BH stadioni

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#126 Re: BH stadioni

Post by LSD »

siki_sa wrote:Da se razumijemo mi nemamo ni jedan stadion da valja, koji to stadion u drzavi ima semafor da valja, koji je to stadion komplet natkriven......
A to sve isto važi i za najmanje pola Evropa, pa UEFA opet ne piša po njima kao što radi po nama tj. našim klubovima i stadionima ;-)
Kakva je to sad logika da zabrane Zapadnu tribinu Koševa pred evropske utakmice, koja je ubjeljivo najveca tribina u državi cca. 15.000 mjesta ako ne i više (neka me neko ispravo ako griješim), da izmisle nekakvih ostalih 16.000 mjesta kao maximalni kapacitet i to sve zbog stolica bez naslonjaca kakvih btw. ima identicnih na San Siru :?
Preseravanje golemo :oops:
siki_sa

#127 Re: BH stadioni

Post by siki_sa »

LSD wrote:
siki_sa wrote:Da se razumijemo mi nemamo ni jedan stadion da valja, koji to stadion u drzavi ima semafor da valja, koji je to stadion komplet natkriven......
A to sve isto važi i za najmanje pola Evropa, pa UEFA opet ne piša po njima kao što radi po nama tj. našim klubovima i stadionima ;-)
Kakva je to sad logika da zabrane Zapadnu tribinu Koševa pred evropske utakmice, koja je ubjeljivo najveca tribina u državi cca. 15.000 mjesta ako ne i više (neka me neko ispravo ako griješim), da izmisle nekakvih ostalih 16.000 mjesta kao maximalni kapacitet i to sve zbog stolica bez naslonjaca kakvih btw. ima identicnih na San Siru :?
Preseravanje golemo :oops:
Ok to za stolice, to stoji, ali kakav je wc na kosevu npr. uzas, smrdi do tartan staze, stolice prljave, na istoku fali jedno 200-tinjak stolica, one bordo stolice su manje od onih zelenih, ovo sve govorim za kosevo, na drugim je stanje puno gore
LSD

#128 Re: BH stadioni

Post by LSD »

Koševo je državni ili preciznije gradski stadion i šta je država/grad/kanton/opština (bilo ko) ucinala po tom pitanju :? Ništa, ni stolice nisu promjenili vec 15 godina...ono '97 kad je bio onaj atletski miting postavili stolice na sjever i jug i to je sve šta su uradili za 15 godina...stolice ostale iste, semafor ostao isti, WC isti, tartan staza ista, trava ista...ma marke nisu uložili.
Realno, zenicani su godinama malo po malo "šminkali" B.Polje...snalazili se kako znaju i umiju, malo ih NS pogurao, malo Čolaković ali radilo se nešto, pa šta bilo...a pogledaj Grbavicu (pomak su bili reflektori nakon toliko godina) , Bijeli Brijeg, Gradski stadion u BL, Tušanj (oni su kao nešto poceli raditi) - sve zamrznuto u vremenu :( a to su sve stadioni bivših YU prvoligaša sa kapacitetima oko 15-tak milja....nikakvih znacajnih pomaka sa mrtve tacke.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#129 Re: BH stadioni

Post by -LIBERO- »

Nije BH stadion,ali dokaz kako se radi u susjedstvu...

http://gol.hr/clanak/rubrika/champions_ ... ijedu.html

U Srbiji isto tako,opsta izgradnja. A mi,pusti nas....mi skupljamo da igracima plate isplatimo,i ko uspije da kasni platu -dvije taj je dobar jos... :D
A drzavu hladno boli briga,a i nema se objektivno gledajuci... ;-)
zecko_kupuz

#130 Re: BH stadioni

Post by zecko_kupuz »

Ja bih volio dočekati da se u bližoj budućnosti konačno definiše status grada, tj. da se riješimo (teretli) kantonalne administracije. Ne kažem da bi rad lokalne vlasti u tom slučaju bio transparentan i pošten do neba, ali sigurno bi uprava bila kompaktnija, nešto složnija i efikasnija. Pri tom bi i interakcija gradskog i općinskog nivoa vlasti vjerovatno bila jača.

