BHF pjesma nas stav

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BECHO

Post by BECHO »

Dobra stvar.

Za ovo 'gazi, gazi, cetnika...' imate pivu od BHFanatica of Switzerland!
Last edited by BECHO on 14/01/2006 00:43, edited 1 time in total.
Zmaj_od_Lukavice

Post by Zmaj_od_Lukavice »

Herc wrote: Ako si se ti tu uvrijedio,dovoljno govori o tebi.Cetnici se jedino spominju jer su cetnici ono priredili na Marakani.Ne Srbi,nego cetnici.Oni na Marakani sami za sebe kazu da su cetnici i nije nista uvredljivo ako ih se tako nazove.A sta cu ja tebi objasnjavati,ako tebe vrijeda gazenje cetnika.
Zna se na koga se misli kad se kaze "cetnici", samo kofol se to ne odnosi na sve Srbe... mislis da ce ti iko iz RS povjerovat, bilo tebi bilo gospodi Fanatikosima koji nosaju zastave Alzira, Saudi Arabije... ?

No dobro.

Al- Kafirun

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog...

Reci: "O vi nevjernici,
ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
a vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
a vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
Meni moja, vama vaša vjera.
Herc

Post by Herc »

A ti bi kao navijao za BiH da se pjeva "gazi sve fasiste".Pusti suplje,ne navijas ti radi ovog protiv Bosne i Hercegovine.
BECHO

Post by BECHO »

Zmaj_od_Lukavice wrote:
Herc wrote: Ako si se ti tu uvrijedio,dovoljno govori o tebi.Cetnici se jedino spominju jer su cetnici ono priredili na Marakani.Ne Srbi,nego cetnici.Oni na Marakani sami za sebe kazu da su cetnici i nije nista uvredljivo ako ih se tako nazove.A sta cu ja tebi objasnjavati,ako tebe vrijeda gazenje cetnika.
Zna se na koga se misli kad se kaze "cetnici", samo kofol se to ne odnosi na sve Srbe... mislis da ce ti iko iz RS povjerovat, bilo tebi bilo gospodi Fanatikosima koji nosaju zastave Alzira, Saudi Arabije... ?
.
A sta koga zaboli k***c, hocel neko iz RS u nesto povjerovat? 8) Jestel' se odlucili za SERiMO tj. SiCG? Jeste. I sta sad hoces ovdje, da ti kao simpatizer druge drzave odlucujes koga bi navijaci BiH trebali gazit i kakve bi pjesme trebali pjevat'?
mostarac

Post by mostarac »

Pjesma je kurac iz dva razloga:
1. Jebes navijacku pjesmu u kojoj se poziva na mrznju protiv drugog kluba, drzave, grupacije, jer onda ta pjesma govori da ti navijaci ne navijaju za svoj klub ili repku nego protiv ovih drugih, sto onda granici sa idiotizmom.
2. Drugi razlog je taj da su BHF inace puni mrznje, a jezgro im je van Bosne, a vole se ovako kurchit. Koga ce oni po Stockholmu gazit samo da mi je znat? Okanite se sad price o Beogradu i sta je tamo bilo, jer tu smo pricu ispricali.

Dakle pjesma je kurac jer jednostavno nit je tekst nesto posebno, a najmanje govori o ljubavi prema repki, a BHF bi kao trebali biti simbol teljubavi, a ta ljubav bi se pod broj 1 trebala izrazavati kroz pjesme. Da ne govorim o ratnickoj melodiji, koja je blago receno kurac. Toliko.
Doduse nije se nista bolje ni ocekivalo.
pike

#31 Re: BHF pjesma nas stav

Post by pike »

Zmaj_od_Lukavice wrote:
sl@ven wrote:Nesto fenomenalno!!!
Ljiljani zlatni, opet smo s'Vama,
Ponovo nebo, ce gor't nad nama.

Gazi sve cetnike, sve su to pickice,
gazi sve cetnike, sve su to pickice.

ljiljani nasi, bitku sada biju.

Tribine sve gorit ce, stadion planut ce.
Svako srce pucat ce, punim glasom pjevat ce.
I posle ce se neko pitat "a sto oni anamo navijaju za Srbiju"... jok, nego ce ovo pjevat i navijat zajedno sa ovakvima.
Samo nemoj da neko kaze "pa nije to protiv Srba, vec protiv cetnika... ".... nismo djeca.

