BH Referendum - Bosanci Narodni i Nacionalni identitet

Da li ste za da se putem referenduma upise u BiH Ustav konstitutivni Bosanskohercegovacki (ili Bosanski) narodni i nacionalni identitet?

Da - obavezno
128
60%
Ne
45
21%
Mozda
5
2%
Nemam pojma
5
2%
A, sta bi se dobilo s´ tim identitetom?
30
14%

Total votes: 213

vatra i voda

Post by vatra i voda »

danas wrote:@Reina:

idi se lijeci... :D i ti i tvoji koalicioni partneri sa kojima se lizes vec godinama ... :wink:
a vidim nicega vas nije strah ko sto vas je strah bosanaca... neka, tako i treba. nece ni vasa do zore goriti...
Nicija nije do zore gorila ! Nicija ! Oni koji su Bosnu pljackali , ubijali , krali, dijelili i onemogucili da na pocetku Ustava i u preumbuli i na svakom mjestu stoji Bosanac kao nosilac suvereniteta moraju odgovarati.Moraju !
Reina

Post by Reina »

Petar the Great wrote:

idi se lijeci... :D i ti i tvoji koalicioni partneri sa kojima se lizes vec godinama ... :wink:
a vidim nicega vas nije strah ko sto vas je strah bosanaca... neka, tako i treba. nece ni vasa do zore goriti...
Jel ti to prjetiš?Kako ceš nas ugasiti?????
ma kakvi Petre ona bi tebe najradje izljubila , e jeste se nasli :lol:
Petar the Great

Post by Petar the Great »

vatra i voda wrote:

Nicija nije do zore gorila ! Nicija ! Oni koji su Bosnu pljackali , ubijali , krali, dijelili i onemogucili da na pocetku Ustava i u preumbuli i na svakom mjestu stoji Bosanac kao nosilac suvereniteta moraju odgovarati.Moraju !
KOje prvi prekršio ustav,mislim na SFRJ.Ko je napravio nelegalan referendum????Dečko idi spavaj i ne kenjaj kad neznaš gdje je šolja.
Reina

Post by Reina »

ti bosanka :shock: suti milosevica ti tvog , nego , ti bi da dalje druge ubijas pravis ludim ko sto ste radili od 91 - 95 - mozes koliko hoces, ali ne mozes dokle hoces :D
Last edited by Reina on 25/09/2006 15:12, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

Reina wrote:
Petar the Great wrote:

Jel ti to prjetiš?Kako ceš nas ugasiti?????
ma kakvi Petre ona bi tebe najradje izljubila , e jeste se nasli :lol:
pa nemoj tako bosnjakinjo -- evo ga dosao tvoj koalicioni partner. isti onaj sa kojim je tvoj bosnjacki beg iz beograda krcmio bosnu. budi ljubazna, to ti je glavni ahbab, jedni bez drugih ne mozete. a pitaj njega hoce li da bude bosanac -- htio ne htio... :-)
Reina

Post by Reina »

danas wrote:
pa nemoj tako bosnjakinjo -- evo ga dosao tvoj koalicioni partner. isti onaj sa kojim je tvoj bosnjacki beg iz beograda krcmio bosnu. budi ljubazna, to ti je glavni ahbab, jedni bez drugih ne mozete. a pitaj njega hoce li da bude bosanac -- htio ne htio... :-)
vrlo dobro znam sta sam i ko sam, Bosnjakinja jesam i time se ponosim i Bosanka sam i time se ponosim, kad nemas sta reci upotrebljavas "koalicione patnere" kao neki stit sta li , a ja ni sa jednim ni drugim ni luk jela niti mirisala za tebe se ne bi moglo reci ... :oops: a ako se Pero rodio u Bosni i tu zivi - onda je Bosanac sta cu mu ja tako mu grah pao :)
Last edited by Reina on 25/09/2006 15:20, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

KOje prvi prekršio ustav,mislim na SFRJ
Nepismen si i neupućen :oops:
Ko je tebi punio lobanju ? :D :D
A prvi prekršilac Ustava bivše SFRJ je upravo Srbija .....nezadovoljna 1974-om gdje Kosovo i Vojvodina dobijaju autonomiju .......pa je isti taj 85-e ili čak i prije prekrojila u to ......da se može izdvojiti iz SFRJ kad god i kako god hoće. :oops: Druga je stvar .......što su porasli apetiti :oops: :D i što ostali nisu htjeli plaćati tuđi nerad .
furlan

Post by furlan »

