BH Referendum - Bosanci Narodni i Nacionalni identitet
- Novi_Nick
@ Reina,Reina wrote:ztluhcs wrote:@Reina
Šta misliš koliko pravoslavne i katoličke populacije u BiH:
- sebe smatra Bosancima (iskreno) jer se tako osjećaju,
- sebe smatra Bosancima samo zbog onog što im piše u pasošu/matičnom listu (pa moraju a nemaju backup)
- sebe smatra Bosancima jer su s ove strane pa ne bi bilo podobno da se izjašnjavaju drugačije
Ti stvarno misliš da si riješila problem sa ljudima koji se ne osjećaju Bosancima na način da im kažeš "Vi ste rođeni ovdje i samim tim ste Bosanci - svirajte k****!"?
"Mjesto rođenja sa automatskim državljanstvom" je pasivna kategorija u BiH. To ne jebe niko ni 2%. Nužno zlo. Ono u glavi je aktivna kategorija. A ono što nije u glavi je činjenica da je pola problema, koji se prikazuju kao nacionalni, to nisu, već su u stvari posljedica vjerske netrpeljivosti upakovane i pakovane u nešto drugo (dugo vremena).
Evo ti Bosne kakva bi trebala biti:
B.m., B.p., B.k.,
a evo ti je danas:
H.K.b., B.M.b., S.P.b.
pa ti vidi gdje ti dodje "b" od Bosne u glavama...
A zašto ti je to tako - možda zato što smo svi Bosanci?Jer jebiga... Rođeni smo u Bosni... Programirali nam stavove i osjećaje tako...
ne ja nikom nista ne naturam ja samo kazem da je Bosna i Hercegovina drzava , i normalan slijed mi je da smo kao sto i jesmo pravno gledano Bosanci i Hercegovci. Kad upoznam Svajcarca i pitam odakle si kaze iz Svajcarske , a pita on mene, a ti: ja sam iz Bosne i Hercegovine , kaze on meni pa znam ja jos jednog Bosanca… i dalje pita …. a stvarno si Bosanka ja kazem jesam evo ti pa se uvjeri …… kad stvarno u pasosu pise drzavljanstvo BiH…. a dalje cemo pricati kako se osjecamo i kako sta dozivljavamo. Kazem ja recimo tebi @ztluhcs vidis ja u nasim razlikama vidim samo ljepotu , (mislim na razlike katolik, pravoslavac , musliman) kazes ti meni , e vidis ja u nasim razlikama vidim samo nepremostive prepreke, pa dobro treba ce ti vremena, kao sto treba vremena i nasoj mladoj drzavi , jer vjerovatno su ovakvih problema imale i druge drzave dok su stasavale, trebace zaista vremena i vremena...
Situacija ti je momentalno ovakva:
Od postanka drzave Bosne negdje u 7 - 8 stoljecu pa sve do referenduma 1992 Bosna i Hercegevina je bila teritorijalno nepodjeljena drzava na unutrasnjem i vanjskom planu te imala svoj teritorijalni kontinuitet i integritet. To je bila drzava prije svega njenog autohtonog, autenticnog i temeljnog naroda Bosanaca i Hercegovaca kao i manjiskih naroda: Srba, Hrvata, Bosnjaka i drugih. Da bi otkinuli komad BH teritorije '92 Srbi iz Srbije sa svojim satelitima srbima iz BiH (danasnja RS) su napravili rat i za sada otkinuli 1/2 BH teritorije. Da bi lakse ostvarili svoj plan Bosance i Hercegovce kao temeljni narod i naciju su izbacili iz BH Ustava a gruntovno u BH Ustav upisali sebe Srbe, Hrvate i Bosnjake. Na taj nacin drzava BiH je podijeljena izmedju Srba, Hrvata i Bosnjaka a njen temeljni narod i nacija Bosanci i Hercegovci ostali bez kompletne BH teritorije.
Da bi drzava BiH u buducnosti opstala u svojim povjesnim granicama i da bi na unutrasnjem planu teritorijalno bila nepodijeljena te da bi ekonomija najzad krenula naprijed rjesenje jedino vidim u ovom prijedlogu: da se u BH Ustavu prebaci suverenitet i teritorijalni integritet drzave BiH sa Srba, Hrvata i Bosnjaka (znaci ukine konstitutivnost Srba, Hrvata i Bosnjaka) i prebaci na njen temeljni narod i naciju Bosance i Hercegovce. Te da se svi drugi manjinski narodi koji se predstavljaju narodnim i nacionalnim identitetima svojih maticnih drzava kao sto su Srbi, Hrvati i drugi postanu manjine sa najvecim svjetskim standardima propisanih za manjine.
