Trebalo bi da može, jedino bi za taj netflat paket trebao imati aktiviran e-račun, tako barem piše u aplikaciji.
BHTelecom
Moderator: Benq
- ElRe
#19502 Re: BHTelecom
Da, svakako. E-racun je aktivan u sklopu akcijske ponude.
- Bosanac sa dna kace
#19503 Re: BHTelecom
-
#19504 Re: BHTelecom
Kako se isključi opcija govorne pošte ... ako je to ono "ko je zvao"
Planiram na more pa su me "odrali" prošli put .... sve to mi naplatili
Planiram na more pa su me "odrali" prošli put .... sve to mi naplatili
- drug_profi
#19505 Re: BHTelecom
Samo nemoj preslušavati govornu poštu dok si u romingu i sve ok.
- ing-ecc
#19506 Re: BHTelecom
odeš na opciju preusmjerenje poziva, u podoppciji "preusmjerenje kad je nedostupan" napraviš deaktivaciju.
imaš i kodove kao opciju: https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... 008_140256
-
#19507 Re: BHTelecom
Ostalo vam je 0 MB za potrošnju u BiH i 2000 MB za potrosnju u BiH ili u zemljama Z.Balkana
Jel ovo znaci da mogu opusteno preko granice u CG jer imam 2 GB ili ipak postoji neko ogranicenje?
Ne trosim puno net uzeo sam dokup 3 GB 30 dana, nekad uzmem u 17 GB ali obicno bez potrebe.
Znam da su bila neka ogranicenja, ali mozda je doslo do promjene
Jel ovo znaci da mogu opusteno preko granice u CG jer imam 2 GB ili ipak postoji neko ogranicenje?
Ne trosim puno net uzeo sam dokup 3 GB 30 dana, nekad uzmem u 17 GB ali obicno bez potrebe.
Znam da su bila neka ogranicenja, ali mozda je doslo do promjene
-
#19508 Re: BHTelecom
kakav debilizam, evo i ja sam sad vidioBosanac sa dna kace wrote: ↑12/08/2024 22:01Jesu vama opet vratili na staro?
Meni opet u aplikaciji stoji 5 GB....
Za ne povjerovati...
- Praetorious
#19509 Re: BHTelecom
Nisu jedini. I Logosoft je bio nedavno objavio povećanje od 5 puta za UL, pa ga onda povukli i vratili na staro stanje.ibnudu wrote: ↑13/08/2024 17:10kakav debilizam, evo i ja sam sad vidioBosanac sa dna kace wrote: ↑12/08/2024 22:01Jesu vama opet vratili na staro?
Meni opet u aplikaciji stoji 5 GB....
Za ne povjerovati...
Svako levati korisnike kako stigne...
- REDDEVILS
#19511 Re: BHTelecom
Dali bi mi neko iz telekoma mogao reci dali mogu Dream Machine Special Edition koristiti kao glavni modem a ovaj iz telekoma da vratim.
Znaci direktno lan kabal spojiti na UDM i prekonfigurisati portove za moju TV i internet.
Znaci direktno lan kabal spojiti na UDM i prekonfigurisati portove za moju TV i internet.
- ing-ecc
#19512 Re: BHTelecom
Sta je ulaz u dream M, RJ 11 ili RJ 45? Ako je samo RJ 45 tj. LAN onda ne mozes zemjeniti modem jer ide na tel liniju RJ 11. Ne znam kako si mislio UDM spojiti LAN kablom ako je jedino na modemu (koji planiras izbaciti) kao izlaz ETH port?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#19513 Re: BHTelecom
Ne. Zato sto je to router a modem je modem.. Ovo na prvoj slici su access point's tako da ne vidim poentu slike?
Dakle Dream machine ti moze raditi routing a da uredjaj od telecoma prebacis u bridge (ako to vec nije) i to je to.
Ne znam kako sa optikom rade ali i tu ima garant neki modem.. Ne znam ima li opcija da direktno iz zida ubodes vlakno u SFP port/trans.
