno ozbiljnijim od Hasagića "driblera")
I na kraju, @LSD (dobar ti je nick, rekao bih "ispravan") ako je Alipašino polje u Americi, onda je tačno da i ja ovo "filozofiram iz Amerike"...
A što ti nebi mogao licno/personalno napraviti ceku pred restoranom pa uputiti džon br.44 u vugla nekom od njih (predpostavljam da ti imaš muda i da se neceš trebati maskirati za razliku od naš miševa koji za to nemamo muda)
Lako je dijeliti savjete po forumu sakriven iza nicka Real Khan (to može svako),a gdje si kad treba djelovati konkretno??
Ili si ti jedan od onih kvazi-pacifista (a ustvari lažnih moralista) koji uporno ponavljaju kao papagaji "to se mene ne tice i to nije moja borba" i slicne floskule...ovo samo pitam.
-
mostarac
#892 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Hajdemo redom-LIBERO- wrote:@mostarac,kako mislis da se PACIFISTICKIudje u teren?
Da li si svjestan koje se represije vec trpe zbog baklji,zastava,koreografija,odlazaka na gostovanja... i slicnih stvari koje su 100 puta bezazlenije stvari od ulaska na teren.
Da bi se uslo na teren treba biti spreman,barem na ovim vecim stadionima da se izadje na crtu osiguranju,policiji,specijalcima...slomljenih noseva,hapsenja na stotine,krivicnih prijava i slicno.
I sve da mediji opet upakuju kao i u najvecem broju slucajeva do sada,navijaci su huligani,oni su tu radi licnog interesa,stop huliganstvu,najvece i jedino zlo naseg fudbala su navijaci itd itd.
Objerucke bi se prihvatili kampanje blacenja i sataniziranja svih pokusaja slicnog tipa,a svi znamo kakva je moc medija,automatski bi imali osudu sviju u BiH ,izuzev jezgara tih navijackih skupina koji bi jedini svjesni bili o cemu se zapravo radi.
Znas li da je na protestima protiv saveza pred zgradom saveza samo iz Hz uhapseno20+ ljudi? znas li da apsolutno sve ljubitelje nogometa u nasoj zemlji apsolutno boli kurac za te momke i sta im se poslije desavalo i u kakvim se sudskim procesima zavrsavali,a sve je zaboravljeno onog momenta kada smo donjeli prva tri boda sa Cirom na celu.
Nas narod je cudna sorta,namaju osjecaj da se nekada treba boriti za "vise" ciljeve,lako mu se zamazuju oci,lakovjerni su,i vrlo lako upadaju u euforiju "stada".
Nogometni savez nemogu srusiti navijacke skupine ,ove koje navijaju za BiH ,sto je u vrh glave 2000 ljudi,mislim na "jezgra" grupa i ljude koji jesu spremni za akciju.
Imali smo priliku,kada se digla sva javnost,protesti medijska sloznost i ..i..dolaskom Cire i prva tri boda sve je puklo kao balon od sapunice.
Dojucerasnji glavni pokretaci kampanje,vrli novinari,nasa"zlatna" perapuse kurac Ciri za avio kartu i press akreditaciju za utakmice reprezentacije,i likuju zbog odlicnih rezultata reprezentacije.
Ne kazem da ne treba podrzati reprezentaciju,evo i ja sam bio u Zenicimada sam se zakleo da necu vise ici na utakmice reprezentacije,ali ponese euforija..ali "otpor"je splasnuo,da ne kazem da ga vise ni nema. I sada,od realnih krivaca u liku i (ne)djelu likova iz saveza ,svi mediji i cijelokupna javnost dezurne krivce vide u BHF-u,sto se moze citati kao personifikacija organizovanom vidu navijanja.
O kakvoj policijskoj represiji nad navijacima u BiH ti govoris? Ja tu represiju jos nisam vidio a bio sam na stotinama utakmica sto kuci sto na strani? Kakve baklje, kakav degenek, kakve koreografije? Ko to dira huligane na tribinama stadiona u BiH? Niko, a i kad dira to ne radi dovoljno. To sto policija vas ko fol dira nije nista u poredjenju sa onim kako ostatak tribina i gradjana zeli da vas policija bije, jer ste to zasluzili. Zbog idiota moj grad minimum dva puta godisnje dozivljava totalnu paralizu funkcionisanja, a zasto? Upravo zato jer nema potrebne kolicine represije nad huliganima. Pusti kerove i pendrekom po ledjima i stanje ce se brzo sredit.
U skladu s tim ulazak na teren nije nikakav problem, jer osim utakmica visokog rizika nema specijalaca, a ova redovna milicija bas i ne bije navijace, a pogotovo to ne bi cinila da krene ona kako je vi nazivate simpatizerska (ja bi rekao jedina navijacka) tribina da udje u teren.
