BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
-
#501 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Zaključkom je odbijena Koncentracija iz razloga jer Telekom Srbija nije ni bio obavezan da podnese prijavu.
Kad su dobili ovaj Zaključak, onda su očito išli ka RAK-u da im izda potrebne dozvole za nove Arena kanale.
Pod pretpostavkom da je uopšte o ovome riječ, definitivno bi maj mjesec mogao biti kraj za SK u BiH.
Kad su dobili ovaj Zaključak, onda su očito išli ka RAK-u da im izda potrebne dozvole za nove Arena kanale.
Pod pretpostavkom da je uopšte o ovome riječ, definitivno bi maj mjesec mogao biti kraj za SK u BiH.
-
#502 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
AZZK Crne Gore je 16.04.2025. godine donijela rješenje kojim se odobrava koncentracija Telemach CG kao i Telemach BiH od strane BH Telekom-a.
https://azzk.me/wp-content/uploads/2025 ... 4.2025.pdf
Dakle, to je to... Šta li BH Telekom namjerava sa Total TV korisnicima???
Nisam baš siguran da će nakom ove akvizicije imati novčanih sredstava da zakupe transpondere na satelitu i da pokreću novu DTH platformu.
Ogroman je to posao i za igrača kao što je npr. Telekom Srbija koji već ima svoju DTH platformu.
Nisam baš siguran da će nakom ove akvizicije imati novčanih sredstava da zakupe transpondere na satelitu i da pokreću novu DTH platformu.
Ogroman je to posao i za igrača kao što je npr. Telekom Srbija koji već ima svoju DTH platformu.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#503 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pa telekom srbije je prodao sve svoje "repetitore" nekom iz Engleske 
Ovdje se dešavaju velike "stvari" koje mi mali nema šanse da skontamo.

Ovdje se dešavaju velike "stvari" koje mi mali nema šanse da skontamo.
- nivla
#504 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
istekli svi rokovi jel se oglasilo konkurencijsko
mada kad se ne oglasi onda moze telekom krenuti dalje
mada kad se ne oglasi onda moze telekom krenuti dalje
-
#506 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Jaooo, kakav javašluk. Pa zar im je za ovako nešto bilo potrebno 3 mjeseca, i sad oni pozivaju sve zainteresovane strane da dostave mišljenje o predmetnoj koncentraciji i o njenom, mogućem uticaju na tržište... Bože sačuvaj!
Ali opet, što duže razvuku ovaj proces, to bolje za nas korisnike, VALJDA...
Ali opet, što duže razvuku ovaj proces, to bolje za nas korisnike, VALJDA...
- insaneinthebrain
#507 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
sta drugo ocekivati od nesposobnih uhljeba
-
#508 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pa može biti da je "falio jedan papir", pa ga tek sad dostavili.
- holowey
#509 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
znaci do srijede je rok? ili se pikaju samo radni dani?
-
-
#511 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pa možda te total TV korisnike Telecom onda proda mtel-telekom Srbijabogata_sirotinja wrote: ↑02/05/2025 19:42 AZZK Crne Gore je 16.04.2025. godine donijela rješenje kojim se odobrava koncentracija Telemach CG kao i Telemach BiH od strane BH Telekom-a.
-
#512 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne može im zvanično prodati zbog monopola ali može preko neke fiktivne firme ili eventuano da Total TV na papiru bude u vlasništvu BH Telecoma a de facto da mtel upravlja istim.
Iskreno sumnjam da BHT ima i kapaciteta i želje da se bavi Totalom.

Iskreno sumnjam da BHT ima i kapaciteta i želje da se bavi Totalom.
-
#513 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ko zna, mozda zele i na to podrucje da se bace da dijaspori ponude BiH kanale, ili da olaksaju dostupnost svoje ponude tamo gdje nemaju infrastrukturu u BiH, kanali preko satalitske a internet preko 4G
- Peacean
#514 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
https://avaz.ba/vijesti/bih/973310/u-da ... 45-milionaU današnjem "Dnevnom avazu" čitajte o zaduživanju Telekoma za čak 745 miliona
Kako javljaju insajderski izvori, ovo zaduženje najbolje javne kompanije u FBiH izaziva ozbiljnu zabrinutost jer je ovo put ka uništenju "BH Telecoma"
Ima li gdje više o ovome?
- pezzar
#515 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Avaz i ekonomija. Telemach u 2024 u BiH prijavio prihode od cca 150 miliona, neto dobit (iskazana, teško je reći koja je prava jer se to štima fakturama sa matičnom firmom u Srbiji) oko 20 miliona. Kad se doda i Crna gora, očekivani povrat investicije oko 7-8 godina. Malo ko bi odbio. I naravno da se to finansira kreditom.Peacean wrote: ↑13/05/2025 08:38https://avaz.ba/vijesti/bih/973310/u-da ... 45-milionaU današnjem "Dnevnom avazu" čitajte o zaduživanju Telekoma za čak 745 miliona
Kako javljaju insajderski izvori, ovo zaduženje najbolje javne kompanije u FBiH izaziva ozbiljnu zabrinutost jer je ovo put ka uništenju "BH Telecoma"
- Peacean
#516 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ma shvaćam to nego me zanima ima li šta zvanično o tome ili je još "povjerljivo"
- PlusSA
#517 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
ma šta avaz zna pored strucnjaka na forumuPeacean wrote: ↑13/05/2025 08:38https://avaz.ba/vijesti/bih/973310/u-da ... 45-milionaU današnjem "Dnevnom avazu" čitajte o zaduživanju Telekoma za čak 745 miliona