Hajd cetnike i mogu svarit ali ljiljani su simbol Bosne jos od srednjeg vijeka, ne znam sta oni kome smetaju... pa proslost se ne moze promijeniti, ljiljani su simbol Bosne i tu se takodje ne moze nista promjeniti.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

mostarac wrote:Pjesma je kurac iz dva razloga:
1. Jebes navijacku pjesmu u kojoj se poziva na mrznju protiv drugog kluba, drzave, grupacije, jer onda ta pjesma govori da ti navijaci ne navijaju za svoj klub ili repku nego protiv ovih drugih, sto onda granici sa idiotizmom.
2. Drugi razlog je taj da su BHF inace puni mrznje, a jezgro im je van Bosne, a vole se ovako kurchit. Koga ce oni po Stockholmu gazit samo da mi je znat? Okanite se sad price o Beogradu i sta je tamo bilo, jer tu smo pricu ispricali.

Dakle pjesma je kurac jer jednostavno nit je tekst nesto posebno, a najmanje govori o ljubavi prema repki, a BHF bi kao trebali biti simbol teljubavi, a ta ljubav bi se pod broj 1 trebala izrazavati kroz pjesme. Da ne govorim o ratnickoj melodiji, koja je blago receno kurac. Toliko.
Samo da ti kazem ovo. BHF nije 1 eura vidjeo od bilo koga, pocevsi od drzave BiH do njenih gradjana. Jedini koji placaju clanstvo, su oni koji finansiraju grupu. Stoga, osim ako nisi clan BHF i ako ne placas clanarinu, tvoje misljenje o radu grupe je sasvim nebitno dokle je god unutar legalnih limita. Drugo. One koje placas, a to su Savez BiH i rukovodstvo reprezentacije i same drzave, su oni na koje trebas svoje visoke standarde da primjenjis, jer kad bi oni ispunjavali svoje funkcije legitimno i dostojanstveno, nijedan navijac ne bi nikada pomislio da im uputi kritike koje nisu fer i na svom mjestu. Umjesto toga ispijanja i teferic na Bazenima, sisate pEvaljke, izbor (mi)sisica i slicno su manifestacije koje pljene paznju nasih sportskih (sa)radnika, dokle mi tapkamo na mjestu i nismo sposobni proizvesti nijednog kvalitetnog pojedinca, da ne spomenem kolektiv, koji moze postici nesto u svijetu, a mnogi bi rado da kritikuju navijace. Ja samo kazem, kakvi smo i ko smo, navijaci su za pohvaliti. Uvijek bili i ostali. Jer ono sto je nama priredjeno na Marakani, BHF ne bi nikad, nikome priredio, od Sarajeva preko Zenice do Stocholma. Toliko ti samo mogu garantovati.
1234

Post by 1234 »

Narode zar vi mislite da je cetnik uvrjeda
Za mnoge a posebno ucesnike 2.s.r Cetnik je cast a za mnoge i danas
Nemojte se tjesiti da nekog vrijedate sa tim
Ljudi ponosito to isticu
Cetnik je titula
Srbin je narod
vecina Srba se ponosi tim imenom
da pamtis

Post by da pamtis »

1234 wrote:Narode zar vi mislite da je cetnik uvrjeda
Za mnoge a posebno ucesnike 2.s.r Cetnik je cast a za mnoge i danas
Nemojte se tjesiti da nekog vrijedate sa tim
Ljudi ponosito to isticu
Cetnik je titula
Srbin je narod
vecina Srba se ponosi tim imenom
Image

Image

Image

jes' uciteljice cetnik je cast!!!!
jer onda ta pjesma govori da ti navijaci ne navijaju za svoj klub ili repku nego protiv ovih drugih, sto onda granici sa idiotizmom.
mudro zboris!! kada budemo igrali protiv Iraka imamo razlog za pjesmu! (vidi sliku) :D :D
Sike_

Post by Sike_ »

Pjesma je truba, cim cujem one bubnjeve sve mi se zgadi. :-x
mostarac

Post by mostarac »

Nesferatu wrote:

Samo da ti kazem ovo. BHF nije 1 eura vidjeo od bilo koga, pocevsi od drzave BiH do njenih gradjana. Jedini koji placaju clanstvo, su oni koji finansiraju grupu. Stoga, osim ako nisi clan BHF i ako ne placas clanarinu, tvoje misljenje o radu grupe je sasvim nebitno dokle je god unutar legalnih limita. Drugo. One koje placas, a to su Savez BiH i rukovodstvo reprezentacije i same drzave, su oni na koje trebas svoje visoke standarde da primjenjis, jer kad bi oni ispunjavali svoje funkcije legitimno i dostojanstveno, nijedan navijac ne bi nikada pomislio da im uputi kritike koje nisu fer i na svom mjestu. Umjesto toga ispijanja i teferic na Bazenima, sisate pEvaljke, izbor (mi)sisica i slicno su manifestacije koje pljene paznju nasih sportskih (sa)radnika, dokle mi tapkamo na mjestu i nismo sposobni proizvesti nijednog kvalitetnog pojedinca, da ne spomenem kolektiv, koji moze postici nesto u svijetu, a mnogi bi rado da kritikuju navijace. Ja samo kazem, kakvi smo i ko smo, navijaci su za pohvaliti. Uvijek bili i ostali. Jer ono sto je nama priredjeno na Marakani, BHF ne bi nikad, nikome priredio, od Sarajeva preko Zenice do Stocholma. Toliko ti samo mogu garantovati.
Izvini, ali zasto bi BHF vidio i 1 euro od drzave BiH ili njenih gradjana. Vi ste udruzenje kao i svako drugo u ovoj zemlji, sa razlikom sto mislim niste registrovani u BiH na sudu, pa ne vidim razloga da vam bilo ko nesto daje. Nisam nigdje ni cuo ni vidio da drzava ili gradjani finansiraju navijache, ili to BHF misle da su oni nesto posebno i da su oni nekome vazni. Izvini ali niste kao organizovana skupina nikome vazni. Ljudi ce navijati za ovu repku i ovu zemlju i sa vama i bez vas i tu nema dileme. Ova je repka punila Kosevo i dok vi niste postojali. Dobro je sto postojite, ali bez vas se itekako moze i ne pridajiute sebi vaznost koja vam objektivno ne pripada. Ja ovde nisam govorio o savezu nego o BHF i rekao svoje misljenje, a to je da je BHF pun mrznje i to je cinjenica. Ja navijam isto za svoju repku protiv bilo koga da igra i nema mi vaznih i manje vaznih repki protiv kojih igramo, a ono sto se desilo BHF u Beogradu desilo bi se i njima potpuno isto u Sarajevu da se moglo prici onoj tribini i ne pravite se da ste fini momci jer niste i bio sam na Kosevu na tekmi protiv SiCG i nisam primjetio mnogo ljudi koji su navijali za BiH. Vecina ih je dosla da navija protiv SiCG i da kao naplacuje ratne dugove, a isto tako i BHF. Samo kad odete u skandinavske domove vasa posijana mrznja ostaje nama da se mi sa njom zajebajemo, kao da nam nije dosta ovih majmuna ovuda pa nam trebaju i uvozni.
Takva vam je i pjesma koju ste napravili. Puna mrznje a nigdje ljubavi, a to ipak onda naginje na komplekse i nema veze sa sportom, a vi se kao udruzenje gradjana prvenstveno trebate baviti sportom je li tako. Medjutim ocito je da vam politika vise lezi.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

eh da i ja koju kazem

mostarac mislim da imas donekle pravo....
ali bhfanaticosi su ti koji su povezali hordezla manijake ,rodjene robijase i ostale
pjesma jeste agresivana, ali da sam je ja piso bila bi jos agresivnija ,bas zbog onoga prizora u beogradu.
PR80.

