BiH - Armenija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#301 Re: BiH - Armenija
Ma ko sta mislio ili pisao cinjenica je da nasa reprezentacija nije nikada izgledala ozbiljnije i ubojitije. Nikada nasa reprezentacija nije igrala za gol vise ni na nasem terenu. Imamo fenomenalne igrace u napadu i na zalost zaista prilicno losu odbranu. Ciro ima sada dosta vremena da rijesi taj problem jer sigurno imaju i postoje igraci koji bi nas pojacali u zadnjoj liniji. Isto tako mislim da bagra iz saveza pokusava na razne nacine da limitira Ciru sa imenima ali isto tako mislim da ce biti po Cirinom ili ce sve odjebati i otici.
Nije mi jasno zaista kako neko moze reci da je recimo Muratovic sinoc podbacio kada je bio ako ne najbolji a onda sigurno medju prva tri nasa igraca. Covjek sa 32 godine je giljao kao da igramo protiv Brazila i kao da mu je 18. Recimo meni sinoc Salihovic nije bio u svom elementu i mislio sam da ce umjesto njega Ciro uvesti Pjanica. Berberovic je bas van forme ali Berberovic u formi je i te kako koristan igrac. Mravac je sasvim dobro odigrao u odbrani a bio je opasan i za protivnicki gol.
Ova reprezentacija ima i glavu i rep za pobjedu u Belgiji i nikada ne bi trebala da igra zatvoreno jer sa ovim napadom mi smo u stanju dati uvijek gol vise. Bajramovic je zaista neko tko bi puno pojacao sredinu terena i ako ga budemo imali u Belgiji potpuno spremnog ja se nadam pobjedi.
Publika je zaista sinoc bila odlicna. Jedino sto je meni malo smetalo sto se vise prozivao NS BiH nego sto se culo Bosna. Ja i dalje tvrdim i mislim da ma koliko skandirali, iz NS BiH nece otici niko jer to su ljudi bez trunke obraza.
Moram priznati da jedva cekam Mart mjesec i utakmice protiv Belgije.
Nije mi jasno zaista kako neko moze reci da je recimo Muratovic sinoc podbacio kada je bio ako ne najbolji a onda sigurno medju prva tri nasa igraca. Covjek sa 32 godine je giljao kao da igramo protiv Brazila i kao da mu je 18. Recimo meni sinoc Salihovic nije bio u svom elementu i mislio sam da ce umjesto njega Ciro uvesti Pjanica. Berberovic je bas van forme ali Berberovic u formi je i te kako koristan igrac. Mravac je sasvim dobro odigrao u odbrani a bio je opasan i za protivnicki gol.
Ova reprezentacija ima i glavu i rep za pobjedu u Belgiji i nikada ne bi trebala da igra zatvoreno jer sa ovim napadom mi smo u stanju dati uvijek gol vise. Bajramovic je zaista neko tko bi puno pojacao sredinu terena i ako ga budemo imali u Belgiji potpuno spremnog ja se nadam pobjedi.
Publika je zaista sinoc bila odlicna. Jedino sto je meni malo smetalo sto se vise prozivao NS BiH nego sto se culo Bosna. Ja i dalje tvrdim i mislim da ma koliko skandirali, iz NS BiH nece otici niko jer to su ljudi bez trunke obraza.
Moram priznati da jedva cekam Mart mjesec i utakmice protiv Belgije.
