Bosna nije izgubljena u ratu samo iz jednog razloga: nismo bili isti kao oni jer da je bilo drukcije daj boze da bi i ovoliko Bosne bilo
Tacno.
Oni svoje ratne zlocince velicaju.
Mi se i pristojnih vojnika svojih stidimo. Stidimo se da smo stali, na put noza, na put smrti, stidimo se sto vrijedamo Srbe kad im se kaze Gazi cetnike a oni se u tom terminu prepozna. Sramimo se sto nemamo stava, beskicmenjaci smo pravi, uz sve ono sto nam se je desilo, i dan danas se desava. Zatvaramo oci na to da reprezentacije BIH nije u RS zaigrala nigdje, nijedanput, evo koliko godina vec, utakmica u Banjaluci, Doboju, Brckom i Bijeljini nema. Gradjani istih tih gradova, gdje su, i njih nema. Navijace da ne spominjem. Tjesimo se kako ce oni to nama, hej, oprostiti smoci, sto ih nazvasmo imenom koji sebi dadose, imenom koje je cinilo svu razliku izmedju onih koji su zavrsili na dnu rake, u izbjeglickoj koloni i koji su ostali "u svom, na svom".
I, upravo. Ne treba biti isti prema takvim. Treba biti gori. Jer to je jedini jezik kojim se govori tecno na Balkanu. I jedini nacin, da RS cetnicima dokaze, da ne samo da nece dobiti nista vec ce izgubiti i ono za s cim su ih nagradili za ubistvo 100 hiljada gradjana Europske jedne zemlje, u 21. stoljecu i trajnu traumatizaciju ostatka ukljucujuci one Srbe koji bi normalno da zive i da se osjecaju normalnim gradjanima jedne zemlje a cije osjecaje za to sputavaju upravo ti isti cetnici, i onih koji kolaboriraju sa njim vec dugi niz godina.
Bosna i cetnik ne moze ko-egzistirati. Jer gdje god ima ijednog cetnika, ne u glavi, vec u postpucima, tu Bosne nema. A, Srpstvo samo izgleda ne moze izvrsiti katarzu iznutra, ne moze ocistit i oprati ruke od svega toga jer ocigledno je da uprkos svega toga, oni bi radije da vjeruju lazi u kojoj zive, od istine koja je surova.
Za kraj, ovoj je moj stav i ne predstavlja nikog vise, osim mene samoga. Zalosno je samo, sto su BHF se upetljali u ovo, ali ako vec jesu, slagali nisu nista. Cetnici jesu vaginaliteti. I treba ih gaziti. Ja iza toga stojim, dok me ne dokazu, svojim djelom, da su zasluzili jos jednu sansu.
Ovaj put preventivno, da ne bi bilo kao sto Radovan kaze - "Nastavljamo."