Post by PR80. »

Herc wrote:Ubacite negdje i Hercegovinu ubuduce.Nismo samo Bosanci.
Jes` vala nije vam fer. :D Herc podrzavam te. :D Al` mi se opet ne zalimo. :D :thumbup: :bih:
car-x

Post by car-x »

Murat Sabanovic wrote:eh da i ja koju kazem

ali bhfanaticosi su ti koji su povezali hordezla manijake ,rodjene robijase i ostale
pjesma jeste agresivana, ali da sam je ja piso bila bi jos agresivnija ,bas zbog onoga prizora u beogradu.
reprezentacija nije igrala samo tu jednu utakmicu u beogradu..

navijac te reprezentacija nije samo onaj koji je bio na parken stadionu u famoznoj pobjedi protiv danske, niti na onom kraljevskom stadionu u briselu (koji se nekad zvao hejsel), a niti onaj koji je samo bio na marakani proslog oktobra..

mislim da su bhf-ovci furaci, a ne navijaci.. dodju na svaku tekmu, kad se ima nekih matematickih sansi.. sjecam se ja poslije poraza u briselu, nije ih bilo ni 100 u sarajevu (tekma protiv litvanije, 1:1).. istina, i ostalog je naroda malo bilo, ali vatreni navijac navija i u dobru i u zlu, i kad ima i kad nema sanse.. kod bhf to samo stoji u pjesmi..

druga stvar, vodja navijaca se ne postaje glasanjem na web stranici.. nego dugogodisnjim iskazivanjem, i mudima do koljena.. od bhf jedino ime za koje sam ja otprije cuo je damir zenga i uz njega bi vala uvijek stao i navijo.. a ovo ostalo je sve pacurlija, furaci, kako vec rekoh i meni je to sve pomalo smijesno.. dobro je da ima nesto organizovano, ali bi puno bolje bilo da se za reprezentacijom ide i kad kola nizbrdo krenu, a ne samo kad postoje realne sanse da se negdje kvalifikujemo..
Nesferatu

Post by Nesferatu »

mostarac wrote:
Nesferatu wrote:

Izvini, ali zasto bi BHF vidio i 1 euro od drzave BiH ili njenih gradjana. Vi ste udruzenje kao i svako drugo u ovoj zemlji, sa razlikom sto mislim niste registrovani u BiH na sudu, pa ne vidim razloga da vam bilo ko nesto daje. Nisam nigdje ni cuo ni vidio da drzava ili gradjani finansiraju navijache, ili to BHF misle da su oni nesto posebno i da su oni nekome vazni. Izvini ali niste kao organizovana skupina nikome vazni. Ljudi ce navijati za ovu repku i ovu zemlju i sa vama i bez vas i tu nema dileme. Ova je repka punila Kosevo i dok vi niste postojali. Dobro je sto postojite, ali bez vas se itekako moze i ne pridajiute sebi vaznost koja vam objektivno ne pripada. Ja ovde nisam govorio o savezu nego o BHF i rekao svoje misljenje, a to je da je BHF pun mrznje i to je cinjenica. Ja navijam isto za svoju repku protiv bilo koga da igra i nema mi vaznih i manje vaznih repki protiv kojih igramo, a ono sto se desilo BHF u Beogradu desilo bi se i njima potpuno isto u Sarajevu da se moglo prici onoj tribini i ne pravite se da ste fini momci jer niste i bio sam na Kosevu na tekmi protiv SiCG i nisam primjetio mnogo ljudi koji su navijali za BiH. Vecina ih je dosla da navija protiv SiCG i da kao naplacuje ratne dugove, a isto tako i BHF. Samo kad odete u skandinavske domove vasa posijana mrznja ostaje nama da se mi sa njom zajebajemo, kao da nam nije dosta ovih majmuna ovuda pa nam trebaju i uvozni.
Takva vam je i pjesma koju ste napravili. Puna mrznje a nigdje ljubavi, a to ipak onda naginje na komplekse i nema veze sa sportom, a vi se kao udruzenje gradjana prvenstveno trebate baviti sportom je li tako. Medjutim ocito je da vam politika vise lezi.
Kao prvo, pricas mnogo o necemu o cemu nista ne znas.
Svaka drzava na svijetu, je duzna da zastiti svoje gradjane, i ako im se stogod desi da traze odstetu za njih. Onih par stotina sa Pala i iz Sokoca su bili za primjer kako treba zastiti navijace na utakmici visokog rizika. Donijeli su svoj transparent, Crpcko Capajebo i to je prvo sto je stavljeno na tribinu. Pjevali su pjesme o Muratu, Kosovu polju i Nemanjicima. Predvodio ih je jedan baljo, kojem je otac musliman a mati Srpkinja, koji za nas muslimane kaze, u BBC-jevom dokumentarcu, da smo srusili Jugoslaviju, i da nikad nece biti ni zivota a ni suzivota, dokle god je RS dio Bosne. E, to su ti navijaci, koje je nekom, mozes zamisliti, neko je htjeo da ih tuce, pored groblja Lav na kojem zavrsi na hiljadu Sarajlija, bez obzira na ime i naciju, koji su bili krvi, sto su ostali u svom gradu, umjesto da su pobjegli iz njega ili otisli na brda da ga ruse.
U Beogradu su navijaci Bosanski bodrili Bosnu. Nije bio nijedan transparent Turski Beograd, niti je iko slao Tekbire sa tribina. Nije niko govorio o tome kako su Srbi srusili Jugoslaviju i kako nema mira dokle god Kosovo i Sandzak, ne budu dio Bosne. To, nisi vidjeo. I neces. I, zbog toga, ne mozes nikada izjednaciti, zrtvu i zlocinca. Umjesto toga, bilo je 50 autobusa gradjana RS koji su ponosni na to da su cetnici i koji izjavljuju: "Idemo u Beograd bodriti Srbiju, zato sto jebemo Bosni mater."
Zamislimo da ono sto je bilo u Beogradu, da se to desi Englezima u Njemackoj sad na svjetskom prvenstvu. Jel, ti mislis da bi ljudi koji bi ostali bez prstiju ili ociju, dobili neku odstetu ili bi ih poslali tamo odakle su dosli, i jos rekli da su sami krivi jer sta to imaju Englezi dolaziti u Njemacku i obrnuto....