Znaci u BH Ustavu treba da stoji da su jedino Bosanci i Hercegovci nosioci suvereniteta i teritorijalnog integriteta samostalne i nezavisne drzave BiH.
Obs! ovakav Ustav vec ima Srbija, Hrvatska, Slovenija, CG, i skoro sve druge drzave svijeta pa nema nikakvog razloga da isti ne bude i u drzavi BiH. Niko na svijetu nije lud ili izdajnik svoje drzave pa da teritorijalnu suverenost svoje drzave prebaci sa svog autohtonog naroda i nacije na narode i nacije drugih drzava. To ti je isto @ Reina kao da si svoju kucu i kapital bez pogovora poklonila nekom drugom vlasniku a ti ostala bez icega.
-
vatra i voda
To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .Reina wrote:vatra i voda wrote:Blago tebi pa ih vidjela na samo na tv.Reina wrote:pa vidjela sam ih na TV cetnici, onako bradati masni, prljavi fujj ko sto su im i nakane prljave
jeste, zahvaljujuci ARMIJI R BiH ...
-
vatra i voda
Apalauz !!!!! to je tako jedostavno.Jednostavnost je najbliza savrsenstvu.Novi_Nick wrote:@ Reina,Reina wrote:ztluhcs wrote:@Reina
- sebe smatra Bosancima samo zbog onog što im piše u pasošu/matičnom listu (pa moraju a nemaju backup)
- sebe smatra Bosancima jer su s ove strane pa ne bi bilo podobno da se izjašnjavaju drugačije
Ti stvarno misliš da si riješila problem sa ljudima koji se ne osjećaju Bosancima na način da im kažeš "Vi ste rođeni ovdje i samim tim ste Bosanci - svirajte k****!"?
"Mjesto rođenja sa automatskim državljanstvom" je pasivna kategorija u BiH. To ne jebe niko ni 2%. Nužno zlo. Ono u glavi je aktivna kategorija. A ono što nije u glavi je činjenica da je pola problema, koji se prikazuju kao nacionalni, to nisu, već su u stvari posljedica vjerske netrpeljivosti upakovane i pakovane u nešto drugo (dugo vremena).
B.m., B.p., B.k.,
a evo ti je danas:
H.K.b., B.M.b., S.P.b.
A zašto ti je to tako - možda zato što smo svi Bosanci?Jer jebiga... Rođeni smo u Bosni... Programirali nam stavove i osjećaje tako...
ne ja nikom nista ne naturam ja samo kazem da je Bosna i Hercegovina drzava , i normalan slijed mi je da smo kao sto i jesmo pravno gledano Bosanci i Hercegovci. Kad upoznam Svajcarca i pitam odakle si kaze iz Svajcarske , a pita on mene, a ti: ja sam iz Bosne i Hercegovine , kaze on meni pa znam ja jos jednog Bosanca… i dalje pita …. a stvarno si Bosanka ja kazem jesam evo ti pa se uvjeri …… kad stvarno u pasosu pise drzavljanstvo BiH…. a dalje cemo pricati kako se osjecamo i kako sta dozivljavamo. Kazem ja recimo tebi @ztluhcs vidis ja u nasim razlikama vidim samo ljepotu , (mislim na razlike katolik, pravoslavac , musliman) kazes ti meni , e vidis ja u nasim razlikama vidim samo nepremostive prepreke, pa dobro treba ce ti vremena, kao sto treba vremena i nasoj mladoj drzavi , jer vjerovatno su ovakvih problema imale i druge drzave dok su stasavale, trebace zaista vremena i vremena...
Od postanka drzave Bosne negdje u 7 - 8 stoljecu pa sve do referenduma 1992 Bosna i Hercegevina je bila teritorijalno nepodjeljena drzava na unutrasnjem i vanjskom planu te imala svoj teritorijalni kontinuitet i integritet. To je bila drzava prije svega njenog autohtonog, autenticnog i temeljnog naroda Bosanaca i Hercegovaca kao i manjiskih naroda: Srba, Hrvata, Bosnjaka i drugih. Da bi otkinuli komad BH teritorije '92 Srbi iz Srbije sa svojim satelitima srbima iz BiH (danasnja RS) su napravili rat i za sada otkinuli 1/2 BH teritorije. Da bi lakse ostvarili svoj plan Bosance i Hercegovce kao temeljni narod i naciju su izbacili iz BH Ustava a gruntovno u BH Ustav upisali sebe Srbe, Hrvate i Bosnjake. Na taj nacin drzava BiH je podijeljena izmedju Srba, Hrvata i Bosnjaka a njen temeljni narod i nacija Bosanci i Hercegovci ostali bez kompletne BH teritorije.
