BHF pjesma nas stav

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sl@ven

Post by sl@ven »

Edin H. wrote:
armin00 wrote:1.3. prijateljska tekma Japan-BiH u Njemackoj!! Evo prilike da se veliki navijaci pokazu na djelu ;)
U kom gradu se igra?

Je li ovo 100%

Vrijeme je da se kupuju avionske karte, ali sto se mene tice nema spominjanja cetnika :D
Jebo cetnike. Ne isplati se ni spominjat :)

Znaci ide se na tekmu. Kad krecemo??? :)

Ljiljani zlatni, opet smo s vama,
opet ce nebo gorit nad nama!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Opet bih lijepo zamolio "pjesnika" ili "pjesnike" da mi oda tajnu dijela gdje pise "Gazi sve cetnike, sve su to pickice, " i da mi objasni kakve ce veze taj dio imati kad budemo recimo igrali protiv Njemacke, Engleske, Hrvatske, Slovenije a da ne spominjem recimo protiv Japana. Ajde razumjet cu taj dio u utakmici protiv SCG-a mada kome sam god pokazao ovu pjesmu grohotom se smijao i postavio mi isto pitanje koje postavljam ja vama. Ja sam vas zaista smtrao za jednu vrlo ozbilju navijacku skupinu, pokret normalnih ljudi, nesto sto nam je bilo potrebno da razdrma generalno BiH a ovom "pjesmicom" iskreno da vam kazem rusite svoj kredibilitet i polako prelazite u skupinu necega vec vidjenog na ovim prostorima. Ili bodrite Bosnu i pjevajte o njoj i za nju ili se pridruzite svim onima koji o toj istoj Bosni prikazuju samo ruznu sliku. Ja licno sam sa cetnicima i ustasama zavrsio 1996 i boli me ona stvar za njima jer zivim u svojoj drzavi, svome gradu i navijam za svoju reprezentaciju.
Ne skrecite sa pravog puta BHF-kosi.
sl@ven

Post by sl@ven »

Buraz,

Ukljuci se, dodji, pomozi, oblikuj, navijaj...

I u BHFu ima raznih misljenja i stavova. Ali, sto rece neko, tribina i BiH je ono sto neraskidivo spaja!!! A i rade momci nesto, a ne supljiraju plaho (ko ja vako po forumima).... 8)

Poludi Cazin i Banja Luko, poludi seher Sara`jvo
i gradu smoga i gradu soli
i majko Hercegovino!!!

Hajde uzdravlje...
3per

Post by 3per »

hrasno38 wrote:Opet bih lijepo zamolio "pjesnika" ili "pjesnike" da mi oda tajnu dijela gdje pise "Gazi sve cetnike, sve su to pickice, " i da mi objasni kakve ce veze taj dio imati kad budemo recimo igrali protiv Njemacke, Engleske, Hrvatske, Slovenije a da ne spominjem recimo protiv Japana. Ajde razumjet cu taj dio u utakmici protiv SCG-a mada kome sam god pokazao ovu pjesmu grohotom se smijao i postavio mi isto pitanje koje postavljam ja vama. ...
...Ne skrecite sa pravog puta BHF-kosi.
Niti sam pjesnik, niti pripadam BHF-u, al' ne vidim u cemu je problem?
Pjesma se zove "Nas stav" i pjevace je pripadnici BHF-a i oni kojima se svidja. Niti je oficijelna himna svih navijaca, niti reprezentacije. Pjesma je pjevljiva i ne vidim da vrijedja nijedno normalno bice. Sa tim stihom "Gazi sve cetnike, sve su to pickice, " jednostavno se deklarisu kao antifasisti, sto je u danasnjem navijackom drustvu izuzetno bitno (vidi navijace Lacija). Mislim da su momci i dalje na pravom, antifasistickom putu.
hrasno38

Post by hrasno38 »

sl@ven wrote:Buraz,

Ukljuci se, dodji, pomozi, oblikuj, navijaj...

I u BHFu ima raznih misljenja i stavova. Ali, sto rece neko, tribina i BiH je ono sto neraskidivo spaja!!! A i rade momci nesto, a ne supljiraju plaho (ko ja vako po forumima).... 8)

Poludi Cazin i Banja Luko, poludi seher Sara`jvo
i gradu smoga i gradu soli
i majko Hercegovino!!!

