Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote:Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...arbosan wrote:100% U pravu si. mogao si jos pridodati i Austriju i Madjarsku. Pravi nacionalisti.Brisbane wrote:Ovu reakciju naseg predstavnika podrzavam.
Ja sam uvijek za EU standarde ali recimo iz Svedske. Kad vidim da fasisticka Slovenija je dio Eu, bude mi zlo. MIslim ljudi, pokrali novac, izbrisali 40000 ljudi iz popisa stanovnistava, protjeruju cigane i to policija zajedno sa lokalnim stanovnistvo, konacno zajebavaju nas na granici.
Poserem se ja na takvu Europu !
BH ministar policije napustio Kongres u Berlinu
- arbosan
-
ulpinian
U postizanju samosvijesti Bošnjaci su svjesni da im sa Srbima i Hrvatima nikad više ne treba ni jedinstvo, ni zajedništvo, ni komšiluk , ni suživot, ni kohabitacija, ni tolerancija, nego priznanje u različitosti i ravnopravnosti.gradjani svijeta wrote:Izmislili toleranciju...gdje ti zivis majke ti????Umjetnik a wrote:naravno mi smo za njih izmislili toleranciju i suživottrlica wrote:gospodine Sadovicu svaka Vam cast za ovaj postupak.
ta evropa nam salje nizerazredne sluzbenike koji ovdje glume vrhunske bogove kao da smo mi Bosnjaci neko pleme dotjerano iz Afrike pa se prvi put suocavamo sa civilizacijom.imali smo mi i kulture i znanja i civilizacije prije vas,pokvarenjaci.
-
mostarac
A kad se odmaknes malo imas jusufa barcica i abu hamzu. Doduse srecom vise nemas Jusufa Barcica, ali imas podanike. Kome bola suplju valjas? Da si reko da su Bosnjaci najmanje netolerantni i najmanje krvolocni moglo bi proc, ali reci da su tolerantni je ipak malo previse.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote:Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...arbosan wrote: 100% U pravu si. mogao si jos pridodati i Austriju i Madjarsku. Pravi nacionalisti.
-
callmethebreeeze
ima to isto u svedskom gradu malmeu, ne bas tako blizu, ali sve nabrojane bogomolje postoje. plus sto ovdje zivi preko stotinu nacionalnosti. da ne pricamo o velikim evropskim gradovima, poput pariza, londona i tako dalje.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote:Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...arbosan wrote: 100% U pravu si. mogao si jos pridodati i Austriju i Madjarsku. Pravi nacionalisti.
a sto se tolerancije bosnjaka tice pogledaj teme o prosjacima, siromasima i price o sterilizaciji, i omiljenu temu - pedere, pa ces vidjeti koliko smo tolerantni.
Last edited by callmethebreeeze on 31/01/2008 09:54, edited 1 time in total.
-
ulpinian
Jusuf Barcic ti je alarahmetile... a što se abu hamze tiče on ovih dana napušta Bosnu, i ta dva lika što si naveo nemaju veze sa bošnjacima... jedan je Sirijac, a drugi je zivot protracio negdje po arapskim zemljama, a stepen naše tolerantnosti (bošnjačke) mozes provjeriti usporedbom srušenih crkvi u proteklom ratu i srušenim dzamijama, taj stepen mozes isto tako uporediti brojem zrtava na jednoj i na drugoj strani, broj masovnih grobnica koje su "projektovali" ti (ne)tolerantni bošnjaci itd itd.mostarac wrote:A kad se odmaknes malo imas jusufa barcica i abu hamzu. Doduse srecom vise nemas Jusufa Barcica, ali imas podanike. Kome bola suplju valjas? Da si reko da su Bosnjaci najmanje netolerantni i najmanje krvolocni moglo bi proc, ali reci da su tolerantni je ipak malo previse.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote: Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...