Da bi drzava BiH u buducnosti opstala u svojim povjesnim granicama i da bi na unutrasnjem planu teritorijalno bila nepodijeljena te da bi ekonomija najzad krenula naprijed rjesenje jedino vidim u ovom prijedlogu: da se u BH Ustavu prebaci suverenitet i teritorijalni integritet drzave BiH sa Srba, Hrvata i Bosnjaka (znaci ukine konstitutivnost Srba, Hrvata i Bosnjaka) i prebaci na njen temeljni narod i naciju Bosance i Hercegovce. Te da se svi drugi manjinski narodi koji se predstavljaju narodnim i nacionalnim identitetima svojih maticnih drzava kao sto su Srbi, Hrvati i drugi postanu manjine sa najvecim svjetskim standardima propisanih za manjine.
Znaci u BH Ustavu treba da stoji da su jedino Bosanci i Hercegovci nosioci suvereniteta i teritorijalnog integriteta samostalne i nezavisne drzave BiH.
Obs! ovakav Ustav vec ima Srbija, Hrvatska, Slovenija, CG, i skoro sve druge drzave svijeta pa nema nikakvog razloga da isti ne bude i u drzavi BiH. Niko na svijetu nije lud ili izdajnik svoje drzave pa da teritorijalnu suverenost svoje drzave prebaci sa svog autohtonog naroda i nacije na narode i nacije drugih drzava. To ti je isto @ Reina kao da si svoju kucu i kapital bez pogovora poklonila nekom drugom vlasniku a ti ostala bez icega.
Bosna nista nije komplikovanija od drugih drzava.To su samo iskomlicirali njeni neprijatelji.Vecina Bosnjaka ( skoro svi )ce se izjasniti kao Bosanci.Oni to jesu i nikad to prestali biti nisu.Bosanac postoji u vicu , na fimu , u poeziji u pjesmi , u romanu , u obicno i svakodnevnom govoru , u istoriji , on tu zivbi tu se radja hiljdu godina .....ima ga svugdje od Sideja do Vankuvera samo ga nema u Ustavu Bosne , njegove zemlje , ne mogu da vjerujem da neko na to pristao i da danas ima neko ko se opire tome a da pri tome nije neprijatelj Bosne.Samo kada vidis ko je protiv toga od Ekmecica i Seselja pa do Suska i Praljka odmah ce ti biti jasno da to ispravno i dobro za nas sviju i za Bosnu opcenito i u svakom pogledu. Koliko ce se drugih prepoznati u odrednici Bosanac to uopce nije vazno.To si sto jesi imaces sva prava ali neces nositi Bijeljinu u Srbiju.
-
Reina
Jasno mi je da se u Ustavu ne pominju Bosanci , ali kad je sve ovo ovako hajde onda da raspisemo referendum, ja bih prva prihvatila da se izjasnjavamo kao BOSANCI - oni koji nece automatski odose u manjinu i zbogom, oni koji se danas ne osjecaju kao Bosanci ionako sebi ne zele dobro nego ZG i BG . Valjda ne bi imali ovakvih problema kao danas, ali kakvi smo mi uvijek bi mi nasli nesto drugoNovi_Nick wrote:@ Reina,Reina wrote:ztluhcs wrote:@Reina
B.m., B.p., B.k.,
a evo ti je danas:
H.K.b., B.M.b., S.P.b.
-
Reina
bilo je govora o prljavstini...ali nejsevatra i voda wrote:To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .Reina wrote:vatra i voda wrote: Blago tebi pa ih vidjela na samo na tv.
i za mene su svi istinski BOSANCI oni koji su nas tada branili i odbranili i mislim da im je tada i jedino to bilo u zadatku, to su i radili i treba im zahvaliti, sve ostalo su price ...
-
vatra i voda
Reina wrote:Sta su price ?????? Da je Alija nudio Hercegovinu Tudjamnu.?!!!Da je smjenjen patriota Sefer Halilovic koji je bio za multi cjelovitu i doveden direktno iz cetnika ( JNA) [ uhapsen od strane ABiH } najdeblji general najmrsavije voojske na svijetu , cekaj da se pomjerim sa stolice dok mu ime ne izgovorim Rasim D ...........vatra i voda wrote:To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .Reina wrote:
bilo je govora o prljavstini...ali nejse
i za mene su svi istinski BOSANCI oni koji su nas tada branili i odbranili i mislim da im je tada i jedino to bilo u zadatku, to su i radili i treba im zahvaliti, sve ostalo su price ...