Hajde uzdravlje...
Da se razumijemo ja sam bio jedan od rijetkih koji je svim srcem branio BH Fanaticose nakon zvizduka u Skenderiji i zaista sam bio odusevljen sa onim sto rade, sa njihovim navijanjem, organizovanjem i podrskom BiH. Mene je davno proslo to ludilo navijanja kako navijaju BHF-ovci jer niti vise imam godina a niti imam zdravlja za tako nesto. Ovo sto ja pisem je samo dobronamjeran savjet jer Bosna nije izgubljena u ratu samo iz jednog razloga: nismo bili isti kao oni jer da je bilo drukcije daj boze da bi i ovoliko Bosne bilo. Ako su BHF navijaci nasih reprezentacija onda nek naprave pjesmu sa kojom ce se svi ponositi i koja ce uci u srca i onih koji su na procijepu da li vole ovu zemlju ili ne. Danas imamo u svim reprezentacijama Srba koji ginu za pobjede i ne treba im stvoriti ni tracak sumnje da ih volimo manje nego sve ostale koji igraju. Jebe mi se za navijace Lacija ovdje se radi o reprezentacijima jedne drzave, drzave koja treba na svim poljima da se dokazuje i da ide naprijed, da pokaze svakome da je ona nesto posebno i da se ne identifikuje sa onim sto nije dobro.
armin00

Post by armin00 »

Edine, igra se ipak 28. Februara dakle u utorak izmedju 13:00 i 13:30 tacno vrijeme i mjesto igranja bice utvrdjeno u narednih 8 dana, al uglavnom ce se igrat ;)

Hrasno, pjesma se zove NAS STAV, navijacka himna BHF-a vec postoji, ovo je sasvim druga pjesma.. i niko nije reko da ce se taj dio pjevat na tribinama jer je nemoguce cijelu pjesmu na tirbini odpjevat, vjerovatno ce to na tribini tako izgledat da se pjevaju 2 strofe, i BEiHA BEiHA umjesto BHF da bi mogli pjevat i oni koji nisu u BHF-u

al ova snimljena pjesma je STAV BHF-a iz BHF produkcije i kome se ne svidja nek je ne slusa, tacka!
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Bosna nije izgubljena u ratu samo iz jednog razloga: nismo bili isti kao oni jer da je bilo drukcije daj boze da bi i ovoliko Bosne bilo
Tacno.

Oni svoje ratne zlocince velicaju.

Mi se i pristojnih vojnika svojih stidimo. Stidimo se da smo stali, na put noza, na put smrti, stidimo se sto vrijedamo Srbe kad im se kaze Gazi cetnike a oni se u tom terminu prepozna. Sramimo se sto nemamo stava, beskicmenjaci smo pravi, uz sve ono sto nam se je desilo, i dan danas se desava. Zatvaramo oci na to da reprezentacije BIH nije u RS zaigrala nigdje, nijedanput, evo koliko godina vec, utakmica u Banjaluci, Doboju, Brckom i Bijeljini nema. Gradjani istih tih gradova, gdje su, i njih nema. Navijace da ne spominjem. Tjesimo se kako ce oni to nama, hej, oprostiti smoci, sto ih nazvasmo imenom koji sebi dadose, imenom koje je cinilo svu razliku izmedju onih koji su zavrsili na dnu rake, u izbjeglickoj koloni i koji su ostali "u svom, na svom".

I, upravo. Ne treba biti isti prema takvim. Treba biti gori. Jer to je jedini jezik kojim se govori tecno na Balkanu. I jedini nacin, da RS cetnicima dokaze, da ne samo da nece dobiti nista vec ce izgubiti i ono za s cim su ih nagradili za ubistvo 100 hiljada gradjana Europske jedne zemlje, u 21. stoljecu i trajnu traumatizaciju ostatka ukljucujuci one Srbe koji bi normalno da zive i da se osjecaju normalnim gradjanima jedne zemlje a cije osjecaje za to sputavaju upravo ti isti cetnici, i onih koji kolaboriraju sa njim vec dugi niz godina.

Bosna i cetnik ne moze ko-egzistirati. Jer gdje god ima ijednog cetnika, ne u glavi, vec u postpucima, tu Bosne nema. A, Srpstvo samo izgleda ne moze izvrsiti katarzu iznutra, ne moze ocistit i oprati ruke od svega toga jer ocigledno je da uprkos svega toga, oni bi radije da vjeruju lazi u kojoj zive, od istine koja je surova.

Za kraj, ovoj je moj stav i ne predstavlja nikog vise, osim mene samoga. Zalosno je samo, sto su BHF se upetljali u ovo, ali ako vec jesu, slagali nisu nista. Cetnici jesu vaginaliteti. I treba ih gaziti. Ja iza toga stojim, dok me ne dokazu, svojim djelom, da su zasluzili jos jednu sansu.

