Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gozila555 wrote: ↑17/03/2025 15:27
zasto moja tv u ponudi nema N1 bih i BN tv,dakle dije bh televizije koje nisu odane dodiku i vucicu nema u ponudi bh telecoma moja tv a zato u ponudi imamo gotovo sve vuciceve i dodikove
Pa jesi ti gledao BN? Oni jesu protiv Dodika, ali su odaniji Vučiću više nego Pink
BN nije u ponudi jer su tražili neku nerealnu naknadu za svoj kanal.
ing-ecc wrote: ↑19/03/2025 09:27
možeš li sada pristupiti aplikaciji? Jesi li sigurna da su to kodovi za aplikaciju?
mogu pristupiti, nije mi ni trazilo kod
ali u sms porukama pise-Vas verifikacijsi broj za pristup Moj BH telecom aplikaciji je....
i onda jos jedna takva poruka, samo drugi kod
plain vanilla wrote: ↑19/03/2025 06:14
Zasto sam tokom noci na mob dobila 2 pristupna koda za Moja bh telecom aplikaciju?
Neko fulio unos telefonskog broja prilikom registracije na moj bhtelecom aplikaciju, najvjerovatnije.
registracija se vrši sa korisničkog broja za koji treba aktivacija aplikacije
Znam ja to, ali šta će se desiti ako sam obrisao aplikaciju i ne znam lozinku, pa kliknem na registracija i upišem recimo tvoj broj mobitela (greškom ili namjerno), da li ćeš ti dobiti SMS sa novom lozinkom?
Neko fulio unos telefonskog broja prilikom registracije na moj bhtelecom aplikaciju, najvjerovatnije.
registracija se vrši sa korisničkog broja za koji treba aktivacija aplikacije
Znam ja to, ali šta će se desiti ako sam obrisao aplikaciju i ne znam lozinku, pa kliknem na registracija i upišem recimo tvoj broj mobitela (greškom ili namjerno), da li ćeš ti dobiti SMS sa novom lozinkom?
Ako mi ne vjeruješ onda pokušaj dodati broj nekog od ukućana u aplikaciju na svom telefonu pa ćeš se uvjeriti.
Kad klikneš na registraciju traži ti broj mobitela koji želiš da registruješ, a kada ga upišeš dobiješ SMS koji sadrži kod za prijavu u aplikaciju a tu odma možeš i upisati lozinku po svom izboru.
Imam MojaTV Net M paket, sa reklamiranim brzinama 100/10 ili 10+/1+. Trenutno mi je pušteno oko 70Mbps(na speedtestovima rijetko kad prelazi 60) download, i oko 2.5Mbps upload. Jedno vrijeme nisam mogao dobiti pristupne podatke modemu(Fritzbox 7490), da bi mi skoro, ne znam kako i zašto, prilikom ulaska pisalo samo da pritisnem neko dugme na modemu kako bi mu mogao pristupiti. Pregledao sam DSL informacije i situacija je sljedeća:
Da li ja mogu tražiti povećanje brzina s obzirom na parametre ? Čitavo vrijeme je priča kako ne mogu dobiti veće brzine zbog smetnji na liniji i slično, međutim gledajući ovo, i ne izgleda toliko loše...
To je univerzalni daljinski za sve Linux STB-ove (u koji spada i Arris). Kad ga kupiš, dobiješ upustvo kako da ga povezeš s STB-om tj. pritisneš par tipki da bi se upario. Možeš također upariti i svoj televizor pa s daljinskim od STB-a istovremeno možeš paliti i gasiti TV, pojačavati i smanjivati zvuk TV-a....
Obični onaj daljinski samo za Arris nemaju, samo ovaj univerzalni, koji je po meni i bolji od običnog Arrisovog.
To je univerzalni daljinski za sve Linux STB-ove (u koji spada i Arris). Kad ga kupiš, dobiješ upustvo kako da ga povezeš s STB-om tj. pritisneš par tipki da bi se upario. Možeš također upariti i svoj televizor pa s daljinskim od STB-a istovremeno možeš paliti i gasiti TV, pojačavati i smanjivati zvuk TV-a....
Obični onaj daljinski samo za Arris nemaju, samo ovaj univerzalni, koji je po meni i bolji od običnog Arrisovog.