-
vatra i voda
Alija je pravio malu muslimansku Bosnu .On nije volio Bosnu u cjelini.Ovdje je neko napisao da je Alija rekao " " Nije Bosna kumir da mu se klanjamo " Moze li iko objasniti sta je to Kumir prije nego li ja opsujem jer meni nije nista sveto kao BOSNA.Reina wrote:bilo je govora o prljavstini...ali nejsevatra i voda wrote:To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .Reina wrote:
-
Reina
vatra i voda wrote:Reina wrote:Sta su price ?????? Da je Alija nudio Hercegovinu Tudjamnu.?!!!Da je smjenjen patriota Sefer Halilovic koji je bio za multi cjelovitu i doveden direktno iz cetnika ( JNA) [ uhapsen od strane ABiH } najdeblji general najmrsavije voojske na svijetu , cekaj da se pomjerim sa stolice dok mu ime ne izgovorim Rasim D ...........vatra i voda wrote: To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .
ovo sto je crnim boldirano ne znam kako si samo uspio ovo ovako smjestiti pa ispada da sam ja to napisala, ne bi bilo lose da to popravis
Last edited by Reina on 27/09/2006 09:26, edited 1 time in total.
-
klif
Ako je pitanje ozbiljno postavljeno…
Kumir je nesto kao idol, totem, nesto kao „opredmeceni Bog“ (slika ili figura covjeka, drugog zivog bica ili stvari), nesto sto se u takvom (materijalnom) obliku obozava i tretira kao bozanstvo
To je ono sto ja razumijem pod pojmom „kumir“. Neka me neko ispravi ako grijesim.
Kumir je nesto kao idol, totem, nesto kao „opredmeceni Bog“ (slika ili figura covjeka, drugog zivog bica ili stvari), nesto sto se u takvom (materijalnom) obliku obozava i tretira kao bozanstvo
To je ono sto ja razumijem pod pojmom „kumir“. Neka me neko ispravi ako grijesim.
-
Reina
Nevalja ti Delic ne znam zasto bi ti valjo Alija i nije se borio ni za kakvu muslimaniju nego za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Tacka. Pisalo se o ovome , tako da je suvisno bilo sta reci.vatra i voda wrote:Alija je pravio malu muslimansku Bosnu .On nije volio Bosnu u cjelini.Ovdje je neko napisao da je Alija rekao " " Nije Bosna kumir da mu se klanjamo " Moze li iko objasniti sta je to Kumir prije nego li ja opsujem jer meni nije nista sveto kao BOSNA.Reina wrote:bilo je govora o prljavstini...ali nejsevatra i voda wrote: To je tacno , ali zahvaljujuci komandnom kadru ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE kako onom vojnom a pogotovo onom politickom sada ih imas prilike gledati uzivo , doduse bez brade i bez uniforme .A da je zapovijed kako vojnu tako i politicku donosio pravi i istinski BOSANAC a ne koaliconi partner ti bi danas cetnike trazila mikroskopom a gledala ih teleskopom .
