KGKG, izvini al malo pretjerujes, i malkice i potvaras, ne sjecam se da sam te bas tako kvalifikovao, čak sta vise branio sam te, ako se to da tako nazvat, od ne jednog napada kad sam smatrao da ljudi prelaze odredjene granice, kao npr. u slučaju @vazda problemi, iako sam zapravo bio na njegovoj strani. I iskreno ne znam sta ce ti to KO CUKO, jesam li zasluzio tako od tebe, odnosno jesil ti zasluzila da zbog mene "skines nikab" ??KOGOD KADGOD wrote:
interesantno kako kad je u pitanju neko ko ne vjeruje u Qur'an - @castro "pazljivo kroci" samo sto ga u ruku ne poljubi - a one koji vjeruju u Posljednju Objavu i Poslanika - napada i grize k'o cuko, pljuje i naziva lazovom, licemjerom i sta sve ne...
Ovdje se satra od "finoce" da "lijepo" ubjedi ovoga vjernika u Jevandjelje da je Posljednja Objava i Poslanik ISTINA - da bi ga mogao poslije napadati i ujedati ako slucajno ne vjeruje do u bobu k'o i on... Znaci s kriscanima je "prijatelj" a muslimane koji se ne slazu sa njegovim stavom - mrzi.
Onda ni kriscanima nije "prijatelj" (kad i svoje ne podnosi) nego se samo pokazuje kao takav. fuj...
"vjernici su blagi jedni prema drugima" - beli nije ni procitao Qur'an
Jonx - bila sam kroz to sto si ti sad, i jos vise, hvala Bogu - ali ako hoces da znas o Islamu nemoj ga gledati kroz muslimane - jer svako ima svoje vidjenje (narocito ovi ovdje sto su prema tebi "fini" - pogledaj druge postove istih osoba, npr @castro, pa ces vidjeti i njihovu drugu stranu, ako se tako ponasaju prema 'svojima" sta mozes ocekivati ti, koji ne vjerujes u Muhammedovo poslanstvo i Qur'an, osim duboke mrznje iza "finoce" sto sebi opravdavaju kao pokusaji da te "spase" - samo Bog upucuje i samo ako neko zeli biti upucen).
Sto ovdje vidis je ponavljanje od onih koji su izokrenuli Islam, (i navodno "poznaju" i druge religije) - kao sto su ljudi izokrenuli i druge religije (i sam znas koliko je raznih grupa i grupica medju hriscanima). Bog nece da se razdvajamo u vjeri - jedan je Bog svima i jedna vjera u Njega a ko hoce cijelu Istinu - pomenula sam ti kome se najbolje okrenuti - Bogu Stvoritelju svih nas.
Nit se sjecam da sam te igdje nazvao licemjerom!! A ti obavezno postiraj ako grijesim. Ili se mozda sad svetis sto su neki spomenuli tvoju sektu imenom i prezimenom i postirali link ovdje? A i to nisam ja, ja sam samo upitao te za to jeli tačno- doduse nisi mi odgovorila... Helem nejse...
A sto se tiče "prevodjenja" bilo koga na bilo sto, nisam ti ja bas u tome, čak sam dosta i skeptičan danas u ovo doba da ikoga nesta sad treba negdje dodatno napucivati, pozivati i sl. u smislu da su informacije toliko rasirene i dostupne o svakoj i religiji, vjeri, ideji itd. tako da niko, barem iz ovog vremena, sutra moci pred Boga doci i kazat "eh Boze ja nisam znao, to je od mene bilo sakriveno..." Mozda i grijesim...
I jos - ko ti je rekao da moras "do u bobu vjerovat ko i ja" ?!! Ja ne!! Ako sam ti sta rekao, to je da, ako neces, ne moras vjerovati nikako, ni ti, ni ja, ni peti ni deseti, i da je sve sto se diskutuje (za mene naravno) u redu, i da nemam nista protiv toga u bilo kojem sistemu na planeti, sve dok neko nije prisiljen na nesto. Ako nas Uzviseni ne prisiljava nego nam slobodu daje, onda to niko nema pravo. Ali zapravo pitanje je da li sada ti dajes slobodu meni ili nekom drugom da tebi neda zapravo ako (argumentovano i jasno) to nisi, a Bogami sa svojim idejama počesto je bilo upravo tako...
Eh sad jedino ako ti očekujes da ti neko povladjuje i amina na svaku koju tvoja čedna usta prozbore, to je onda drugo...
I postovana, ja, niti bilo ko od nas nema pravo konačnog suda, volio bih ti citirati ovaj ajet: "Qul la edri ma juf'alu bi we la bikum..."