-
Stari
#303 Re: BiH - Armenija
Nesto sam bio malo i zujao po internetu i gledao planirani raspored igranja utakmica u kvalifikacijskom ciklusu...i spoznao slijedece...
pa mi igramo sa Belgijancima dvije utakmice zaredom
...ispravite me ako grijesim tj ako sam nesto pogresno protumacio, ali na Fifinoj interenet stranici stoji raspored po kojem mi idemo Belgiji 28 marta ...a odmah 1 aprila oni dolaze nama? To jos nisam vidio, odnosno dozivio za mog vakta...ali ako je tako ..., jupitera mu , pa to ce biti vrlo uzbudljivo gledati. Sad-za-sad, Spanci su prvi i niko im pera nemere odbiti, za drugo mjesto je tijesna prica izmedju nas , Turaka i Belgijanaca. Sad, nakon te , vec sad se usudjujem reci, sudbonosne sedmice ce biti vise nego jasno. Jedna od ove dvije drzave bi mogla biti totalno van igre za drugo mjesto nakon tog dvoboja u subotu 28 ...i u srijedu 1.
Sa dva nerjesena rezultata iz tih 5 sudbonosnih dana ... turci mogu nakriviti fesove i zapaliti nargile (i puca im mandrak za nastavak). O dvije nase pobjede ...se ne usudjujem ni sanjati -da ne ureknem...ali cisto hipoteticki...pa to bi bio istorijski poduvat. Sa dva nasa poraza Belgijanci bi ponovo zajahali u sedlo iz kojeg su ispali jos pocetkom 90-tih (80-tih su bili strasna ekipa) i mislim da bi Turci imali debelog razloga zabrinuti se...jer jedna mi mala ptica sapnu u uho...u tom slucaju bi ih Belgijanci odrali prije ili kasnije. Dakle momci i djevoke ... pripremimo se za te dane u rano proljece dogodine...ja cu licno , ako mi zdravlje i materijalna situacija bude dozvoljavala (vise ono prvo, da budem iskren) spucati u Belgiju da vidim sve to na licu mjesta.
I na kraju , molim vas , ako sam nesto pogresno skont'o ispravite me...ujedno i pitanje svima onima koji prate ovu igru zvanu fudbal...jel se vi mozda sjecate da se u nekom kvalifakacionom ciklusu desilo to da dvije ekipe igraju zaredom utakmice u 5 dana? Vjerovatno jest bilo takvih slucajeva, jer nepostoji nikakvo pravilo koje bi tavko nesto iskljucivalo kao mogucnost....samo ...ja se nesto ne mogu takvog slucaja sjetiti.
Sa dva nerjesena rezultata iz tih 5 sudbonosnih dana ... turci mogu nakriviti fesove i zapaliti nargile (i puca im mandrak za nastavak). O dvije nase pobjede ...se ne usudjujem ni sanjati -da ne ureknem...ali cisto hipoteticki...pa to bi bio istorijski poduvat. Sa dva nasa poraza Belgijanci bi ponovo zajahali u sedlo iz kojeg su ispali jos pocetkom 90-tih (80-tih su bili strasna ekipa) i mislim da bi Turci imali debelog razloga zabrinuti se...jer jedna mi mala ptica sapnu u uho...u tom slucaju bi ih Belgijanci odrali prije ili kasnije. Dakle momci i djevoke ... pripremimo se za te dane u rano proljece dogodine...ja cu licno , ako mi zdravlje i materijalna situacija bude dozvoljavala (vise ono prvo, da budem iskren) spucati u Belgiju da vidim sve to na licu mjesta.
I na kraju , molim vas , ako sam nesto pogresno skont'o ispravite me...ujedno i pitanje svima onima koji prate ovu igru zvanu fudbal...jel se vi mozda sjecate da se u nekom kvalifakacionom ciklusu desilo to da dvije ekipe igraju zaredom utakmice u 5 dana? Vjerovatno jest bilo takvih slucajeva, jer nepostoji nikakvo pravilo koje bi tavko nesto iskljucivalo kao mogucnost....samo ...ja se nesto ne mogu takvog slucaja sjetiti.
Last edited by Stari on 16/10/2008 12:59, edited 1 time in total.
- Meshtar
#304 Re: BiH - Armenija
Stvar je jednostavna za objasniti, iako je rijetkost da se ekipe u kvalifikacijama susreću u dvomeču tako kratkog razmaka. Ljudi (FIFA) su nas lijepo pitali da se dogovorimo, mi to nismo znali, onda su oni pritisnuli enter i raspored se sam izlistao 
Te će dvije utakmice svakako prelomiti kvalifikacije. Dakle nije do tebe situacije jeste takva.