-
vatra i voda
Kakva bona tacka , to su je 18 upitnika , naravno da mi ne valja Delic kako ga nije stid da onako bude debeo u ratu , ko kera ga doveli svezanog u Sarajevo , cetnickog oficira promovoirati u genarala i komandanta Armije moze samo covjek koji neke opasne namjere i koji ima u saci covjeka koji ce bespogovorno slusati .A sefera je Alija smijenio po zahtjevu u i nalogu drugog agresora Tudjmana procitaj stenograme / Alija referira Tudjmanu da smijenio Sefera a Tudjman opet ljut i nezadovoljan ( sta je ocekivao da ga likvidiraju , mada je to pokusano ) ....sta ti je ?? Ako volis Bosnu to je direktnoj u koliziji sa Alijom . Naravno da se pisalo o ovome ali nikad nije suvisno i zgoreg !!!!! Nek se zna .Reina wrote:Nevalja ti Delic ne znam zasto bi ti valjo Alija i nije se borio ni za kakvu muslimaniju nego za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Tacka. Pisalo se o ovome , tako da je suvisno bilo sta reci.vatra i voda wrote:Alija je pravio malu muslimansku Bosnu .On nije volio Bosnu u cjelini.Ovdje je neko napisao da je Alija rekao " " Nije Bosna kumir da mu se klanjamo " Moze li iko objasniti sta je to Kumir prije nego li ja opsujem jer meni nije nista sveto kao BOSNA.Reina wrote: bilo je govora o prljavstini...ali nejse
-
vatra i voda
To crno boldirano neka ostane tako ( to je ispalo slucajno ) kao da si ti napisala jer ces jednog dana kada se se dozoves moci djeci pokazati da si napisala barem jednu cestitu i postenu recenicu na forumu.A sto ti je drag haski uznik Rasim Delic , da ti nije familija .Ja bi ga se odrekao preko sluzbenog lista da mi je ( Boze sacuvaj ) kakv rod.Reina wrote:vatra i voda wrote:Reina wrote: Sta su price ?????? Da je Alija nudio Hercegovinu Tudjamnu.?!!!Da je smjenjen patriota Sefer Halilovic koji je bio za multi cjelovitu i doveden direktno iz cetnika ( JNA) [ uhapsen od strane ABiH } najdeblji general najmrsavije voojske na svijetu , cekaj da se pomjerim sa stolice dok mu ime ne izgovorim Rasim D ...........
ovo sto je crnim boldirano ne znam kako si samo uspio ovo ovako smjestiti pa ispada da sam ja to napisala, ne bi bilo lose da to popravisma naravno da su price, bajke kako hoce, ono sto kazu poslije bitke svi su generali, a prije svega kad vec pricas o pomjeranju treba da ustanes (kao znak zahvalnosti )kad pominjes ime generala Rasima Delica.Tacka.
-
Reina
U ovim tvojim smicalicama ja nista ne prigovaram ni tom Seferu, zaista ko god se srcem borio, kao sto su se i rah. Alija , pa i Delic borili za BOSNU, za cjelovitu i zivot svih njenih naroda i gradjanavatra i voda wrote:To crno boldirano neka ostane tako ( to je ispalo slucajno ) kao da si ti napisala jer ces jednog dana kada se se dozoves moci djeci pokazati da si napisala barem jednu cestitu i postenu recenicu na forumu.A sto ti je drag haski uznik Rasim Delic , da ti nije familija .Ja bi ga se odrekao preko sluzbenog lista da mi je ( Boze sacuvaj ) kakv rod.Reina wrote:vatra i voda wrote:
ovo sto je crnim boldirano ne znam kako si samo uspio ovo ovako smjestiti pa ispada da sam ja to napisala, ne bi bilo lose da to popravisma naravno da su price, bajke kako hoce, ono sto kazu poslije bitke svi su generali, a prije svega kad vec pricas o pomjeranju treba da ustanes (kao znak zahvalnosti )kad pominjes ime generala Rasima Delica.Tacka.
a ti si mi sve rekao sa ovim "haski optuzenik" i odricanja, pa izvini CETO nisam te odmah prepoznala , dzaba gubim vrijeme...
-
vatra i voda
@Reina , prije dva dana si forumasicu @Danas svrstala u Milosevicevku , a mene si nazvala CETO ???
potkrepljujuci to sto sam delica nazvao haskim uznikom , a ne optuzenikom.Uznik je novo hrvatski govor krivoustog satrapa Franje Tudjmana pa mi nije jasno sto me nisi nazvala UJO .?? Intresantan nacin razmisljanja od prepoznavanja kako ti kazes.Nego znas sta ako te mama danas posalje na pijacu da kupis sljiva ti sa sobom ponesi sliku sa jabukama , jer je to jedni nacin da kuci doneses breskve.
-
Reina
forumasicu @danas nije prije dva dana, nego drugi dan dan kad je dosla na forum svrstala gdje joj je i mjesto , a vidim ja da ti ne znas ni sta pricas nesto bi htio da nesto kazes a onako umotano jel, pa nije optuzenik, a odrekao bi ga se jel , jel zato sto nam je guzice spasio , zato mozda, i ti se nasao prigovarati za bilo sta generalu Delicu ejjj jado ...vatra i voda wrote:@Reina , prije dva dana si forumasicu @Danas svrstala u Milosevicevku , a mene si nazvala CETO ???potkrepljujuci to sto sam delica nazvao haskim uznikom , a ne optuzenikom.Uznik je novo hrvatski govor krivoustog satrapa Franje Tudjmana pa mi nije jasno sto me nisi nazvala UJO .?? Intresantan nacin razmisljanja od prepoznavanja kako ti kazes.Nego znas sta ako te mama danas posalje na pijacu da kupis sljiva ti sa sobom ponesi sliku sa jabukama , jer je to jedni nacin da kuci doneses breskve.
