BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#1576 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bazinga1234 »

Edin H. wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Sad se ide Fincima bez Pjanica, sve gore od goreg.
'ta ce Finci :oops:
Najbolji igrac im igra u Norwichu, a njegov saigrac iz kluba Vrancic nema mjesta kod nas :oops:
Korovjev

#1577 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korovjev »

Po meni je Žuti dobro skontao limite tima pa je pokušao Grke uzeti na foru. Možda bi i uspjeli da nisu prerano popustili sa pritiskom na grčku zadnju liniju. A ovako 60 pa i više minuta braniš rezultat, pa koji god, sa ovakvom odbranom i sredinom ne ide.
Samim rezultatom i nisam toliko razočaran koliko igrom koja i dalje ne postoji. Tj. nema tu glave i repa ni bilo kakvog koncepta kako bi trebalo igrati. Nego neki horuk pa ćemo na individualnu kvalitetu pokušati riješiti, a tu kvalitetu realno baš i nemamo previše. Horuk i kvaliteta pojedinca te mogu izvaditi prema naprijed i to opet ovisi o kvaliteti i raspoloženosti protivnika, ali u odbrani i sredini mora postojati sistem. Tu zamjeram selektoru što ništa nije promijenio u odnosu na prethodnike, a imao je vremena.
Nisam gledao te Fince ali koliko ih znam ako šta imaju onda je to taj sistem i zbog toga mislim da će oni biti 2. u grupi.
I ako vidim da u bilo kojoj tekmi u buduće počinju Marcelo Kolašinac i Duljević (hava glava) na istoj strani, a da to nije protiv Lihtenštajna, tu tekmu neću gledati, jer fakat nemam više živaca gledat 2 profesionalna fudbalera kako ne znaju osnove igre u odbrani.
Edin H.

#1578 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

Robi mora sugerisati Duljevicu da se pretplati na sky da moze gledati Arsenalove utakmice da nauci kako se odigra dupli pas sa Kolasincem, a ne nesto sheva, mrlja i brlja.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1579 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:Robi mora sugerisati Duljevicu da se pretplati na sky da moze gledati Arsenalove utakmice da nauci kako se odigra dupli pas sa Kolasincem, a ne nesto sheva, mrlja i brlja.
Pa seva zato sto je totalno van forme. Dulja inace ima odlicnih rjesenja kad je u formi......
dječak sa šibicama

#1580 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by dječak sa šibicama »

Finci igraju dosta kvalitetan presing, odlicno stoje na terenu, kao ekipa su jaki bez nekih pojedinaca koji se isticu, jedino Pukki i stvarno je zmaj lik. Protiv Armenije prvi gol je njegov 99%, proigra prvog petom, onda primi loptu i asistira za gol.

Kao ekipa, tu su oni negdje po snazi sa Grcima, Madjarima sa kojima su igrali ligu nacija i bili prvi, sve su to nezgodne ekipe ali nisu neranjivi i moze ih se dobiti.

BiH ima prednost Pjanica i Dzeke, igrace kakve Finska samo sa njati moze, ali eto Pjanica nece biti. Ostaje Dzeko.

Robertu ne bih puno zamjerao, on radi sa onim sta ima. A realnost je da ima dosta pa tako reci igraca sumnjive kvalitete, bar ako govorimo o nekim velikim dosezima. Vezni red ovisi o Pjanicu, Besic, Krunic, Duljevic, Cimirot objektivno nije to neka erste klasa, u napadu je Dzeko alfa i omega.
Jedino u odbrani ima bar ja mislim kvalitetne igrace i na top nivou. Mozda bi se moglo razmisliti da Kolasinac ide malo vise gore, on i Visca su pristojan reklo bi se dosta kvalitetan par bocnih igraca.