To je taj, Balkanski primitivizam. U Australiji postoje navijacka grupa, fanatici, koje drzava sponzorira da idu pratiti reprezentaciju. Slicno ti je i u Americi. College razno-razni vode svoje navijace gdje god da krenu, obezbjeduju im najbolja sjedista, popuste razne imaju kod turistickih agencije, sve to, samo da bi prodala sezonska karta, kad i gdje dodju, niko ne smije da ih pogleda krivo, ne zato sto im je svejedno vec zato sto bi za bilo koji belaj otplacivali sljedecih 20 godina kazne finansijske.

Nadalje. Ti si jedan bijedni primitivac. Znas sto? Ti momci koji su u Skandiju, a da te napomenem ima BHF i u Americi, i u Australiji i jedna broj isto tako u Torontu i Calgariju, vecina ih je otisla iz Bosne jer im je pod grlom bio noz. Evo ja nisam, ali u Skandiju je vecina Mostaraca i oniih koji su iz RS. Dobro se zna sta se je u tim gradovima desilo. I, naravno, mrznja nije proizvod BHF-a, vec je produkat onoga sto im se desilo. Ti, ako hoces milovati cetnike, mozes preletiti preko Veleza, pa im se divi, kad god hoces, ali ima i drugih, koji znaju sta im se je desilo i danas kad imaju love, pjevace pjesme kakve hoce. Pjevaju u svoje ime. A, puni stadioni su isto tako laz. Gdje su puni stadioni kad je bila utakmica sa Njemackom ili Rumunijoj. Gdje je pun stadion protiv SCG kad se je igralo 2002 godine, znaci prva utakmica. Evo bio sam ja na njoj. Znas ko je navijao? Celikovi navijaci su pjevali pjesme o svom klubu. Eto, to je nacin navijanja koji funkcionise u BiH, nakon sto su se raspale Gazije koje su bile finansirane od strane SDA. I kojima je isti taj SDA placao da bodre drzavu i da donose sva obiljezja od zastava Islamskih zemalja pa nadalje. I zna se vrlo dobro, koji i ciji su to navijaci bili. U poredenju sa BHF u kojem ima i Srba i Hrvata i neopredjeljenih. Budi siguran u to.