Zatim da ti kazem da navijaci nisu huligani, jer drug ja sam navijac i navijam za svoj klub i nikad mu nijednim svojim potezom nisam nanio stetu, a navijaci u onom smislu u kojem ti govoris prije svega NISU NAVIJACI, nego huligani i oni masu puta nanose ogromnu stetu svom klubu, a Velezovi su npr. konkretno Velezu upropastili cijelu sezonu i kostali ga prekidom utakmice u Hadzicima povratka u premier ligu. Takav primjer je moguce naci za svaku drugu huligansku skupinu. Na kraju krajeva "Horde Zla", "Robijasi", "Manijaci", "Lesinari" nisu imena uz koja cestit covjek zeli da se veze njegovo ime, jer prije svega nemaju nikakvu vezu sa sportom, sa klubovima, koje ko fol predstavljaju i sa civilizovanim oblicima ponasanja. U skladu s tim moze se reci da huliganska jezgra tih skupine uglavnom koriste klubove kao paravan za lijecenje svojih frustracija i kompleksa, a nakon toga placu ko picke da policija vrsi represiju.
No to nije tema. Nije me briga za tih 20 uhapsenih na ferhadiji onda jer mislim da to nije nacin i jer isto tako mislim da onaj kome nije bilo do toga da ga policija uhapsi nije ni uhapsen.
Govorili smo o nacinima i ja sam ti rekao da nece biti problem sa policijom nikakav da se udje u teren i mirno i dostojanstveno prekine utakmica. Klub kao kontra mjeru moze samo da dovede specijalce ili da igra bez publike. I jedna i druga varijanta iz utakmice u utakmicu za finansijski katastrofalno lose bosanske klubove je neprihvatljiva. Znaci izvodivo je prekidanje utakmice, a da ne bude nikakvih problema i da to bude pritisak na klubove, al tu onda dolazimo do toga da li je to u interesu nekome?
I jos jednom ti ponavljam da Munib Usanovic, Iljo Dominkovic i ekipa nisu krivci apsolutno. Krivci su oni koji su ih birali na te funkcije i koji ce ih opet izabrati, a to su klubovi.
Evo sutra da Munib podnese ostavku sta ste dobili. Novi generalni sekretar ce biti neka jednaka lopina kao i on. Znaci problem se gleda iz jednog totalno drugog, neupucenog i neinformisanog ugla. Sasvim sam siguran da niko od tih ultra mega zajebanih likova koji imaju dosjee ko rokovnik nije procitao statut saveza, a tamo sve lijepo i razumljivo pise bez ikakvih dvosmislenosti. Da je to procitao ne bi mu palo na pamet da sranje pravi na tekmi reprezentacije ili da protestuje ispred saveza jer bi bio svjestan, osim ako nije retardiran, da na taj nacin ne ide i da na taj nacin savez ne moze dobiti kvalitetnije rukovodstvo, al ciljevi su tu drugaciji i ne bi o njima zaista.
Znaci savez se rusi devastacijom premier lige i to je sasvim moguce izvesti bez ijednog uhapsenog i povrijedjenog lica. Samo je pitanje volje i zelje da se to izvede na taj nacin i pitanje je da li se zeli uopste mjenjati stanje.
U principu sebi sam rekao da se vise necu raspravljati sa ljudima koji ne vide huligane na stadionima i koji misle da u nas policija pravi represiju nad navijacima, jer to je kao da pokusavas pjevati gluhom, al ipak sam morao pojasniti neke stvari.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#893 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@Stari,svasta ti nesto ispisa
hajd' da ti pokusam barem na neke stvari iz napisanog odgovoriti.
Da se razumijemo,nisam za huliganizam,apsolutno sam protiv toga kao "vida ponasanja",i kao huliganizma glavnog razloga zbog kojeg se dolazi na utakmice.
Svjestan sam i to itekako
,da ima u sklopu navijackih struktura i likova kojih su tu a imaju vrlo visok prag tolerancije spram nasilju,i povisenu agresivnost..ali,nije li tako u skoro pa svim zivotnim aspektima,i skoro pa svim kulturnim,subkulturnim,politickim i inim ljudskim "strukturama".
To ,kao sto rece,da sam osjetljiv na izraz huliganizam,naravno da jesam. Jer se kod 90% "obicnih" ljudi pojam navijac i huligan izjednacava,sto je daleko od istine.
Navijacka subkultura nije samo u navijanju,ima tu puno puno jos segmenata i podsegmenata,od grafitiranja,do socijalno osjetljivih akcija u sredinama u kojima pojedina skupina djeluje i "radi" ,marketinga,bukvalno poslovanja itd itd:D
A to sto se milijardu puta da veca medijska pompa za neki fizicki obracun a ne za neku humanitarnu akciju koju odrade navijaci,to je vec problem publicistickog funkcionisanja nasih,i uopste medija.