Te će dvije utakmice svakako prelomiti kvalifikacije. Dakle nije do tebe situacije jeste takva.
- Mikado
#305 Re: BiH - Armenija
Mislim da se netrebamo opterecivat rezultatima drugih. Nama su sve pobjede do kraja imperativ ako se zelimo plasirati na SP. Sad slijedi 5 mjeseci pauze i onda trebamo nanizat seriju od 6 pobjeda do kraja.
- Meho Kodro
#306 Re: BiH - Armenija
I Belgiji su ova dva meca sa BIH vazna, i oni tu planiraju (bar) 4 boda...
Najvaznije je da i nakon ta dva sudara BIH jos bude u igri za baraz, da se Belgija ne odvoji, i dva remija ne bi bila katastrofa (pogotovo ako Turci u dvomecu sa Spanjolskom zijane oba puta)
Najvaznije je da i nakon ta dva sudara BIH jos bude u igri za baraz, da se Belgija ne odvoji, i dva remija ne bi bila katastrofa (pogotovo ako Turci u dvomecu sa Spanjolskom zijane oba puta)
-
motika
#307 Re: BiH - Armenija
bilo je slucajeva, mislim cak da ce u istoj toj sedmici i turrci i spanci odigrati obe tekme - sto znaci da ce se dosta toga znati za prvi april
samo da ne bude:"BiH ide na svjetsko!", 1. April..hahah
samo da ne bude:"BiH ide na svjetsko!", 1. April..hahah
-
Stari
#308 Re: BiH - Armenija
Naravno da su im vazna... turci i spanci takodjer igraju u tih 5 dana...sto tu sedmicu cini jos sudbonosnijom. Ako se desi i to da Turci u oba meca zijane ...eh onda se tek nista nece znati ...u slucaju da mi igramo dva remija. Nego zamisli situaciju da mi tucemo dva puta ... a turci zijane dva puta ...tu bi sve bilo servirano za , to da nam turci poklone bodove kad dodju u Bosnu...i da mi to sve, u nama svojstvenom stilu , uprscemo tako sto cemo katastrofalno zijaniti u Talinu i JerevanuMeho Kodro wrote:I Belgiji su ova dva meca sa BIH vazna, i oni tu planiraju (bar) 4 boda...
Kako god , u tih 5 dana se situacija raspetljava, mozda ne u potpunosti ...ali mislim da ce jedna od ove tri drzave koje su kandidati za drugo mjesto...nakon tih dana biti uvelike van diskusije.
- Altsa
#309 Re: BiH - Armenija
a sta se to promijenilo u savezu da ne skandiraju. po nasem dobrom obicaju cim se nanizaju pobjede raja zaboravi sva sranja koja su se desavala u i oko saveza.Edin H. wrote:A zasto sada skandiraju protiv Saveza?![]()
Sigurno je zbog onoga sto su reprezentativci morali cekati pola sata na sobe u Turskoj
- Meho Kodro
#310 Re: BiH - Armenija
Najvaznije je da BIH "ostane u igri" do zadnjeg meca sa Spanijom, a nadam se da ce do tada Furije vec odavno obezbjediti prvo mjesto...
Daleko od toga da bi bilo lako i da bi oni pustili, ali....
I da im je taj mec i njima biti ili ne biti opet Spancima ne bi bilo lako u Zenici, prije koju godinu su jedva bod izvukli, evo i sad su u Belgiji bili na paklenim mukama, ja sam uvjeren da bi BIH u tom mecu izvukla potreban rezultat (sad dal remi ili pobjedu, ovisi)
Daleko od toga da bi bilo lako i da bi oni pustili, ali....
