BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

privremeni

#101 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by privremeni »

zonbirile wrote:
privremeni wrote:Ovom Dizdarevicu bi mogao samo poruciti da uci posao ( u svakom pogledu) od Sirbegovica. :x
----------------
kad završiš pusti vodu,onda se raspitaj ko je ko u priči.
povukao i sta ces sad, ne vidi se od poplave poznavalaca politickih prilika, diplomatije i kako se ista vodi, do onog ko je ko u svijetu :razz:
Cetriri miliona stanovnika i pet miliona strucnjaka za sve osim za zavrnuti rukave. :zzzz:
Co0l

#102 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Co0l »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Bio sam u Libiji 1986, u vrijeme kada su Ameri bombardovali Tripoli i jos neke gradove. Jedan dan sa drustvom pijem kafu na balkonu i slusam vijesti iz Juge. Komentator govori kako bas tog momenta Ameri ponovo bombarduju Tripoli, gore i nebo i zemlja, da se od silnih detonacija ni njegov glas dobro ne cuje, itd. Hebote, mi svi naculimo usi ne bi li culi neku detonaciju ili makar pucnjavu, a ono nista. Mirno da mirnije ne moze biti. Kad ono na kraju spikerka radija kaze da se komentator javlja sa Malte. :lol:
Od tada sam pomalo sumnjicav na izvjestaje komentatora "sa lica mjesta".
Pa naravno,ako nista mi ovdje smo u proteklom ratu mogli nauciti da ne treba vjerovati nikad 100% nijednom mediju.A pogotovo onim medijima koji i nisu nista drugo nego obicna politicka glasila.
privremeni

#103 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by privremeni »

Co0l wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Bio sam u Libiji 1986, u vrijeme kada su Ameri bombardovali Tripoli i jos neke gradove. Jedan dan sa drustvom pijem kafu na balkonu i slusam vijesti iz Juge. Komentator govori kako bas tog momenta Ameri ponovo bombarduju Tripoli, gore i nebo i zemlja, da se od silnih detonacija ni njegov glas dobro ne cuje, itd. Hebote, mi svi naculimo usi ne bi li culi neku detonaciju ili makar pucnjavu, a ono nista. Mirno da mirnije ne moze biti. Kad ono na kraju spikerka radija kaze da se komentator javlja sa Malte. :lol:
Pa naravno,ako nista mi ovdje smo u proteklom ratu mogli nauciti da ne treba vjerovati nikad 100% nijednom mediju.A pogotovo onim medijima koji i nisu nista drugo nego obicna politicka glasila.
:thumbup:
popajic

#104 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by popajic »

privremeni wrote:
Co0l wrote:
Jesu li mediji i vlastite oci ?
Masa jedna kradomice napravljenih snimaka ,hiljade koje se pokusavaju docepati Tripolija , hiljade oko aerodroma u pokusaju da se docepaju bilo kakvog aviona....u takvim momentima se svi okrecu svojim ambasadama - istina je da su druge ambasade pomogle vise nasim ljudima od naseg ambasadora. Ovo ne govorim iz rukava !
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#106 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

A sto se Gadafija tice, vjerujem da ce stari lisac ponovo ocistiti avliju kao sto je ucinio i '69. Jedan moj poznanik, Libijac, mrzitelj Gadafija vjeruje isto. Kaze da njega jos uvjek podrzava preko 80% svijeta, mahom bivsa sirotinja, za koju je on, bez obzira sta ko misli, ucinio zivot boljim. Sankcije nece nista promjeniti jer su oni navikli na njih. Koliko do nekoliko godina unazad bili su pod njima pa su opet uspjevali da se odrze i cak ostvare i zapanjujuce projekte koa na pr. prjekat vodosnabdjevanja "Zelena rijeka" (cini mi se da se tako zove).
Hebiga, kad imas naftu mozes i vodovod napraviti i vodu odnekud dovesti. ;-)
Ako imas samo dobru vodu i vodovod, nikako kroz njega da potece nafta. :D
popajic

#107 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by popajic »