I jos jedno. Uvozni majmun mozes samo biti ti. Jer mi smo svi rodjeni u Bosni, sto i nije neka sreca. To, sto ti i takvi kao ti, ne mozete rijesiti sukobe, ne znaci da ne postoje. BHF nisu postojal 1992-ge, ali su postojali cetnici i balije i ustase, koji danas vladaju i kojima ide 60% budzeta da bi se "drzava" odrzala na svojim nogama. Samo protiv takvih se ne smije niko dignuti niti pobuniti. Jer, oni su norma. Vec prihvaceni. Oni koji nisu prihvaceni su oni koji kazu da jebu drzavu ovakva kakve je i one koji je vode. Oni su rusioci prospariteta Bosanskog i Mostarskog. E, pa kad vi se Mostarci prvi, udruzite i dogovorite, da umjesto Zrinjskog i Veleza imate jedan klub, mozda ce, samo kaze mozda ce te imati za pravo da u ikoga uperite prst i govorite o proizvodnji mrznje. Jer ste sami sebi, najbolji primjer toga. Koji sirite naokolo. Jer osim Banjaluke, ja ne znam za drugi grad u BiH koji je fanatizovan, extremizovan i polarizovan kao Mostar. A, to nije problem Skandinavskih ili bilo kojih drugih Bosanskih emigranata, vec je problem vas samih, u Mostaru, i vaseg junaka Bruce Lee-a.

Nadalje. Fanatici nisu udruzenje za svakoga. To su Ultrasi, a Ultrasi sirom svijeta se dijele na desnirace i ljevicare. Posto ne poznajes scenu, nemoj da ti drzim liturgiju o prisutnosti politike na tribinama, svugdje u svijetu, ali nigdje u svijetu ljudi nisu bili primorani da napuste svoj rodni prag, od strane susjeda, koji bi danas da im se pjevaju ljubavne sansone dokle oni rade na unistenju drzave Bosne, buducnosti Bosnanske i perspektive. A to je ono sto bi ti vrlo rado, da se zaborave uzroci i razlozi, samo ne talasaj, daj da se bolje zivi. Zivjeces, znas kako. Iz godine u godinu, sve slabije.I jos nesto. U Beogradu je bio autobus Mostaraca. Autobus Sarajlija. Autobus Zenicana. Autobus Tuzlaka. Autobus BH Legiona navijaca iz Austrije. I autobus BHF iz Skandinavskih zemalja. Znaci da nisu na tribini bili "samo" Skandinavdjani, tudji majmuni, kako ih to ti nazivas, vec su bili sugradjani tvoji, koje sreces danas na ulici i koje da zaustavis na pet minuta bi ti rekli, da su tamo otisli ko jedno, bez pitanja na ime i to odakle su i da su bili samo jedno. A to je navijaci Bosne i Bosanci u grotlu pakla koje je htjeo da Bosne i Bosanaca nestane a docekalo da Bosna i Hercegovina, kao drzava, zaigra na stadionu Delija Arkanovih, koji su sijali smrt i sami je znjeli, samo do prije 10 godina.
AmirAga

Post by AmirAga »

ja bih samo da citiram jednu pjesmu:

,,moja bosna je od neretve do drine, vasa bosna je od bascarsije do cengic vile''..

zivio bhf...
BECHO

Post by BECHO »

Meni je najveca shega kad mostarac tj. Rodjeni Velezovac pocne palamundrit o navijackoj toleranciji. Zaboravlja vjerovatno proslu godinu kad su pravili Srebrenicu od Kaknja. I onda hadzija pocne pljuvat po BHF-u i branit Srbadiju a nema pojma o njima kao sto nema pojma ni sta se desavalo u Beogradu. Zbog jedne strofe u kojoj se spominje gazenje cetnika (a ne srba), vi ste mi nasli glumit srbofile i liberaliste a iz sedmice u sedmicu u okviru premier-lige jebete mater onima koji su ginuli da bi vi danas mogli pijani i narokani navijati za svoj Velez, Celik, Slobodu, Zelju itd.

Upravo zbog te shupkolizacke politike, gazio bi prije VAS nego cete, i to s merakom! ;)
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

mostarac wrote:teljubavi, a ta ljubav bi se pod broj 1 trebala izrazavati kroz pjesme.
.
daj nam ti jednu ljubavnu po mogucnosti o bruce lee-u jer to ti je izgleda inetelektualni domet...pa da zapjevamo majka mu stara...a do tada slusaj ovo

http://www.bhfanaticos.com/Download/Razno/Nas_stav.mp3
Murat Sabanovic

car-x wrote:
Murat Sabanovic wrote:eh da i ja koju kazem

reprezentacija nije igrala samo tu jednu utakmicu u beogradu..

navijac te reprezentacija nije samo onaj koji je bio na parken stadionu u famoznoj pobjedi protiv danske, niti na onom kraljevskom stadionu u briselu (koji se nekad zvao hejsel), a niti onaj koji je samo bio na marakani proslog oktobra..