Ma naravno Petre da sam zainteresovan da cujem malo o istoriji naseg nebeskog naroda, posto smo svi jelde istog roda.Prosvijetli nas Mesijo. Otvori nam oci, izvedi nas na pravi put.Ucini to za svoju zalutalu bracu i sestre.Pokazi nam put kako se doseze carstvo cetnicko, ekstaza ,vrhunac vrhunca. Nismo svjesni sta smo izgubili i sta gubimo.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Petar the Great wrote:
vatra i voda wrote:

KOje prvi prekršio ustav,mislim na SFRJ.Ko je napravio nelegalan referendum????Dečko idi spavaj i ne kenjaj kad neznaš gdje je šolja.
Srbija i Milosevic su prvi prekrsili i napali Ustav SFRJ tako sto napravili drzavni udar tzv jogurt revoluciju , skinuli republicko rukovodstvo Crene Gore i doveli dzukelu Momira Bulatovica , pa su srusili pokrajinsko rukovodstvo i u potpunosti ukinuli autonomiju Vojvodini i Kosovu.Jugosalavija je vec bila srusena ! Znam gdje je solja ! Eno je u SANU i u SPC smrdi sve do Sidneja.
Petar the Great

vatra i voda wrote:
Petar the Great wrote:
vatra i voda wrote: Nicija nije do zore gorila ! Nicija ! Oni koji su Bosnu pljackali , ubijali , krali, dijelili i onemogucili da na pocetku Ustava i u preumbuli i na svakom mjestu stoji Bosanac kao nosilac suvereniteta moraju odgovarati.Moraju !
Srbija i Milosevic su prvi prekrsili i napali Ustav SFRJ tako sto napravili drzavni udar tzv jogurt revoluciju , skinuli republicko rukovodstvo Crene Gore i doveli dzukelu Momira Bulatovica , pa su srusili pokrajinsko rukovodstvo i u potpunosti ukinuli autonomiju Vojvodini i Kosovu.Jugosalavija je vec bila srusena ! Znam gdje je solja ! Eno je u SANU i u SPC smrdi sve do Sidneja.
kad vec govorimo o smradu,mislim nebih da vrjedjam ali zna se ko je najsmrdljiviji na planeti.
Reina

Post by Reina »

pa vidjela sam ih na TV cetnici, onako bradati masni, prljavi fujj ko sto su im i nakane prljave :zzzz:
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Petar the Great wrote:
vatra i voda wrote:
Petar the Great wrote:KOje prvi prekršio ustav,mislim na SFRJ.Ko je napravio nelegalan referendum????Dečko idi spavaj i ne kenjaj kad neznaš gdje je šolja.
kad vec govorimo o smradu,mislim nebih da vrjedjam ali zna se ko je najsmrdljiviji na planeti.
Ja sam mislio na bolesne genocidne ideje beogradskih akademika i ine elite i srpskih sedih glava poput dobrice Cosica i SPC koje su izazvale apokalipsu na nasim prostorima .One smrde do neba .
A zbog ove rasisticke i fasisticke recenice ces odletiti sa foruma vrlo brzo.Barem se nadam .
Znao sam ko si i sta si dok si napisao prvu recenicu ovdje .
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Reina wrote:pa vidjela sam ih na TV cetnici, onako bradati masni, prljavi fujj ko sto su im i nakane prljave :zzzz:
Blago tebi pa ih vidjela na samo na tv.
manijak1

Post by manijak1 »

Šta je trebala treba :? Pored hiljada štapskih moljaca i humanitarnih djelatnika ganjat se s njima po brdima :D :?
Petar the Great

vatra i voda wrote:
Petar the Great wrote:
vatra i voda wrote: Srbija i Milosevic su prvi prekrsili i napali Ustav SFRJ tako sto napravili drzavni udar tzv jogurt revoluciju , skinuli republicko rukovodstvo Crene Gore i doveli dzukelu Momira Bulatovica , pa su srusili pokrajinsko rukovodstvo i u potpunosti ukinuli autonomiju Vojvodini i Kosovu.Jugosalavija je vec bila srusena ! Znam gdje je solja ! Eno je u SANU i u SPC smrdi sve do Sidneja.
Ja sam mislio na bolesne genocidne ideje beogradskih akademika i ine elite i srpskih sedih glava poput dobrice Cosica i SPC koje su izazvale apokalipsu na nasim prostorima .One smrde do neba .
A zbog ove rasisticke i fasisticke recenice ces odletiti sa foruma vrlo brzo.Barem se nadam .
Jel boli istina a?????????????Nije to ništa šta ce izaci još o vama.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Petar the Great wrote:
vatra i voda wrote:
Petar the Great wrote:kad vec govorimo o smradu,mislim nebih da vrjedjam ali zna se ko je najsmrdljiviji na planeti.
Jel boli istina a?????????????Nije to ništa šta ce izaci još o vama.
Sta ti znas sta je istina . Kod takvih kao ti danas nije uopce ni ponedjeljak a kamoli sta drugo.//////tebe jedino moze zaboliti bubreg ili glava.a zabolice te !!!!!!
Justin Time

Post by Justin Time »

Pratim raspravu s velikim zanimanjem, iako je zadnjih 10-ak dvaes postova prošarana uvredama, al sam se sekundicu izgubio ovih zadnjih par.

