BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emigrazione

#2826 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by emigrazione »

Vi mozete doci poslije utakmice, da malo uredite oko stadiona i travu da zalijete :D
lider

#2827 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by lider »

Impavidus wrote:Ovdje je glavni argument - pa vi ste primili 6 od konobara! :lol: :sax:
Doduše možda smo ispali jer smo primili 6 golova, ja prespavao nešto šta li...
A onda drugi ide - "Pa vama je Maribor 6 golova u jednoj utakmici zabio, nama je u dvije" :D
Dobro pOZz reče sreća pa je bila prijateljska (i to prva naša), ned'o Bog da je za nešto više barem 10 bi i mi primili... :roll:
Pitanje za predstavnike UEFA-e ako ih ima ovdje (a po stručnosti mogli bi i na viša mjesta u UEFA-i pucati koliko znaju):

KOME SMETA EUROPSKI ŽELJEŽNIČAR?! :(
To je to!
Ovo boldirano je ono što se svi moramo zapitati.

Ja lično mislim da je održan hitan sastanak u UEFA-i u poluvremenu utakmice u Sloveniji, jer kada su iz vrha UEFA-e vidjeli šta se dešava, plus onaj transparent kao finale ovo ono, oni su se usrali i javili sudiji da pogura Maribor.
Ne treba ni spominjati kakav je Slovenački lobi tamo.
To je jedino logično objašnjenje po meni.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2829 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

Jao članka :lol: :mrgreen:
Kemal Malovčić

#2830 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

sažeto :D
jeza u ledja

#2831 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by jeza u ledja »

JThomas wrote:Image

trenutak upućivanja lopte i "očigledni ofsajd". toliko o objektivnosti divova.
Meni juce sa onog snimka apsolutno nije bilo jasno kako je ono mogao biti ofsajd, al nikako, jer kada kamera krene za loptom u 16erac Adilovic natrcava iza slovenackog branica. Sad kad vidim ovu sliku prvo nisam mogao uopste da vjerujem, konto sam da je foto montaza :D, ali sa slike mi je mnogo jasnije zasto je ovo mogao biti ofsajd. Daleko od toga da je jasna situacija. Sad jebiga, znam, ja sam slijep kraj ociju, al sta ces. :roll:

Nije mi uopste drago sto je ispao Zeljeznicar. Je li vi stvarno mislite da vecina ljudi razmislja drukcije? Pa prolazak Zeljeznicara bi nesto znacio i za nas, znacio bi da liga necemu valja, dizao bi i nase samopouzdanje i vjeru u bh fudbal. No mi smo naravno u prednosti jer u slucaju ispadanja lako je svaliti krivicu na nesposobnost njihovih igraca, namjestanje titula u nasoj ligi, bahatost A. Osima, Tatu, Vukasovica, itd. Ovo je nama nacin da se ispusemo nad vama jer je u sustini i nama na kraju krivo zbog ovakvog rezultata, pogotovo zbog nacina na koji ste izgubili.

To nekima od onih anamo nije jasno. Njima je izgleda utjeha u tome da se sprdaju na racun Sarajeva zbog "17 bodova", "visegodisnje dominacije", itd. Ljudi odmah potrcali da se isprazne. Neki su tacno dosli da se svadjaju, izbacuju zuc i pickaraju po svemu i svakome ko kaze i bilo koju ruznu rijec protiv njihovog voljenog kluba, koji je sinoc realno ponizen. Onaj vozac pokusava normalno s ovim dinom, al ne mozes ti kad je frajer totalno puko pa mase i udara gdje stigne.

Neko kaze "a i vi ste se nakon 0-5 protiv Sparte zavukli u misju rupu". Pa sto i vi ne uradite tako?

