bi - ne bi (samo za žene)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#151 Re: bi - ne bi (samo za žene)
gluho bilo rjecnika 
- pustopoljina
#152 Re: bi - ne bi (samo za žene)
shushaj...žulijan asanž wrote:pa ne kontam više ni ja jer su usmjerili sve u krivom smjeru. početna teza, odnosno suštinsko pitanje je jednostavno:Pikaboo wrote:Ja sada vise ne kontam ni sta je pitanje? Ocito da nije ono sa pocetka teme.Ne pitah,smijem li se ukljuciti?
da li je ženska heteroseksualnost "fleksibilnija" u odnosu na mušku kada je u pitanju pomisao na potencijalni seksualni odnos sa pripadnikom istog spola
ja sam iz svog životnog iskustva vidio da je moguće da je ova teza tačna, ali s obzirom da je moje iskustvo samo jedno i možda i nije vrijedno, te se iz njega ne može izvući kvalitetan zaključak, postavio sam temu na forum da vidim šta drugi misle. tema je postavljena na odgovarajući podforum, anketa je vrlo jasna i počinje sa: "ja sam HETEROSEKSUALNA žena, ali:"
svi koji su odmah poletili da me optuže da drkam na ovu temu tako što printam postove forumašica i nosim ih sa sobom u krevet su u velikoj zabludi. ali zabluda je ustvari blaga riječ, jer se više radi o zlonamjernosti i površnosti.
uostalom anketa pokazuje da samo 50% žena misli da nikako ne može zamisliti sebe sa drugom ženom, što je po meni zanimljiv podatak. dakle, svaka druga žena može zamisliti sebe sa drugom ženom.
e sad ključno je pitanje zašto me ovo zanima. jel da bi izgradio svoju fantaziju? pa, ne, ni blizu. zanima me iz istog razloga iz kojeg me zanima gdje se na planeti nalaze najveće zalihe uranijuma, da li delfini imaju emocije, kako se tvori prošlo glagolsko vrijeme u francuskom jeziku, od čega se i kojim procesom pravi viski, jel kikiriki stvarno raste pod zemljom i još hiljadu stvari koje me kao inteligentno i radoznalo biće zanimaju....
jok, ono navalilo, ti drkaš na ovu temu i bog
ta tvoja iskustva nisu validna...
iz prostog razloga sto se ti jesi duboko zblizio sa zenama i eto, cuo si, sta si cuo...problem je sto se nisi jednako duboko zblizio s jednakim brojem muskaraca...
ja,pak, s druge strane mogu reci, da se cak i u nasim malim sredinama desi da se fini porodicni ljudi, sve sa djecom upucavaju bi ili homo muskarcima (sazna uvijek ko treba)...a nijedna mi zena nije rekla to sto su rekle tebi.
kontas? jednako nam se ne pikaju iskustva.
- fatamorgana
#153 Re: bi - ne bi (samo za žene)
keep on ...žulijan asanž wrote:drka i mene dnevnik u pola osam, pa ga onda zaobiđem, odnosno jednostavno ga ne gledam. dakle ja ne zovem u redakciju da im kažem da drkaju sa dnevnikom nego prebacim na discovery i mirna bosna. tebi isto preporučujem, jer bi to bilo jedino pošteno.fatamorgana wrote:ti ne drkaš na temu nego sa temom ...
- žulijan asanž
#154 Re: bi - ne bi (samo za žene)
upravo tako. da mislim da su validna, ne bi me zanimalo šta drugi misle. hvala ti na konkretnom mišljenju. anketa je pokazala da su mišljenja i stavovi na ovu temu različita....pustopoljina wrote:shushaj...
ta tvoja iskustva nisu validna...
iz prostog razloga sto se ti jesi duboko zblizio sa zenama i eto, cuo si, sta si cuo...problem je sto se nisi jednako duboko zblizio s jednakim brojem muskaraca...
ja,pak, s druge strane mogu reci, da se cak i u nasim malim sredinama desi da se fini porodicni ljudi, sve sa djecom upucavaju bi ili homo muskarcima (sazna uvijek ko treba)...a nijedna mi zena nije rekla to sto su rekle tebi.
kontas? jednako nam se ne pikaju iskustva.