De nek mi, molim vas neko razjasni ko najviše smrdi na planeti, i za kakvu Petar istinu pita jel boli. Ne kontam.

Hvala!
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Justin Time wrote:Pratim raspravu s velikim zanimanjem, iako je zadnjih 10-ak dvaes postova prošarana uvredama, al sam se sekundicu izgubio ovih zadnjih par.

De nek mi, molim vas neko razjasni ko najviše smrdi na planeti, i za kakvu Petar istinu pita jel boli. Ne kontam.

Hvala!
Bolje ti je da ne kontas ! Ako skontas zabolice te qurac i za Petra i za njegovu " istinu "
Reina

Post by Reina »

vatra i voda wrote:
Reina wrote:pa vidjela sam ih na TV cetnici, onako bradati masni, prljavi fujj ko sto su im i nakane prljave :zzzz:
Blago tebi pa ih vidjela na samo na tv.

jeste, zahvaljujuci ARMIJI R BiH ...
Justin Time

Post by Justin Time »

vatra i voda wrote:
Justin Time wrote:Pratim raspravu s velikim zanimanjem, iako je zadnjih 10-ak dvaes postova prošarana uvredama, al sam se sekundicu izgubio ovih zadnjih par.

Hvala!
Bolje ti je da ne kontas ! Ako skontas zabolice te qurac i za Petra i za njegovu " istinu "
E svašta. A đe li je on? Da nije nedajmibože banovan?
flora.sa

Post by flora.sa »

-------
Last edited by flora.sa on 28/09/2006 12:25, edited 1 time in total.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

@Reina

©ta misli¹ koliko pravoslavne i katolièke populacije u BiH:

- sebe smatra Bosancima (iskreno) jer se tako osjeæaju,
- sebe smatra Bosancima samo zbog onog ¹to im pi¹e u paso¹u/matiènom listu (pa moraju a nemaju backup)
- sebe smatra Bosancima jer su s ove strane pa ne bi bilo podobno da se izja¹njavaju drugaèije

Ti stvarno misli¹ da si rije¹ila problem sa ljudima koji se ne osjeæaju Bosancima na naèin da im ka¾e¹ "Vi ste roðeni ovdje i samim tim ste Bosanci - svirajte k****!"?

"Mjesto roðenja sa automatskim dr¾avljanstvom" je pasivna kategorija u BiH. To ne jebe niko ni 2%. Nu¾no zlo. Ono u glavi je aktivna kategorija. A ono ¹to nije u glavi je èinjenica da je pola problema, koji se prikazuju kao nacionalni, to nisu, veæ su u stvari posljedica vjerske netrpeljivosti upakovane i pakovane u ne¹to drugo (dugo vremena).

Evo ti Bosne kakva bi trebala biti:
B.m., B.p., B.k.,

a evo ti je danas:

H.K.b., B.M.b., S.P.b.

pa ti vidi gdje ti dodje "b" od Bosne u glavama...

A za¹to ti je to tako - mo¾da zato ¹to smo svi Bosanci? :roll: Jer jebiga... Roðeni smo u Bosni... Programirali nam stavove i osjeæaje tako...
Reina

Post by Reina »

ztluhcs wrote:@Reina

Šta misliš koliko pravoslavne i katoličke populacije u BiH:

- sebe smatra Bosancima (iskreno) jer se tako osjećaju,
- sebe smatra Bosancima samo zbog onog što im piše u pasošu/matičnom listu (pa moraju a nemaju backup)
- sebe smatra Bosancima jer su s ove strane pa ne bi bilo podobno da se izjašnjavaju drugačije

Ti stvarno misliš da si riješila problem sa ljudima koji se ne osjećaju Bosancima na način da im kažeš "Vi ste rođeni ovdje i samim tim ste Bosanci - svirajte k****!"?

