BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
User avatar
hakazvaka
Forum administrator
Posts: 6313
Joined: 11/02/2008 09:27
Location: $_SESSION[]
Contact:

BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by hakazvaka » 12/08/2011 13:35

Image

Glavne ulice Sarajeva ponovo u rukama biciklista!
HOĆEMO STAZE – SVOJE STAZE!


GIRO DI SARAJEVO 2011

Udruženje građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo i ove godine nastavlja sa projektom započetim 2008. godine, kada je, po prvi put, na ulice Sarajeva organizovano izašlo više od šest stotina biciklista. Svi su se oni borili za svoja prava, a Giro di Sarajevo je svojim osnivanjem olakšalo tu borbu i preuzelo na sebe obavezu da se ostvare svi uslovi za biciklizam u našem gradu.

Upravo zato smo, nakon četiri godine, ponovo aktivirali slogan, „hoćemo staze – svoje staze“, koji smo koristili i prve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog, biciklističkog događaja. Ove godine, Giro mijenja vrijeme i mjesto odrzavanja, ali naši zadaci i razlozi održavanja ostaju isti!

START: 4. septembar u dvorištu škole Skender Kulenović (preko puta Mercator centra u Dobrinji, opština Novi Grad)! Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15.00 sati i traje do 16.45 sati kada se startni prostor zatvara radi priprema za start, koji je zakazan za 17.00 sati.

CILJ: BBI centar, cca oko 18.15 sati

Vozićemo ponovo glavnim ulicama, koje će biti blokirane za saobraćaj, uz podršku policije i vozila hitne pomoći. Tu je i OStim, koji će se brinuti za sigurnost i po potrebi asistirati svim učesnicima. Kolona biciklista će voziti oko Vijećnice i lagano se spuštati prema cilju koji će biti postavljen ispred BBI centra gdje će biti i centralna zabava na kojoj će se prisutnima kratko obratiti članovi i volonteri UG Giro di Sarajevo, podijeliti poklone naših sponzora i onda počinje biciklistički party sa našim DJ-om.

Za sve učesnike je obezbjeđeno osvježenje u vidu sokova i vode, koji će se dijeliti na startu i na cilju.

Dobrodošli su svi, a pravo učešća u vožnji za našu stvar - naše staze imaju samo oni koji imaju više od 12 godina (iz sigurnosnih razloga) i oni koji posjeduju ispravan bicikl i dobru volju! Naša preporuka je da uvijek, pa i na ovom biciklističkom događaju, koristite zaštitnu opremu, jer ona čak i u uslovima spore vožnje može spasiti život ili zaštititi od povrede.

Stavite kacige, dajte primjer drugima i pokažite da razmišljate o svojoj sigurnosti!

Za detaljnije informacije posjetite našu web stranicu (http://www.girodisarajevo.ba) i http://www.facebook.com/event.php?eid=179699392098386.

Dobrodošli!

Giro di Sarajevo tim


User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by PipiDugaDevetka » 15/08/2011 23:19

Masovno ''podržajem''! AVANTI!

User avatar
vanda
Posts: 220
Joined: 17/04/2010 22:35

Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by vanda » 18/08/2011 01:34

Bio prosle godine.. UMROOO ! :D vjerovatno idem i ove ako Bog da..
Hoce li biti opet one gumene narukvice ?


Post Reply