- Pikaboo
#155 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Sto se mene tice ja nemam te mastarije i zaista nisam nikada niti sa jednom prijateljicom nacela tu temu,tako da ti nemogu odgovoriti koliko smo fleksibilne.Evo sada kad u glavi pokusam napraviti sliku mene i druge zene,nikako ne ide.
Ali kojim si ti magnetom privukao te tvoje djevojke koje mastaju o odnosu sa drugom zenom? O kojoj cifri govoris pa da te ponuka da napravis ovu naketu?
Ali kojim si ti magnetom privukao te tvoje djevojke koje mastaju o odnosu sa drugom zenom? O kojoj cifri govoris pa da te ponuka da napravis ovu naketu?
- žulijan asanž
#156 Re: bi - ne bi (samo za žene)
prije nego što sam se oženio, osim kratkih i povremenih, imao sam tri ozbiljne veze koje su trajale duže od dvije godine. u svakoj od njih zajedno smo stanovali, odnosno praktično bili smo vanbračna zajednica. ovo naglašavam, jer mislim da je vrlo bitno, da bi se veza mogla nazvati ozbiljnom.Pikaboo wrote:Sto se mene tice ja nemam te mastarije i zaista nisam nikada niti sa jednom prijateljicom nacela tu temu,tako da ti nemogu odgovoriti koliko smo fleksibilne.Evo sada kad u glavi pokusam napraviti sliku mene i druge zene,nikako ne ide.
sve te tri djevojke su mi rekle ovo što sam naveo u prvom postu. na kraju mi je to i sadašnja supruga priznala.
sve te četiri žene su iz potpuno različitih socijalnih i kulturnih okruženja, različitih životnih afiniteta, obrazovanja itd... dakle slučajni uzorak. e sad, koliki hebeni faktor kosmičke slučajnosti mora da bude, da bi se to tako sastavilo, to ne znam.
drugo objašnjenje (ono logičnije) je da je jednostavno veliki broj žena takav, samo što to potiskuje i ne spominje....
evo, iz ove ankete vidiš da 44% žena je na jednoj, a 56% na drugoj strani... to nije zanemariv odnos....
-
*mima*
#157 Re: bi - ne bi (samo za žene)
U stvari anketa ti nije dobra......fali jos jedno pitanje
-
Hodidid
#158 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Opet da kazem da se slazem s tobom uz napomenu da ti se nece nijedna cura/zena ,ili ces ih na prste jedne ruke moci prebrojati, koja ce prihvatiti takvu mogucnost putem forumske prepiske. Boje se ljudi etiketiranja pa makar i svijetu foruma. Osim toga ima ih ciji momci i muzevi znaju za njihove forumske nickove a ne znaju za takvu vrstu zelja, mastanja, emocija. Nazovi to vec kako hoces.žulijan asanž wrote:prije nego što sam se oženio, osim kratkih i povremenih, imao sam tri ozbiljne veze koje su trajale duže od dvije godine. u svakoj od njih zajedno smo stanovali, odnosno praktično bili smo vanbračna zajednica. ovo naglašavam, jer mislim da je vrlo bitno, da bi se veza mogla nazvati ozbiljnom.Pikaboo wrote:Sto se mene tice ja nemam te mastarije i zaista nisam nikada niti sa jednom prijateljicom nacela tu temu,tako da ti nemogu odgovoriti koliko smo fleksibilne.Evo sada kad u glavi pokusam napraviti sliku mene i druge zene,nikako ne ide.
sve te tri djevojke su mi rekle ovo što sam naveo u prvom postu. na kraju mi je to i sadašnja supruga priznala.