- REDDEVILS
#19514 Re: BHTelecom
Uzeo sam
Dream Machine Special Edition
10G Cloud Gateway with 100+ UniFi device / 1,000+ client support, 3.5 Gbps IPS routing, and built-in PoE switching.
Includes full UniFi application suite for device management
3.5+ Gbps routing with IDS/IPS
(1) 10G SFP+*, (8) GbE RJ45 LAN ports including (2) PoE+, and (6) PoE
(1) 10G SFP+*, (1) 2.5 GbE RJ45 WAN ports
(1) 3.5" NVR HDD bay
Built-in 128 GB SSD for NVR detection recordings
G4 Bullet UVC-G4-BULLET kamere
U6 Long-Range
Kod mene je ruter Fritz i ide mi RJ 45 priključak od utičnice do modema.
Pa sam mislio imati sve u jednom nvr ruter i access point bez da moram koristiti modem od telecoma.
@ing-ecc
Dream Machine Special Edition
10G Cloud Gateway with 100+ UniFi device / 1,000+ client support, 3.5 Gbps IPS routing, and built-in PoE switching.
Includes full UniFi application suite for device management
3.5+ Gbps routing with IDS/IPS
(1) 10G SFP+*, (8) GbE RJ45 LAN ports including (2) PoE+, and (6) PoE
(1) 10G SFP+*, (1) 2.5 GbE RJ45 WAN ports
(1) 3.5" NVR HDD bay
Built-in 128 GB SSD for NVR detection recordings
G4 Bullet UVC-G4-BULLET kamere
U6 Long-Range
Kod mene je ruter Fritz i ide mi RJ 45 priključak od utičnice do modema.
Pa sam mislio imati sve u jednom nvr ruter i access point bez da moram koristiti modem od telecoma.
@ing-ecc
- ing-ecc
#19515 Re: BHTelecom
Ide ti RJ 45 od uticnice a mozda i ne ide. Zato sto su aktivne samo dvije zile tako da je to prakticno obicni telefonski kabal RJ 11.
Nemas sigurno ethernet mrezu iz uticnice.
-
#19517 Re: BHTelecom
Moraš imati modem od telekoma ako je bakar, ako je optika isto mora između biti modem operatera jer kod njih ide point to point optika nije GPON.
Ako imas FritzBox i to neces moci jednostavno rjesiti jer FritzBox ne moze u "pravi" bridge mode, samo u ruter mod, nisam probao ali sam čuo da je često pucala konekcija.
Uglavnom za sve operatere koje sam konfigurisao u BiH (ADSL, optika, kablovska) mora između biti modem ISP-a, ne može drugačije.
- REDDEVILS
#19518 Re: BHTelecom
Hvala na odgovoru.Miro Spiro wrote: ↑16/08/2024 09:32Moraš imati modem od telekoma ako je bakar, ako je optika isto mora između biti modem operatera jer kod njih ide point to point optika nije GPON.
Ako imas FritzBox i to neces moci jednostavno rjesiti jer FritzBox ne moze u "pravi" bridge mode, samo u ruter mod, nisam probao ali sam čuo da je često pucala konekcija.
Uglavnom za sve operatere koje sam konfigurisao u BiH (ADSL, optika, kablovska) mora između biti modem ISP-a, ne može drugačije.
Can the FRITZ!Box be used as a modem (bridge mode)?
The FRITZ!Box cannot be used as a simple modem or in so-called bridge mode. If it were used as a simple modem, it would no longer be possible to use the telephony functions and television services included in internet packages offered with many fiber optic connections. The majority of the FRITZ!Box functions could also not be used then. Therefore, set up the FRITZ!Box as described in the guide Setting up the FRITZ!Box for use with a fiber optic connection.
If your internet service provider allows you to establish several parallel internet connections, you can enable the PPPoE passthrough function in the FRITZ!Box. This allows computers our routers connected to the FRITZ!Box to establish additional PPPoE internet connections with their own account information.
-
#19519 Re: BHTelecom
Da, PPPoE passthrough moras staviti kvačicu da bude u takozvanom bridge modu, nekada je radilo nekada nije, onda sa porta jedan vučeš kabl na WAN port odnosno konfigurišeš neki port kao WAN. Moja TV i telefon da li će raditi preko fritzboxa ne znam.REDDEVILS wrote: ↑16/08/2024 09:59 Hvala na odgovoru.
