BH Telecom - Nikad kraja drskosti...
- beco
Licno nisam imao tako losih iskustava sa bh telekomom. Jedino su me za adsl zajebavali mjeseca dana i tek preko "veze" sam poslije mjesec dana dobio. A onda nacin racunanja koliko imas za downland je bezobrazno. Daju ti 3G ali u to se racuna i surfaje osim bhnet free zone. Ali kad sam ih upitao zasto ako na kraju mjesec ostane prostora negdje 300Mb ne prebacii na slijedeci mjesec sto mi je logicno jer ja i ovako sve to placam, oni su se tako zacudili!? Ali s druge strane i logosoft sam cekao 2 mjeseca i na kraju otkazao, tako da opcenito ovi danas nas***rivrednici ne znaju prvo pravilo poslovanja "MUSTERIJA JE UVIJEK UPRAVU".
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
9 sati ujutro...petak....
dignem slusalicu, okrenm broj kad cujem LINIJA ISKLJUCENA ZBOG NEPLACANJA....
nazovem 1423, javi mi se neki momak, sve mi objasni:
Gospodjice, doslo je do iskljucenja radi dugovanja od 6 KM...
ja ne kontam...
kaze on: Pa, bilo je nekih prenaplata, pa se desilo da ste isti racun dva puta platili, pa vam se to uracunalo u slijedeci mjesec, pa ste platili opomenu tog slijedeceg mjeseca...nejse, imate 6 KM dugovanja...
ja odletim do poste, platim, pokazem da sam uplatila 6 hebenih KM dugovanja, i kaze mi ciko E PA TELEFON CE VAM BITI UKLJUCEN A ONIH 9 KM ZA UKLJUCENJE CE VAM BITI NA JANUARSKOM RACUNU
e pozdravim im ja komplet familiju....
znaci, meni ce na januarskom racunu biti 20 KM NICEGA
9 KM za ukljucenje iskljucenog telefona, iskljucenog radi njihove politike da uracunaju prenaplatu, ali se ONI ZAJEBU kod obracuna, dvije pretplate od 5.5 KM....jer je u decembru nismo imali....
i recite da su divni i krasni i samo rade svoj posao...
PS za sve one koji ce mi skociti za vrat, telefon je ukljucen nekih 8 sati nakon iskljucenja i ne bi trebalo doci do naplate onih 9KM, ali ko sam ja da bilo sta kazem.,...
dignem slusalicu, okrenm broj kad cujem LINIJA ISKLJUCENA ZBOG NEPLACANJA....
nazovem 1423, javi mi se neki momak, sve mi objasni:
Gospodjice, doslo je do iskljucenja radi dugovanja od 6 KM...
ja ne kontam...
kaze on: Pa, bilo je nekih prenaplata, pa se desilo da ste isti racun dva puta platili, pa vam se to uracunalo u slijedeci mjesec, pa ste platili opomenu tog slijedeceg mjeseca...nejse, imate 6 KM dugovanja...
ja odletim do poste, platim, pokazem da sam uplatila 6 hebenih KM dugovanja, i kaze mi ciko E PA TELEFON CE VAM BITI UKLJUCEN A ONIH 9 KM ZA UKLJUCENJE CE VAM BITI NA JANUARSKOM RACUNU
e pozdravim im ja komplet familiju....
znaci, meni ce na januarskom racunu biti 20 KM NICEGA
9 KM za ukljucenje iskljucenog telefona, iskljucenog radi njihove politike da uracunaju prenaplatu, ali se ONI ZAJEBU kod obracuna, dvije pretplate od 5.5 KM....jer je u decembru nismo imali....
i recite da su divni i krasni i samo rade svoj posao...
PS za sve one koji ce mi skociti za vrat, telefon je ukljucen nekih 8 sati nakon iskljucenja i ne bi trebalo doci do naplate onih 9KM, ali ko sam ja da bilo sta kazem.,...
-
mIRCerka
zato se i treba ispaliti odavde, pa nek svojim mamama i tatama naplacuju....orca wrote:Sve se svodi na jedno.... MOZE IM SE......
jer u fiksnoj telefoniji nemamo alternativu,nazalost.
mislim, hebemu, desi mi se PRENAPLATA, znaci platim vise nego sto treba, i oni se zajebu u racunici i opet ja moram platiti....
dokle vise....
-
mIRCerka
hajd nisam vise sama shebanaorca wrote:Jesi ti pesimista,sheba mi dan.
ma bice bolje, gore ne moze....
cim uvedem cable net, gasim fixni pa nek im neko drugi placa sve to...
zaboravila sam, doci ce mi 26 prokletih maraka ni za sta...
RTV taksa...
lele QQ...
-
orca
Ma lahko je meni za vas,imate vi....Sensei wrote:Generalno svi "telecomi" oguliše svuda u svijetu. Dok sam bio u Bosni i sam sam vodio rat s njima i sa njihovih drskim službama. Ovdje u AU su puno pismeniji, pa gule i na pismeniji način.