I da im je taj mec i njima biti ili ne biti opet Spancima ne bi bilo lako u Zenici, prije koju godinu su jedva bod izvukli, evo i sad su u Belgiji bili na paklenim mukama, ja sam uvjeren da bi BIH u tom mecu izvukla potreban rezultat (sad dal remi ili pobjedu, ovisi)
- krivorijek
#311 Re: BiH - Armenija
U pravu si da se ne racuna i gleda tabela sada previse, nego da treba gledat kako odigrat jos bolje. Milslim da nama otvorena i napadacka igra odgovara, i mislim da svaki put moramo tako igrati, i ostaviti se vise onog razmisljanja, aha dze ono igramo: kuci ili u gostima!? Uvijek mora biti napadacki, drugacije gubimo skoro sigurno. Igrati na bod je isto tako bezveze. Moze se dogoditi da se utakmica zavrsi nerijeseno, ali ne smije se igrati na jedan bod. To je totalno besmisleno.Mikado wrote:Mislim da se netrebamo opterecivat rezultatima drugih. Nama su sve pobjede do kraja imperativ ako se zelimo plasirati na SP. Sad slijedi 5 mjeseci pauze i onda trebamo nanizat seriju od 6 pobjeda do kraja.
U odbrani kao i u napadu igrati sa maksimalnim zalaganjem, goriti. Ni slucajno da nekom u timu u toku utakmice bude vise ikad dosadno, pa ako oni napadaju, jedan ostaje u napadu, a ako mi napadamo ostane ih nekoliko pozadi, nego trcati stalno, boriti se za loptu i premoc na terenu. U odbrani treba igrati sa vise odlucnosti, a manje nesigurnosti, sto je jedno te isto. I fleksibilnije jos, u smislu saradnje sa napadom. Napadu jos samopouzdanja u zavrsnici fali, iako smo zabili vec toliko golova, jos uvijek mi se to tako cini.
Uglavnom, prelijepa pobjeda nase reprezentavije, bravo majstori, cestitam vam od srca! Pokazali su da mogu i ovako nekako, rutinski cak, deplasirati protivnika, i dobiti utakmicu za koju se ocekivalo da ce je dobiti, te pokazali i dobre zivce. Bravo! Moglo je bit i 6
-
Stari
#312 Re: BiH - Armenija
@Meho
Taj rezon o kojem pises svakako stoji na stabilnim nogama. Normalno je da bi , ako bi bilo bas onako kako se ja ne usudjujem ni sanjati (da mi u tih 5 dana dva puta tucemo i da isto naprave spanci)...bilo lako igrati sa spancima u zadnjoj utakmici ...oni bi (spanci) vec 1 aprila, u tom slucaju, imali 6 cistih pobjeda i vrlo podnosljive utakmice do kraja...u kojima bi mogli odmarati kompletnu prvu ekipu i uigravati experimentalne kombinacije za veliki turnir...Belgijancima bi opet to sve skupa samo produbilo depresiju koja traje evo vec skoro dvije decenije...Turci bi bili takodje u ogromnom bihuzuru u slicnim su situacijama ranije lako gubili utakmice (ono sto su ih ljetos vile nosale iz utakmice u utakmicu je vise izuzetak a ne pravilo)...tako da ....suma sumarum...ako ovo sve ovog puta uspije ...tek onda dolazi baraz...a to je uh...treba pripremiti apaurine.
Taj rezon o kojem pises svakako stoji na stabilnim nogama. Normalno je da bi , ako bi bilo bas onako kako se ja ne usudjujem ni sanjati (da mi u tih 5 dana dva puta tucemo i da isto naprave spanci)...bilo lako igrati sa spancima u zadnjoj utakmici ...oni bi (spanci) vec 1 aprila, u tom slucaju, imali 6 cistih pobjeda i vrlo podnosljive utakmice do kraja...u kojima bi mogli odmarati kompletnu prvu ekipu i uigravati experimentalne kombinacije za veliki turnir...Belgijancima bi opet to sve skupa samo produbilo depresiju koja traje evo vec skoro dvije decenije...Turci bi bili takodje u ogromnom bihuzuru u slicnim su situacijama ranije lako gubili utakmice (ono sto su ih ljetos vile nosale iz utakmice u utakmicu je vise izuzetak a ne pravilo)...tako da ....suma sumarum...ako ovo sve ovog puta uspije ...tek onda dolazi baraz...a to je uh...treba pripremiti apaurine.