mislim da su bhf-ovci furaci, a ne navijaci.. dodju na svaku tekmu, kad se ima nekih matematickih sansi.. sjecam se ja poslije poraza u briselu, nije ih bilo ni 100 u sarajevu (tekma protiv litvanije, 1:1).. istina, i ostalog je naroda malo bilo, ali vatreni navijac navija i u dobru i u zlu, i kad ima i kad nema sanse.. kod bhf to samo stoji u pjesmi..

druga stvar, vodja navijaca se ne postaje glasanjem na web stranici.. nego dugogodisnjim iskazivanjem, i mudima do koljena.. od bhf jedino ime za koje sam ja otprije cuo je damir zenga i uz njega bi vala uvijek stao i navijo.. a ovo ostalo je sve pacurlija, furaci, kako vec rekoh i meni je to sve pomalo smijesno.. dobro je da ima nesto organizovano, ali bi puno bolje bilo da se za reprezentacijom ide i kad kola nizbrdo krenu, a ne samo kad postoje realne sanse da se negdje kvalifikujemo..
care, koliko je meni poznato da su bhfanaticosi bili i u san marinu, gdje su sanse za pobijedu bile gotovo 100posto,te se s tobom ne bih slozio da idu na tekmu samo kada postoje teoretske sanse za plasman na velika takmicenja.a ima i drugih primjera koliko hoces....spominjes tekmu protiv litvanije..pa na toj tekmi me najmanje bilo manijaka i horda zla.doduse kada repka igra ove dvije grupe se razdvoje (jedni na jednu drugi na drugu stranu),da nebi doslo do provokacija .doduse oni i sami ne ne znaju jesu li dosli da navijaju za repku ili njihov klub.
udruzenje ili navijacka grupa bhfanaticosi su nastali preko interneta i sta ima tu lose...ljudi putuju po citavoj evropi da bi vidjeli barbareza & co.
pa oni su mnogima momcima iz bosne snosili troskove i slali garantna pisma da dobiju sengenske vize , samo da raja iz bosne mogu biti u briselu.i opet nezdovoljnom bosanacu nevaljaju...
ti sto govoris za vodju navijace ovo ono....
vodja navijaca bhfanaticosa se mijenja mislim svakih par godina, nece biti uvjek isti vodja..tako da ce i na zengu red doci,pa ces tek onda smjeti stati u rame uz rame i bodriti repku...jel tako care????
car-x

Post by car-x »

Murat Sabanovic wrote: spominjes tekmu protiv litvanije..pa na toj tekmi me najmanje bilo manijaka i horda zla.doduse kada repka igra ove dvije grupe se razdvoje (jedni na jednu drugi na drugu stranu),da nebi doslo do provokacija .doduse oni i sami ne ne znaju jesu li dosli da navijaju za repku ili njihov klub.
[/qoute]

naravno.. drugo nista nisam ni ocekivo.. uvijek je neko drugi kriv.. sad treba spomenuti manijake i horde zla, zato sto je cinjenica da je na tekmi protiv litvanije bilo 100-ak bh fanaticosa, a da je i prije a i na toj tekmi nasa reprezentacija trebala podrsku istih, mozda vise nego i kad.. i sam bog zna kako bi se sve zavrsilo da smo u toj utakmici izvukli 2 boda vise..

al eto.. nek su manijaci i horde zla krivi to sto su bhf poslije debakla u briselu skontali da nemamo vise nikakvih sansi, pa se i ne pojavise..
Murat Sabanovic wrote: udruzenje ili navijacka grupa bhfanaticosi su nastali preko interneta i sta ima tu lose...ljudi putuju po citavoj evropi da bi vidjeli barbareza & co.
pa oni su mnogima momcima iz bosne snosili troskove i slali garantna pisma da dobiju sengenske vize , samo da raja iz bosne mogu biti u briselu.i opet nezdovoljnom bosanacu nevaljaju...
o ovom sam i ja cito, i svaka im cast.. ali to samo dokazuje jednu stvar, da je to pacurlija koja ima para.. a o navijanju srcem i dusem imaju jos sto sta nauciti..