I jos jednom ponavljam, ljudima u sustini nije bas drago sto ste ispali. Ko to ne konta ima problem s paranojom. Valjda ljudi kontaju ako ih se podjebava - znaci da ih se mrzi. Jebote pa ima ovdje koliko hoces ljudi koji zele i da Ubice prodju dalje (nisam medju takvima), al ne , jebiga, on konta nas mrze, a ovdje pisu ne bi li A. Osim dao otkaz. Fakat bolesno.
am2804

#2832 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by am2804 »

adnansax wrote:Komsije iskreno mi nije drago sto je vas klub ispao ali jbg, realno tesko da se moglo proci kad se pogledaju obje utakmice.
Evidentno je da je ofsajd bio sumnjiva situacija, jbg ne vidi se najjasnije iskreno (mada vjerovatno da je u pitanju neki jaci klub iz bolje lige sudija ne bi ovo svirao). Penal na ovom vasem bocnom igracu ocigledan,jbg moje misljenje. Drugi penal nije bio, mislim da nema namjere, a i nekako je igrac stajao oko linije kaznenog, pa mislim i da je svirao sudac nesto, ako je bio toliko na njihovoj strani izvukao bi on to vani.
Ovi kartoni sto sam mogao vidjeti iz izvjestaja su po meni zasluzeni osim ovog svrake koje nisam vidio (valjda su to neki zbog prigovora ili nesto). Ako su zbog prigovora onda i jesu zasluzeni, jer jbg nismo naucili da ne ganjamo sudije po terenu, da im se ne unosimo u lice i mlatimo rukama. To rijetko prolazi i zvijezdama reala i barce, a ne nekim zvijezdama nase lige.
Naglasavam sam vidio iz izvjestaja,nisam bio na tekmi,od raje sam cuo da je sudija bas zakidao gdje god je mogao (znaci kad odbijes ono 50% objektivnosti/subjektivnosti opet dodje da je navlacio na stranu slovenaca).
Da se moglo bolje, mislim da jeste, pogotovo prva tekma, ali jbg spletom svih okolnosti bilo je kako je bilo. Vidim i da je u ovoj bilo nekih sansi, znaci mozda bi se moglo i nesto napraviti da nije bilo ofsajda, da je bio penal, al jbg sad ulazimo u zonu onoga sbbkbb.
Vise srece dogodine ( u kvalifikacijama za ligu europe nadam se :) )
Ima vas i korektnih. :thumbup:
Teško je kad ispadneš, al treba priznati i reći da je Maribor zaslužio prolaz dalje, jednim dijelom zbog naših grešaka, a drugim zbog kvalitete, iako se ista u momentima nije oslikavala. Sutra je na vas red, ako prođete, kapa dole.
Kinaski

#2833 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kinaski »

Euforija pitara , nece na dobro :)
ultima_palabra

#2834 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Nije mi uopste drago sto je ispao Zeljeznicar. Je li vi stvarno mislite da vecina ljudi razmislja drukcije? Pa prolazak Zeljeznicara bi nesto znacio i za nas, znacio bi da liga necemu valja, dizao bi i nase samopouzdanje i vjeru u bh fudbal. No mi smo naravno u prednosti jer u slucaju ispadanja lako je svaliti krivicu na nesposobnost njihovih igraca, namjestanje titula u nasoj ligi, bahatost A. Osima, Tatu, Vukasovica, itd. Ovo je nama nacin da se ispusemo nad vama jer je u sustini i nama na kraju krivo zbog ovakvog rezultata, pogotovo zbog nacina na koji ste izgubili.

To nekima od onih anamo nije jasno. Njima je izgleda utjeha u tome da se sprdaju na racun Sarajeva zbog "17 bodova", "visegodisnje dominacije", itd. Ljudi odmah potrcali da se isprazne. Neki su tacno dosli da se svadjaju, izbacuju zuc i pickaraju po svemu i svakome ko kaze i bilo koju ruznu rijec protiv njihovog voljenog kluba, koji je sinoc realno ponizen. Onaj vozac pokusava normalno s ovim dinom, al ne mozes ti kad je frajer totalno puko pa mase i udara gdje stigne.

Neko kaze "a i vi ste se nakon 0-5 protiv Sparte zavukli u misju rupu". Pa sto i vi ne uradite tako?