:D
Treba ih priupitat sto pobjegose iz tog rahatluka- na vrat na nos , sve se ostavilo, avion pun...
Ja bih ih curik u taj rahatluk, dok ne prestanu lagati !
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#108 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by pici »

popajic wrote:
Treba ih priupitat sto pobjegose iz tog rahatluka- na vrat na nos , sve se ostavilo, avion pun...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#109 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

popajic wrote:
Treba ih priupitat sto pobjegose iz tog rahatluka- na vrat na nos , sve se ostavilo, avion(i) pun(i)...
Boldirano- Butmir '92.
Vratice se za koju heftu... :D
Co0l

#110 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Co0l »

popajic wrote: Jesu li mediji i vlastite oci ?
Masa jedna kradomice napravljenih snimaka ,hiljade koje se pokusavaju docepati Tripolija , hiljade oko aerodroma u pokusaju da se docepaju bilo kakvog aviona....u takvim momentima se svi okrecu svojim ambasadama - istina je da su druge ambasade pomogle vise nasim ljudima od naseg ambasadora. Ovo ne govorim iz rukava !
Fino sam napisao da se brkaju Tripoli i ostali dijelovi Libije a eto i ti isto radis.
Niko nije rekao da nije haos u Libiji i da se ne divlja na sve strane pa ni ja,od pristalica Gadafija,preko onih koji ga hoce svrgnuti sa vlasti pa sve do i Al Qaide.
Ali tema je sta je izjavio nas ambasador u Libiji a covjek je spominjao samo stanje u Tripoliju a ne i u ostatku Libije.Pa nije niko tolki debil da demantuje haos koji je evidentan ali ogromna je razlika izmedju Tripolija i ostatka zemlje.
Nije istina da su druge ambasade pomogle vise nasim ljudima.Da je bilo pojedinacnih slucajeva sigurno da jest,toga uvijek ima ali da su nesto organizovano pomogli nasima nisu.Pobogu,mnoge jace zemlje od nase imaju problema sa evakuacijom svojih ljudi iz Libije trenutno,pri tome ne mislim samo na Tursku koja ima 25 000 svojih ljudi tamo i koja ima poteskoca prilikomk evakuacije nego na zemlje poput npr. Velike Britanije a da nasa zemlja nema problema.A i ti slucajevi kad se nasi ljudi transportuju prevoznim sredstvima drugih zemalja(npr. turskim brodom iz Benghazija) se radi u saradnji sa nasom ambasadom,tako da tvrdnje da drugi nama vise pomazu nego nasa ambasada su netacne.
Uvijek moze bolje ali treba malo sagledati i kolike su cije mogucnosti.Pa jedna ekonomska a i vojna sila Turska iza koje stoji 70 miliona stanovnika ima problema sa evakuacijom svojih ljudi iz Libije a da BiH u kojoj ni vlast nije formirana skoro 5 mjeseci nakon izbora uspije to da izvede bez problema.
Donekle razumijem kritike svega i svacega ali brate ima i neka granica kad kritika preraste u obicno pljuvanje.
SSemir

#111 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by SSemir »

evo autoru teme i dezurnim pljuvacima:
"Nevjerovatnu zahvalnost svi dugujemo ambasadoru BiH u Libiji Ferhatu Šeti. On je jako mnogo uradio za nas. Učinio je sve kako bi omogućio bh. građanima da se vrate u BiH i stalno je u kontaktu sa svim našim ljudima koji se nalaze tamo. On i njegov tehnički sekretar su sve sami učinili i bili su uvijek dostupni svim našim ljudima", ispričala je, još jednom se zahvalivši našoj ambasadi u Libiji.

sramite se :x :x
Co0l

#112 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Co0l »

Nego,da polako zakljucimo temu...

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225085
bogoljub

#113 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by bogoljub »

Šta kaže Šeta, mediji preuveličali !! :lol: :lol: :lol:
Pa pitamo se gdje je on stvarno bio ambasador!?
nellington

#114 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by nellington »

bogoljub wrote:Šta kaže Šeta, mediji preuveličali !! :lol: :lol: :lol:
Kako je bilo u Sarajevu dok se klalo na Drini?
Pasiflora

#115 Re: BIH AMBASADOR PODRZAVA GADAFIJA?

Post by Pasiflora »

bogoljub wrote:Šta kaže Šeta, mediji preuveličali !! :lol: :lol: :lol:
Pa u Tripoliju :-).
Da je u Bengaziju sigurno bi drugacije pricao. Zato covjek i govori ono sto vidi, kako vise ne mozete skontati...
Post Reply