Murat Sabanovic wrote: ti sto govoris za vodju navijace ovo ono....
vodja navijaca bhfanaticosa se mijenja mislim svakih par godina, nece biti uvjek isti vodja..
od svoje 5. godine idem na fudbalske stadione, i dozivio sam tek 2-3 promjene vodje navijaca.. (apache, fukare, robijasi).. jedan je umro, a druga dvojica su zbog ozbiljnih zdravstvenih problema prestali dolaziti na utakmice..

nikakvi izbori, nikakve ankete i glasanja.. vodja navijaca je uvijek bio najveci frajer u raji sa srcem velikim ko lubenica.. uz jednog takvog sam bio u sloveniji kad je na nas 3, nicim izazvano, poletjelo otprilike 100 zmajceka.. i vjeruj mi, u tako jednoj situaciji ti je drago zasto svog vodju nisi izabro na online anketi.. ;)

Murat Sabanovic wrote: tako da ce i na zengu red doci,pa ces tek onda smjeti stati u rame uz rame i bodriti repku...jel tako care????
ja nemam potrebu da se slikam u dukserici na kojoj pise "bh fanaticosi" pa da to uvrstim u svoj CV i "dokazem" da bodrim reprezentaciju BiH (u bilo kojem sportu, jer mi osim fudbala imamo jos puno reprezentacija koje svojim trudom ii zalaganjem zasluzuju da ih se bodri akros d vorld).. a sa zengom se uvijek mogla popiti kafa, jos u vrijeme dok je gradina znala iznenaditi u zenici..
Sike_

Post by Sike_ »

Jebo vas onaj konj Edo Majka u cmar
Murat Sabanovic

al eto.. nek su manijaci i horde zla krivi to sto su bhf poslije debakla u briselu skontali da nemamo vise nikakvih sansi, pa se i ne pojavise..
kako se ne pojavise kada i sam kazes da ih je bilo negdje oko 100.
ali zasto stadion manijaci i horde zla ne ispunise,gdje bi ta sarajevska raja? ...stadion im je pred nosom a njih nigdje . mozda, iz razloga sto ne igraju njihovi klubovi????
ovi 100bhfanatikosa su ipak iz diaspore pomakli guzicu da navijaju ,dok su ovi dole ispijali kaficu i pricali viceve....
a da se je taj dan tekma igrala negdje u njemackoj,pa bilo bi vise nase raje nego sto bi u sarajevu protiv "rusa".

ne slazem se da momci imaju para toliko para te da sva ova putovanja
za njih ne znaci nista finansijski....
to je ipak organizacija . oni su kol'ko tol'ko su slozni.

to za vodju navijaca se slazem s tobom, te njihovo iskazivanje na tribinama.

projekat bhfanaticosi je osnovan preko interneta .. bosanci su rasuti po citavom svijetu i internet je jedina mogucnost da se odrzava kontakt ...
mi ipak danas zivimo u epohi informatike, i to sto se neke stvari donose preko interneta nebi trebalo nikoga da iznenadjuje ili mu smeta.
pozdrav care
armin00

Post by armin00 »

BHF su bili i u Litvaniji, i u Spaniji, i u San Marinu.. i u Beogradu je najveci dio navijaca bio iz BHF-a i to nisu bili samo skandinavci vec BHF iz cijelog svijeta izmedju ostalog austrija, kanada, njemacka itd

BHF su bili proslog vikenda u Holandiji na rukometu i ako se znalo da nam holandjani nedaju ulaznice, navijalo se i dernecilo ispred dvorane!!

BHF prate i rukomet, i kosarku (bilo je par i na kosarci u beogradu) i sjedecu odbojku, gdje je BIH tu je i BHF!!

BHF JE INSTITUCIJA!! svi koji pljuju po bhf-u su il zavidni il munibova familija ili placenici ;)
car-x

Post by car-x »

armin00 wrote:
BHF JE INSTITUCIJA!! svi koji pljuju po bhf-u su il zavidni il munibova familija ili placenici ;)
armine, postoji puno navijackih grupa kroz skupina u BiH, koji su par desetljeca stariji od BHF-a.. ovakve izjave ne cine dobro BHF-u..
Sike_

Post by Sike_ »

Jeste, jeste i u Briselu je od 10 000 bh navijaca njih bar 15 000 pripadalo navijackoj skupini BHF :-)
Post Reply