-
#518 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Eronet uputio primjedbu Konkurencijskom vijeću BiH na zahtjev BH Telecoma za kupovinu Telemacha
https://klix.ba/raport-saznaje-eronet ... telemacha/
https://klix.ba/raport-saznaje-eronet ... telemacha/
- semirsar
-
#520 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
E ako je Avaz ikada bio relevantan za bilo sta,onda ja stvarno ne znamPlusSA wrote: ↑13/05/2025 09:40ma šta avaz zna pored strucnjaka na forumuPeacean wrote: ↑13/05/2025 08:38https://avaz.ba/vijesti/bih/973310/u-da ... 45-milionaU današnjem "Dnevnom avazu" čitajte o zaduživanju Telekoma za čak 745 miliona
Ima li gdje više o ovome?![]()

Sjecam se da sam nekih 5 godina kupovao novine svaki dan,tamo od 2010.-2015. i citao tako svasta...ne sto sam vjerovao sta tu pise,nego jer sam radio takav posao da sam ujutro do dorucka citao novine,jer internet nisam ni imao na poslu

Kakvih je tu sve bilo gluposti i valjanja...pa onda je Radoncic osnovao i stranku,pa i tu je bilo gluposti,pa obracuni sa politickim neistomisljenicima,itd itd.
Avaz je kod nas,ono sto su u Srbiji Informer,Alo i ostali tabloidi.
Tariguz.
- mc-twin
- PlusSA
#522 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Danas evo nastavljaju "avaz"zippoo87 wrote: ↑13/05/2025 23:16E ako je Avaz ikada bio relevantan za bilo sta,onda ja stvarno ne znamPlusSA wrote: ↑13/05/2025 09:40ma šta avaz zna pored strucnjaka na forumuPeacean wrote: ↑13/05/2025 08:38
https://avaz.ba/vijesti/bih/973310/u-da ... 45-miliona
Ima li gdje više o ovome?![]()
Sjecam se da sam nekih 5 godina kupovao novine svaki dan,tamo od 2010.-2015. i citao tako svasta...ne sto sam vjerovao sta tu pise,nego jer sam radio takav posao da sam ujutro do dorucka citao novine,jer internet nisam ni imao na poslu
Kakvih je tu sve bilo gluposti i valjanja...pa onda je Radoncic osnovao i stranku,pa i tu je bilo gluposti,pa obracuni sa politickim neistomisljenicima,itd itd.
Avaz je kod nas,ono sto su u Srbiji Informer,Alo i ostali tabloidi.
Tariguz.
BHtelecom nema plan poslovanja

Bilo kako bilo ne ide baš ova kupovina tako brzo kako su mislili. (dernek je bio na forumu itekako poznatih)

Spominjali su 1.4 pa 1.5 evo uskoro 1.6 haman da je zapelo

- Paja Eldin
#523 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Reče mi lik što radi u Eronetu da oni planiraju štrajk povodom ove situacije oko preuzimanja, i da ide moguća tužba, ee golemo i ovo pa šta se čekalo do sad kad se već mjesecima priča o preuzimanju.
-
#524 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
cemu tuzbe kad Telemach ni ne posluje sa kablovskom TV/netom u gradovima gdje posluje Eronet (osim Mostara i Capljine)Paja Eldin wrote: ↑14/05/2025 12:33 Reče mi lik što radi u Eronetu da oni planiraju štrajk povodom ove situacije oko preuzimanja, i da ide moguća tužba, ee golemo i ovo pa šta se čekalo do sad kad se već mjesecima priča o preuzimanju.
-
#525 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Posluje itekako: Kiseljak, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Jajce. Telemach u tim mjestima svakako drži većinu korisnika, pa je malo nejasno zašto se bune, ništa se neće promijeniti...starboy018 wrote: ↑14/05/2025 12:36cemu tuzbe kad Telemach ni ne posluje sa kablovskom TV/netom u gradovima gdje posluje Eronet (osim Mostara i Capljine)Paja Eldin wrote: ↑14/05/2025 12:33 Reče mi lik što radi u Eronetu da oni planiraju štrajk povodom ove situacije oko preuzimanja, i da ide moguća tužba, ee golemo i ovo pa šta se čekalo do sad kad se već mjesecima priča o preuzimanju.