BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kB27

#1451 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:31, edited 1 time in total.
haubica_i_to_teshka

#1452 Re: BH Plivanje

Post by haubica_i_to_teshka »

Ovaj post je subjektivno misljenje,napisan za Lanin prosperitet (kao prosperitet i BiH plivanja u cjelini).

Na pocetku finansije,nezaobilazan faktor u sportu.Gina Rinehart (najbogatija Australka) svake godine donira preko 10$milionicica u razvoj vodenih sportova(plivanje/kajak/kanu…)+ extra nagrade za medalje/oborene rekorde.A nije jedina koja sponzorise.

O uslovima koje plivacima/cama obezbjedjuje Australski plivacki savez, ne treba trositi rijeci.
Kompletan strucni stab(treneri,ljekari,analiticari…svjetski nivo).
Da se “dotaknem” trenera,Dean Boxall,po meni trenutno najbolji svjetski trener,mislim da je iz njegovo kluba doslo 8 takmicara na OI, izmedju ostalih Ariarne Titmus i Mollie O’Callaghan.
Njega posebno izdvajam iz razloga sto je Arni i Moli poceo trenirati kada su imale 15g, vjerovanja u njihove kvalitete i kada su bile na “emotivnoj granici” i bile spremne da odustnu od daljnjeg takmicenja,uspio je da ih “mentalno” vrati.Vratiti tinejderke u bazen na trenigne je veoma,veoma velika stvar.
Takticki,veoma dobro sprema plivacice (Arni je “slomila” do tada nepobjedivu Ledecku)..ne treba dalje komentarisati.

Nakon ovog uvodnog, Lana/strucni stab
Iskreno,nadao sam se plasmanu u finale na 200m.Zao mi je sto nije uspijela, narocito zbog nie..
Ne vidim krivicu u Lani, jednostavno sa 18g je “pregorila” nije bila “gladna” uspijeha i medalje +lose takticki odradjjeno…opet pisem svoje misljenje.
Po meni,greska da pliva i 100 i 200.Psiha je cudo, narocito u tim godinama,OI nisu za experimente dodatno “zagrijavanje” (100m),gubi se fokus,ritam…na zalost to se vidjelo na Laninom plivanju.Takticki,veoma lose odradjjeno sa strane strucnog tima.Jos ako je istina da je dosla sa nekom povredom...

Nisam kompetentan da dajem misljenje o njenom strucnom stabu, ali ako mogu primijetiti, mislim da su dostilgi svo j maximum i da Lani ne mogu ponuditi nista vise/bolje da bi dostigla do olimpijskog zlata (a hoce).Treba joj promjena, neki novi pristup treningu da se ponovo pronadje.
Odlazak na svako SP, po meni nije “recept” za Lanin uspijeh,treba nesto da “preskoci” da bude gladna medaljja, pobjeda( sto je Dean radio sa Arni ,nije je vodio na neka SP/takmicennja bas iz to razloga).

Mislim da je najbolje za Lanu da porazgovaraju/dogovore sta/kako dalje.

Od mene, sve najbolje joj zelim, da nam “dopliva” zlato i da bude nas ambasador u svijetu!Narocito mentor nekim novim djevojcicama kojima je Lana uzor u sportu i zivotu!!!
RJ57

#1453 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

mora postojati debeo razlog da se pripremaš godinu dana za jednu jedinu trku i sve podrediš tome pa onda podbaciš za dvije i po sekunde. sve i da nije sjebala taj jedan okret koji je bio očajan opet bi to bio veliki zaostatak.

na lani je da skonta šta je u pitanju i da donese odluku kako i šta dalje. naravno, ima ta neka zona ličnog komforta koja je uvijek opasnost i neka vrsta utega ….. ne usudi se svako napustiti istu.

vidjećemo, gledamo i navijamo a do nje je sve ostalo
kB27

#1454 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:23, edited 1 time in total.
RJ57

#1455 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

naravno, godinama je iz te sfere komforta liferovala medalje i bila je zaštićena ko polarni međed. pa vidio si na ovome forumu, dovoljno je bilo napisati bilo šta što nije bio hvalospjev već samo realni osvrt tipa “medalja ali sa prosječnim vremenom“ i odmah su se teme zatvarale!

sada se situacija promijenila. sa jedne strane je punoljetna, sa druge je debelo podbacila na olimpijadi i time postala podložna kritici

nažalost to je odmah iskoristilo jako puno hatera da istresaju svoje frustracije. lana ima još najmanje 5-6 godina vrhunskog plivanja u sebi, samo je pitanje na koji način će dalje i da li je ovo bio samo jedan korak nazad iza koga će slijediti novi uspjesi i napredak ili je ovo početak stagnacije i kraj uspjeha.

