BH Masoni???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

kooratz moj i masoni...ne budite djeca. Zna se sta drma svijetom, a to je lova i globalni biznis nikakva seljacka udruzenja.

Oni fraternities na univerzitetima u USA su doduse bitni, ljudi se povezuju na taj nacin. Yale je poznat po tome.

nego i ja sam mason velike loze Cekrcica cije osnivanje podrzala velika loza iz Gornjih Donjica Lux Safun
patrius

Post by patrius »

Ko su masoni,sta rade,cime se bave,za sta i za koga se bore,na koji nacin djeluju,kome i cemu sluze???I kakve ba,velike loze?To moze biti samo skupina raznoraznih bjelosvjetskih hohstaplera i smutljivaca,koji ni toliko nemaju ljudskog dostojanstva da javno,jasno i glasno kazu sta imaju reci!
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Jaguar, je li to bio tvoj tekst-prikaz, ili si nam citirao neciji?
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Jaguar,
Jednom poznaniku, za koga pretpostavljam da je odavno Freimaurer, trebao bih uskoro da cestitam neki jubilej.
Mozes li mi pomoci uputstvom kako i od cega da napravim taj neki masonski buket cvijeca?
Hvala unaprijed.
Arslan_

Post by Arslan_ »

Jaguar84 wrote:imam ja neke veze u vjetrenjaci na čvili pa ja vjerujem da ce se snaci....samo sacekaj do sutra nemogu izlaziti mokre mi sangajke od ovog kijameta vani.Nije problem?

da nije ona zagonetna crnka ta "veza" :D
Svemirski_Jebach

joj buraz, ima li i meni neki prigodan buket...znas mi masoni smo htjeli jedno 3-4 janjeta okrenut ovdje u lozi pa nam treba aranzmana za hastala. Ima li ta veza sta? :D

Samo nemoj molim te onih gerbera to je simbol Udruzenih Samoupravnih Loza Srez Popovo Polje, a ne bi da se mijesamo sa njima, mi smo ipak pravi masoni.
Svemirski_Jebach

hajd vidi mozel se sta uraditi...i Maksumic je mason, samo da znas, Velika Masonska Loza Fuada Colpe :D :D
putnik29

#33 masoni u BiH

Post by putnik29 »

Ne znam sta je toliko cudno u tome da u BiH pored djelovanja 1000 nekakvih nevladinih organizacija za koje se vise od pola ne zna sta i za koga rade, postoji i masonska organizacija. Licno ne vidim nikakvu stetu za normalnu raju postojanjem ove organizacije.

Postoji jako puno filantropskih organizacija, jos jedna vise ili manje - nema nekog utjecaja. Takodje, ne slazem se s tim da su masoni nesto misticni ili sta ti ja znam vec, dok se njihove stvari mogu skinuti sa net-a znaci da ih ne pokusavaju toliko sakriti.
putnik29

Post by putnik29 »

Arslan_ wrote:pogledajte ovo http://www.klub-bi.org/pravila.html :-)
ne kontam, kakve veze ova pravila kluba imaju s masonima. Masoni ne dopustaju clanovima da u svoje objekte dovode bilo kakve goste osim u javnim funkcijama.
Fair Life

Post by Fair Life »

nadimak wrote:Hmmmm.
Vrlo interesantno. Dobro bi bilo znati ko tu zida a ko mjesa maltu. :-)
Image
MuaDib

Post by MuaDib »

Adil-beg Zulfikarpašić i Haris Silajdžić su sigurno.
:D
freeflight

Post by freeflight »

njonjica wrote:
Sensei wrote:Image
http://glbih.org/

:lol: :lol: :lol: :lol:
Sitnis masonski.....neofiti.
Ovi pojma nemaju kome sluze :lol: :lol:

Samo tri prva stupnja.
Fakat neozbiljno; i jos se REGISTRUJU :lol: :lol:
Ovo je neka zadruga -ja tebi.....ti meni!!!Nista novo- samo napravili "profi" website.
Shamrock

Post by Shamrock »

zidajmo zajedno :lol:
putnik29

Post by putnik29 »

njonjica wrote:
Sensei wrote:Image
http://glbih.org/

:lol: :lol: :lol: :lol:
Sitnis masonski.....neofiti.
Ovi pojma nemaju kome sluze :lol: :lol:

Samo tri prva stupnja.
Fakat neozbiljno; i jos se REGISTRUJU :lol: :lol:

Sta ti znaci ovo: " samo prva 3 stupnja"? U spekulativnoj masoneriji postoje razliciti stupnjevi zvanja u jorkskom i skotskom redu ,ali ne postoji veci stupanj od 3. stupnja u plavoj lozi... Nisam skontao sta si htio reci...
mamamumi

Post by mamamumi »

Svemirski_Jebach wrote:... masoni... Zna se sta drma svijetom, a to je lova i globalni biznis nikakva seljacka udruzenja.
U ovom nasem globalnom selu jedan od nacina da se dobro "ispere novac" su upravo ta "seljacka udruzenja."
mamamumi