- tokar
#313 Re: BiH - Armenija
Kvalitetan pomak reprezentacije BiH jeste što nam kući bodove više ne uzimaju "lijeve" reprezentacije mada se danas u nogometu nijedan više takvom ne može nazvati. Ali eto mi smo pokazali da više takvim reprezentacijama kući pardona nedamo.
Ali, Ćiro još uvijek mora uraditi nekoliko stvari i to hitno, znači do marta i utakmice protiv Belgije. Prvo treba igračima ugraditi čip da je igranje vani isto kao i kod kuće, jer nakon odgledane utakmice s Turskom bio sam ubijeđen da je bilo malo više hrabrosti mi bi dobili 3:0...To mi je dodatno potvrdila činjenica od sinoć Estonija- Turska 0:0!
Druga stvar je obrana. Izuzev Spahića u obrani više niko ne zaslužuje igrati od onih koji su igrali...Ne mogu vjerovati da nema boljih obrambenih igrača u svijetu a koji će igrati za BiH. A ako nema onda ih treba tražiti: vidjeti šta je sa Trivunovićem, Mahmutovićem, onim likom iz Želje što je otišao u Terek iz Groznog(igrao nekad za mladi tim) ne mogu se sjetiti imena, pa vidjeti ima li šta u mladoj ....Definitivno s ovakvom obranom ne možemo misliti na bolji rezultat. Jer Ćiro je u pravu, otvoriti se s njima protiv jače ekipe, znači katastrofu.
I možda još jedan bitan potez: Naći adekvatnu zamjenu Hasagiću, G. Brašnjić to sigurno nije.
Uz Zlatana Bajramovića sredina će izgledati mnogo bolje. Definitivno najbolji dio tima je napad- zdrava konkurencija čuda čini, pokazao sinoć Muslimović.
A sada malo o onome sinoć:
G. Brašnjić- sreća pa su Armeni samo dva puta pucali prema golu.
Spahić- Solidan.
Mravac- Nako.
Damjanović- nije njegovo mjesto. Nako.
Bereberović- igrač koji me najviše nervira. Toliko bezuspješnih pokušaja.
Salihović - dobar, ali dovoljno ne iskorišten, ipak mjesto koje igra nije njegovo.
Muratović- borbenošću sinoć nadoknadio sve mane.
Rahimić- prvi put igrao dobro u reprezentaciji.
Misimović- zna i znao bolje.
Ibišević- potencijal postoji i nikako da se pokaže.
Džeko - jedina mu je mana što je tako željan golova:) pa nekad zaboravi dodati loptu.
Muslimović - klasični napadač, dobar realizator. On i Džeko u tandemu prava artiljerija.
Vladavić - dva sjana prodora i puno trke. Posle Berberovića melem za dušu.
Vasilić- premijer liga je njegov plafon.
Ali, Ćiro još uvijek mora uraditi nekoliko stvari i to hitno, znači do marta i utakmice protiv Belgije. Prvo treba igračima ugraditi čip da je igranje vani isto kao i kod kuće, jer nakon odgledane utakmice s Turskom bio sam ubijeđen da je bilo malo više hrabrosti mi bi dobili 3:0...To mi je dodatno potvrdila činjenica od sinoć Estonija- Turska 0:0!