Jer,zamisli naslove.."..Dva povrijedjena u sukobu navijaca Zrinjskog i Sarajeva.."ili pak naslov..."..Horde Zla posjetile NN i donirale kompjuter i novcanu pomoc.."
Sta mislis zasto ce se prvi naslov naci na prvoj ,udarnoj stranici,ili na pocetku dnevnika,a drugi naslov ce biti na 22. stranici,u dva reda,ili nece se objaviti nigdje ni u jednom mediju.
Odjednom se prebacujes na politicke aspekte,navodis Arkana,njihove teznje,tendencije za "promjenama"
,da li poistovjecujes njihove pokusaje "promjena2 sa ovim pokusajem recimo BHF-a
Svako ,ko je malo vise upucen u taj navijacki period,i eto bas taj "slucaj Arkan"jasno mu je da se Arkan pojavio sa namjerom da izmanipulise Delije i upotrijebi u svoje svrhe,kao i svrhe tadasnje "drzavne bezbednosti"...znaci cista politicka igra,i dobro smisljena manipulacija ,koja je posluzila svrsi u datom vremenu,i za striktno precizirane ciljeve.
Fudbal je pucka igra,kako velis
,slazem se..samo sto je sve manje pucka a sve vise kapitalisticka tvornica za pravljenje novca velikih firmi,koorporacija i bogatih vlasnika klubova.
I ta prica da zbog organizovanih navijackih skupina Ti,i slicni tebi,ne dolazite na stadione je supljak stoljeca,da postoji ta nagrada za tu izjavu,koja se vrlo cesto rabi u raznim krugovima pa je poprimila publicitet i kod obicne raje,ta izjava bi dobila tu nagradu "supljak izjava stoljeca"
Pogledaj ligu bivse Yugoslavije,tada su se incidenti i tuce desavale svako Bozije kolo,a posjecenost je bila 250 puta veca nego u svim danasnjim ligama u drzavama nastalim raspadom Yu.
danasnji incidenti nisu ni do koljena,ni po brutalnosti ni po intezitetima tadasnjim,pa se dolazilo,i mene je stari redovno vodio na tekme,i vjerovatno bas tada "navukao" da ostanem u svemu tome
Pogledaj stadione u Italiji.....prepuni su,a navijacki pokret cvjeta. cak se i sukobi desavaju vrlo cesto,ali stadioni su opet prepuni,i zena i djece is vega ostaloga.
Pogledaj stadione u Grckoj..navijacki pokret mozda nikada jaci u toj zemlji,cak su pojedina jezgra navijackih skupina bila na ulicama i ucestvovala u sukobima sa policijom,nevezano za fudbalska desavanja,povodom ubistva onig malca od strane policije,(opaska-nedavna desavanja u Grckoj),stadioni puni,posjecenost na zavidnom nivou.
O Juznoj Americi da ti i ne pricam,stadioni krcati....goglaj,pogledaj zadnje kolo recimo Argentinske lige,i pogledaj savrsenstvo ultras subkulture na djelu
,a opet su tu djeca,zene i svi ostali.
Sukobi,i kada se dese ,dese se izmedju striktno preciziranim skupinama,ljudima koji su svjesno tu,i svjesno dio toga.
Niko nece tebe sa djetetom,ili neku curu..pa cak ni tebe sa salom ili obiljezjejm nekog kluba napasti samo tako,vjeruj mi,sukobi i nasilje i kada se desi u 95% slucajeva desi se u "zatvorenom" krugu ljudi sa obje strane
Neposjecenost na nasim terenima je posljedica ocajnog kvaliteta fudbala,jer pitao bih te ja da recimo umjesto Orasja,gostuje na Grbavici Zvezda ili umjesto Posusja,Olimpiakos .
Najgore je kada padnes pod pritisak stereotipa i predrasuda,prema bilo kome,pa i navijackom pokretu kao takvom....
p.s Sorry na eventualne greske u tipkanju,mrsko mi se vracati i "lektorisati"sve napisano

Da se razumijemo,nisam za huliganizam,apsolutno sam protiv toga kao "vida ponasanja",i kao huliganizma glavnog razloga zbog kojeg se dolazi na utakmice.
Svjestan sam i to itekako
To ,kao sto rece,da sam osjetljiv na izraz huliganizam,naravno da jesam. Jer se kod 90% "obicnih" ljudi pojam navijac i huligan izjednacava,sto je daleko od istine.