dogodine je SP u singapuru. najkasnije tada ćemo dobiti odgovor
palermo

#1456 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

RJ57 wrote: 13/08/2024 18:29 naravno, godinama je iz te sfere komforta liferovala medalje i bila je zaštićena ko polarni međed. pa vidio si na ovome forumu, dovoljno je bilo napisati bilo šta što nije bio hvalospjev već samo realni osvrt tipa “medalja ali sa prosječnim vremenom“ i odmah su se teme zatvarale!

sada se situacija promijenila. sa jedne strane je punoljetna, sa druge je debelo podbacila na olimpijadi i time postala podložna kritici

nažalost to je odmah iskoristilo jako puno hatera da istresaju svoje frustracije. lana ima još najmanje 5-6 godina vrhunskog plivanja u sebi, samo je pitanje na koji način će dalje i da li je ovo bio samo jedan korak nazad iza koga će slijediti novi uspjesi i napredak ili je ovo početak stagnacije i kraj uspjeha.

Ja licno mislim da cemo odgovor dobiti ranije I da je ova najava preskakanj SP u malim bazenima zapravo samo otvaranje prostora za odluku o tome sta dalje.
RJ57

#1457 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

palermo wrote: 13/08/2024 18:55
RJ57 wrote: 13/08/2024 18:29 naravno, godinama je iz te sfere komforta liferovala medalje i bila je zaštićena ko polarni međed. pa vidio si na ovome forumu, dovoljno je bilo napisati bilo šta što nije bio hvalospjev već samo realni osvrt tipa “medalja ali sa prosječnim vremenom“ i odmah su se teme zatvarale!

Ja licno mislim da cemo odgovor dobiti ranije I da je ova najava preskakanj SP u malim bazenima zapravo samo otvaranje prostora za odluku o tome sta dalje.
mislio sam na odgovor u vezi rezultata

šta i kako će dalje i da li će nešto mijenjati (po meni bi morala), to ćemo vjerovatno saznati puno prije
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1458 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 13/08/2024 11:45 mora postojati debeo razlog da se pripremaš godinu dana za jednu jedinu trku i sve podrediš tome pa onda podbaciš za dvije i po sekunde. sve i da nije sjebala taj jedan okret koji je bio očajan opet bi to bio veliki zaostatak.

na lani je da skonta šta je u pitanju i da donese odluku kako i šta dalje. naravno, ima ta neka zona ličnog komforta koja je uvijek opasnost i neka vrsta utega ….. ne usudi se svako napustiti istu.

vidjećemo, gledamo i navijamo a do nje je sve ostalo
Zamisli Ivana Spanovic koja ima 34 godine i ni sam ne znam koliko osvojenih svjetskih medalja, iskustvo koje je tesko izmjeriti....dodje skoci i ispadne u kvalifikacijama?! I nisam vidio da ju je radi toga napao i jedan portalski i forumski strucnjak kao sto je nasu Lanu od 18 godina ovdje od "pojedinih vrhunskih plivaca i profesionalnih sportista" koji su u svojoj karijeri sjedenja po kaucima i sofama osvojili nebrojeno veeliki broj medalja u svim sportovima.
Lana ce i dalje plivati za svoju zemlju, imati uspone i padove kao i svaki sportista i ja vjerujem ne citati komentare velikih strucnjaka. Nadam se da ce i bazen biti do kraja 2025 pa polako do olimpijske medalje. Jos najmanje dva puta ce ici na OI aa zasto ne i sa 30 godina ako bude plivala jer ima masa plivaca koji sa tim godinama jos uvijek razvaljuju. Vazno je da jee do sada pokupila zlata u svojoj konkurenciji jer ona je i ove godine juniorka ako strucnjaci to nisu znali.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1459 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Haj jos jednom ponovi da je juniorka...nisi odavno.. :-)
hrasno38

#1460 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

konektovan wrote: 16/08/2024 15:50 Haj jos jednom ponovi da je juniorka...nisi odavno.. :-)
Pa naravno kad ti to ne kontas...znas kome se mora stalno ponavljat.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1461 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Juniorke uzimaju olimpijske medalje....lana kupi otpatke po malim bazenima.
RJ57

#1462 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

konektovan wrote: 16/08/2024 15:50 Haj jos jednom ponovi da je juniorka...nisi odavno.. :-)
čovjek je citirao moj post i onda kao odgovor napisao gomilu stvari koje ni jednu jedinu dodirnu tačku nemaju sa mojim tekstom. ama ni ublizu!