"Mjesto rođenja sa automatskim državljanstvom" je pasivna kategorija u BiH. To ne jebe niko ni 2%. Nužno zlo. Ono u glavi je aktivna kategorija. A ono što nije u glavi je činjenica da je pola problema, koji se prikazuju kao nacionalni, to nisu, već su u stvari posljedica vjerske netrpeljivosti upakovane i pakovane u nešto drugo (dugo vremena).

Evo ti Bosne kakva bi trebala biti:
B.m., B.p., B.k.,

a evo ti je danas:

H.K.b., B.M.b., S.P.b.

pa ti vidi gdje ti dodje "b" od Bosne u glavama...

A zašto ti je to tako - možda zato što smo svi Bosanci? :roll: Jer jebiga... Rođeni smo u Bosni... Programirali nam stavove i osjećaje tako...

ne ja nikom nista ne naturam ja samo kazem da je Bosna i Hercegovina drzava , i normalan slijed mi je da smo kao sto i jesmo pravno gledano Bosanci i Hercegovci. Kad upoznam Svajcarca i pitam odakle si kaze iz Svajcarske , a pita on mene, a ti: ja sam iz Bosne i Hercegovine , kaze on meni pa znam ja jos jednog Bosanca… i dalje pita …. a stvarno si Bosanka ja kazem jesam evo ti pa se uvjeri …… kad stvarno u pasosu pise drzavljanstvo BiH…. a dalje cemo pricati kako se osjecamo i kako sta dozivljavamo. Kazem ja recimo tebi @ztluhcs vidis ja u nasim razlikama vidim samo ljepotu , (mislim na razlike katolik, pravoslavac , musliman) kazes ti meni , e vidis ja u nasim razlikama vidim samo nepremostive prepreke, pa dobro treba ce ti vremena, kao sto treba vremena i nasoj mladoj drzavi , jer vjerovatno su ovakvih problema imale i druge drzave dok su stasavale, trebace zaista vremena i vremena...
Last edited by Reina on 26/09/2006 11:49, edited 1 time in total.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

wtf?!?!
Reina wrote: ne ja nikom nista ne naturam ja samo kazem da je Bosna i Hercegovina drzava , i normalan slijed mi je da smo kao sto i jesmo pravno gledano Bosanci i Hercegovci.
Vrati se pa proèitaj prethodni post...
Reina wrote: Kazem ja recimo tebi @ztluhcs vidis ja u nasim razlika vidim samo ljepotu , kazes ti meni , e vidis ja u nasim razlika vidim samo nepremostive prepreke, pa dobro treba ce ti vremena, kao sto treba vremena i nasoj mladoj drzavi , jer vjerovatno su ovakvih problema imali i druge drzave dok su stasavale, trebace zaista vremena i vremena...
Pa mnogo si ti ljepote proistekle iz tih romantiènih razlika vidjela onda zadnjih 15 godina...

Ne vidim ja prepreke veæ milione izmanipulisanih budala koji socijalne, nacionalne, graðanske, vjerske i ostale kategorije ne znaju smjestiti u okvire i na nivoe gdje i pripadaju...
Reina

Post by Reina »

ztluhcs wrote:wtf?!?!
Reina wrote: ne ja nikom nista ne naturam ja samo kazem da je Bosna i Hercegovina drzava , i normalan slijed mi je da smo kao sto i jesmo pravno gledano Bosanci i Hercegovci.
Vrati se pa pročitaj prethodni post...
Reina wrote: Kazem ja recimo tebi @ztluhcs vidis ja u nasim razlika vidim samo ljepotu , kazes ti meni , e vidis ja u nasim razlika vidim samo nepremostive prepreke, pa dobro treba ce ti vremena, kao sto treba vremena i nasoj mladoj drzavi , jer vjerovatno su ovakvih problema imali i druge drzave dok su stasavale, trebace zaista vremena i vremena...
Pa mnogo si ti ljepote proistekle iz tih romantičnih razlika vidjela onda zadnjih 15 godina...

Ne vidim ja prepreke već milione izmanipulisanih budala koji socijalne, nacionalne, građanske, vjerske i ostale kategorije ne znaju smjestiti u okvire i na nivoe gdje i pripadaju...
na koji post da se vratim reci mi konkretno sta ti nije jasno ?
eh bas tako, izmanipulisani, ljudi su izmanipulisani a ne da se, kao sto kazete, i stvarno osjecaju tako...... da je tako stvarno, ja ne bih ni nas vidjela kao Bosance i Hercegovce, zato i mislim da ima nade..... .... pa proci ce vrijeme i nacionalistickih sranja... zato i kazem da nam treba vremena....
Post Reply