Fakju više sa tim sranjima o toleranciji gdje nakon svakog rata ima sve manje prije svega muslimana, a samim tim i bošnjaka
-
callmethebreeeze
da, ovaj govor pun suplje i demagogije. ovo moze prosipati po bosni, ne evropljanima.LjepoticaiZvjer wrote:jest to sve fino sto je on htio reci, da je politicar ili reis, ali on je ministar policije, a od njega se ne ocekuje suplja o suzivotu nego konkretno sta vi kao zemlja cinite u borbi protiv terorizma. a cinjenica je da je bih ko javna hala, ulazi ko i kako mu se prahne, pasos se moze kupiti za sto maraka,pa kad onda uhvate nekod ludog bradonju negdje sa nasim pasosom onda mene kao bh drzavljana ruzno gledaju u svijetu i pregledavaju ko najgoru na svakoj mogucoj granici. a o ratnim zlocincima i njihovim setanjima da ne spominjem.Umjetnik a wrote:koji si ti debil to je nevjerovatnochuchumbamayumbe wrote: Nemoj govoriti neistine!
Nije mu niko zabranio da kaze da "Islam nije vjera terorizma" nego je lik otisao ne izgovorivsi nista od ovoga sto je trebao.
Da je prihvatio savjet organizatora i obratio se ucesnicima kada je bilo njegovo vrijeme, siguran sam da mu niko ne bi prekinuo ovakav govor i tacka.
A vi sada mislite sta hocete.
Ne vidim stvarni razlog zasto je napustio kongres, osim mozda njegove sujete.
PA JE SI LI TI BIO U BERLINU DA ZNAŠ ZAŠTO JE ON ODBIO IZAĆI ZA GOVORNICU? NISI
ZATO KAPAK
I JOŠ NEŠTO. BI LI SE TI JAVIO DA IZAĐEŠ ZA GOVORNICU IZ PUBLIKE.
SADOVIĆ JE MINISTAR U VLADI JENDE ZEMLJE
SADOVIĆ JE PREDSTAVLJAO JEDNU ZEMLJU NA KONGRESU U BERLINU
I KAO TAKAV IMA SVA PRAVA KAO I OSTALI UČESNICI
I ŠTO TO SVI IZLAZE IZ PROSOTORIJA (FINIH, SREĐENIH...)
A ON DA IZAĐE IZ PUBLIKE PA NIJE NOVINAR
da je malo pametniji i da bolje zna kako svijet oko njega izgleda mogao je fino navesti spomenuto iz ovog govara da je bih u prethodne dvije godine imala dva djela terorizma, a pitati evropljane kako da to da se njima desio london, madrid, etc.
a ne prosipati suplju o 600 tolerancije.
- arbosan
Koliko vidim, nisam rekao "tolerantni" tako kada citiras, budi malo precizniji, a ne samo postavljati postove reda rad. Ali, eto hvala ti sto si me podsjetio da i to kazem da su i tolerantni. Za ljude koje si spomenuo, svaka osoba ima svoje vidjenje vjere, jedino sto priznajem tj. Njihovo i svacije ljudsko pravo, sto je zagarantirano Ustavom i pravima o ljudskim pravima i slobodi. A mene ne zanima jeli oni ili ti to postujes, sve do one mjere dok ne ugrozis moj zivot i moja prava. Eto TOCKA!mostarac wrote:A kad se odmaknes malo imas jusufa barcica i abu hamzu. Doduse srecom vise nemas Jusufa Barcica, ali imas podanike. Kome bola suplju valjas? Da si reko da su Bosnjaci najmanje netolerantni i najmanje krvolocni moglo bi proc, ali reci da su tolerantni je ipak malo previse.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote: Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...
- osa
U Zagrebu.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote:Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...arbosan wrote: 100% U pravu si. mogao si jos pridodati i Austriju i Madjarsku. Pravi nacionalisti.
- Maraschino
gdje ti zivis mostarac ?mostarac wrote:ubili se od tolerancije
na ono krlezino "sacuvaj me boze hrvatske kulture i srpskog junastva" neko je vec pametno dodao i bosnjacke tolerancije
ako nista drugo bili su na iskusenju '92 - '95 god, kada zivot nije vrijedio ni feninga i pokazalo se (brojke govore a ne Dukic) da su bili najtolerantniji.