Kako god pogledas, fali tu jedan Misimovic, Ibisevic, Lulic, neko tog kvaliteta i ranga.
scarface32

#1581 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by scarface32 »

Ma nasa repka je privatna i zovu se igraci koji su dobri sa Dzekom. Ne kontam sto Hajrovica nije zvao, ok sad je povrijedjen ali momak je dobro igrao do povrede.
hrasno38

#1582 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

scarface32 wrote:Ma nasa repka je privatna i zovu se igraci koji su dobri sa Dzekom. Ne kontam sto Hajrovica nije zvao, ok sad je povrijedjen ali momak je dobro igrao do povrede.
Jest jest Prosinecki pita za dozvolu Edina kad hoce da pozove nekog igraca....o majko moja :(
scarface32

#1583 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by scarface32 »

hrasno38 wrote:
scarface32 wrote:Ma nasa repka je privatna i zovu se igraci koji su dobri sa Dzekom. Ne kontam sto Hajrovica nije zvao, ok sad je povrijedjen ali momak je dobro igrao do povrede.
Jest jest Prosinecki pita za dozvolu Edina kad hoce da pozove nekog igraca....o majko moja :(

Jok ne pita? Vodili su onog penzionera na sp , zato sto je Dzeko tako htjeo.
hrasno38

#1584 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

milejovic1971

#1585 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by milejovic1971 »

bivsi clan, haha... e do q.ca... sve ispod 2 tekme neigranja je sjajnooo... prebrodicemo Finsku i bez njega, bar remi tamo...

kaze Baha sinoc, kad je Robi preuzeo repku BiH odmah je rekao , s obzirom da ima tako kvalitetne igrace sve sem plasmana na EP je neuspjeh...sem Dzeka i Pjanica, ko je to toliko kvalitetan ??? njihov nivo... vala stepenica ispod nema niko... golman nula, jes da sinoc nije imao gresaka, ali nekako tanak...Koliko je Kolasinac medju prvih 11 u Arsenalu ???
Last edited by milejovic1971 on 27/03/2019 16:28, edited 3 times in total.
tuzlak1212

#1586 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by tuzlak1212 »

Summa summarum, 4 boda i to je to, mislim da ce Grcka sa mrtvom igrom vise izginut na Italiji nego mi i to je neka nada, imamo i revans sa njima. Jbg slicne smo kvalitete i X je poprilicno realan rezultat.
Edin H.

#1587 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

Ako ovo izguras hrasno definitvno te treba postaviti za moderatora :D
milejovic1971

#1588 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by milejovic1971 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by milejovic1971 on 27/03/2019 16:27, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#1589 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

Jebo te znam ja da je ovo forum i sve ok al il ljudi komentarisu napamet il ne znaju o cemu pisu druge nema.
Ja sam bio medju najvecim pesimistima prije ove utakmice, stalno sam napominjao da su nas u par utakmica u Ligi nacija vile nosale, da nam je odbrana za kurac da su nam krila u ocajnoj formi zajedno sa Dzekoma ali utakmica sa Grckom je do penala i crvenog nasa najbolje utakmice u zadnjih par godina, za cijelo vrijeme Mesinog mandata, a ja sam uvijek bio veliki zagovornik Mese, nismo odigrali nista ni priblizno slicno.
Nista u ovoj utakmici do jebenog penala i crvenog nije bilo nazor ili na ho ruk ili napamet odigrano. Do tih trenutaka izvrsna utakmica, tacno se vidilo da sve ima glavu i rep, presing, rotacija, transformacija sve je jebeno stimalo. Ljudi koji ocekuju da se svih 90 min odigra kao pocetnih 20 neka gledaju bocanje fudbal su promasili. Naravno da smo nakon 2:0 malo stali na loptu naravno da smo malo pustili Grke da se otvore to nam je odgovaralo, lakse je zabiti treci gol ekipi koja se otvori nego ako se ista zacementira u svojih 16 i vreba na kontre. Znaci pored toga sto taj tempo iz prvih 20 min ne mozes odrzati svih 90 minuta pokusavas da iskoristis situaciju na nacin da pustis protivnika da se otvori nebi li ga iz kontre dokrajcio i da usput sacuvas snagu za buducih 70 minuta, inace bi u 60 pao i slijedeci 30 min bi te ljudi pretrcavali i preskakali ko djecu. Pored toga Grci su do penala stvorili jednu ozbiljnu sansu u prvom poluvremnu i to je sve. Znaci utakmica je bila 100% pod kontrolom, radili smo ono sto smo htjeli.
Treci gol i pad Grcke bi se desio da nije bilo nekih individualnih pogresaka Duljevica i Besica koji su par veoma izglednih situacija u pocetku ukopali ali to je pitanje individualne forme tih igraca i realno tanke klupe.
Forma Dzeke je takodjer stvar koja nam je otezala neko rjesavanje utakmice, ne moram valjda nikome pojasnjavati koliko je Dzeko vazan za nasu igru prema naprijed.
Cak je u Sunjic igao dobro do jebenog penala i crvenog.
Do tog monenta je sve bilo odlicno.
Nakon toga vise nije pitanje ni trenera ni kvalitete nego psihe i tu se momci u sredini terena pogubili a nije ni cudo jer niko od njih nije tip igraca koji bi teret preuzeo na sebe i povezao sredinu i odbranu, da budemo jasni ni Pjanic nije takav igrac pored svoje kvalitete njemu je specijalnost da se izgubi kad ga trebaju. Takav tip igraca je bio Spahic ili prije Hibic ko ga se sjeca takav je Dzeko ali jedan ili ni jedan takav igrac od 11 u takvoj situaciji nije dovoljan da sprijeci mentalni slom ostatka.
Nakon ove utakmice ja sam veci optimista nego sto sam bio, mozda se cak i uspijemo plasirati.
hrasno38