Ovaj put preventivno, da ne bi bilo kao sto Radovan kaze - "Nastavljamo."
Image
armin00

Post by armin00 »

mms://bhn1.bih.net.ba/radioq

nas stav upravo drma na radiju Q iz Visokog, trebali bi gostovat i BHF iz BiH prije rukometa
winetou

Post by winetou »

A jeste imaju smiješno ime i znak.
I osnova im nije od Lešinara. Nucho Rinkeby je čini mi se iz Kozarca.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

winetou wrote:A jeste imaju smiješno ime i znak.
I osnova im nije od Lešinara. Nucho Rinkeby je čini mi se iz Kozarca.
Jel to hoces da kazes, da su svi indijanci iz Kozarca? Ili nisu?

Image

Image

Image

Image

Izgori sal Sarajeva, ko sto je seher nekad gorio...

Image

A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:
Bosna da prostis jedna zemlja imade,
I posna i bosa da prostis, I hladna,
I gladna, i k tomu jos,
Da prostis, prkosna
Od sna.

Image
Edin H.

Post by Edin H. »

Nije problem u Srbima koji se osjecaju cetnicima.

Problem je u Srbima koji se ne osjecaju cetnicima, a dobar dio Muslimana neopravdano generalizira i koristi termin cetnici kada bi trebalo da kazu Srbi.

Nije meni bas pravo kada Srbi generaliziraju i zovu Muslimane Turcima, premda ima vjerovatno i onih kojima je to drago.

A ova nasa reprezentacija je ipak zajednicka i tako treba da bude.

Zato je ovo malo skakljivo sto su Fanaticosi napravili, premda naravno razumijem ogorcenost zbog dogadjaja u Beogradu. .

Bez obzira ljudi imaju razlicita misljenja i mozda bi bolje bilo da se okrenemo utakmici u Njemackoj i razgovaramo kako tamo dostojno podrzati nasu reprezentaciju :bih:
murti439

Post by murti439 »

Postoji li kod nas pravo na grešku?

Uradi milion dobrih stvari i jednu diskutabilnu, pogriješi jedan jedini put, i jebaće te uzduž i poprijeko ko stigne, samo će te po tome pamtiti.

Pjesma meni lično zvuči malo infantilno za momke iz BHF-a koji nisu baš adolescenti... Ali, jebi ga, ukusi...

Uostalom, jebeš patriotizam koji se dokazuje na tribinama stadiona...

Pod dva: koga boli kurac za četnike kad igra naša reprezentacija?! Ne znam koga se gura u ovu "simpatičnu skupinu", pojma nemam "šta je pjesnik htio reći", ali da je naziv potpuno nepotreban u pjesmi oko koje se ovdje lome koplja, u to sam siguran 200%. Kakva je, takva je - spominjanjem četnika ne dobija ama baš ništa, može samo izgubiti...

I na kraju, drago mi je vidjeti da smo našli još jednu temu oko koje ćemo se još dugo žderati... Važno je da se dijelimo: na BHF i klupske navijačke grupe, na dijasporu i domaće, na fašiste i antifašiste, četnike i nečetnike...

Haj'mo, Bosno, haj'mo, Hercegovino....
gavrilo

Post by gavrilo »

murti439 wrote:četnike i nečetnike....

murti gdje ti pripadas :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Gavrilo, kad ces sa nama na tekmu jednu? Npr. protiv Grka.

Image

Image

Image

Image
murti439

Post by murti439 »

gavrilo wrote:

Da ti ne kažem... Ali ako na trenutak pređeš preko granica svojih mogućnosti: ne radi se o samoj podjeli na jedne i druge, nego na to da svako živ sebi uzima za pravo da određuje ko jeste, a ko nije... četnik.
gavrilo

Post by gavrilo »

murti439 wrote:
gavrilo wrote:

Da ti ne kažem... Ali ako na trenutak pređeš preko granica svojih mogućnosti: ne radi se o samoj podjeli na jedne i druge, nego na to da svako živ sebi uzima za pravo da određuje ko jeste, a ko nije... četnik.

murti bolan ... sala mala :wink:
gavrilo

Post by gavrilo »

Nesferatu wrote:Gavrilo, kad ces sa nama na tekmu jednu? Npr. protiv Grka.