Fiksna linija od nedavno 38 dolara pretplata.
- irfan2
Bumbar wrote:Da...pravo sokirajuce...orca wrote:Niko se nije javio? Ma ne mogu sebi doci od iznenadjenja...
Ja imam fazon da kad god odem u Bihac kuci ne mogu slati poruke...jedini nacin zaobilaska problema je da mi jedna prijateljica posalje poruku i ja onda preko njene mogu na replay pa broj na koji saljem (i to samo fercera sa njene poruke).
Uglavnom, prvi put kad mi se to desilo nazovem sluzbu za podrsku i izgubim 10 kg. zivaca...objasnim problem i kazem da mi nije jasno...Kaze tip to ti je do telefona...nije, jer sam ubacivala karticu u sestrin i opet nece...aha...eto kazem ukucam broj i ja navodim etc.kaze tip a jeste li ukucali 061 prije broja?...ja stala...PARDON???????????????...da, ukucala sam 061 prije broja...aha kaze...da bi me genije na kraju pitao...a imate li kredita?
Htjela sam mu familiju od adama poceti spominjati...![]()
Vec vise od godinu dana tako...ne pada mi napamet da ih zovem ponovo...
slican problem sam imao..elem sad sam na eronetu...
-
Stitch__
prije 10ak dana se prijavio preko neta za adsl...prije toga nazvao 1422, pitao mogul ja to prikljucit ako imam dovedenu tel liniju a nemam broja, nisam pretplatnik....kaze moze, nema problema...
...zove me juce zena, kaze ti nisi naveo koji ti je broj fixnog tel...reko znam, nemam fixnog, rekli su mi da to nije problem....govori ona, pa eto ne znam ja, ne moze, moram ja to dat na tehnicku analizu, pa se cujemo za 10 dana da javim hoces li moc adsl dobit...
odlucite se
...zove me juce zena, kaze ti nisi naveo koji ti je broj fixnog tel...reko znam, nemam fixnog, rekli su mi da to nije problem....govori ona, pa eto ne znam ja, ne moze, moram ja to dat na tehnicku analizu, pa se cujemo za 10 dana da javim hoces li moc adsl dobit...
odlucite se
- flora.sa
cio mjesec januar i ja i sestra imamo problema sa primanjem poruka. (ja tri puta, sestra cetri puta)Totalno zablokira, i ne mogu primiti niti jedne poruke. Nakon poziva na 1444, oni nesto urade, i onda poruke stizu kao lude.
Posljednji put (kada sam ih ja zvala zbog njene kartice)i kada su je odblokirali,nakon sto je test poruka prosla, sestru su nazvali i napali je u smslu kao:sto se bunis vidis da poruke stizu!!!
...Onako se pravo izderali na nju...Pa cemu onda sluzi podrska korisnicima kada ih vec ne mozemo zvati za probleme sa telefonom????
A sto bih onda trebala ja da uradim, sto sam ih morala zvati milion puta???
Posljednji put (kada sam ih ja zvala zbog njene kartice)i kada su je odblokirali,nakon sto je test poruka prosla, sestru su nazvali i napali je u smslu kao:sto se bunis vidis da poruke stizu!!!
A sto bih onda trebala ja da uradim, sto sam ih morala zvati milion puta???
-
mIRCerka
ko sto rekoh...ebashe me ovaj mjesec...dodje mi
10,90 KM dvije pretplate
6 KM RTV pretplata
nekakvih poreza 8 maraka, plus 0,90 zaokruzivanja
9 KM za hebeno ponovno ukljucenje
20 KM razgovora
56 KM za 20 KM razgovora...aferim...
10,90 KM dvije pretplate
6 KM RTV pretplata
20 KM razgovora
-
Eshek
Joj Mirci, kad te ja izvijestim o svojoj avanturi sa upravom te bagre, dobiće čir. Ali ćeš se barem bolje osjećati zbog svojih racunamIRCerka wrote:ko sto rekoh...ebashe me ovaj mjesec...dodje mi
10,90 KM dvije pretplate
6 KM RTV pretplata
20 KM razgovora
-
orca
A jesi se ti uskukala,pa znas li ti da Katica ima platu par hiljada KM.Sta mislis odakle mu???Od takvi kao ti i ja i jos siijaset drugih jadnika koji nemaju mogucnost izbora.Eshek wrote:Joj Mirci, kad te ja izvijestim o svojoj avanturi sa upravom te bagre, dobiće čir. Ali ćeš se barem bolje osjećati zbog svojih racunamIRCerka wrote:ko sto rekoh...ebashe me ovaj mjesec...dodje mi
10,90 KM dvije pretplate
6 KM RTV pretplata
20 KM razgovora
56 KM za 20 KM razgovora...aferim...![]()
- kriticarka_nikova
Svaki mjesec od mene TELECOMU BIH ode u dzep 60 KM,MINIMUM!!!!
Ne halalim im.....
Ne halalim im.....