-
gradjani svijeta
Ima gdje hoces, samo sto ti dalje od nosa nit vidis nit si izgeda sta citao niti gdje isao. Sta cu ti ja, zivi i dalje u svom ubjedjenju, tvoj problem.ulpinian wrote:U postizanju samosvijesti Bošnjaci su svjesni da im sa Srbima i Hrvatima nikad više ne treba ni jedinstvo, ni zajedništvo, ni komšiluk , ni suživot, ni kohabitacija, ni tolerancija, nego priznanje u različitosti i ravnopravnosti.gradjani svijeta wrote:Izmislili toleranciju...gdje ti zivis majke ti????Umjetnik a wrote: naravno mi smo za njih izmislili toleranciju i suživot
-
gradjani svijeta
[quote="Maraschino"][quote="mostarac"]ubili se od tolerancije 
na ono krlezino "sacuvaj me boze hrvatske kulture i srpskog junastva" neko je vec pametno dodao i [b]bosnjacke tolerancije [/b]
[/quote]
gdje ti zivis mostarac ?
ako nista drugo bili su na iskusenju '92 - '95 god, kada zivot nije vrijedio ni feninga i pokazalo se (brojke govore a ne Dukic) da su bili najtolerantniji.[/quote]
Ma da, i tako u beskraj. A sta su oni nama radili.., fuj povraca mi se od te price...
na ono krlezino "sacuvaj me boze hrvatske kulture i srpskog junastva" neko je vec pametno dodao i [b]bosnjacke tolerancije [/b]
gdje ti zivis mostarac ?
ako nista drugo bili su na iskusenju '92 - '95 god, kada zivot nije vrijedio ni feninga i pokazalo se (brojke govore a ne Dukic) da su bili najtolerantniji.[/quote]
Ma da, i tako u beskraj. A sta su oni nama radili.., fuj povraca mi se od te price...
-
gradjani svijeta
Netom sam slusala eminentnog bosnjackog intelektualca kako kaze da sve bastarde iz mijesanih brakova treba otjerat iz Bosne, gade zrak, sta li...callmethebreeeze wrote:ima to isto u svedskom gradu malmeu, ne bas tako blizu, ali sve nabrojane bogomolje postoje. plus sto ovdje zivi preko stotinu nacionalnosti. da ne pricamo o velikim evropskim gradovima, poput pariza, londona i tako dalje.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote: Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...
a sto se tolerancije bosnjaka tice pogledaj teme o prosjacima, siromasima i price o sterilizaciji, i omiljenu temu - pedere, pa ces vidjeti koliko smo tolerantni.
- Pakleni
Ja, bastard iz mjesanog braka, kojim venama ne tece bosnjacka krv, nego druga dva naroda, kazem da su bosnjaci tolerantniji od ostala dva BH naroda(bar u Sarajevu). Atheista sam, pljujem po svemu sto mi se ne svidja i niko mi nista. Pljujem po reisu kad izvali glupost, pljujem po papi kad mi je cejf, po dzamiji ako je "nasilno" izgradjena(Grbavice zlatna si mi)....i vidi ludnice niko mi nista. Ne znam za ostale dijelove Bosne, iskreno jebe me se za ostatak Bosne. Ne znam kako je u Banjoj Luci, al imam osjecaj da bi me odavno nabili na kolac.(mada neki kazu da ni tamo nisu losa raja) Ne znam nsiam bio.
Upoznao sam neke Cro iz Cro i mogu reci isto da su super ljudi, cudno pricaju, imam osjecaj da su ko stranci a ne zemlja do nas, al su daleko operisani od ovih lokalnih "mojih" iz hercegovine (naravno ne svi ima valjda i normalnih dole)
Jedinu manju grupu koju bi izdvoJio kao vrh vrha su cro u sarajevu, to je ipak nesto kao njemci, vrh vrha
Ne kazem da nisam imao par neugodnih trenutaka, al nista ubitacno. Ne znam kak oneko moze abu hamze porediti sa narodom, rajom sa ulice.
Naravno niejdan narod nastanjen na Balkanu nece niakd biti tolerantan kao Njemci, "bogom dat narod".....al poredim samo ova nasa balkanska krda
Mostarac, nemo shvatiti licno al gadi m ise taj podjeljeni grad, fuj ste sa obje strane, a cevapima kod mosta, nebi ni zivotinju time hranio...