Druga stvar je obrana. Izuzev Spahića u obrani više niko ne zaslužuje igrati od onih koji su igrali...Ne mogu vjerovati da nema boljih obrambenih igrača u svijetu a koji će igrati za BiH. A ako nema onda ih treba tražiti: vidjeti šta je sa Trivunovićem, Mahmutovićem, onim likom iz Želje što je otišao u Terek iz Groznog(igrao nekad za mladi tim) ne mogu se sjetiti imena, pa vidjeti ima li šta u mladoj ....Definitivno s ovakvom obranom ne možemo misliti na bolji rezultat. Jer Ćiro je u pravu, otvoriti se s njima protiv jače ekipe, znači katastrofu.
I možda još jedan bitan potez: Naći adekvatnu zamjenu Hasagiću, G. Brašnjić to sigurno nije.
Uz Zlatana Bajramovića sredina će izgledati mnogo bolje. Definitivno najbolji dio tima je napad- zdrava konkurencija čuda čini, pokazao sinoć Muslimović.
A sada malo o onome sinoć:
G. Brašnjić- sreća pa su Armeni samo dva puta pucali prema golu.
Spahić- Solidan.
Mravac- Nako.
Damjanović- nije njegovo mjesto. Nako.
Bereberović- igrač koji me najviše nervira. Toliko bezuspješnih pokušaja.
Salihović - dobar, ali dovoljno ne iskorišten, ipak mjesto koje igra nije njegovo.
Muratović- borbenošću sinoć nadoknadio sve mane.
Rahimić- prvi put igrao dobro u reprezentaciji.
Misimović- zna i znao bolje.
Ibišević- potencijal postoji i nikako da se pokaže.
Džeko - jedina mu je mana što je tako željan golova:) pa nekad zaboravi dodati loptu.
Muslimović - klasični napadač, dobar realizator. On i Džeko u tandemu prava artiljerija.
Vladavić - dva sjana prodora i puno trke. Posle Berberovića melem za dušu.
Vasilić- premijer liga je njegov plafon.
-
nikad_izvini
#314 Re: BiH - Armenija
Bezveze se nadamo.Šanse nemamo.
U narednih 6 utakmica, mi moramo dobiti 4(Armeniju,Estoniju,Belgiju,Tursku), odigrati jedan remi(Belgija) i izgubiti od Španije(ko se nada povoljnom rezultatu samo da mu napomenem da je Španija nije izgubila utakmicu od poraza protiv S.Irske na početku kvalifikacija za EP-znači preko dvije godine.Baš se neće truditi da ne zijane od nas, kao ne treba im.Halo ba
)
Sve u svemu nemoguća misija, osim ako nam Englezi ne posude Terija ili Ferdinanda)

U narednih 6 utakmica, mi moramo dobiti 4(Armeniju,Estoniju,Belgiju,Tursku), odigrati jedan remi(Belgija) i izgubiti od Španije(ko se nada povoljnom rezultatu samo da mu napomenem da je Španija nije izgubila utakmicu od poraza protiv S.Irske na početku kvalifikacija za EP-znači preko dvije godine.Baš se neće truditi da ne zijane od nas, kao ne treba im.Halo ba
Sve u svemu nemoguća misija, osim ako nam Englezi ne posude Terija ili Ferdinanda)
-
papacja
#315 Re: BiH - Armenija
Begaj odavde, ne buši nam balonenikad_izvini wrote:Bezveze se nadamo.Šanse nemamo.
U narednih 6 utakmica, mi moramo dobiti 4(Armeniju,Estoniju,Belgiju,Tursku), odigrati jedan remi(Belgija) i izgubiti od Španije(ko se nada povoljnom rezultatu samo da mu napomenem da je Španija nije izgubila utakmicu od poraza protiv S.Irske na početku kvalifikacija za EP-znači preko dvije godine.Baš se neće truditi da ne zijane od nas, kao ne treba im.Halo ba)
Sve u svemu nemoguća misija, osim ako nam Englezi ne posude Terija ili Ferdinanda)![]()
- cyprus
#316 Re: BiH - Armenija
Vidim opet se počelo prećerivat u drugu krajnost. Mislim da ne trebamo razmišljat toliko unaprijed. Trenutni cilj bi nam trebo bit uzimanje 4 boda Belgijancima. Nakon toga tek razmišljat za dalje...