#1590 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
Ako ovo izguras hrasno definitvno te treba postaviti za moderatora :D
samo postavio ono sto su drugi rekli.....
GandalfSivi

#1591 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by GandalfSivi »

Jah, posto smo ionako navikli da donose odluke u nasu korist. Nogom se u guzicu udarati ako bude samo jedna tekma...
milejovic1971

#1592 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by milejovic1971 »

Korisničkoime wrote:Jebo te znam ja da je ovo forum i sve ok al il ljudi komentarisu napamet il ne znaju o cemu pisu druge nema.
Ja sam bio medju najvecim pesimistima prije ove utakmice, stalno sam napominjao da su nas u par utakmica u Ligi nacija vile nosale, da nam je odbrana za kurac da su nam krila u ocajnoj formi zajedno sa Dzekoma ali utakmica sa Grckom je do penala i crvenog nasa najbolje utakmice u zadnjih par godina, za cijelo vrijeme Mesinog mandata, a ja sam uvijek bio veliki zagovornik Mese, nismo odigrali nista ni priblizno slicno.
Nista u ovoj utakmici do jebenog penala i crvenog nije bilo nazor ili na ho ruk ili napamet odigrano. Do tih trenutaka izvrsna utakmica, tacno se vidilo da sve ima glavu i rep, presing, rotacija, transformacija sve je jebeno stimalo. Ljudi koji ocekuju da se svih 90 min odigra kao pocetnih 20 neka gledaju bocanje fudbal su promasili. Naravno da smo nakon 2:0 malo stali na loptu naravno da smo malo pustili Grke da se otvore to nam je odgovaralo, lakse je zabiti treci gol ekipi koja se otvori nego ako se ista zacementira u svojih 16 i vreba na kontre. Znaci pored toga sto taj tempo iz prvih 20 min ne mozes odrzati svih 90 minuta pokusavas da iskoristis situaciju na nacin da pustis protivnika da se otvori nebi li ga iz kontre dokrajcio i da usput sacuvas snagu za buducih 70 minuta, inace bi u 60 pao i slijedeci 30 min bi te ljudi pretrcavali i preskakali ko djecu. Pored toga Grci su do penala stvorili jednu ozbiljnu sansu u prvom poluvremnu i to je sve. Znaci utakmica je bila 100% pod kontrolom, radili smo ono sto smo htjeli.
Treci gol i pad Grcke bi se desio da nije bilo nekih individualnih pogresaka Duljevica i Besica koji su par veoma izglednih situacija u pocetku ukopali ali to je pitanje individualne forme tih igraca i realno tanke klupe.
Forma Dzeke je takodjer stvar koja nam je otezala neko rjesavanje utakmice, ne moram valjda nikome pojasnjavati koliko je Dzeko vazan za nasu igru prema naprijed.
Cak je u Sunjic igao dobro do jebenog penala i crvenog.
Do tog monenta je sve bilo odlicno.
Nakon toga vise nije pitanje ni trenera ni kvalitete nego psihe i tu se momci u sredini terena pogubili a nije ni cudo jer niko od njih nije tip igraca koji bi teret preuzeo na sebe i povezao sredinu i odbranu, da budemo jasni ni Pjanic nije takav igrac pored svoje kvalitete njemu je specijalnost da se izgubi kad ga trebaju. Takav tip igraca je bio Spahic ili prije Hibic ko ga se sjeca takav je Dzeko ali jedan ili ni jedan takav igrac od 11 u takvoj situaciji nije dovoljan da sprijeci mentalni slom ostatka.
Nakon ove utakmice ja sam veci optimista nego sto sam bio, mozda se cak i uspijemo plasirati.