Navijacka subkultura nije samo u navijanju,ima tu puno puno jos segmenata i podsegmenata,od grafitiranja,do socijalno osjetljivih akcija u sredinama u kojima pojedina skupina djeluje i "radi" ,marketinga,bukvalno poslovanja itd itd:D
A to sto se milijardu puta da veca medijska pompa za neki fizicki obracun a ne za neku humanitarnu akciju koju odrade navijaci,to je vec problem publicistickog funkcionisanja nasih,i uopste medija.
Jer,zamisli naslove.."..Dva povrijedjena u sukobu navijaca Zrinjskog i Sarajeva.."ili pak naslov..."..Horde Zla posjetile NN i donirale kompjuter i novcanu pomoc.."
Sta mislis zasto ce se prvi naslov naci na prvoj ,udarnoj stranici,ili na pocetku dnevnika,a drugi naslov ce biti na 22. stranici,u dva reda,ili nece se objaviti nigdje ni u jednom mediju.
Odjednom se prebacujes na politicke aspekte,navodis Arkana,njihove teznje,tendencije za "promjenama"
Svako ,ko je malo vise upucen u taj navijacki period,i eto bas taj "slucaj Arkan"jasno mu je da se Arkan pojavio sa namjerom da izmanipulise Delije i upotrijebi u svoje svrhe,kao i svrhe tadasnje "drzavne bezbednosti"...znaci cista politicka igra,i dobro smisljena manipulacija ,koja je posluzila svrsi u datom vremenu,i za striktno precizirane ciljeve.
Fudbal je pucka igra,kako velis
I ta prica da zbog organizovanih navijackih skupina Ti,i slicni tebi,ne dolazite na stadione je supljak stoljeca,da postoji ta nagrada za tu izjavu,koja se vrlo cesto rabi u raznim krugovima pa je poprimila publicitet i kod obicne raje,ta izjava bi dobila tu nagradu "supljak izjava stoljeca"
Pogledaj ligu bivse Yugoslavije,tada su se incidenti i tuce desavale svako Bozije kolo,a posjecenost je bila 250 puta veca nego u svim danasnjim ligama u drzavama nastalim raspadom Yu.
danasnji incidenti nisu ni do koljena,ni po brutalnosti ni po intezitetima tadasnjim,pa se dolazilo,i mene je stari redovno vodio na tekme,i vjerovatno bas tada "navukao" da ostanem u svemu tome
Pogledaj stadione u Italiji.....prepuni su,a navijacki pokret cvjeta. cak se i sukobi desavaju vrlo cesto,ali stadioni su opet prepuni,i zena i djece is vega ostaloga.
Pogledaj stadione u Grckoj..navijacki pokret mozda nikada jaci u toj zemlji,cak su pojedina jezgra navijackih skupina bila na ulicama i ucestvovala u sukobima sa policijom,nevezano za fudbalska desavanja,povodom ubistva onig malca od strane policije,(opaska-nedavna desavanja u Grckoj),stadioni puni,posjecenost na zavidnom nivou.
O Juznoj Americi da ti i ne pricam,stadioni krcati....goglaj,pogledaj zadnje kolo recimo Argentinske lige,i pogledaj savrsenstvo ultras subkulture na djelu
Sukobi,i kada se dese ,dese se izmedju striktno preciziranim skupinama,ljudima koji su svjesno tu,i svjesno dio toga.
Niko nece tebe sa djetetom,ili neku curu..pa cak ni tebe sa salom ili obiljezjejm nekog kluba napasti samo tako,vjeruj mi,sukobi i nasilje i kada se desi u 95% slucajeva desi se u "zatvorenom" krugu ljudi sa obje strane
Neposjecenost na nasim terenima je posljedica ocajnog kvaliteta fudbala,jer pitao bih te ja da recimo umjesto Orasja,gostuje na Grbavici Zvezda ili umjesto Posusja,Olimpiakos .
Najgore je kada padnes pod pritisak stereotipa i predrasuda,prema bilo kome,pa i navijackom pokretu kao takvom....
p.s Sorry na eventualne greske u tipkanju,mrsko mi se vracati i "lektorisati"sve napisano
Last edited by -LIBERO- on 06/04/2009 01:12, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#894 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Taman htjedoh otici spavati,kada moj drug Mostarac mi odgovori na post
Hjad' jos i tebi da odgovorim
Vidi,to koliko policija udara navijace to znaju oni koje se udara,one koje se udara samo zato sto hoce da izadju iz autopusa na "malu nuzdu2ili da piju vodu,i onda izvlace pistolj i prijete da ce pucati jers je neko izasao iz autobsa,zamisli usudio se izaci iz busa...jebo te koji huliganizam
To sto bi ti zelio da navijace neko tuce,masakrira,gazi..to ,vrlo vjerovatno,govori o nekom malom malom problemcicu u nekom sicusnom dijelu tvoga mozga...lozis se na naslije? Fetis?