Post by mamamumi »

patrius wrote:Ko su masoni,sta rade,cime se bave,za sta i za koga se bore,na koji nacin djeluju,kome i cemu sluze???
Faraonova vojska
calimero

Post by calimero »

Jedan od pokreta masona je i Lions klub!
Rania

Post by Rania »

niko ne spomenu da je Josip Broz Tito najpoznatiji mason sa ovih podrucja..

da se masonski znakovi (cija simbolika je posebna prica) nalaze na novcanicama USD

ili cak na kartama kojima nam se djeca igraju (pokemon, you-gi-oh), crticima koje gledaju ili igrackama vezanim za ove crtice.

masonski pokreti nisu nimalo bezazleni i mislim da je neodgovorno povezivati klub bosnjackog instituta sa masonima samo zato sto postoji odredjena lista pravila za dati klub. da su su navedeni clanovi bosnjackog kluba zaista masoni mi sigurno nebi imali priliku da citamo njihove spiskove na internetu.
Distrikt

Post by Distrikt »

Slobodni zidari ne skrivaju ništa. inace kakvi bi razlozi postojali za bilo kakve tajne kad su osnovni principi postojanja, opredjeljenja i djelovanja Slobodnih zidara:

· tolerancija,

· apsolutno postovanje razlicitosti u etnickom i vjerskom pogledu uz pokazanu beskrajnu iskrenu ljubav prema svakom aspektu takve razlicitosti,

· sloboda i ravnopravnost među ljudima,

· pomoc onima kojima je najneophodnija, narocito socijalno i zdravstveno ugrozenoj djeci i srarijoj populaciji,

· apsolutno postovanje zakona zemlje u kojoj Slobodni zidari postoje i djeluju,

· iskrena i bezrezervna odanost domovini.

Sve je ovo od posebnog značaja i posebno velike koristi za razvoj naseg drustva u ovim kompliciranim vremenima.
CP http://www.glbih.org

Citajuci o slobodnom zidarstvu,i njihovim stavovima i principima,jedno je jasno da ni jedna osoba koju vi pomenuste,ma nema sanse da bude clan u to sam siguran.
suncokret13

Post by suncokret13 »

nepravdaaaaaaaaaaaaaa!

nepravda i prema ostalim doktorima FIZICKIH NAUKA,

gdje su slobodni tesari ?

gdje su slobodni limari ?

gdje su slobodni stolari ?

gdje su slobodni dundjeri ?

nepravda !!!!!!!

Image
krkanko

Post by krkanko »

Kakvi masoni, kakve budalestine.
Rania

Post by Rania »

Distrikt wrote:Slobodni zidari ne skrivaju ništa. inace kakvi bi razlozi postojali za bilo kakve tajne kad su osnovni principi postojanja, opredjeljenja i djelovanja Slobodnih zidara:

· tolerancija,

· apsolutno postovanje razlicitosti u etnickom i vjerskom pogledu uz pokazanu beskrajnu iskrenu ljubav prema svakom aspektu takve razlicitosti,

· sloboda i ravnopravnost među ljudima,

· pomoc onima kojima je najneophodnija, narocito socijalno i zdravstveno ugrozenoj djeci i srarijoj populaciji,

· apsolutno postovanje zakona zemlje u kojoj Slobodni zidari postoje i djeluju,

· iskrena i bezrezervna odanost domovini.

Sve je ovo od posebnog značaja i posebno velike koristi za razvoj naseg drustva u ovim kompliciranim vremenima.
CP http://www.glbih.org

Citajuci o slobodnom zidarstvu,i njihovim stavovima i principima,jedno je jasno da ni jedna osoba koju vi pomenuste,ma nema sanse da bude clan u to sam siguran.
mislim da trebas malo dublje po povrsini zagrebati ;-)
lampard

Post by lampard »

suncokret13 wrote:nepravdaaaaaaaaaaaaaa!

nepravda i prema ostalim doktorima FIZICKIH NAUKA,

gdje su slobodni tesari ?

gdje su slobodni limari ?

gdje su slobodni stolari ?

gdje su slobodni dundjeri ?

nepravda !!!!!!!

Image

:D :D :D
putnik29

Post by putnik29 »

Rania wrote:niko ne spomenu da je Josip Broz Tito najpoznatiji mason sa ovih podrucja..

da se masonski znakovi (cija simbolika je posebna prica) nalaze na novcanicama USD

ili cak na kartama kojima nam se djeca igraju (pokemon, you-gi-oh), crticima koje gledaju ili igrackama vezanim za ove crtice.

masonski pokreti nisu nimalo bezazleni i mislim da je neodgovorno povezivati klub bosnjackog instituta sa masonima samo zato sto postoji odredjena lista pravila za dati klub. da su su navedeni clanovi bosnjackog kluba zaista masoni mi sigurno nebi imali priliku da citamo njihove spiskove na internetu.
Malo smijesno - cuj Tito mason - ocigledno ne znamo bas previse o tome... Otprilike ovako stoje stvari - ateist ne moze biti mason! Dakle samim time niko ko propagira komunizam...
Lace

Post by Lace »

pomozite neukima...sta su oni i koja im je svrha...zasto se udruzuju? :-?
Post Reply