I KS i Grad imaju jasno određene domene ovlasti i odgovornosti i (prefrigano) pokušavaju te domene ograničiti što je više moguće. :roll: Mi sa tri nivoa lokalne vlasti i ne možemo očekivati nekakva čuda i žestok napredak.
Eborg

#131 Re: BH stadioni

Post by Eborg »

Šta je sa Tuzlom, je li se gradi ili ne?
Max Bunker

#132 Re: BH stadioni

Post by Max Bunker »

-LIBERO- wrote:Nije BH stadion,ali dokaz kako se radi u susjedstvu...

http://gol.hr/clanak/rubrika/champions_ ... ijedu.html

U Srbiji isto tako,opsta izgradnja. A mi,pusti nas....mi skupljamo da igracima plate isplatimo,i ko uspije da kasni platu -dvije taj je dobar jos... :D
A drzavu hladno boli briga,a i nema se objektivno gledajuci... ;-)
Meni je " Maksimir " jedan od najruznijih stadiona i kod nas a i u svijetu. Kao da su ga pravili na kredit i svaku novu fazu da je radio drugi arhitekta.
samo_ti

#133 Re: BH stadioni

Post by samo_ti »

u Maksimir je spiskano para toliko , da su sve "posteno i pravilno" radili , imali bi sada stadion kao Old Traford i terene kao Manchester jbte :-) ovako , katastrofa ... mada, fino su ga sada usminkali za ove utakmice :)

p.s. a Otoka, Olimpikov , radi li se tamo sta, ili je sve stalo ?
Eborg

#134 Re: BH stadioni

Post by Eborg »

Ma Dinamo mora praviti stadion na Kajzerici, Maksimir je bure bez dna, samo bacaju pare. A da je preružan i nefunkcionalan - jeste.
ultima_palabra

#135 Re: BH stadioni

Post by ultima_palabra »

Jel ovo potvrđeno da će zapad Koševa biti zatvoren za evropske utakmice?
volimsarajvo

#136 Re: BH stadioni

Post by volimsarajvo »

ultima_palabra wrote:Jel ovo potvrđeno da će zapad Koševa biti zatvoren za evropske utakmice?
jeste.
I za momka iznad, zapad ima preko 17.000 mjesta :) I jos nesto..
meni se cini da su WC-ovi na Kosevu nedavno renovirani, na sjeveru znam da jesu , nisam siguran jesu li na svim tribinama ali znam da se radilo. renovirali su lozu ja mislim kao i unutrasnjost (press mjesta,svlacionice itd..)
neka neko ispravi ako nije tacno
Eborg

#137 Re: BH stadioni

Post by Eborg »

Na Bilinom polju stolice zamjenjuju foteljama

Dok se nogometaši Čelika na Zlatiboru pripremaju za nogu nogometnu sezonu, u Upravi kluba vrijedno rade na osvježavanju stadiona Bilino polje.

Tako su u VIP loži stolice zamijenjene foteljama, a u novinarskim ložama takođe se umjesto stolica postavljaju nove fotelje na sklapanje. Ovi radovi, kao i radovi na popravkama ostalih stolica na stadionu i farbanje, bit će završeni do 13. augusta, kada na Bilinom polju treba da gostuje mostarski Zrinjski.