Ili je mozda rijec ,samo,o prizivanju staljinizma,autokracije,fasizma..diktature.
One koji zasluze,treba sankcionisati,prizivati na maltretiranje,masakriranje,brutalnost je vec u domenu patologije.
O vasem slucaju Mostar je delikatno podrucje,sam znas sta se desi kada mladim ljudima manipulise nacionalizam ,slobodno cu reci,i fasizam.
Medjunacionalna mrznja,netrpeljivost,politicka,i socijalna nestabilnost je nejveci problem toga sto se desava kod vas na ulicama ,slicno kao Seltik-Rengers,vjera,nacija,politika..manipulacija umovima. To vase dole,samo u blagim segmentima ima veze sa navijackom scenom.
O Kretanju "simpatizera" u teren
,i tvrdnji da njih policija nebi sprijecila ni hapsila
,vrlo,vrlo,VRLOOO si nerealan sa tom tvrdnjom. Ja ti garantujem da nema nikakve sanse bilo ko da udej na teren bez da mora upotrijebiti silu za to,to je jednostavno tako..bilo da to pokusaju ultrasi ili "simpatizeri",nema tu puno razlike,i dobrano si me nasmijao tom tvrdnjom
O hapsenju i batinjanju u Ferhadiji,dobro..meni mozda i nevjerujes,ali upitaj bilo koga ko je bio taj dan pred Nogometnim Savezom,i recice ti svi da je policija tukla i hapsila sviju koji su im se nasli na putu,ja sam licno vidio da su batine dobijali i slucajni prolaznici.
Licno sam vidio komandanta specijalaca koji je izdao naredbu za napad,i vidio sam kako su tukli sviju redom.
Ljudi su dosli da se bune radi nepravde,radi korupcije,bezvlasca..za boljitak i neki pokusaj napretka. Jer,koja je razlika izmedju protesta protiv saveza i recimo protesta pred zgradom vlade federacije.
Da ,razlika je,jedni imaju stigmu i etiketu navijaca,automatski sljama i huligana..a drugi,koji bi se bunili pred zgradom vlade federecije,bi bili borci za prava gradjana,borci za slobodu misli i rijeci itd itd.
Batinjanje navijaca,je opravdano,ti prizeljkujes i vecu brutalnost,kao sto sam rece...ali bi bio prvi koji bi osudio neku "nevladinu" organizaciju koju bi policija izbatinjala i pohapsila pred insitucijama vlasti.
Ne vidis steroeotim predrasuda

Hjad' jos i tebi da odgovorim
Vidi,to koliko policija udara navijace to znaju oni koje se udara,one koje se udara samo zato sto hoce da izadju iz autopusa na "malu nuzdu2ili da piju vodu,i onda izvlace pistolj i prijete da ce pucati jers je neko izasao iz autobsa,zamisli usudio se izaci iz busa...jebo te koji huliganizam
To sto bi ti zelio da navijace neko tuce,masakrira,gazi..to ,vrlo vjerovatno,govori o nekom malom malom problemcicu u nekom sicusnom dijelu tvoga mozga...lozis se na naslije? Fetis?
Ili je mozda rijec ,samo,o prizivanju staljinizma,autokracije,fasizma..diktature.
One koji zasluze,treba sankcionisati,prizivati na maltretiranje,masakriranje,brutalnost je vec u domenu patologije.
O vasem slucaju Mostar je delikatno podrucje,sam znas sta se desi kada mladim ljudima manipulise nacionalizam ,slobodno cu reci,i fasizam.
Medjunacionalna mrznja,netrpeljivost,politicka,i socijalna nestabilnost je nejveci problem toga sto se desava kod vas na ulicama ,slicno kao Seltik-Rengers,vjera,nacija,politika..manipulacija umovima. To vase dole,samo u blagim segmentima ima veze sa navijackom scenom.
O Kretanju "simpatizera" u teren
O hapsenju i batinjanju u Ferhadiji,dobro..meni mozda i nevjerujes,ali upitaj bilo koga ko je bio taj dan pred Nogometnim Savezom,i recice ti svi da je policija tukla i hapsila sviju koji su im se nasli na putu,ja sam licno vidio da su batine dobijali i slucajni prolaznici.
Licno sam vidio komandanta specijalaca koji je izdao naredbu za napad,i vidio sam kako su tukli sviju redom.
Ljudi su dosli da se bune radi nepravde,radi korupcije,bezvlasca..za boljitak i neki pokusaj napretka. Jer,koja je razlika izmedju protesta protiv saveza i recimo protesta pred zgradom vlade federacije.
Da ,razlika je,jedni imaju stigmu i etiketu navijaca,automatski sljama i huligana..a drugi,koji bi se bunili pred zgradom vlade federecije,bi bili borci za prava gradjana,borci za slobodu misli i rijeci itd itd.