-
nikad_izvini
#317 Re: BiH - Armenija
Ovaj, oprostite što smetam i kvarim snove.Ali ako je realan cilj uzimanje 4 boda Belgiji, onoj Belgiji koja je uzela bod Turcima u Istanbulu, gdje su nas ljudi razbili ko beba zvečku u drugom poluvremenu, onoj Belgiji kojoj je poništen gol protiv Španije i koju je Španija jedva dobila, gdje je nas razbila, onda je ovdje neko blesav.
U redu, blesav sam
U redu, blesav sam
- cyprus
#318 Re: BiH - Armenija
Ah pa ako se želimo plasirat trebali bi ganjat bod u Briselu. Uz jaču odbranu nego što je bila ove jeseni, nije nemoguće.nikad_izvini wrote:Ovaj, oprostite što smetam i kvarim snove.Ali ako je realan cilj uzimanje 4 boda Belgiji, onoj Belgiji koja je uzela bod Turcima u Istanbulu, gdje su nas ljudi razbili ko beba zvečku u drugom poluvremenu, onoj Belgiji kojoj je poništen gol protiv Španije i koju je Španija jedva dobila, gdje je nas razbila, onda je ovdje neko blesav.
U redu, blesav sam
Al eto ako nije realno 4 boda, 3 je minimum.
-
nikad_izvini
#319 Re: BiH - Armenija
Jaču odbranucyprus wrote:Ah pa ako se želimo plasirat trebali bi ganjat bod u Briselu. Uz jaču odbranu nego što je bila ove jeseni, nije nemoguće.nikad_izvini wrote:Ovaj, oprostite što smetam i kvarim snove.Ali ako je realan cilj uzimanje 4 boda Belgiji, onoj Belgiji koja je uzela bod Turcima u Istanbulu, gdje su nas ljudi razbili ko beba zvečku u drugom poluvremenu, onoj Belgiji kojoj je poništen gol protiv Španije i koju je Španija jedva dobila, gdje je nas razbila, onda je ovdje neko blesav.
U redu, blesav sam
Al eto ako nije realno 4 boda, 3 je minimum.
- cyprus
#320 Re: BiH - Armenija
Ne, ali stvari se mogu bitno promjeniti do marta (istina i na bolje, ali i na gore).nikad_izvini wrote:Jaču odbranucyprus wrote:Ah pa ako se želimo plasirat trebali bi ganjat bod u Briselu. Uz jaču odbranu nego što je bila ove jeseni, nije nemoguće.nikad_izvini wrote:Ovaj, oprostite što smetam i kvarim snove.Ali ako je realan cilj uzimanje 4 boda Belgiji, onoj Belgiji koja je uzela bod Turcima u Istanbulu, gdje su nas ljudi razbili ko beba zvečku u drugom poluvremenu, onoj Belgiji kojoj je poništen gol protiv Španije i koju je Španija jedva dobila, gdje je nas razbila, onda je ovdje neko blesav.
U redu, blesav sam
Al eto ako nije realno 4 boda, 3 je minimum.Pa nismo na pijaci da kupimo dva dobra beka i jednog dobrog štopera a ne igramo play station da se odmah uigraju
-
nikad_izvini
#321 Re: BiH - Armenija
Izvini što pitam, ali kako možemo odbranu pojačati.Naime, nama sada fale tri dobra odbrambena igrača
Realno, nisi realan.
Realno, nisi realan.
-
papacja
#322 Re: BiH - Armenija
Pa stvar je jasna, samo trebamo pronaći ta tri dobra odbrambena igrača i problem riješen, ha janikad_izvini wrote:Izvini što pitam, ali kako možemo odbranu pojačati.Naime, nama sada fale tri dobra odbrambena igrača![]()
Realno, nisi realan.