plasirati >??? ja kontam idu prva 2 , nema vise baraza ? ma salim se, tek je pocelo, glavu gore, ono sinoc je katastrofa jer smo vodili 2:0 i igrali protiv B tima Grcke... bojim se samo da tekma u Ateni ne bude odlucujuca, tu bude svasta, tu su oni maheri nad maherima... to se prije mora rijesiti... po jacini, msm da smo rang Srbije, a daleko ispod Hrvata...dakle, II liga... i to je ok, kad nam naaaj sportisti odose u Srb i Hrv .. jbg, kleta sudba
AmiĐa_Idriz

#1593 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Objektivno malo je ekipa koje se ne bi rasule ko riža kada im u razmaku od 90 sekundi sviraš penal pa potom i crveni u prvoj sljedećoj akciji.

Ne znam, ima i do Robija ali ima i do tih, kad smo mi u pitanju, redovnih nesretnih okolnosti.
dječak sa šibicama

#1594 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Grijesis, Dzekson nije takav, da si rekao Emir Spahic imala bi prica mjesta.
hrasno38

#1595 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

GandalfSivi wrote:
Jah, posto smo ionako navikli da donose odluke u nasu korist. Nogom se u guzicu udarati ako bude samo jedna tekma...
Covjek je rekao sta ja moguce a ne i da ce biti
milejovic1971

#1596 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by milejovic1971 »

dosta nam je laznih nada..mada nesto kontam, koga nema bez njega se moze i mora.. ajd da igramo bez 3-4 igraca, ali bez jednog ??? pa nije Pele niti Mesi.. mozda budemo motivisaniji bez njega, svakako...je.o tim ako zavisis od 1 igraca, sad je Srbija i HRv igrala bez 3-4 standardna, pa Srbi remi u Portugalu izgurali...
Last edited by milejovic1971 on 27/03/2019 16:45, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#1597 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Ovo je u rangu Bahine "rek`o mi delegat".

Dvije do tri utakmice kazne, po FIFA/UEFA pravilima, i to ti je to. Direktan crveni karton se tako kaznjava, visinu kazne odrede gledanjem snimka. Nije bilo neke krvolocnosti pa vjerujem da ce biti samo dvije utakmice. Mozda i jedna, ako se smiluju.
milejovic1971

#1598 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by milejovic1971 »

meni je fascinantno da je toliko zaslijepljenih ljudi i da tvrde da je ono samo za zuti.. a pravila su jasna, fudbaleri se stite od povreda na taj nacin...cim krenes nogom u kost, odmah crveni...e sad sto je to bosanski medjed napravio bez potrebe, na sredini terena, to je njegov problem...
hrasno38

#1599 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

milejovic1971 wrote:meni je fascinantno da je toliko zaslijepljenih ljudi i da tvrde da je ono samo za zuti.. a pravila su jasna, fudbaleri se stite od povreda na taj nacin...cim krenes nogom u kost, odmah crveni...e sad sto je to bosanski medjed napravio bez potrebe, na sredini terena, to je njegov problem...
Sto ga onda ne dade Pepeu kad tako kategoricki tvrdis mada bi prije rekao da trolas.......
Point.

#1600 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Point. »

Neki vid izvinjenja bi bio red od selektora i kapitena reprezentacije u ime svih igrača za onako sramotno odigranu utakmicu. Bar od minute 20 pa nadalje.
Locked