Batinjanje navijaca,je opravdano,ti prizeljkujes i vecu brutalnost,kao sto sam rece...ali bi bio prvi koji bi osudio neku "nevladinu" organizaciju koju bi policija izbatinjala i pohapsila pred insitucijama vlasti.
Ne vidis steroeotim predrasuda
- drmadzija
#895 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Vozdra,
Mislim da je vrijeme da se otvori jedna "Esej" sekcija na podforumu "Fudbal." Ima tu ozbiljnih kandidata i mislim da bi ih ovakav potez obradov'o.
Fakat ovo je tragikomedija. Svaka cast ljudima koji ove kilometarske postove, ustvari, citaju.
Mislim da je vrijeme da se otvori jedna "Esej" sekcija na podforumu "Fudbal." Ima tu ozbiljnih kandidata i mislim da bi ih ovakav potez obradov'o.
Fakat ovo je tragikomedija. Svaka cast ljudima koji ove kilometarske postove, ustvari, citaju.
- Point.
#896 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Stari, fino ti to ispisa, ali neznam zbog cega ti bakljadu na teren od strane zna se vec koga i masovne tuce na engleskim stadionima stavljas u isti kos? Vidis, te baklje nisu namjenjene protivnickim navijacima, igracima, nego da se skrene paznja na nase lopine. Da ne ponavljam, zna se prica. Zao mi je sto te baklje remete tvoj dusevni mir ali u ratu i ljubavi je svasta stosta dopusteno. Dao bih sebi slobodu da primjetim da se iza tvog neslaganja, osudjivanja i pljuvanja ,po BHF-u posebno, zasniva na nekoj osobnoj relaciji tebe kontra njihA. Vec si jasno dao do znanja, u ranijim postovima, da dobijes ospice na samu spomen rijeci BHF ali i tebi cu dati savjet da se njima licno obratis ako imas kakvih problema, ovdje na forumu imamo vec dovoljono "pametnjakovica".Stari wrote:Point.
englezi jedino sto su uspjeli je da suzbiju nasilje na tribinama, al redovne masovne tuce raznih navijackih skupina se desavaju svakodnevno van terena u gradovima, u mahalama, u sokacima. Mozes zamislit e? To ti je huliganstvo na djelu.Code: Select all
Izvinjavam se sto ovako upadam i remetim sklad i harmoniju ove teme ..ranije sam se u vise navrata osvrtao na ovu problematiku … i evo sad da ponovim a ujedno da komentarisem ova dva gornja komentara.
Ne znam da li ce ovo sad naici na opste zgrazanje u navijackim krugovima …ali da izvinetena izrazu…ja bih se ovakvoj insinuaciji najodlucnije usprotivio. Ne znam otkud ste tu ideju pokupili …ali fazon jete bio upravo u tome da se vandalizam , delikvencija, i razbojnistvo iskorjeni na stadionima …to jeste bio cilj fudbalskih organizacija … ili da pojednostavim do krajnosti….(Jer stvar jeste poprilicno jednostavna)….Na stadionima dakle, bas tu gdje se igra nogomet…..e tu se to ne smije raditi i tacka…a ako su pripadnici tih i takvih druzina voljni raditi sudare i sastanke u nekakvim getima, ciganlucima, pripizdinama i tuci jedni druge … ama bujrum i izvolite….nikome suza niz obraz krenuti nece zbog njih svakako.
- shalla
#897 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Point, tvoja rečenica "te baklje nisu namjenjene protivničkim navijačima, igračima, nego da se skrene pažnja na naše lopine" je sasvim ok, i ja to prvi podržavam ali kontaš šta hoću da kažem u ovom postu iznad, FIFU zaboli neka stvar kome je ta baklja namijenjena i šta ona predstavlja, za nju je to BAKLJA U TERENU i kraj priče.
Brkate ovdje kruške i jabuke al eto, udrite i dalje svaki sa svojom stranom priče...
Brkate ovdje kruške i jabuke al eto, udrite i dalje svaki sa svojom stranom priče...
-
Stari
#898 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ja bih ..vidisPoint. wrote:Stari, fino ti to ispisa, ali neznam zbog cega ti bakljadu na teren od strane zna se vec koga i masovne tuce na engleskim stadionima stavljas u isti kos? Vidis, te baklje nisu namjenjene protivnickim navijacima, igracima, nego da se skrene paznja na nase lopine. Da ne ponavljam, zna se prica. Zao mi je sto te baklje remete tvoj dusevni mir ali u ratu i ljubavi je svasta stosta dopusteno. Dao bih sebi slobodu da primjetim da se iza tvog neslaganja, osudjivanja i pljuvanja ,po BHF-u posebno, zasniva na nekoj osobnoj relaciji tebe kontra njihA. Vec si jasno dao do znanja, u ranijim postovima, da dobijes ospice na samu spomen rijeci BHF ali i tebi cu dati savjet da se njima licno obratis ako imas kakvih problema, ovdje na forumu imamo vec dovoljono "pametnjakovica".Stari wrote:Point.