ja iskreno mislim da sa njim nešto debelo nije u dure
RJ57

#1463 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

većina ljudi sa zdravim razumom ovdje ne pljuje lanu nego daje konstruktivnu kritiku, samo tvoj pomućeni um to vidi drugačije

lana je 2023 briljirala na dječjem EP u beogradu i bila sjajna na SP u fukuoki (iako je i tu malo zakazala plivajući u finalu pola sekunde sporije nego u polufinalu) i onda je sve krenulo rapidno nizbrdo:
-jesen i kasna jesen 2023 neka takmičenja na svjetskom kupu sa iznenađujuće sporim vremenima
-SP u dohi sekunda i po iza PB
-EP u beogradu dvije sekunde iza PB
-OI u parizu dvije i po sekunde iza PB

svaki normalan čovjek će u ovome prepoznati jasno i rapidno nazadovanje i hitnu potrebu da se nešto mijenja. nalaženje izgovora i opravdanja je pogrešan put, sve ostalo je bolje!
Peryton_

#1464 Re: BH Plivanje

Post by Peryton_ »

Mozda Hrasno hajruje neke pare od Lane, ja ga razumijem što ovako slijepo brani njen downfall. Ovo je prototip razmišljanja, otisla je na OI, vi se poklopite, dzaba sto je tamo bila sporija od polovine takmicarki. Ne smije se kritika uputiti, nista. E moj bošnjo
hrasno38

#1465 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Peryton_ wrote: 17/08/2024 10:58 Mozda Hrasno hajruje neke pare od Lane, ja ga razumijem što ovako slijepo brani njen downfall. Ovo je prototip razmišljanja, otisla je na OI, vi se poklopite, dzaba sto je tamo bila sporija od polovine takmicarki. Ne smije se kritika uputiti, nista. E moj bošnjo
Evo jos jedan boestan komentar do bola.....branim dijete od lesinara kao sto ste vi jer je zasluzila da je brani svako ko nije malouman. A svi koji mislte da je ona podbacila bujrum napravite bolje ako ste sposobni a sposobni niste sigurno jer da ste u tim vodama NIKADA ne bbi pisali ovo sto pisete!
Ja ne bih uzeo pare kada bbi mi za lijeka trebale za takve stvari jer postujem sve ono sto nasa djeca rade i jer znam sta je moje dijete radilo i koliko se toga odreklo da postigne sto je postiglo. Zato i Lana Pudar i biciklistkinja Tanovic i Tuka i Joco Lekic i svi nasi mladi sportisti koji zive u nenormalnom okruzenju sa takvim lesinarima pravo je cudo da uspiu ista u svome zivotu!
Lako je anonimno prasiti ali hajde svojim punim imenom i prezimenom negdje tako komentarisite pa da vidite kako ce vam javnost jebati sve sto stigne jer vecina ljudi u ovoj zemlji i na citavom Balkanu izuzetno postuje sve ono sto je Lana utradila. Otidjite na njenu YT stranicu i procitajte komentare mozda mada cisto sumnjam da ce se neko od vas i zacrveniti!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1466 Re: BH Plivanje

Post by izvrsni direktor »

RJ57 wrote: 17/08/2024 10:52 većina ljudi sa zdravim razumom ovdje ne pljuje lanu nego daje konstruktivnu kritiku, samo tvoj pomućeni um to vidi drugačije

lana je 2023 briljirala na dječjem EP u beogradu i bila sjajna na SP u fukuoki (iako je i tu malo zakazala plivajući u finalu pola sekunde sporije nego u polufinalu) i onda je sve krenulo rapidno nizbrdo:
-jesen i kasna jesen 2023 neka takmičenja na svjetskom kupu sa iznenađujuće sporim vremenima
-SP u dohi sekunda i po iza PB
-EP u beogradu dvije sekunde iza PB
-OI u parizu dvije i po sekunde iza PB

svaki normalan čovjek će u ovome prepoznati jasno i rapidno nazadovanje i hitnu potrebu da se nešto mijenja. nalaženje izgovora i opravdanja je pogrešan put, sve ostalo je bolje!
Taj pad je uprkos najboljem trenerskom timu svijeta. Oni su idalje najbolji, a taj pad je visa sila.
Peryton_

#1467 Re: BH Plivanje

Post by Peryton_ »

Neko je pogodio zicu, nisam ni vidio u prethodnim postovima da vrijeđaš necije roditelje, te pozivam moderaciju da odradi svoj dio posla. U dubini duse znas da smo upravu i da je Lana uprskala, ne zbog sebe nego zbog ograničenog tima koji je okružuje i koji ce protraciti njen talenat.
RJ57