Upoznao sam neke Cro iz Cro i mogu reci isto da su super ljudi, cudno pricaju, imam osjecaj da su ko stranci a ne zemlja do nas, al su daleko operisani od ovih lokalnih "mojih" iz hercegovine (naravno ne svi ima valjda i normalnih dole)
Jedinu manju grupu koju bi izdvoJio kao vrh vrha su cro u sarajevu, to je ipak nesto kao njemci, vrh vrha
Ne kazem da nisam imao par neugodnih trenutaka, al nista ubitacno. Ne znam kak oneko moze abu hamze porediti sa narodom, rajom sa ulice.
Naravno niejdan narod nastanjen na Balkanu nece niakd biti tolerantan kao Njemci, "bogom dat narod".....al poredim samo ova nasa balkanska krda
Mostarac, nemo shvatiti licno al gadi m ise taj podjeljeni grad, fuj ste sa obje strane, a cevapima kod mosta, nebi ni zivotinju time hranio...
Last edited by Pakleni on 31/01/2008 17:09, edited 1 time in total.
-
Umjetnik a
šta ti falicallmethebreeeze wrote:jasta. meni je ovdje super, kulturan i civilizovan i pun znanjaUmjetnik a wrote:lahko je tebi iz Švedskecallmethebreeeze wrote: joj, ti si mnogo smesan![]()
![]()
pravi dijasporaš![]()
![]()
ništa
-
Umjetnik a
ko švicarskabice_bice wrote:dabogda je ona nikad ne vidjela...Umjetnik a wrote:naravnoIlijaLadin wrote:Nije zapad ono čime se predstavlja.
To je već jasno.
nekad pomislim kod nismo ko ŠVICARSKA PA DA NEMORAMO IĆI U eu
a što
-
Umjetnik a
a štooooooooogradjani svijeta wrote:Izmislili toleranciju...gdje ti zivis majke ti????Umjetnik a wrote:naravno mi smo za njih izmislili toleranciju i suživottrlica wrote:gospodine Sadovicu svaka Vam cast za ovaj postupak.
ta evropa nam salje nizerazredne sluzbenike koji ovdje glume vrhunske bogove kao da smo mi Bosnjaci neko pleme dotjerano iz Afrike pa se prvi put suocavamo sa civilizacijom.imali smo mi i kulture i znanja i civilizacije prije vas,pokvarenjaci.
može na pp
-
Umjetnik a
za to se obrati dodiku i ostaloj garnituri srpskih političaraLjepoticaiZvjer wrote:jest to sve fino sto je on htio reci, da je politicar ili reis, ali on je ministar policije, a od njega se ne ocekuje suplja o suzivotu nego konkretno sta vi kao zemlja cinite u borbi protiv terorizma. a cinjenica je da je bih ko javna hala, ulazi ko i kako mu se prahne, pasos se moze kupiti za sto maraka,pa kad onda uhvate nekod ludog bradonju negdje sa nasim pasosom onda mene kao bh drzavljana ruzno gledaju u svijetu i pregledavaju ko najgoru na svakoj mogucoj granici. a o ratnim zlocincima i njihovim setanjima da ne spominjem.Umjetnik a wrote:koji si ti debil to je nevjerovatnochuchumbamayumbe wrote: Nemoj govoriti neistine!
Nije mu niko zabranio da kaze da "Islam nije vjera terorizma" nego je lik otisao ne izgovorivsi nista od ovoga sto je trebao.
Da je prihvatio savjet organizatora i obratio se ucesnicima kada je bilo njegovo vrijeme, siguran sam da mu niko ne bi prekinuo ovakav govor i tacka.
A vi sada mislite sta hocete.
Ne vidim stvarni razlog zasto je napustio kongres, osim mozda njegove sujete.
ZATO KAPAK
-
Umjetnik a
svaka častarbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote:Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...arbosan wrote: 100% U pravu si. mogao si jos pridodati i Austriju i Madjarsku. Pravi nacionalisti.