Treba reći i da se kvalitet travnjaka na Bilinom polju izuzetno popravio, jer je travnati busen potpuno zamijenjen još u maju, a da su obilne junske kiše su pomogle radnicima da nakon proljetne sezone poboljšaju kvalitet travnjaka.
Image
Adem meda

#138 Re: BH stadioni

Post by Adem meda »

Kakav stadion ima Bratstvo iz Gracanice, mogu pozelit i Zeljo i Sarajevo, Sa nekih 4-5 hiljada mjesta, savrsenim travnjakom imaju 1 od najljepsih stadiona u prvoj federalnoj.
Adem meda

#139 Re: BH stadioni

Post by Adem meda »

kurty wrote:evo obecane slike

Image
joj kurty pa svaka ti cast za ovo, slika je top :)
fanatic11

#140 Re: BH stadioni

Post by fanatic11 »

Zanima me samo jeli na koševu bolje biti na istočnoj ili na zapadnoj tribini. Unaprijed hvala za vaš odgovor. pozz... :)
smoki_choko

#141 Re: BH stadioni

Post by smoki_choko »

fanatic11 wrote:Zanima me samo jeli na koševu bolje biti na istočnoj ili na zapadnoj tribini. Unaprijed hvala za vaš odgovor. pozz... :)
na jugu :lol:
kasparaov

#142 Re: BH stadioni

Post by kasparaov »

kad ce se vise ovo kosevo praviti,ovaj zapad
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#143 Re: BH stadioni

Post by bordo gandalf »

smoki_choko wrote:
fanatic11 wrote:Zanima me samo jeli na koševu bolje biti na istočnoj ili na zapadnoj tribini. Unaprijed hvala za vaš odgovor. pozz... :)
na jugu :lol:
Jok na jug iz poznatih razloga :D
cico x

#144 Re: BH stadioni

Post by cico x »

zavisi sta vise volis,ako si strucnjak idi na zapad pa prati tekmu.
a ako si prevazisao obicne strucnjake i sad si profesionalni strucnjak onda idi na istok jer mozes svasta nauciti i podijeliti svoje komentare i misljenje sa poznatim strucnjacima ! :)
fanatic11

#145 Re: BH stadioni

Post by fanatic11 »

cico x wrote:

zavisi sta vise volis,ako si strucnjak idi na zapad pa prati tekmu.
a ako si prevazisao obicne strucnjake i sad si profesionalni strucnjak onda idi na istok jer mozes svasta nauciti i podijeliti svoje komentare i misljenje sa poznatim strucnjacima ! :)
Pa zanima me za utakmicu reprezentacije protiv Grčke. Reprezentaciju na Bilinom polju uvjek pratim sa sjevera ili juga a sad želim da jedno gledam utakmicu kako treba pa se ne mogu odlučiti izmedju zapada i istoka :-D
ledeni_caj

#146 Re: BH stadioni

Post by ledeni_caj »

Istok, da se naslonis ko covjek. Mada mozes i na zapadu, ganjaj ispod one ograde za novinare. :D
cico x

#147 Re: BH stadioni

Post by cico x »

ako zapad bude otvoren,bolje je za gledati,ali na istoku je "raja" :)

p.s.
al najbolje ti je u cetvrtak na sjever doci,neces se zajebati !!
fanatic11

#148 Re: BH stadioni

Post by fanatic11 »

cico x wrote:ako zapad bude otvoren,bolje je za gledati,ali na istoku je "raja" :)

p.s.
al najbolje ti je u cetvrtak na sjever doci,neces se zajebati !!
Volio bih da mogu doci u cetvrtak ali živim u Sloveniji pa mi je malo teže ali ipak želim vam puno srece i nadam se da ce sarajevu uspijet prolazak u sljedeci krug a akobogda dolazim na jednu od utakmica sarajeva u avgustu pošto sam tada u bosni da vidim na djelu najbolji bh tim i najbolje navijače na balkanu. SVAKA ČAST HORDAMA ZLA, STVARNO SU SUPER NAVIJAČI
BegA_

#149 Re: BH stadioni

Post by BegA_ »

cico x wrote:ako zapad bude otvoren,bolje je za gledati,ali na istoku je "raja" :)
Istok majka! :thumbup: :thumbup:
smoki_choko

#150 Re: BH stadioni

Post by smoki_choko »

pa ne igra sarajevo pa ce sva "raja" na istok :-)
Post Reply