#1468 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

Peryton_ wrote: 17/08/2024 10:58 Mozda Hrasno hajruje neke pare od Lane, ja ga razumijem što ovako slijepo brani njen downfall. Ovo je prototip razmišljanja, otisla je na OI, vi se poklopite, dzaba sto je tamo bila sporija od polovine takmicarki. Ne smije se kritika uputiti, nista. E moj bošnjo
Peryton_ wrote: 17/08/2024 11:33 Neko je pogodio zicu, nisam ni vidio u prethodnim postovima da vrijeđaš necije roditelje, te pozivam moderaciju da odradi svoj dio posla. U dubini duse znas da smo upravu i da je Lana uprskala, ne zbog sebe nego zbog ograničenog tima koji je okružuje i koji ce protraciti njen talenat.
čovjek je sam sebe proglasio stručnjakom za plivanje, napisao par gluposti i umjesto da skonta samo se sve dublje i dublje ukopava :-D
RJ57

#1469 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

lana očito pravi pauzu jer je skontala da je puno toga krenulo kako ne treba

šta će i kako će dalje znaćemo u neko dogledno vrijeme
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1470 Re: BH Plivanje

Post by Bobi »

Za svjetske rezultate trebaju i svjetski stručnjaci. Da ih BiH ima bilo bi Lana i prije Lane. Ja stvarno ne znam koji su ti klocevi sto su se priheftali Lani u stručnom štabu?
hrasno38

#1471 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Bobi wrote: 17/08/2024 13:40 Za svjetske rezultate trebaju i svjetski stručnjaci. Da ih BiH ima bilo bi Lana i prije Lane. Ja stvarno ne znam koji su ti klocevi sto su se priheftali Lani u stručnom štabu?
Pa eto ako su to klocevi uzmi ti pa je odvedi do olimpijske medalje ili uzmi bilo koga do dovedi samo do olimpijade!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1472 Re: BH Plivanje

Post by izvrsni direktor »

Bobi wrote: 17/08/2024 13:40 Za svjetske rezultate trebaju i svjetski stručnjaci. Da ih BiH ima bilo bi Lana i prije Lane. Ja stvarno ne znam koji su ti klocevi sto su se priheftali Lani u stručnom štabu?
Nemoj hrasna nazivat klocem
hrasno38

#1473 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 17/08/2024 11:49
Peryton_ wrote: 17/08/2024 11:33 Neko je pogodio zicu, nisam ni vidio u prethodnim postovima da vrijeđaš necije roditelje, te pozivam moderaciju da odradi svoj dio posla. U dubini duse znas da smo upravu i da je Lana uprskala, ne zbog sebe nego zbog ograničenog tima koji je okružuje i koji ce protraciti njen talenat.
čovjek je sam sebe proglasio stručnjakom za plivanje, napisao par gluposti i umjesto da skonta samo se sve dublje i dublje ukopava :-D
Takve kao sto si ti i ovih par ostalih mogu da pojedem za dorucak sto se tice sporta a posebno plivanja. Samo ljudski degenerici mogu da tvrde da je ovo Lanin neuspjeh i oni koji bi tako rado voljeli da vide Lanu da pliva za Srbiju ili Hrvatsku. Pa neema problma gospodo skupitie pinku pa da radi sa najboljim svjetskim trenerima. A da....vii samo gledate i kritikujete......jel Dzeko i dalje kloc??
hrasno38

#1474 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

izvrsni direktor wrote: 17/08/2024 14:41
Nemoj hrasna nazivat klocem
Ja nema nista sa njenim strucnim stabom osim sto poznajem te ljude iz plivanja i izuzetno postujem posebno Gorana zato sto znam sta je radio i uradio sa plivacima koje je trenirao.
Opet ponavljam stavite strucnjaci svoje uspjehe ovdje i odmah cemo popisati taj Lanin strucni stab.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1475 Re: BH Plivanje

Post by Bobi »

hrasno38 wrote: 17/08/2024 14:39
Pa eto ako su to klocevi uzmi ti pa je odvedi do olimpijske medalje ili uzmi bilo koga do dovedi samo do olimpijade!
Pa jesu stručnjaci, ja se ne prozivam samosztvani stručnjak, da provjerimo njihove diplome i rezultate bilo cega prije Lane :D ? Kakve ti imaš kvalifikacije sportske,medicinske i tako to sto je vezano uz sport, ja nemam nikakve ali ovo sto je vodi katastrofa, skupina kopja se docepala dodatnih mjesecnih naknada na osnovu jedne osobe, ništa drugo.
Post Reply