Ja nisam zajeban tip ...i zbog toga necu da imam posla sa takvima...s njima neka imaju posla oni koji su placeni za to ...ja hocu gledati fudbal kao sto sam to radio jod od onomad kad je televizor imao samo jedan kanal.Dno dna, od tvoje strane, je ovaj pokret za rusenje saveza izjednacavati sa Arkanovim pokretom kroz delije. Siguran sam da se sa tim nece sloziti na desetine one djece sto je BHF pomogao kroz svoje humanitarne akcije ili reprezentativci rukometne reprezentacije, sjedece odbojke. Kladio bih se u posljedni roman Zagora da tebe nema na tribinama kad igraju momci sjedece odbojke, ili kad ih se docekivalo na sarajevskom aerodromu. Stari, stari...na mladima svijet ostaje.
A ono drugo ...u vezi sa-x foruma...ovdje sam , izvini sto to primjecujem, dosao ipak nesto prije tebe...a U Sarajevu nikad u zivotu nisam bio ...pa tako .shodno tome, nikad nikoga nisam docekivao na aerodromima , zelj kolodvorima, taxi stanicama ....i sve se nekako pokusavam napregnuti sta si htio ovime reci ...ne uspijevam ...odi zivota ti do tih svojih mentora pa ih priupitaj...sta sve ovo treba znaciti ....pa cemo nastaviti...
- Real Khan
#899 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nikada nisam volio pisanje u horskom obliku jer JA imam svoje mišljenje i spreman sam SVOJE STAVOVE braniti i pred bogom i pred narodom. Kažem "vi" zato što čitam desetine komentara koji su istog stila i zagovaraju nerede i nemire koji bi nas mogli koštati kvalifikacija, a sve kao "protiv saveza" i za "izlječenje BH fudbala"... Ja tvrdim da nakon ovih par utakmica nije sve isto i treba malo "stati na loptu" do daljnjeg.LSD wrote:A zašto ti pišeš VAM SMETAJU?? ko smo to mi?? a ko si to ti? to tebi ne smetaju banditi iz NS? ti zadovoljan njihovim radom pa sad NAMA prosvjetiteljski djeliš savjete kako treba djelovati?Real Khan wrote:Evo ti samo jedan način: Ako vam toliko smetaju oni banditi iz NS, lijepo im napravite čeku pred njihovim omiljenim restoranom, pa im lijepo "iznesite" svoje mišljenje cipelom br. 44 u glavu... Možete se i maskirati ako nemate muda da vas neko ne prepozna...Mislim, ako baš toliko smetaju, to bi bilo jedno od izvodivih rješenja. Kada budu vidjeli da je đavo/šejtan odnio šalu, sami će otići. Ja sam ovaj "način" navodio već 30 puta na nekim drugim temama, ali vidim da nikome ne smetaju baš toliko...LSD wrote:E kako se boriti protiv bande iz NS??
I na kraju, @LSD (dobar ti je nick, rekao bih "ispravan") ako je Alipašino polje u Americi, onda je tačno da i ja ovo "filozofiram iz Amerike"...
A što ti nebi mogao licno/personalno napraviti ceku pred restoranom pa uputiti džon br.44 u vugla nekom od njih (predpostavljam da ti imaš muda i da se neceš trebati maskirati za razliku od naš miševa koji za to nemamo muda)
Lako je dijeliti savjete po forumu sakriven iza nicka Real Khan (to može svako),a gdje si kad treba djelovati konkretno??
Ili si ti jedan od onih kvazi-pacifista (a ustvari lažnih moralista) koji uporno ponavljaju kao papagaji "to se mene ne tice i to nije moja borba" i slicne floskule...ovo samo pitam.