Imam MojaTV Net M paket, sa reklamiranim brzinama 100/10 ili 10+/1+. Trenutno mi je pušteno oko 70Mbps(na speedtestovima rijetko kad prelazi 60) download, i oko 2.5Mbps upload. Jedno vrijeme nisam mogao dobiti pristupne podatke modemu(Fritzbox 7490), da bi mi skoro, ne znam kako i zašto, prilikom ulaska pisalo samo da pritisnem neko dugme na modemu kako bi mu mogao pristupiti. Pregledao sam DSL informacije i situacija je sljedeća:
Da li ja mogu tražiti povećanje brzina s obzirom na parametre ? Čitavo vrijeme je priča kako ne mogu dobiti veće brzine zbog smetnji na liniji i slično, međutim gledajući ovo, i ne izgleda toliko loše...
Što se tiče downloada, možda bi i moglo 80+ Mbps, ali uploadi ti je jako loš i max je 2.9 Mbps... Vjerovatno imaš neki problem na samoj liniji pa je zbog toga... Trebalo bi tu pregledati instalacije i spojeve... A moguće da je možda nešto i do DSLAM-a...
Oni su tebi čak i pustili 10 Mbps za upload, ali zbog samog problema na liniji nije moguće ostvariti tu brzinu...
Jel isključuju neke kanale na MojaTV ako je ugovor o obaveznom trajanju istekao, plaća se mjesec za mjesec? Na nekima (Viasat, Nat Geo, Discovery, History) stoji nema prijenosa.
irconbih wrote: ↑21/03/2025 16:29
Jel isključuju neke kanale na MojaTV ako je ugovor o obaveznom trajanju istekao, plaća se mjesec za mjesec? Na nekima (Viasat, Nat Geo, Discovery, History) stoji nema prijenosa.
Ma jok, upali i ugasi jednom stb, garant je zaglupirao, ili je neki prekid
Kako telekom ima odvojeno brzine interneta 10+ i optika 200+
Preporucujem da naprave i ove HD kanale recimo bitrate 5mbps i 10mbps da gledamo utakmice u HD kvaliteti, a ne ovo nešto mutno tako da je ilegalni stream kvalitetniji nego njihov IPTV
niho92 wrote: ↑21/03/2025 22:15
Kako telekom ima odvojeno brzine interneta 10+ i optika 200+
Preporucujem da naprave i ove HD kanale recimo bitrate 5mbps i 10mbps da gledamo utakmice u HD kvaliteti, a ne ovo nešto mutno tako da je ilegalni stream kvalitetniji nego njihov IPTV
P.S. STB je postavljen na max rezoluciju
Primijetim da je kod mene na Android Boxu kvalitetnija slika nego na običnom Arena mi je isto na prethodnom znala biti pomutna, iako je bio HD kanal i max rezolucija na STB-u...
Inače koristim to sve na bakru, nije optika....
laserShow wrote: ↑02/03/2025 13:42
Smetnja je kvar na daljinskom uredjaju bez fizickih osetcenja. To sto telekom uposlenici smatraju da nije smetnja je njihovo licno tumacanje.
Je li tako i za daljinski upravljac od TV-a? Klime? Smart home?
Nisam ranije stigao da ti odgovorim. Klima ili TV je moje vlasnistvo, box nije.
Mozes li ikako opravdati da ce se daljinski pokvariti ako je box pokvaren? Zasto se ne donosi samo box, a ne i box i daljinski?
Opet kazem, normalna kompanija fino kaze, prva zamjena gratis, svaka naredna toliko da isplati i onu prvu zamjenu,.
Kakvo je smeće ova moja web tv aplikacija. Svaki vikend pokušavam da pregledam snimak ufc-a, nikad ne bude snimljeno do kraja. Ili ne bude glavne borbe nikako, ili na pola iste se završi snimak...
Iskreno me malo iznenađuje pokrivenost BH mreze.
ne znam da nisu dirali sta u zadnje vrijeme ali ovo je katastrofa.
Danas odem do bolnice Kasindo u Istocnom Sarajevu i nema mreze, na telefonu pise no service, mtel pun, sjednem na kafu u centru lukavice EDGE signal. Znam da rijetko u kojem klinickom centru ima mreze ali centar lukavice da nije pokriven kako treba koji je svega na kilometar od Federacije to mi stvarno ne ide u glavu.
Treba povećati naknadu sa markice na pet maraka za izgradnju baznih stanica. Možda bi se brže mreža širila. I kod mene je katastrofa. Sreća ima Eronet u blizini...