-
Umjetnik a
samo ovo da kažem "to nije to"callmethebreeeze wrote:ima to isto u svedskom gradu malmeu, ne bas tako blizu, ali sve nabrojane bogomolje postoje. plus sto ovdje zivi preko stotinu nacionalnosti. da ne pricamo o velikim evropskim gradovima, poput pariza, londona i tako dalje.arbosan wrote:Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.gradjani svijeta wrote: Jasta, sve fasisti i nacionalisti, samo mi krasni, multinacionalni, miroljubivi, demokrate...
lahko je sada izgraditi četiti bogomolje i praviti se ovo ili ono
kod nas je to već stoljećima tako
p.s.
još bi nešto dodao ali neću da ban popijem
-
Umjetnik a
ma pusti debila kad nezna, šta mu imaš objašnjavatiulpinian wrote:Jusuf Barcic ti je alarahmetile... a što se abu hamze tiče on ovih dana napušta Bosnu, i ta dva lika što si naveo nemaju veze sa bošnjacima... jedan je Sirijac, a drugi je zivot protracio negdje po arapskim zemljama, a stepen naše tolerantnosti (bošnjačke) mozes provjeriti usporedbom srušenih crkvi u proteklom ratu i srušenim dzamijama, taj stepen mozes isto tako uporediti brojem zrtava na jednoj i na drugoj strani, broj masovnih grobnica koje su "projektovali" ti (ne)tolerantni bošnjaci itd itd.mostarac wrote:A kad se odmaknes malo imas jusufa barcica i abu hamzu. Doduse srecom vise nemas Jusufa Barcica, ali imas podanike. Kome bola suplju valjas? Da si reko da su Bosnjaci najmanje netolerantni i najmanje krvolocni moglo bi proc, ali reci da su tolerantni je ipak malo previse.arbosan wrote: Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.
Fakju više sa tim sranjima o toleranciji gdje nakon svakog rata ima sve manje prije svega muslimana, a samim tim i bošnjaka
- Vodenjak
Umjetnik a wrote:samo ovo da kažem "to nije to"callmethebreeeze wrote:ima to isto u svedskom gradu malmeu, ne bas tako blizu, ali sve nabrojane bogomolje postoje. plus sto ovdje zivi preko stotinu nacionalnosti. da ne pricamo o velikim evropskim gradovima, poput pariza, londona i tako dalje.arbosan wrote: Nadji mi u Evropi ako mozes, da na nekoliko 100-njak dunuma imamo i Dzamiju, Sinagogu, i dvije Crkve!. Mi jesmo krasni i multinacionalni, a Bosnjacki narod jeste miroljubljiv(pa cak i naivan), a za demokratiju, to bas i nije nasa jaca strana.
lahko je sada izgraditi četiti bogomolje i praviti se ovo ili ono
kod nas je to već stoljećima tako
p.s.
još bi nešto dodao ali neću da ban popijem
Ma samo ti reci.... I nije neka steta...
Nego....
Cinjenica da postoje 4 bogomolje na tako malom prostoru nije ni u kom slucaju samo dokaz miroljubivosti bosnjackog naroda vec je to dostignuce civilizacije, produkt istorije koja se odigravala na nasim prostorima (dobrom mjerom i bez naseg uticaja)!
Prema tome, postojanje tih bogomolja pripisivati samo tome sto su pripadnici naroda koji vecinski upraznjavaju jednu od tih religija miroljubivi je, blago receno, prepotentno a u dobroj mjeri i bezobrazno!
Posebno ako se ima na umu kako je recimo njihova bogomolja dosla u Sarajevo...
Ne lazimo se ljudi....
-
IgorB.
#123 Re: BH ministar policije napustio Kongres u Berlinu
slazem sechuchumbamayumbe wrote:Pa u cemu je problem? Da li je Sadovic bio na rasporedu da govori u okviru "panela"? Nije. Da li mu je bilo dozvoljeno da se obrati prisutnima nakon izlaganja svih ucesnika? Jeste?sebilj wrote:Organizatori 11. evropskog policijskog kongresa u Berlinu nisu dozvolili ministru sigurnosti BiH Tariku Sadoviću da danas govori u okviru panela "Evropska strategija u borbi protiv terorizma", saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
U saopštenju se navodi da je Sadoviću bilo ponudjeno da se nakon izlaganja svih učesnika panela javi za riječ iz publike i obrati prisutnima, uz prijetnju da će mu, ukoliko odstupi od teme panela, biti isključen mikrofon.