Iskreno da kažem, i ja sam nekada davno galamio i psovao sve i savezu i onima ko ih postavi kada sam se vraćao sa utakmica reprezentacije BiH k'o popišan, što zbog kiše, što zbog poraza od objektivno slabijih reprezentacija... ali, tada nisam znao da u stvari taj truhli i korumpirani Nogometni savez BiH u stvari nije jedini krivac zbog tadašnjih loših rezultata reprezentacije. Bilo je to i do nedovoljnog zalaganja igrača, nesposobnosti selektora... Sva ova frustracija oko saveza je u stvari krenula mnogo prije javnog pokazivanja BHF (tada ih ja nisam vidio na tribinama pod tim brandom). Sjetimo se koliko je puta raja sa tribina stadiona Koševo zvižducima, psovkama i upaljačima pratila naše igrače i stručni štab. Tada mi je smetao i savez i smotani igrači i kilava publika i TADA sam bio preman razbiti nos bilo kome, ali ipak sam odlučio ne ići na utakmice jer mi nisu TOLIKO smetali da bih se tukao s njima. Međutim, SADA više nema razloga za proteste i prekide utakmica, jer napokon imamo ekipu koja igra bez straha i kompleksa, igrači se bore kao lavovi, ne pate od lažne veličine i ne štede se za svoje klubove (a repki kita), imamo i selektora koji je veći rauber od ovih kokošara iz saveza pa mu ne smetaju u radu, počinjemo graditi dobar rezultat, prvi put imamo šanse za plasman na SP i što je najbitnije - ljudi zaista ŽELE igrati za repku. Koliko se ja sjećam, NEDOSTATAK SVEGA OVOGA JE BIO KLJUČNI RAZLOG ZA PROTESTE PROTIV SAVEZA. Zašto sada protestvovati i tražiti nečiju smjenu kada se napokon sve posložilo kako se tražilo. Znam ja da su smradovi iz saveza i dalje korumpirani, nepošteni i ljigavi (takvi će ostati do groba), ali nađite mi bar jedan nogometni savez u svijetu da nije manje-više isti takav. Mislite da sveci sjede u engleskom, francuskom ili španskom savezu... Mislite li da bi Bolić, Kodro, ili Pape, Meša, Hadžibegić ili bilo koji drugi bivši igrači, tj. igrački giganti, bili apsolutno pošteni kao nekakve djevice Marije ili Pejgamber Muhamed, pa ne bi krali, ne bi tušili igrače, ne bi trošili po kafanama...? Ako mislite da bi bili potpuno drugačiji i pošteni 100%, onda ste stvarno naivni (namjerno govorim u množini jer se ovo odnosi i na tebe i na sve ostale koji zagovaraju rušenje reprezentacije nekakvim nemirima i prekidima utakmica). Shvatite da je barem za sada CILJ PROTESTA PROTIV SAVEZA ISPUNJEN i čim se opet počnu dešavati sranja, tek tada treba proteste nastaviti i to na ovakav način kako sam ranije naveo.
I na kraju, smiješno je sa tvoje strane da tražiš savjet (pitao si KAKO?) a da me istovremeno napadaš riječima "Lako je dijeliti savjete po forumu sakriven iza nicka Real Khan (to može svako),a gdje si kad treba djelovati konkretno??".... jer ti u stvari ne znaš ko sam ja i čime se bavim, šta radim (ili ne radim). Otkud ti znaš da li sam ja tamo gdje bi trebalo biti "kad treba djelovati konkretno"?! Kako vidim, svi se ovdje predstavljaju nickovima, pa zašto da ja budem jedini izuzetak? Kada budu svi forumaši stavili svoje prave podatke, stavit ću i ja. Ako si se uvrijedio mojim "filozofiranjem" i "savjetima", onda jednostavno ignoriši moju priču i biće ti bolje, vjerovatno...
-
Basta
#900 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Pa svakom normalnom Bosancu i Hercegovcu su ogavni ljudi iz NSBiH. Ovde se neradi, niti treba da se radi o pricama tipa "eto vas tamo pa se borite sa njima". Ta borba bi trebala biti borba svih nas, jer na kraju krajeva samo borbom se moze i drzava BiH pomijeriti naprijed i uvesti u Euroatlanske integracije. Dakle, pasivnost, cekanje da lisce opadne, behar probehara... ne donose nista novo. A svi oni koji se u svemu ponasaju neutralno, gledaju sa strane, koji su pasivni ... pomazu glavatim kriminalcima iz saveza i na kraju ispada da su isti na njihovoj strani.
Kako je to samo bijedno da se imena kojekakvih bandita, kriminalaca, pedofila poput Usanovica, Dominkovica, Ceka ... vezu uz tako blistava imena kao sto su Dzeko, Miske, Ibisevic, Salihovic, Rahimic, Spahic, ...
Da je srece i da smo istrajni, njihova imena i ime drzave Bosne i Hercegovine bi polirali ljudi poput Barbareza, Bolica, Susica, Pasica, Bazdarevica, Bajevica, ...
Kako je to samo bijedno da se imena kojekakvih bandita, kriminalaca, pedofila poput Usanovica, Dominkovica, Ceka ... vezu uz tako blistava imena kao sto su Dzeko, Miske, Ibisevic, Salihovic, Rahimic, Spahic, ...
Da je srece i da smo istrajni, njihova imena i ime drzave Bosne i Hercegovine bi polirali ljudi poput Barbareza, Bolica, Susica, Pasica, Bazdarevica, Bajevica, ...