I jos jednom ponavljam, ljudima u sustini nije bas drago sto ste ispali. Ko to ne konta ima problem s paranojom. Valjda ljudi kontaju ako ih se podjebava - znaci da ih se mrzi. Jebote pa ima ovdje koliko hoces ljudi koji zele i da Ubice prodju dalje (nisam medju takvima), al ne , jebiga, on konta nas mrze, a ovdje pisu ne bi li A. Osim dao otkaz. Fakat bolesno.
Ma nije problem zajebancija, problem je kad se koriste ove utakmice da bi se relativizirala dupla kruna i cijela naša liga... kao da je sve to bilo prije 20 godina pa se ljudi ne sjećaju ko je kako igrao i osvajao bodove. Možda da si se malo osvrnuo i na to kad već pišeš o paranoji ;-)

Iz nekog razloga je reakcija nakon prvih utakmica od strane oba tabora bila korektna, ne znam zašto je sinoć moralo doći do onakve provale emocija :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2835 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

Smijali bi se mi i poslije prve vaše tekme al' nismo bili u Sarajevu. :mrgreen: :mrgreen:
Kinaski

#2836 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kinaski »

Moke i kompanijo . Jesam li bio u pravu za posjecenost ???
Eto vam sandjaklije dolaze :) Mora da ste sretni
hypko_nurko

#2837 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

propagadni materijal :-)

Image
LSD

#2838 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
JThomas wrote:Image

trenutak upućivanja lopte i "očigledni ofsajd". toliko o objektivnosti divova.
Meni juce sa onog snimka apsolutno nije bilo jasno kako je ono mogao biti ofsajd, al nikako, jer kada kamera krene za loptom u 16erac Adilovic natrcava iza slovenackog branica. Sad kad vidim ovu sliku prvo nisam mogao uopste da vjerujem, konto sam da je foto montaza :D, ali sa slike mi je mnogo jasnije zasto je ovo mogao biti ofsajd. Daleko od toga da je jasna situacija. Sad jebiga, znam, ja sam slijep kraj ociju, al sta ces. :roll:

Nije mi uopste drago sto je ispao Zeljeznicar. Je li vi stvarno mislite da vecina ljudi razmislja drukcije? Pa prolazak Zeljeznicara bi nesto znacio i za nas, znacio bi da liga necemu valja, dizao bi i nase samopouzdanje i vjeru u bh fudbal. No mi smo naravno u prednosti jer u slucaju ispadanja lako je svaliti krivicu na nesposobnost njihovih igraca, namjestanje titula u nasoj ligi, bahatost A. Osima, Tatu, Vukasovica, itd. Ovo je nama nacin da se ispusemo nad vama jer je u sustini i nama na kraju krivo zbog ovakvog rezultata, pogotovo zbog nacina na koji ste izgubili.

Namještene titule, Vukasović, Tata to je vaš rijecnik u denvonoj upotrebi i ispušni ventil...da ne pominjem Amara, on je nocna mora....sad kad smo ispali, kad su docekali naš poraz, razni miševi i krtice koji su bili duboko zabijeni u zemlju tokom ligaške sezone i kupa- su odjednom izronili i poceli se tješiti tim pricama i ponavljanjem otrcanih fraza....uglavnom tako se tješite pricama o boljem od sebe, vec 3 godine zaredom...tako valja lijece sebe, što sam kažeš Ispusni ventil....sad je mit o "evropskom" Sarajevu (navodno to je odjednom neki novi tim u osnosu na onaj iz lige i sa -17 u odnosu na šampiona) , na osnovu jedne tekme....vidjecemo.
Last edited by LSD on 25/07/2012 19:17, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#2839 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Baltazar_khan »

187 wrote:Moke i kompanijo . Jesam li bio u pravu za posjecenost ???
ne trebaju nam oni, dobili su do znanja da nisu poželjni ;-)
Šibicar

#2840 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Šibicar »

Baltazar_khan wrote:
187 wrote:Moke i kompanijo . Jesam li bio u pravu za posjecenost ???
ne trebaju nam oni, dobili su do znanja da nisu poželjni ;-)
Oni dolaze Baltazare pa ti vidi šta i kako,povampiriće vas sviju mi. :mrgreen:
just principe

#2841 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by just principe »

jeste dosadni sa jednom te istom pricom :zjev: :zjev: :zjev Tacno znam sta ocekujem na ovoj temi kad je otvorim..