The FRITZ!Box cannot be used as a simple modem or in so-called bridge mode. If it were used as a simple modem, it would no longer be possible to use the telephony functions and television services included in internet packages offered with many fiber optic connections. The majority of the FRITZ!Box functions could also not be used then. Therefore, set up the FRITZ!Box as described in the guide Setting up the FRITZ!Box for use with a fiber optic connection.
If your internet service provider allows you to establish several parallel internet connections, you can enable the PPPoE passthrough function in the FRITZ!Box. This allows computers our routers connected to the FRITZ!Box to establish additional PPPoE internet connections with their own account information.
Zadnji put kada sam konfigurisao FritzBox opcija PPPoE passthrough je bila zasjenjena, vneroatno su radili update tako da je to onemogućeno- nadovezujem se na zadnji dio pasosa.
Ne znam odakle ti Fritzbox ali je on jako slabo podržan od strane firmwarea. Ne znam da li su ukupno zvanično preko BH telecoma aktivirali 5-10 komada. Većinom su ljudi donosili iz Njemačke, Austrije pa spajali na BH telecom, Mtel i Eronet.
- REDDEVILS
#19520 Re: BHTelecom
Aktivirao sam PPPoE passthrough ali mi je prvi put prilikom provjere pukla mreza tj no internet conection.Miro Spiro wrote: ↑16/08/2024 10:19Da, PPPoE passthrough moras staviti kvačicu da bude u takozvanom bridge modu, nekada je radilo nekada nije, onda sa porta jedan vučeš kabl na WAN port odnosno konfigurišeš neki port kao WAN. Moja TV i telefon da li će raditi preko fritzboxa ne znam.REDDEVILS wrote: ↑16/08/2024 09:59 Hvala na odgovoru.
Zadnji put kada sam konfigurisao FritzBox opcija PPPoE passthrough je bila zasjenjena, vneroatno su radili update tako da je to onemogućeno- nadovezujem se na zadnji dio pasosa.
Ne znam odakle ti Fritzbox ali je on jako slabo podržan od strane firmwarea. Ne znam da li su ukupno zvanično preko BH telecoma aktivirali 5-10 komada. Većinom su ljudi donosili iz Njemačke, Austrije pa spajali na BH telecom, Mtel i Eronet.
- -Chesterfield-
#19521 Re: BHTelecom
https://ibb.co/pWFNTsG
https://ibb.co/qC9nkY1
Da li je ovo zadnja verzija? Ako nije može li se ažurirati?
-
#19522 Re: BHTelecom
Znači nije podržano, može raditi samo kao ruter. Moras staviti neki modem koji može raditi u bridge modu umjesto FritzBox-a da bi spojio Dream Machine ili DVOSTRUKO NAT-ovanje sto nije bas preporučljivo.
Tada ti Moja TV i telefon ostaju na FritzBox-u.
-
#19523 Re: BHTelecom
Update ide automatski preko Radiusa kada puste update.-Chesterfield- wrote: ↑16/08/2024 10:53 https://ibb.co/pWFNTsG
Ako postoji update od strane BH telecoma, hard restore i pustis da se podigne ruter i povuče zadnji update.
- REDDEVILS
#19524 Re: BHTelecom
FRITZ!OS:7.57-Version up to date ovo je zadnji update.Miro Spiro wrote: ↑16/08/2024 10:56Update ide automatski preko Radiusa kada puste update.-Chesterfield- wrote: ↑16/08/2024 10:53 https://ibb.co/pWFNTsG
Ako postoji update od strane BH telecoma, hard restore i pustis da se podigne ruter i povuče zadnji update.
Nije m toliko sad ni bitno, ali bi volio kad bi moglo da se prebaci Moja TV i internet na UDM.
Spojit cu ga na Lan 1 od fritz boxa i iskluciti wifi, bitno mi je da kamere rade.
-
#19525 Re: BHTelecom
Koliko se čeka da telecom dođe na adresu da ti priključi moju tv?