Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chakany wrote: ↑10/06/2024 12:53
U septembru punih 10 godina
Nisu u stanju za deset godina da pređu na potpuni HD. Mogli su za tih deset godina i na 4K, da je situacija slična kao na RTCG, RTS ili HRT kada su finansije u pitanju, ali nije.
da bar puste preko DVB-Ta 1080p HDR za euro, a jok bice najmanji bitrate u evropi od svih kanala
Eno i HRT najavio da ce preko DVB-Ta pustiti u nekoliko regija u hrvatskoj 4k za olimpijadu
et nek nam puste u nativnoj rezoluciji euro preko DVB-T barem im to nije teško
Nisu u stanju za deset godina da pređu na potpuni HD. Mogli su za tih deset godina i na 4K, da je situacija slična kao na RTCG, RTS ili HRT kada su finansije u pitanju, ali nije.
da bar puste preko DVB-Ta 1080p HDR za euro, a jok bice najmanji bitrate u evropi od svih kanala
Eno i HRT najavio da ce preko DVB-Ta pustiti u nekoliko regija u hrvatskoj 4k za olimpijadu
et nek nam puste u nativnoj rezoluciji euro preko DVB-T barem im to nije teško
Koliko znam preko DVB Ta BHT je 576i. Bio je kratko zajedno sa federalnom u 1080i ali su ih vratili u 576i.
U HR je DVB T2 HEVC i kod njih moze najnormalnije 4K. HR je normalna drzava nasa nije i to je to.
MTV wrote: ↑10/06/2024 22:00
Koliko znam preko DVB Ta BHT je 576i. Bio je kratko zajedno sa federalnom u 1080i ali su ih vratili u 576i.
U HR je DVB T2 HEVC i kod njih moze najnormalnije 4K. HR je normalna drzava nasa nije i to je to.
Sa Kozare (32CH) BHT i FTV nikad nisu ni bili u HD kao u Sarajevu.Pošto K3 ne emituje u tom MUX A već par mjeseci,imaju prostora da prebace BHT u HD barem tokom EURO-a.
markopd wrote: ↑10/06/2024 22:35
Sa Kozare (32CH) BHT i FTV nikad nisu ni bili u HD kao u Sarajevu.Pošto K3 ne emituje u tom MUX A već par mjeseci,imaju prostora da prebace BHT u HD barem tokom EURO-a.
Kod nas su bili bas kratko tipa par mjeseci pa ih vratili u SD.
Znas li slučajno koji je maksimalni protok u mb/s mux A, i bil.mogao podrzati HDR emitiranje, steta sto ce upgrade na t2 hevc h265 tek na jesen biti završen
A dobro dolazi i EURO 2024 i OI2024, možda se ljudi malo i potrude, ali ja nešto ne vjerujem da će oni cijeli program prebaciti u HD. Ono konvertovanje mi je najgore iz HD u SD format. Kad se završi neki live prijenos, pa iz HD u SD vrate.
Znas li slučajno koji je maksimalni protok u mb/s mux A, i bil.mogao podrzati HDR emitiranje, steta sto ce upgrade na t2 hevc h265 tek na jesen biti završen
https://www.rak.ba/bs-Latn-BA/news/10688
19 Mbps
Trenutno idu BHT, FTV, RTRS i Hayat. Mislim da nije vise od 3 Mbps po SD kanalu. Stao bi BHT HD ako bi izbacili BHT SD al za HDR nisam siguran da bi stao. A pitanje da li bi BHT uopste znao proslijediti HDR signal pa makar do kablovskih.
MTV wrote: ↑10/06/2024 22:51
19 Mbps
Trenutno idu BHT, FTV, RTRS i Hayat. Mislim da nije vise od 3 Mbps po SD kanalu. Stao bi BHT HD ako bi izbacili BHT SD al za HDR nisam siguran da bi stao. A pitanje da li bi BHT uopste znao proslijediti HDR signal pa makar do kablovskih.
UEFA snima citav euro kao finale LP u 1080p HDR, tako da nasvirani maksimalni HD preko DVB-Ta bi bio savršenstvo samo njemacki kanali i jos neki imaju preko 10-12mb/s bitrate a HDR ja mislim ide od 10mb/s minimalno do 15mb/s optimalno
jer ce bhrt dobiti dolazne linkove u 1080p HDR i do njih je koliko ce usrati bitrate i sliku
19 Mbps
UEFA snima citav euro kao finale LP u 1080p HDR, tako da nasvirani maksimalni HD preko DVB-Ta bi bio savršenstvo samo njemacki kanali i jos neki imaju preko 10-12mb/s bitrate a HDR ja mislim ide od 10mb/s minimalno do 15mb/s optimalno
jer ce bhrt dobiti dolazne linkove u 1080p HDR i do njih je koliko ce usrati bitrate i sliku
Moglo bi se izvest 15 Mbps BHT HD, BHT SD i Hayat da izbace preostala 4 Mbps nek budu za RTRS i FTV oba po 2 Mbps. Ali mislim da nema nista od toga
Evo kao jutros BHT krenuo u HD, himna i onaj BHRT Promo idu u pravom HD, Jutro za sve SD, Najskovijiti hoteli na svijetu slika polu HD titovi premali. Kao da je 2014 a ne 2024 gdje sve do jednog lokalca ima skoro sve u HD formatu oni i dalje vole SD. BHT SD ima isto HD logo.
Jutro za sve od 17.juna od 7:55 do 10:00. Valjda će biti u HD-u
Mislim onom pravom HD. Čim mjenjaju ime, trebalo bi, ali kod njih se ništa ne zna
Hajde evo malim koracima, ali velikim došli su do emitovanja u HD formatu cjelodnevnog programa.
Veliki dan za BHRT, ovo treba ući u historiju BHRT-a
Polako, tek su počeli. Nije ni Federalna TV kad je prešla odmah sve emitovala u HD.
Evo ovaj jutarnji će im sigurno od ponedjeljka biti u HD, Jutro Plus.
Koliko vidim samo ovaj sadržaj koji nije iz njihove produkcije sad za sad ide u HD.
A što mi je baš smiješno najava serije Kriza u normalnom HD formatu, ali kad ide serija u programu puste onaj snimak
Sreća pa sam odgledao seriju na RTL Kockici prije par godina u nekom večernjem terminu
chakany wrote: ↑11/06/2024 11:20
Jedva čekam neki film na BHT1 da pogledam u pravom HD.
Ali ništa od filmova sad će UEFA EURO 2024
I oni crtani su HD bili. Izgleda samo BHT proizvodnja (jutarnji i vijesti) je SD.
Sada mi i njemacki javni servis imamo HD pored logotipa. Svi ostali su "HD" poskidali.
HRT ce OI emitovat u 4K preko DVB T2 i mozda preko kabl operatera.
Ajdinn4 wrote: ↑11/06/2024 15:23
zar neko pored streaminga i dalje čeka filmove na tv, pogotovo na BHT
Pa vjerovao ili ne i pored streaminga i dan danas gledam filmove na filmskim kanalima, pogledam i u kinu, pogledam i na lokalnim televizijama. Meni je bitno da bude filmova, pa bilo gdje, uvijek se nađe neki dobar film na TV-u. Od HRT, preko Kino TV, CineStar kanala, pa do BHT1, Federalne TV, pa i NTV Kakanj ako bude neki dobar film i RTV TK