Kako god ova se tema u petak pretpostavljam kljuca, jer Sarajevu ne trebaju dvije teme :D imaju na svom podforumu euro temu u kojoj ostali ne barkaju
Last edited by just principe on 25/07/2012 19:32, edited 1 time in total.
emigrazione

#2842 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by emigrazione »

Pa ima li iko u ovoj jebenoj Evropi da vi mozete ravnopravno igrati s njima. Covjece u zadnjih 10 godina smo duplo vise evropskih utakmica odigrali od vas, al jebo to :roll:
ultima_palabra

#2843 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

emigrazione wrote:Pa ima li iko u ovoj jebenoj Evropi da vi mozete ravnopravno igrati s njima. Covjece u zadnjih 10 godina smo duplo vise evropskih utakmica odigrali od vas, al jebo to :roll:
Pa nismo vam mi krivi što morate igrati od prvog pretkola :-D Nikad u istoriji niste duže ostali u Evropi od nas.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2844 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:Nikad u istoriji niste duže ostali u Evropi od nas.
Što li Bože.. :lol:
Kinaski

#2845 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kinaski »

Hajmo malo o sirokom :D
LSD

#2846 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

emigrazione wrote:Pa ima li iko u ovoj jebenoj Evropi da vi mozete ravnopravno igrati s njima. Covjece u zadnjih 10 godina smo duplo vise evropskih utakmica odigrali od vas, al jebo to :roll:
Prava pretkola su vaša neminovnost.... odtud i neke pobjede nad raznim tokarima, bravarima, ribarima , i te stvaraju lažnu sliku o nekakvim usjesima...uspjeh pobjediti klub sa Malte u prvom pretkolu :lol: :lol: , woww kakav podvig....vi ste niži sloj - za razliku od šampiona i takmicenja u kojima igraju šampioni država.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2847 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

Pa vi od Litexa Europu niste vidjeli zadugo tako da..
Dr. Kuca

#2848 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dr. Kuca »

Ja silnog sampiona i govana. :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad ce rasprodaja u Zelji, i odlasci jednog po jednog.
LSD

#2849 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Dr. Kuca wrote:Ja silnog sampiona i govana. :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad ce rasprodaja u Zelji, i odlasci jednog po jednog.
Opet kažem...kakav je - takav je...da je i od govana - šampion je naše domovine....za razliku od ovih nižih koji jedva u zadnjem kolu osiguraju to 4 mjesto koje vodi u evropu.
jeza u ledja

#2850 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Ma nije problem zajebancija, problem je kad se koriste ove utakmice da bi se relativizirala dupla kruna i cijela naša liga... kao da je sve to bilo prije 20 godina pa se ljudi ne sjećaju ko je kako igrao i osvajao bodove. Možda da si se malo osvrnuo i na to kad već pišeš o paranoji ;-)
Pa sta je to nego zajebancija?
Mogu ti reci, tesko se nakon ovih utakmica oteti dojmu da je fama o jednoj visoj stepenici organizacije i rada na koju je navodno dosao Zeljeznicar u stvari neutemeljena.
ultima_palabra wrote: Iz nekog razloga je reakcija nakon prvih utakmica od strane oba tabora bila korektna, ne znam zašto je sinoć moralo doći do onakve provale emocija :-)
Ja ne vidim veliku razliku u reakcijama.
Jedina razlika je mozda u tome sto je ljudima zasmetao nacin na koji ste ispali (3 crvena) i na koji objasnjavate tok utakmice. Bez dostojanstva, i na terenu, a evo i kod mnogih simpatizera na forumu (kriv je sudija, UEFA mafija, pa mislim stvarno losa furka).
Locked