Image

Image

Image

Image

kada sklonite ljiljane :D :P

sada ozbiljno... kada nebude bitno da li sam srbin, hrvat ili bosnjak. na zalost to trenutno nije slucaj :wink:

do tada necu da navijam ni za koga, niti cu dozvoliti sebi da me neko tjera da navijam za bosnu, srbiju, fidzi ostrva itd...
Edin H.

Post by Edin H. »

Kao prvo Mr Gavrilo pojasni mi kakve veze ljiljani imaju sa islamom, ako je to sa cim neces da se identifikujes.

Dodji u Englesku, pa ces vidjeti ljiljane na svakom koraku.

Kao drugo, ne budali i spremaj se za Njemacku protiv Japana, da se i ti zarazis.
Kada jednom odes ne mozes vise prestati.

Vjeruj da vecini raje pitanje nacije uopste nije bitno.
A onima kojima jeste, to je ipak njihov problem.

By the way vodja BHF je iz mijesanog braka, a za kapitena nam ne znam ni dan danas sta je po nacionalnosti.

Pogledaj stranicu BHF-a i vidjeces da nema ama bas nikakvog spominjanja nacija.

Ukoliko ovo nije dovoljno uvjerljivo moram priznati da Fidji ipak zvuci kao veoma primamljiva solucija.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:Kao prvo Mr Gavrilo pojasni mi kakve veze ljiljani imaju sa islamom, ako je to sa cim neces da se identifikujes.

Dodji u Englesku, pa ces vidjeti ljiljane na svakom koraku.

Kao drugo, ne budali i spremaj se za Njemacku protiv Japana, da se i ti zarazis.
Kada jednom odes ne mozes vise prestati.

Vjeruj da vecini raje pitanje nacije uopste nije bitno.
A onima kojima jeste, to je ipak njihov problem.

By the way vodja BHF je iz mijesanog braka, a za kapitena nam ne znam ni dan danas sta je po nacionalnosti.

Pogledaj stranicu BHF-a i vidjeces da nema ama bas nikakvog spominjanja nacija.

Ukoliko ovo nije dovoljno uvjerljivo moram priznati da Fidji ipak zvuci kao veoma primamljiva solucija.
E zaista ja bih tu skinuo kapu BHF-u jer makar do sada nije bio nacionalizma tj. nije se spominjao niti je bilo bitno koje si nacije. Zato sam i regaovao na onaj dio pjesme jer mi nikako nije u stilu BHF-a.
in&san

Post by in&san »

gavrilo wrote:
Nesferatu wrote:Gavrilo, kad ces sa nama na tekmu jednu? Npr. protiv Grka.

kada sklonite ljiljane :D :P

sada ozbiljno... kada nebude bitno da li sam srbin, hrvat ili bosnjak. na zalost to trenutno nije slucaj :wink:

do tada necu da navijam ni za koga, niti cu dozvoliti sebi da me neko tjera da navijam za bosnu, srbiju, fidzi ostrva itd...
bas mi je gavro zao sto je tako... :-?

niko me ne tjera , navijam ono sto volim dusom i srcem za :bih: BOSNU I HERCEGOVINU :bih:
sl@ven

Post by sl@ven »

kada sklonite ljiljane Very Happy Razz

sada ozbiljno... kada nebude bitno da li sam srbin, hrvat ili bosnjak. na zalost to trenutno nije slucaj Wink

Evo meni nije bitno jesi li Srbin, Hrvat ili Musliman. :-D I to ne samo da mi nije bitno, nego me bas ono do coka boli taki iliti k.... za to.

Kad se vidimo na utakmici BiH!?
Last edited by sl@ven on 20/01/2006 17:56, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

sl@ven wrote:Kad se vidimo na utakmici BiH!?
kada je neka tekma u svajcarskoj?
abcd

Post by abcd »

E, ovako raja da se malo pojasne stvari.

Ova stvar "Nas Stav", je kao prvo namjenjena BHFanaticosima. Poenta ove pjesme je da se muzicki zabiljezi 2005 godina iz navijacke perspektive. Znaci normalno je da se reflektira na BHF-ov stav prema savezu i dogadjaje sa marakane. E, sad sto se tice tekmi i navijanja, nemoguce je odpjevati pjesmu u cjelini. Znaci vrti ce se 1-2 strofe u krug i normalno navijati ce se za reprezentaciju BIH umjesto BHF!

Vozdra!
armin00

Post by armin00 »

Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

armin00 wrote:evo i LIGHT verzije "naseg stava" :D

http://www.bhfanaticos.com/Download/Raz ... 0Light.mp3
thats OK ! :)
Post Reply