sve te četiri žene su iz potpuno različitih socijalnih i kulturnih okruženja, različitih životnih afiniteta, obrazovanja itd... dakle slučajni uzorak. e sad, koliki hebeni faktor kosmičke slučajnosti mora da bude, da bi se to tako sastavilo, to ne znam.
drugo objašnjenje (ono logičnije) je da je jednostavno veliki broj žena takav, samo što to potiskuje i ne spominje....
evo, iz ove ankete vidiš da 44% žena je na jednoj, a 56% na drugoj strani... to nije zanemariv odnos....
Razlozi za njihovu vecu fleksibilnost po tvom postavljenom pitanju ne leze po meni samo u hemiji odnosno hormonalnom sastavu u organizmu nego i po tome sto je veza ili njeznost izmedju dvije zene drustveno prihvatljivija.
Drustvena prihvatljivost se stvorila kroz masmedijalnu projekciju medjuspolnih odnosa u zadnjih 40 godina. Hetero muskarci uglavnom kreiraju javno mnijenje i tom svijetu a zene prate trend. Pogledaj filmsku industriju i sve ti je jasno.
Kod nas je to jos tabu i shodno tome takve reakcije. U cetiri oka i u intimi postelje cuces drugacije odgovore i to je to.
- Rosebud_
#159 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Ne bih. Mislim da su tu vec u pitanju sklonosti (homo, straight, bi). Licno, ne bih nizasta na svijetu mijenjala nista njegovo. Pogotovo ne za neko zensko, sto neko rece, sta uopce ja kao zensko mogu trazit od drugog zenska
Mislim, vise od prijateljstva. Za sve ostalo tu je... 
- ljubav_aha
- ljubav_aha
- žulijan asanž
#163 Re: bi - ne bi (samo za žene)
ljubav_aha, odličan tekst.
nekoliko zanimljivih citata:
međutim, šta god ti htjela reći s ovim, u slučaju da se ova tema odnosila na muške (da je sve bilo isto, samo spol muški), ja ti garantujem 99% odgovora pod "C"
dok ženska anketa na ovoj temi pokazuje 44% žena koje maštaju o seksu sa drugom ženom...
šta god to značilo
najjača mi je zadnja rečenicaHe cites dozens of explanations for SMSM (straight men who have sex with men) behavior: "Some have been sexually abused and are compulsively re-enacting childhood sexual trauma by male perpetrators; some have sex with men because it's easier and requires fewer social skills than those required to have sex with women; some are 'gay for pay'; some like the attention they receive from other men; some like anal sex, which they're otherwise too ashamed to talk about or engage in with their female partners."
ovaj citat zapravo dokazuje da društvene norme stvaraju žensku homoseksualnost prihvatljivijom od muške...If a straight woman confesses she's messed around with another woman—even had full-blown sex with her—most people are quick to shrug it off. She was drunk. She's experimenting. At most, maybe this means she's bi-curious. But it's no big deal. Women have a lot more leeway to explore their sexuality with other women without questioning their orientation or setting any alarms off.
međutim, šta god ti htjela reći s ovim, u slučaju da se ova tema odnosila na muške (da je sve bilo isto, samo spol muški), ja ti garantujem 99% odgovora pod "C"
šta god to značilo
-
Strpljiva
#164 Re: bi - ne bi (samo za žene)
E pa žulijan i ja ti garantujem da si bar 90% u krivu 
- ljubav_aha
#165 Re: bi - ne bi (samo za žene)
zulijan,drustvo je "formiralo" biseksulnaost zene duragijce od bisekslualnosti muskarca,cak i u zoni mastanjažulijan asanž wrote:ljubav_aha, odličan tekst.