Sadović je ovakvu ponudu odbio i zajedno s delegacijom BiH napustio kongres.
(slobodnaevropa)
Da li je unaprijed znao da nece moci biti onako kako on hoce, nego da ce ici po planu organizatora? Naravno da jeste. I u cemu je problem?
Sto se mene tice, ako je tako postupio, onda nije trebao ni dolaziti. Naravno, osim da pokupi dnevnice i da mu guzica vidi puta.
Vijest nije vrijedna spominjanja, osim upravo Sadoviceve blamaze.
- chuchumbamayumbe
Hajde mi samo reci gdje sam ja to sam sebe "pobijao"? I sta sam ja to rekao a da nije istina?Umjetnik a wrote:jesi li ti dobro ti sam sebe pobijaš u tekstuchuchumbamayumbe wrote:Hajde da se ne vrijedjamo ako moze, vazi?Umjetnik a wrote: koji si ti debil to je nevjerovatno
ZATO KAPAK
Jesi li ti bio u Berlinu pa znas sta se desilo, pa ga toliko zdusno branis? Nisi. Zato ti kapak.
Sadovic nema prava kao i svi ostali ucesnici, jer on i nije bio ucesnik glavne debate niti je tamo isao kao ucesnik, opet da ponovim, glavne debate.
Njegovo sudjelovanje u glavnom panelu je bilo blagovremeno najavljeno (sa Sadoviceve strane), ali ne i odobreno od strane organizatora i Sadovic je znao da ce tako i da bude.
Dzaba mu da je ne znam ti kakav predsjednik, imaju neka pravila koja se u normalnom i civilizovanom svijetu trebaju postovati.
Ako je Sadovic navikao da mu u BiH sve prolazi samo zato sto su ovdje nasi ministri nedodirljivi i sto se ponasaju kao da su samo oni zivi, to mu negdje drugo ocito nije proslo.
Sadovic je znao za svoj raspored kada je tamo isao.
Sadovicu niko nista nije slagao.
Sadovic je unaprijed znao kakva ce tamo situacija biti i ipak je otisao. Samo zato da uzme dnevnice i da mu guzica vidi puta. I da se izblamira.
I sebe i drzavu koju je predstavljao. Bolje da je ostao u BiH i radio NISTA, kao sto i uvijek radi, i on i gospoda ministri slicni njemu.
kraj diskusije
Pa da probamo da zavrsimo ovo na obostrano zadovoljstvo.
-
mostarac
Valjalo bi da za pocetak i ti i on postanete pismeni pa se onda ukljucite u diskusiju ili bar ako ste kojim nevjerovatnim slucajem ipak pismeni onda citate sta pisu ljudi na cije postove odgovarate ili nemojte nikako ni odgovarati.Umjetnik a wrote:ma pusti debila kad nezna, šta mu imaš objašnjavatiulpinian wrote:Jusuf Barcic ti je alarahmetile... a što se abu hamze tiče on ovih dana napušta Bosnu, i ta dva lika što si naveo nemaju veze sa bošnjacima... jedan je Sirijac, a drugi je zivot protracio negdje po arapskim zemljama, a stepen naše tolerantnosti (bošnjačke) mozes provjeriti usporedbom srušenih crkvi u proteklom ratu i srušenim dzamijama, taj stepen mozes isto tako uporediti brojem zrtava na jednoj i na drugoj strani, broj masovnih grobnica koje su "projektovali" ti (ne)tolerantni bošnjaci itd itd.mostarac wrote: A kad se odmaknes malo imas jusufa barcica i abu hamzu. Doduse srecom vise nemas Jusufa Barcica, ali imas podanike. Kome bola suplju valjas? Da si reko da su Bosnjaci najmanje netolerantni i najmanje krvolocni moglo bi proc, ali reci da su tolerantni je ipak malo previse.