-
vatra i voda
On jeste optuzenik ko je rekao da nije , znas li ti citati , ako ne razumijes ono sto ja pisem razumijes barem sto pise Avaz i Ljiljan " i tamo pise da je Dlic optuzenik , i on je sad u Holandiji .A kada ce nazad vidjecemo.Seferu su htjeli napakavati ali nisu u Hagu glupi.Sta se njega imam odricati , nikada nije ni bio moj ( desio se Vukovar desila se Bijeljina , desio se ZvornikReina wrote:forumasicu @danas nije prije dva dana, nego drugi dan dan kad je dosla na forum svrstala gdje joj je i mjesto , a vidim ja da ti ne znas ni sta pricas nesto bi htio da nesto kazes a onako umotano jel, pa nije optuzenik, a odrekao bi ga se jel , jel zato sto nam je guzice spasio , zato mozda, i ti se nasao prigovarati za bilo sta generalu Delicu ejjj jado ...vatra i voda wrote:@Reina , prije dva dana si forumasicu @Danas svrstala u Milosevicevku , a mene si nazvala CETO ???potkrepljujuci to sto sam delica nazvao haskim uznikom , a ne optuzenikom.Uznik je novo hrvatski govor krivoustog satrapa Franje Tudjmana pa mi nije jasno sto me nisi nazvala UJO .?? Intresantan nacin razmisljanja od prepoznavanja kako ti kazes.Nego znas sta ako te mama danas posalje na pijacu da kupis sljiva ti sa sobom ponesi sliku sa jabukama , jer je to jedni nacin da kuci doneses breskve.
jah ovo ti je tako duboko sa jabukama, i da imaju ipak veze sa tobom, mislim kad si pisao da nisi znao da li si dosao ili posao.
.....a on jos uvijek u unofirmi JNA ) Iz ponizenja mi je da pricam o njemu.On meni spasio guzicu.On svojom debelom guzicom nije ni mrdno za mene , nego je skupa sa svojim vodjom moj grad otpisao bjanko franji Tudjmanu a stanovnike halalio .Neko u Dretelj neko u svedsku neko na kopanje rovova HVO -u /////
-
Reina
jes, jes, jasta radivatra i voda wrote:On jeste optuzenik ko je rekao da nije , znas li ti citati , ako ne razumijes ono sto ja pisem razumijes barem sto pise Avaz i Ljiljan " i tamo pise da je Dlic optuzenik , i on je sad u Holandiji .A kada ce nazad vidjecemo.Seferu su htjeli napakavati ali nisu u Hagu glupi.Sta se njega imam odricati , nikada nije ni bio moj ( desio se Vukovar desila se Bijeljina , desio se ZvornikReina wrote:forumasicu @danas nije prije dva dana, nego drugi dan dan kad je dosla na forum svrstala gdje joj je i mjesto , a vidim ja da ti ne znas ni sta pricas nesto bi htio da nesto kazes a onako umotano jel, pa nije optuzenik, a odrekao bi ga se jel , jel zato sto nam je guzice spasio , zato mozda, i ti se nasao prigovarati za bilo sta generalu Delicu ejjj jado ...vatra i voda wrote:@Reina , prije dva dana si forumasicu @Danas svrstala u Milosevicevku , a mene si nazvala CETO ???potkrepljujuci to sto sam delica nazvao haskim uznikom , a ne optuzenikom.Uznik je novo hrvatski govor krivoustog satrapa Franje Tudjmana pa mi nije jasno sto me nisi nazvala UJO .?? Intresantan nacin razmisljanja od prepoznavanja kako ti kazes.Nego znas sta ako te mama danas posalje na pijacu da kupis sljiva ti sa sobom ponesi sliku sa jabukama , jer je to jedni nacin da kuci doneses breskve.
jah ovo ti je tako duboko sa jabukama, i da imaju ipak veze sa tobom, mislim kad si pisao da nisi znao da li si dosao ili posao.
.....a on jos uvijek u unofirmi JNA ) Iz ponizenja mi je da pricam o njemu.On meni spasio guzicu.On svojom debelom guzicom nije ni mrdno za mene , nego je skupa sa svojim vodjom moj grad otpisao bjanko franji Tudjmanu a stanovnike halalio .Neko u Dretelj neko u svedsku neko na kopanje rovova HVO -u /////