najjača mi je zadnja rečenicaHe cites dozens of explanations for SMSM (straight men who have sex with men) behavior: "Some have been sexually abused and are compulsively re-enacting childhood sexual trauma by male perpetrators; some have sex with men because it's easier and requires fewer social skills than those required to have sex with women; some are 'gay for pay'; some like the attention they receive from other men; some like anal sex, which they're otherwise too ashamed to talk about or engage in with their female partners."![]()
ovaj citat zapravo dokazuje da društvene norme stvaraju žensku homoseksualnost prihvatljivijom od muške...If a straight woman confesses she's messed around with another woman—even had full-blown sex with her—most people are quick to shrug it off. She was drunk. She's experimenting. At most, maybe this means she's bi-curious. But it's no big deal. Women have a lot more leeway to explore their sexuality with other women without questioning their orientation or setting any alarms off.
međutim, šta god ti htjela reći s ovim, u slučaju da se ova tema odnosila na muške (da je sve bilo isto, samo spol muški), ja ti garantujem 99% odgovora pod "C"dok ženska anketa na ovoj temi pokazuje 44% žena koje maštaju o seksu sa drugom ženom...
šta god to značilo
ali,ima nas jos,koji nemaju potrebu cak ni za mastanje sa osobom istom pola,jendsotavno,ne posotji takva potreba,a mni nema ni smisla,jer nemam takvu fizicku potrebu,i ja sam defitivno 1% van potencijalnih Bi
- žulijan asanž
#166 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Strpljiva wrote:E pa žulijan i ja ti garantujem da si bar 90% u krivu
kako ja mogu biti u krivu kad ja ništa nisam ustvrdio. fino sam napisao:
.žulijan asanž wrote:ja sam iz svog životnog iskustva vidio da je moguće da je ova teza tačna, ali s obzirom da je moje iskustvo samo jedno i možda i nije vrijedno, te se iz njega ne može izvući kvalitetan zaključak, postavio sam temu na forum da vidim šta drugi misle.
ali na kraju je anketa pokazala zanimljiv rezultat....
-
Strpljiva
#167 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Prije nego odgovorim, pitanje. Misliš li da je tih 44% žena bilo iskreno? Prvenstveno prema sebi?
- žulijan asanž
#168 Re: bi - ne bi (samo za žene)
ko je to rekao i gdje? ja nigdje nisam rekao da svi straight moraju biti optereceni istospolnim odnosom.... pa ne znam zašto imaš potrebu da to naglašavaš....naravno da ne moraju....ljubav_aha wrote:pa ne moraju svi straight biti optereceni isitopolnim odnosom
- žulijan asanž
#169 Re: bi - ne bi (samo za žene)
to bi morali njih pitati. i daj mi jedan dobar razlog iz kojeg ne bi bile iskrene?Strpljiva wrote:Prije nego odgovorim, pitanje. Misliš li da je tih 44% žena bilo iskreno? Prvenstveno prema sebi?
- žulijan asanž
#171 Re: bi - ne bi (samo za žene)
*mima* wrote:dokleN ste?
evo i inspektora. oš pelinkovac jedan?
- nellington
#172 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Statistika kaže da je ~10% osoba koje su glasale na ovoj anketi ustvari muškog pola, ljudi kojima je dosadno i koji lagano trollaju tvoje naučne metode razotkrivanja ženske seksualnosti.
-
vratnik
#173 Re: bi - ne bi (samo za žene)
Jao izvinite, ja glasah.

-
*mima*
#174 Re: bi - ne bi (samo za žene)
žulijan asanž wrote:*mima* wrote:dokleN ste?
evo i inspektora. oš pelinkovac jedan?
jok .....ja samo krušku
- žulijan asanž
#175 Re: bi - ne bi (samo za žene)
pa ti si mi i optimističan mogu ti reći s tih 10%...nellington wrote:Statistika kaže da je ~10% osoba koje su glasale na ovoj anketi ustvari muškog pola, ljudi kojima je dosadno i koji lagano trollaju tvoje naučne metode razotkrivanja ženske seksualnosti.