-
Stari
#323 Re: BiH - Armenija
U redu je necemo pretjerivati...ove dvije utakmice na proljece prvo...pa nakon toga u ovisnosti od rezultata vidjeti sta i kako dalje. A i ovi sto opet pretjeruju u drugom pravcu...i oni bi se trebali tolerantnije ponasati. Kontam vako , kad cemo onda sanjariti i mastati o ucescu na svjetskom prvenstvu , ako ne sad? ...sad, dok jos sve jos uvijek izgleda (barem teoretski) moguce...sad, dok jos uvijek niko nije zajeb'o stvar. Mislim, jeste mozda sam bio malo nerealan... mozda me je ova sitnica da sa Belgijancima igramo u 5 dana malo ponijela u vis....ali YBM-liga u cemu je onda fazon , ako se covjek ne smije nadati , ako covjek ne smije ni mastati ... u cemu je onda smisao pracenja i gledanja ovog sporta uopste. Po toj logici bi jedino ispravno bilo navijati za velike ekipe ...tipa Brazila, Italije, Argentine, Njemacke...i kad bi se tako razmisljalo, niko nikad ne bi navijao za Nikaragvu, Burundi , Novi Zeland. Kad to jednog dana bude bilo tako ...to da svi budu navijali samo za velike timove ...ideja fudbalske igre ce biti i de facto i de jure mrtva.
Ne znam jel to do mene ...jesam li ja malo nakrivo nasadjen ...ali su meni oni mali timovi uvijek nekako bili simpaticniji od onih velikih....Kad je recimo u Italiji 1990 Ekeke (ili je to bio Kunde ? ) zabio gol Englezima ja sam valjda bio jedini koji je skocio u punoj gostionici i viknuo ..."to majstore"....cijela me gostionica pogledala onako "ispod oka" i smatrali me provokatorom...a nisam to bio sviju mi ...nekako mi se Kamerun ....spontano svidio (a u principu nemam nista ni za ni - ni protiv, ni Engleza , ni Kamerunaca)...nisam vise isao na pice u tu gostionicu.
Ne znam jel to do mene ...jesam li ja malo nakrivo nasadjen ...ali su meni oni mali timovi uvijek nekako bili simpaticniji od onih velikih....Kad je recimo u Italiji 1990 Ekeke (ili je to bio Kunde ? ) zabio gol Englezima ja sam valjda bio jedini koji je skocio u punoj gostionici i viknuo ..."to majstore"....cijela me gostionica pogledala onako "ispod oka" i smatrali me provokatorom...a nisam to bio sviju mi ...nekako mi se Kamerun ....spontano svidio (a u principu nemam nista ni za ni - ni protiv, ni Engleza , ni Kamerunaca)...nisam vise isao na pice u tu gostionicu.
- abondanzieri
#324 Re: BiH - Armenija
Jedan od njih je Trivunovic koji je Maldini za Vasilicapapacja wrote:Pa stvar je jasna, samo trebamo pronaći ta tri dobra odbrambena igrača i problem riješen, ha janikad_izvini wrote:Izvini što pitam, ali kako možemo odbranu pojačati.Naime, nama sada fale tri dobra odbrambena igrača![]()
Realno, nisi realan.
-
nikad_izvini
#325 Re: BiH - Armenija
Jeste, nije sporno, al se gubio ko abdest protiv Moldavaca.Možda se popravio od tada, al sumnjam da je klasa koja bi nam trebala za drugo mjesto u grupi pa onda valja proći baražabondanzieri wrote:Jedan od njih je Trivunovic koji je Maldini za Vasilicapapacja wrote:Pa stvar je jasna, samo trebamo pronaći ta tri dobra odbrambena igrača i problem riješen, ha janikad_izvini wrote:Izvini što pitam, ali kako možemo odbranu pojačati.Naime, nama sada fale tri dobra odbrambena igrača![]()
Realno, nisi realan.